Ben saçlarımı çok seviyodum dört beş sene önce zorlanarak kapatıldım pantolon ceket giysem arkan gözüküyor diyip baskı kurdular bakın tayt değil normal pantolon dar da değil ne giysem sorun edildi saçımı açsam topla dediler hafif makyaj yapsam sıkıntı ettiler oje sürdüm diye herkesin ortasında rezil edildim en son dedim ki ben kapanmazsam bana hayatı zindan edecekler her gün ağlıyordum en son dayanamayıp okullar kapanınca liseye geçmeden kapandım şu an lise bitti ama benim içimde hâlâ kaldı saçlarımı çok özlüyorum (' dünyada en sevdiğim şey bile diyebilirim ama hayatımı kararttı ailem baba tarafı özellikle annemin tarafı hiçbir şey demedi o gün ben açılcam hiçbir şey diyemezsiniz dedim imkânı yok açılsam ya diri diri gömerler ya da evlatlıktan reddederler o kadar psikolojim bozuldu ki keşke direnseydim kapanmasaydım diyorum normalde asla bende suç yok namaz kılan oruç tutan biriyim ama kaç yıl oldu hâlâ kapalılığı benimseyemiyorum saçlarımı çok özledim... Üniversiteye geçince açılsam diyorum bu sefer açılırsam da vicdan azabı çekicem Allah'tan korkuyorum ama bu şekilde de tesettürü taşıyamıyorum saçlarımı çok seven biriyim crop giyiyim minik etek giyiyim değil derdim ben kendimi tesettüre hazır bulamıyorumm dört beş senedir zorla takıyorum alışırım diyorum olmuyo (' Allah için yardım edin bana kafayı yicem en son ağlıyorum bu konu açılınca hep ne yapmalıyım...
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Zorla olmasa daha iyi olurmuş ve zorla yapilan hersey sonda bozulur
Bozuldu zaten diyorum ya hakkıyla yapamiyorum (' keşke küçükken kapanmayı çok istediğim şekilde kalsaydı da ilerde hakkıyla kapanabilseydim ama şu an psikolojim bozuldu zorunlu olduğu için
Evet ve zamanla psikoloji bile bozar
Git gide daha çok açık gibi giyinmeyr başladığımı fark ettim ve açık olsam tesettürü amacı dışında kullanmış olmicam diyip yiyip bitiriyorum kendimi bu seferde psikolojim bozuluyo zaten kendime uygun giyim tarzında değilim diye de iyi hissetmiyorum yanlış anlaşılmasın dediğim şey orta boy kapatacak kadar ceket pantolon falan ama bunun da uymadığını biliyorum ben böyle kapanmak istememiştim...
Benim arkadasim evde takiyo bize geliyo ustunu felan degisiyo bazen tayt giyo crop felan şey giydigni bile gordum ta*nga zorla kapatirlarsa bole olur zaten acilabildigi kadar acilir ailenle konus bunu illede kapan derlerse guzel gorunen esarp tarzi seyler al ve pantolon ustunede arkani kapaticak bi tisort veya sweat daha iyi yavas yavas acil acilcaksan anlamazlar belki 😂
Kız çocuklarına yaptıkları baskı yüzünden nelere itekliyolar keşke beş sene öncesine gitseydikte ne olursa olsun direnseydim şu an acaba yaptığım çok mu günah diyorum kapalıyken düzgün kapalı değilim açıkken açık olmanın günahı bi şey diyim mi bu gidişle kafayı yiyip ruh sağlığı hastanesine yatcam
Yavas yavas ya kapali ya da acik ol tâm ortasi olma yoksa dedign gibj kafayi yersin
Açık olmak istiyorum ama ağzımdan burnumdan getirirler elimde olanlarda gider her gün açıldım diye baskı üstüne baskı yerim zaten psikolojim iyi değil kendime zarar vermekten korkuyorum evde kapalı dışarda açıkta olamam öyle de Allah'tan korkarım kafayı yicem
