Gulmeyin ciddi olarak soruyorum cunku arapca ogrenevilecegimi sanmiyorum sadece turkce mealini ezberlesem olmazmi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kültür & Sanat konusunda 4b cevap paylaştı. Hayır böyle bir şey mümkün değildir. Kur'an sadece Arapça olan metindir. Meal dediğimiz şey meali yazanın ayetten anladığı genel bir manadır. Bu yüzden mealle ibadet edilmez, sadece ayette ne diyor ona bakılır o da genel ma'na ifade eder. Dandik bir şiir bile başka dile tam aktarılamazken Allah kelamının Arapça gibi belagatlarla dolu zengin bir dilden başka bir dile bir cümle ile aktarılması mümkün değildir. Bu yüzden tefsirler okunarak tam ma'na öğrenilebilir.
01 Yorumla- +1 yıl
O zaman kurana niye evrene gonderildi diyoruz bu durumda araplara inmis sayilmiyomu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHafız "koruyan, saklayan" gibi bir anlama geliyor. Yani bir şeyi ezberleyen kişi hafızdır. Kuran hafızı arapçasını ezberleyen kişilere denir. Mealini ezberleyen kişiyede meal hafızı denir. Yani toplum içerisinde hafız sayılabilirsin ancak bunu belgelendirerek diyanet vs gibi kurumlarda görev alamazsın. Gerçek bir hafız sayılmak için arapçasını ezberlemen gerekiyor. Kısaca insanlar sana hafız diyebilir ama somut olarak sana bir faydası olmaz iş, görev açısından
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer türlü arapçasını ezberlemen gerekiyor. Mesela hafız kişi hatim indirerek namaz kılar. Türkçesiyle bunu yapamazsın. Ezberden kuran okuyamazsın
ınan dahada guzel olur.. cunku tirmizi der ki. kendi lisanı ile okuyan Allah korkusunu bilir öğrenr der. sen ezberler lütfen. ve eğer istersen sana arapça ezberletebilirim. ben yasin süresini arapça ezbere bilirim. ve türkçesini de bilirim ama tam anlamı ile arapça gibi ezberlemedim. ama az cok bılıyorum nerde ne dedıgını. allah kabul etsın. cok sevındım senın adına :)
35 Yorumla- +1 yıl
bak sevdııgın bır hoca var mı sesıne bayıldıgın tak kulaklıgını o okurken sen kurandan okumaya calıs okun gıbi. ve bunu bır ıkı ucgun dene. sonra ezberledıgını göreceksin.. Allah kabul etsin. banada dua et güzel insan neolur kuzum bende namazıma tekrar baslım.. ınan ıcten dıyorum bunu.
- Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu bana daha çok mantıklı geliyor sonuçta kuran ilk indiğinde herkesin anlayabilmesi için Arapça yazılmıştı Türkçesini okuyunca nasıl ki bir şey değişmiyorsa ezberleyincede hafız olunabilir ama öyle mümkün olmuş olsaydı sadece Türkçe mealini bilen hafızlarda olurdu ama yok zaten hafız olunca mealinide bilmen gerekiyor die biliyorum otomatik olarak Arapçayı biraz öğrenmiş oluyorsun
21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
+1 yılHayır. Sadece meali ezberlemekle hafız olamıyorsun. Ayrıca kuranın sadece mealinin ezberlenmesi imkansızdır. Kuran şiir gibi ayetler birbirine benzediği için ezberlenebiliyor. Kuranın mealini ezbere bilmenin tek yolu hem arapça öğrenmen hem hafız olman bu sayede meali de otomatikman ezberlemiş olursun yoksa direk meali ezberlemen imkansızdır. Normalde yorum yazmayacaktım ama biri bile çıkıp ta kuranın sadece mealinin ezberlenmesinin imkansız olduğunu yazmayınca dayanamayıp yazdım. Kuran dünyada ezberlenmesi mümkün olan tek kalın kitaptır meali dahil başka hiçbir kitabı ezberleyebilmen teorik olarak imkansızdır (beynini çıkarıp yerine çip takmazsak tabi😂)
00 Yorumla
+1 yılOlmuyor canım maalesef
04 Yorumla- +1 yıl
10 ayette Kuran Arapça indirildi deniyor. Mealini okuyunca bunu görürsün.
- +1 yıl
Anlamak ayrı bir konu hafızlık ayrı bir konu
+1 yılİnsanlara göre hayır bana göre evet
12 Yorumla- +1 yıl
Allah türkçe bilmiyor mu sanki, arapça dua bile etmem ben, hangi duayı edeceksem türkçe ederim boş ver takma
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbenim nazarımda sayılırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok zor bence nasıl hafız oluyorlar ya
00 Yorumla
+1 yılgülmedim ama saçmalama
08 Yorumla- +1 yıl
tabiki hoşuna gider ınu demiyorum hafız sıfatı alamazsın araba güzelmi diye sormuyorsun otomatik mi diye soruyorsun hayır manuel
- +1 yıl
daha iyi şeyler yapabilirsin ona uğraşacağın zamanda
- +1 yıl
farzlar tam mı tam ise tesbihat yap o da tam ise evlen eşine itaat et o da tam ise etrafa iyi örnek ol
- +1 yıl
eğer güzel isen seve seve itaat edecek adam gibi bir adam bulabilirsin yoksa kolay değil tabi adam malsa neyine itaat
+1 yılBence evet ama normalde hayır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır tabiki.
051 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSence? Şimdi sana bunu burada açıklamaya uğraşamam. Git bak senin düşündüğün gibi hafız var mı.
