Bence evlilik ve çocuk konusu çok saçma sapan geliyor.
Neden yalnızsın?"
"Neden bekarsın?"
Yani, toplum içinde sorulduğunda özellikle canını sıkan özel sorular var mı?

19.03.2023 Pazar 23.15
Bence evlilik ve çocuk konusu çok saçma sapan geliyor.
Neden yalnızsın?"
"Neden bekarsın?"
Yani, toplum içinde sorulduğunda özellikle canını sıkan özel sorular var mı?

19.03.2023 Pazar 23.15
Neden evlenmiyorsun? Neden işsizsin? Neden çocuğunuz yok?
Bunların tek bir cevabı var; nasip.. Ama sanki bizim elimizdeymiş de biz reddediyoruz?
Ben bir flood okumuştum.. Vallahi ağlayacaktım..
Adamın biri yolda yürürken yıllar sonra bir tanıdığını görüyor, laf olsun diye "sev evlenmedin mi? Çocuk niye yapmıyorsunuz?" alelade bir soru ona göre.. Adam da iş güç bahane etmiş, ayrılmışlar..
Yanındaki adam tek cümle söylemeden adam ağlamaklı ses tonuyla:
"Vallahi denemediğimiz yöntem kalmadı, tüp bebek dahil.. Ama Yaradan vermiyorsa ben aciz kulu olarak ne yapabilirim? Eşim gözlerime bakıp, istersen bosanabiliriz dedi.. O gün tüm dünyayı yıkmak istedim! O gün bu Allah'ın cezası adetleri yakmak istedim! Biz neden insanları ikna etmek zorundayız? Biz neden nasip konusunda insanlara izah yapmak zorundayız? Vallahi Allah'tan gelene razıyız da bu insanların vicdansızlığı beni yıprattı.. Bunun için en sevdiğim varlık olan eşimden kopacak değilim.. Ama eşime bunu söyleten göreneğe lanet ediyorum!.."
Ben de bu abiye katılıyorum..
Gerçekten doğru söylüyorsun insanların işine geldiği gibi sırf laf olsun diye adet gelenek görenek adı altında insanlara psikolojik baskı yapmasından başka bir şey değil
Ben küçüklüten beri asla evlenmicem kimseyle uğraşamam tek yaşıcam ben dediğim için kimse bana evlilik muhabbeti etmiyor o yönden iyiyim. Genel olarak bence niye diye soruların çoğu saçma. Sana ne yani dimi.
Rica ediyorum
Genelde ne zaman evleniyorsun
Cevap
3Cevap
Bana bu aralar darısı sana imalari bu gidsle yaza nikah kiyarim
Damat olabilirim 😎😎😂
çalışıyon mu
nerede çalışıyon
ne iş yapıyon :D :D
nerelisin
neresindensin :D :D
Nerelisin? sorusunu çok saçma buluyorum.
baban ne çalışıyor gibi
Sorulmasından rahatsız olduğum bi soru yok aslında
özel sorunlarımla ilgili şeyler rahatsız eder
Neden evlenmiyorsun? Neden evleneyim
Boyun kac
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?