Ne kadar açık giyiniyonki
Açık giyinmiyodum ki zaten yazdığım gibi ceket pantolon t-shirt gömlek kısa kollu bu tarz bi gün mini etek crop uzun giyinmeden tayt giymedim
Şuanda da kapatacak kadar ceket pantolon bu kadar bu da tesettür değil hakkıyla da yapmıyorum diye üzülüp duruyorum içimden de gelmiyo açılsam da hiçbir şekilde kabul etmezler
Ailenin karari umarim degisir fikini onemserler
Üniversiteye geçtiğimde istediğini düşünsünler ne kadar özgüvenim varsa sayelerinde o kadar çok her konuda baskı yaptıkları için düşüyor
Kendi hayatina baslayinca istedign gibi giyinirsin az daha dayanmaha calis sen
İlerde zaten büyük ihtimalle açılcam ama eğer açık olsaydım kapanmayı düşünürdüm şu an şaka gibi açılmayı düşünüyorum ve o kadar çok vicdan azabı çekiyorum ki yaptıklarının sevap olduğunu düşünüyorlar bilmiyorlar ki nasıl vebalime gördüklerinin
girdiklerinin*
Tamam ama çokda açılma ilerde universte iydir ama insani bozar çevren cok onemli olur unide dikkatli ol iyi şanslar
Begeni atarmsn soruya ve istersen eig sec Xpere ihtiyacim varda 😄
Yok zaten normal giyinen biriyim dediğim gibi sadece tesettüre uygun olmadığını hissediyorum
şu an sadece beğeni atılıyor ya
Skntı degil tesekkurler anladm giyimini zaten ailenin bilincsizligi ve biraz kusura bakma ama eski kafalı olabilirler hakaret icin soylemiyorum yanlis anlama
Yok yok ne yanlış anlaması zaten çağ dışı düşünceler olduğunu biliyorum ki
İlerde kızım olursa asla aslaa yapmam böyle
Aynen evet benim dusuncemde bu
Kızı kendine birakicaksin yaşadigi ortama göre cok acik giyiniyosa uyaricaksin ama bunu bilincli olarak yapicaksn en iyisi bu
İnsanların içinde beni rezil ediyolardı (' hâlâ ediyolarda neyse öyle düşüneyim bari avutmuş olurum kendimi
İleriyi dusun kendini rahatlat hersey gecer kafana takma fazla
İlerisi de vicdan azabı bi bataklığa attılar beni ne çıkabiliyorum ne batabiliyorum bunaldımmm
Aile baskısına dayanan kapalılık geçerli değil bence kalpten olacak birde hava almayan saç zamanla dökülmeye başlıyor maalesef
İki ara bir derede kaldım ne yapmalıyım peki
Ailenle oturup konus bu kapaliligin geçerliliği yok de ve açık giyinme dışarıda işin ilginci kapalılar daha süslü giymiyor bizim sınıfta bir kız vardı kız aşırı kapalı giyiyordu sadece başı açıktı kapalılar vardı sadece başı kapalıydı çok ilginç
Zaten açıkken de açık giyinmiyodum ki ceket pantolon t-shirt gömlek kısa kollu hep böyle giyinirdim bir kere sıfır kollu giymedim bile akrabalarıma göre zaten kafanı kapat elalem kapalı desin yeter... O kadar çok beni ailedeki kapalı kızlarla kıyasladılar ki
Kaç defa konuştum olmuyo ya diri diri gömerler ya da evlat dışı olurum olmasam bile hayat zindan olur
Ailen yanlış yapıyor genç kızsın bırak hevesini alsın diye düşüneceklerine kapanmani istiyorlar yasin ilerledikçe zaten istesende acilamicaksin saçlar dökülürse ama ailenide razı et hakları var sende
Baba tarafına o gün hakkım helal olmasın dedim o kadar çok kötü günler yaşadım ki pantolon ceket her tarafım kapalı olmasına rağmen neden arkan açık diye saçma sapan psikolojik baskı gördüm saçım açık diye topla diye baskı gördüm burnumu yaptırcam diyince bile baskı görüyorum
