Bir insan ben arapçayı sevmiyorum dese bana çok sert bir dil geliyor dese bu günah olur mu?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Ben direk dini sevmiyorum, şimdi günah mi kazandim? Hangi mertebede günah kazandım?
Hala bi sürü dinde şansın var
Yok almayayım ben agnostiğim çünkü.
Bende
Az var bizim gibilerden, çoğalalım daha fazla.
Baya arttı ama yeterli değil
Bana neden hep müslüman denk geliyor anlamıyorum. İstemediğim için mi çekiyorum nedir..
Olabilir
Allahın rahmetinden uzak kalmış ve ebedi cehenneme doğru gidiyorsun daha büyük ne olabilir?
Valla ona karar veren de sen değil bırak o kişi olsun be paşam.
Zaten Allah karar verir biz kendi hevamıza göre komuşmayız. Hüküm Allahın. Ama hiçbir şey tesadüf olamaz. 2. si Yaradan olupda öyle takılın diye dğnyaya bırakmaz yani bir sımav var. Hak din olan İslam bunu güzelce açıklıyor. İman et
Hemen iman ediyorum. Kitap verin kitaaaaapp
Yani delil çok var görmek isteyene
Farkettim de bizim evde kitap yokmuş, çok üzüldüm bak şimdi.
Bizde var pederde bende okuduk ama yine sonuç aynı
Hatırladım galiba ban okuduktan sonra çöpe atmıştım tamam şimdi oldu.
Linçlerler şimdi
Allah size lanet etsin kafirler
Ben linç için doğmuşum. Sitede linç yemesem yanlış giden bişeyler var diyorum zaten.
canım sen insanın inançlarıyla dalga geçer ve kitabı çöpe attım diye kafirlik yaparsan tabi karşılıpını alırısn
Günah değil herkes sevmez olabilir yani şahsen ben seviyorum fas Arapçası farklıdır yani ülkelerin telafuzuna göre nazik olabiliyor
Arapça ve araplar kutsal değildir anlayın artık şunu yahu
Kutsal kitabın bir dili ama
Onun içinde ayet var dimi o insanlar anlasın diye o dilde gönderdik diyor kutsal olduğu için değil gizli üyecik
Ama Kuran okurken ki tecvitli şekilde de arapça. Yani bir insan Arapçayı sevmediği zaman Kuranı duyunca tepkisi ne olur?
Yahu sana ne arapçadan ya da arap dininden. Bu ülkedeki cehalet öldürecek beni yemin ederim.
Allah ıslah eylesin.
Sen hangi dine mensupsun?
Tengri dininden. Tanrı sizlere akıl nasip etsin.
Estağfirullah. Allah sizi ıslah eylesin. Hesap gününün sahibi olan Allaha iman etmek varken. Batıl a inanmanız ne kadar kötü
Allah değil tanrı yüce yaratıcı. Ne yani 9 yaşındaki çocuğa 9 sene tecavüz eden arabın dinine mi tabi olalım? Bir çok şeyi tanrının asıl kitabı bilim ve gerçeklere aykırı muhammedin yazdıklarına mi inanalım?
Aslı astarı olmayan 9 yaş diye tutturuyorsunuz. Haşa tecavüz diyorsunuz. Bilimi istiyorsan sana Kurandan delil getiririm. Birde 9 yaş iddaası da çürütüldü
Ahh be siz saf ve cahil müslümanlar ahhh
. Sana bin tane kanıt sunarım ama artık yatacam yarın ne istersen kanıtlı belgeli ispatlayacak. Al sana bizzat diyanetin kendi linki aysenin 614 doğumlu olduğunu bizzat kendin gör
dergi.diyanet.gov.tr/makaledetay.php?ID=580
Müslüman araştırmacıların çoğu 9 yaşın uydurma olduğunu sölüyrdu delilleriyle videolarda izledim. Ve inanmamanın sebebi tek bu yalan habermi?
Hayır birde işin ilginci. Allah seni sınav için yaratmış sen diyrsunki reenkarnasyon
Ulan diyanetin kendisi söylüyor linki artık linkini.
Onu gectim o islamcı dansözlerin işi o. Hadisin babaları kurandan sonraki islamin en temel kaynaklari
Buhari , ebu davud , ve müslim hadis kitaplarında açıkça aysenin 9 yasinda olduğunu söylüyor. Ayrıca sünniligin 4 temel mezhebinden hanefi mezhebinin kuruluşu imam-ı azam ebu hanefi şefimizin kurucusu imam-ı şafi
Sünnî ekolünün temel taşları olan imam-i maturidi ve imam eşari ve daha bir çok islam alımı ve uleması tüm eserlerinde bu konuda fikir birliğine varıp verga vermişken. Onlar kim oluyor. Bırakın artık bu dansözlerin boş laflarına inanmayı.