İşte zorla olan her şey bir yerde patlıyor içinden gelerek kapansan bunları hiçbiri olmayacaktı zorlama ve baskı olursa nefret ettiriyorlar maddi olarak ayaklarının üzerinde durana kadar böyle devam edebilirsin
İçim hiç rahat değil açılmak günah hakkıyla tesettüre girmemekte günah hayatımın tam içine ettiler kendimi çok huzursuz hissediyorum
Üniversiteye gitcem iş bulcam o da üniversite farklı yere çıkar mı muamma altı yıla yakın böyle mi psikolojim bozulcak büyük ihtimalle
Konu derim hem Allahtan korkuyorum diyorsun hem açılmak istiyorsun Allah yardımcın olsun
Böyle kapanmak istemiyodum ki
Baskı ile yapılan bi şeyden fayda gelir mi sence kafama görünemez silah dayadılar
Nasıl istiyorsun peki
Bazen fayda ediyor
İlerde iyice kafama yatınca hakkıyla kapanmak isterdim ama baskı kurdular şunun kızı kapalı bunun kızı böyle yapıyor diye
Fayda etmedi işte hayatımdan hiçbir şey anlamıyorum ki küçükken kapanmak çok isterdim ama belli bi yaşa gelince sürekli baskı yaptılar ben sevdiğim şeyden bunalır olur dereceye geldim hayatım mahvoldu böyle devam etsem hakkıyla kapanmış olmuyorum açılsam Allah'tan korkuyorum mahvettiler hayatımı... Baskı yapmasaydılar şu an bu halde değildim
Bişey diyemem ama gerçekten benimde yaşadıgım bazı olaylar var zorlama bazen işe yarıyor
İyi hissetmiyorum kendimi hiçbir şekilde her aklıma geldiğinde ağlıyorum sürekli
Ne diyeyim Allah yardımcın olsun
Keşke erkek olsaydım dedim kaç kere... Eğer ilerde kızınız olursa sakın böyle bir dayatmada bulunmayın baskı kötü yollara kapı açar iyi ki kötü bir şey yapmadım Allah'a şükür...
Ben elimden gelen bütün her şey söylerim yapması ona kalmış üstüme düşen vazifeyi yerine getiri sonra ona kalır
Sevgiyi eksik bırakmayın doğduğu andan itibaren ondan sonra zaten zannımca severek kapanır babasından örnek alıp sevecen biri olur baba olmaktan çok olduktan sonrası önemli
Aynen
Saçlarını seviossn evde geç aynanin karşısına şekil ver insanlara göstermeme gerek yok saçını seviossn kendine
Göstermene gerek yok *
Rizan yoksa acil daha iyi rızasız olmaz sen Allah için değil ailen için kapanmis birisin.
Aile evindeyim yapamıyorum istediğim düşünceleri bile diyemiyorum kendime özgü farklı konularda fikrimi dediğim için kaç kez kavga ettik kız arkadaşlarımla dışarı çikcam pikniğe gitcez diye bu tarz konularda kaç kez bağıra çağıra kavgalar oldu
Anladım baskı var üzerinde baya ailen yanlış yapıyor Bence seni korumaya çalışıyorlar belki ama bunu böyle yapmamalilar
Düşüncelerini baskılarını kendilerine saklasınlar ben zaten kendimi korurum onların düşünceleri zaten beni mahvediyo etraftakiler değil sürekli ağlıyorum konu açıldıkça hakkıyla yapamıyorum diye kendi kendime savaş veriyorum içimden
Bunu anne baba olmadan bilemeyiz düşüncelerini kendilerine saklasinlar deme onlar anne baban üzerinde hakları var.
Var ama bu da yapılmaz ki ben saçlarımı çok seviyodum... şu an böyle dediğim için korkuyorum ya hasta olup saçlarım dökülürse diye sen anla artık beni nasıl paranoyak yaptıklarını
Evde kapanmana gerek yokki yabancı erkek olmadığı sürece? Evde rahat takıl?
Zaten evde öyle ama eskiden açıkken ki günlerimi özlüyorum yolda saçını gördüğüm kızlara imrenerek bakıyorum çünkü çok özledim
O zaman ailenle bunu konus zorlama yok dinimizde rizan yoksa kafanda ki ne işe yarar.
Konuştum konuştum az kalsın kıyamet kopacakdı
Bende tamam dedim açılmıyorum bi anlık saçma sapan bir şey dedim diyip toparladım ses yükseldi falan ve hemen fikirlerimi belirtince evdekiler sinir krizi geçirip bağırıp çağırıyorlar öyle böyle değil herkes üstüme geliyo canım çok yanıyor sırf fikirlerimi dile getiriyorum diye tüm gün kıyamet kopuyo bende odaya giriyorum tüm gün zaten dışarı da çıkamıyorum tüm arkadaşlarımı kaybettim bu yüzden
Kötü ya senin için ailen baya sert yapıyor bu normal değil.
Zaten normal değil tek bildikleri evlendiğimde eşim olacak şahıs bana temiz desin el değmemiş desin temiz biri olayım kimseyle konuşmayayım tüm gün evde oturayım ev işi yapayım ders çalışayım zamanı gelince de evleniyim o zaman ne zıkkım yiyosam yiyim bu kafadalar bende bunu kaldıramıyorum erkekler için hayatımı kısıtlamalarını istemiyorum tek dedikleri elalem ne der
Saçmalık ya cidden sana hak veriyorum haklısın. Sende baya dolmussun haklısın da
Hayatımı mahvettiler (' şu an açık olsaydım ilerisi için kapanmak isterdim ama şaka gibi şu an kapalı olmak istemediğim için açılmak istiyorum bi yandan da aşırı derecede vicdan azabı çekiyorum ki anlatamam sevap kazandıklarını sanıyorlar ama bilmiyorlar ki nasıl vebalime girdiklerinin her saçı açık olanı görünce iç çekip üzülüyorum... Bu gidişle bunları düşünerek zaten kafayı yicem büyük ihtimalle
Bana yazmak ister misin yorumda zor oluyor. Ne dersen haklısın cidden zorla olmaz zaten olmamali da.
Peki
Teşekkür ederim
merhaba ne yaptın bilmiyorum ama konuşmak istersen yazabilirsin bende aynı durumu yaşıyorum
Hala islamı savunuyorsan sana üzülmedim bile
İnandığım dine değil de sorduğum soruya cevap verseydin keşke çok moral buldum teşekkür ederim
Ben herzaman akıl ve bilimin yolunda olan özgürlüğü için savaşan kadınların yanındayım fakat sen islama hem inanıp hemde onun kurallarını reddediyorsun celladına aşık olmak gibi bu yüzden söyledim yoksa kb yani ne yapıyorsan yap
Ben zaten Atatürkçü biriyim sadece dinim İslam ve gerçekten kapanmayana kadar her şeyde huzur buluyodum kapandığım gibi tuhaf hissetmeye başladım insanlara saygı duyuyorum giyimi nereli olduğu yüzü fiziği ile dalga geçecek son kişi bile değilim yanlış anlaşılmak istemiyorum İslam dinine inanıyorum ama şu an kapalı olmak istemiyorum açık olunca Müslüman değilsin demek değil ki biliyorum zaten onun günahı var ama şu an olan belki daha günah hakkıyla yapamıyorum çünkü
Konuşalım dertleşelim uzun uzun ne diyeyim ki
Tutamam kendimi şu an bile her an ağlamaya meyillim komşumuz gelmiş bugün yaşlı bir teyze annem her şeyi anlatmış o da şaşırmış çünkü medeni bi insan baba tarafı gibi değil... Hakları yok demiş dayanamıyorum artık
Takip etsene yazıyım
Tamam atıyorum
Merhaba. Ne yaptın ailenle