Anneannem gibi arapça gördüğünüz her sözü dua sanmayın ya, niye günah olsun.
Çünkü Kuranın dili Arapça
Ne günahı
Sen inandığın kitabı okumadın mı
Arabın Arap olmayana üstünlüğü yoktur diyor, ırklar eşittir diyor
Okuyun la, okuyun
Ama Kuran ın dili Arapça ya ondan
O kadarda olacağını düşünmüyorum. sonuçta sadece bir dil ve dini inancını etkilecek bir unsur değil
Kuran Arapça ama
Arapçayı sevmiyorsun kuranı, tanrıyı veya benzeri dini inançları değil. Namaz kullarken veya dua ederken arapçayı kullanacaksın ama konuşma dili olarak kullanmayacaksın. Arada ince bir anlam farkı var
Sonuçta nebilim bana biraz günahmış gibi geliyor kafamı karıştırdı. Ben inançlı bir insanım ben arapçayı seviyorum sevmeyen ben değilim ama çevrede böylr insanlar var şu dili sevmiyorum çok sert gırtlaktan geliyor diye diyen
Örneğe biraz daha yüzeysel bakmalısın bence. Senin sevdiğin şey dil ve dilin kulağında oluşturduğu o ses tonu. Bence de hoş değil bende arapçayı sevmem ama bu benim dini inancımı etkilemez. Okuyacağın yazı aynı, duyacağın sevgi aynı
Bende arapçayı seviyorum çok zengin bir aslında. Örnek H harfi. He var Hea diye okunuş var birse Hğa diye okunuş var. Bunun gibi birkaç örnekte var. Yani konuşma olarak kişilerin bazıları konuşurken sana garip gelebilir e bakıyorsun İstanbul konuşmasıyla Konyalının konuşmasıda aynı değilya
Evet orası öyle, o yüzden dinle alakalı olabilecek herhangi bir unsur olduğunu düşünmüyorum. Dua ederken kullanmak zorunda olduğumuz bir durum sadece
İşte kafa karıştırıcı bir durum bende. Ben seviyorum ama sevmeyen insanlar var malum
Ben sevmiyorum en başında bu yüzden düşüncem bu yönde
Peki Kuran dinlediğinde ne hissediyorsun?
Ben dinlemiyorum, okumuyorum namaz kılmıyor veya hiçbir ibadetimi yapmıyorum, kusura bakma
Niye günah olsun
Arabca derken kuranmi
Kuran dili arapça ya. Şimdi mesela biri deseki ben arapçayı sevmiyorum çok sert bir dil. Ama Kuran arapça. Bu nasıl olur
Kalpen rahatsız oluyorsa dediğine sorun yok ama kalpen benimsiyorsa sıkıntı
Ney anlamaıdm?
arapcanin minakoyim
Dinin ne?
musluman
Kuran arapça niye arapça ya küfür ettinki
arapça kutsal bi dil degil kuran kutsal.. arapcayi ve araplari sevmem
Kuran arapça sen kuran dinlediğinde arapça olarak dinliyorsun
anlamadigim bi zirva dili okumaya ve okutmaya karşıyım.. Türkçe'ye cevirir oyle okurum
Kuranın tecvitli okunmazı farz. Öbür türlü anlamı nı okursun. Kuran ın anlamı için okumuş olursun. Ama Allah ayetinde kalpler ancak Allahı zikirle huzura kavuşur diyor yani Zikr burada Kuran demek
yok oyle bişey. kuran okunuyo ama hicbisey anlamiyosam benim icin bostur.
Ayette diyor Allah nasıl öel bir şey yok Ayetimi şnkar ediyorsun
kuran degistirilmedi diyosundur sen simdi
Esrağfirullah. Küfre girdin Kafir oldun Allah subhanehu ve teala sana Akıl fikir versin. Bu kitabı koruyacak biziz diyor Allah sen diyprsunki değşti Kafir oldun
kardesim bu kutsal da incil tevrat zebur neydi.. onlar kutsal değil miydi.. bana mantikli seylerle gel.. kafirligimi Müslümanlığımi da Allah'a ve bana bırak
Allah ıslah etsin seni
amin amin