Cevap sahibi+1 yılEğer hafız olacaksan arapça ezberlemek zorundasın. Aslında bu Kuranın arapların dini olduğunun kanıtı ama neyse.
Cevap sahibi+1 yıl:D Bak zamanında bende inançlı bir müslümandım. Ama eminim şu an gerçek olmadığına. Aslında sen gidip Kuranın türkçe mealini baştan sona oku. Kesin sende çıkarsın dinden. Koskoca Tanrı bunu mu yazmış deyip çıkmıştım bende.
- +1 yıl
Ben oyle birsey demem okuyorum zaten turkcesini hem satir satir tane tane anlayarak ve sana şunu söyliyeyim tanri senin gibi dusunmez yani senin dusuncenle tanrinin dusuncesi bir degil sadece size uymadigi icin belli kurallar o yuzden dinden cikiyorsunuz buda Hasa Allahin olmadigi anlamina gelmiyor
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle. Aslında olayı çözmüşsün Tanrı bir insan gibi düşünmemeli. Ama kurana baktığımızda bir insanın düşüncelerini okuduğumu net bir şekilde söyleyebilirim. mesela koskoca Tanrı bir insana öyle beddualar ediyor ki sanırsınız eşit :D Bu arada ben kurallara uyan dindar bir insandım namaz oruç hep vardı dindardım dediğim gibi ama dinden çıkma sebeplerim çok. Ve burada hepsini sana anlatmakla zaman harcamak istemiyorum. Muhtemelen Türkçesini okudukça kendin anlarsın. Sadece objektif okumaya çalış Kuranla ilk defa tanışan bir insan gibi o kitabı Tanrının yazdığına emin olarak oku. Ve sen benim dinden nasıl çıktığımı anlayamazsın beni başkalarıyla karıştırma.
Cevap sahibi+1 yılO dediğin en fazla Tanrının varlığına kanıt olur Ama islama asla. Zaten dünyada binlerde din var ve hepsinde de ruhlardan bahsediliyor.
- +1 yıl
Yemin ederim objektif Allah o kadar yüceki asla ben kelimesini kullanmiyor herseyi biz diye soyluyor bak arastir gercekten donersin ben bunda birkac ay once neredeyse ateist oluyordum kafayi yemistim kopek gibi arastirdim lutfen sende arastir kardesim yaratilisimiz bosuna degil
Cevap sahibi+1 yılBak.. Emin ol araştırdım ve senin dediğin kadar basit değil bu olaylar. Ben gerçek olmadığına %100 eminim ve gerçek olsa bile ona tapmam çünkü bu kitabı yollayacak zekaya sahip bir Tanrı bile benden üstün değildir buna eminim.. Hem gerçek değil gerçek olsa bile bu allah bildiğiniz sadist yobaz bir şey. Verdiği kurallar dan bunu anlayabiliriz. Dünya üzerinde bunca din varken neden islam diye hiç düşündünmü? mesela kuran bildiğin incilin kopyala yapıştır hali. Ve çelişkilerle dolu bir kitap sadece düzgünce baştan sona oku okumayı bitirince hala inanıyorsan o senin kafa yapın. Umarım kendini gerçek olmayan birine adamazsın..
Cevap sahibi+1 yılYa iyide her din zaten ruhun olduğunu söylüyor. Hatta Türklerin eski dini bile Tenricilik te bile her yaşayan canlının bir ruhu olduğuna inanılıyor. Ve bu din kurandan çok çok önceydi ve bütün dinlerde var bu ruh akıl irade mevzusu senin kuranı seçme sebebin buysa eğer emin ol bu çok yetersiz hatta hiç.
Cevap sahibi+1 yılO ayeti biliyorum ve o kitabın tıpatıp aynısını yazarım emin ol :D 1 tane bile mucizesi yok.
- +1 yıl
Hayir sebebim bu degil ama sunu demek istedim senin ruhun var yani sence o ruh sen olunce yokmu olucak buna nasil inanabiliyosunuz mesela ruya gordugumuzde ruhumuz bedenden ciakr farkli alemlere gider neden uykuyla olumu es tutmuş bizim dinimiz nasilki sen uyudugunda yok olmuyosun ruhun gidip gelebiliyor oteki tarafta var yani
Cevap sahibi+1 yılHayır kuranı ilk bitirip dinden çıktığımda deisttim sonra agnostik artık tam olarak ateistim. Tanrıdan emin olmasamda Şundan eminim. kuran muhammet tarafından uyduruldu.
Cevap sahibi+1 yılYa bak kanıt bu değil deyip hala ruh diyorsun tamam hadi Tanrı var diyelim de Allaha dair tek bir kanıt sunmadın bana sadece ruh falan diyorsun iyide o herkeste var zaten yani burada neyi kanıtlamaya uğraşıyorsun ki?
Cevap sahibi+1 yılBak şimdi o dönemlerde arap adasında 10 senede bir insanlar kendini peygamber ilan edip bir şeyler uyduruyorlardı ve bazıları vazgeçti bazıları öldü ama muhammet başardı hiç bir mucize göstermesede insanlar o dönem inandı ona çünkü o yılda herkes zaten cahildi kamera icat edildikten sonra daha kimse peygamber olmadı çünkü artık kimse yalan söyleyemez :) Yani ben kitap yazsam emin ol kuran kadar etkili olur. Ama buna inanacak kadar aptal insan bulamam çünkü 21. yüzyıldayız.
Cevap sahibi+1 yılYa tamamda bunun Allah olduğunu nereden çıkardın? Ve insanlar ruh olarak zaten üstün belki Tanrı insanların kendisidir? Kendi ruhumuz bize gösteriyordur olamaz mı? İllede Tanrı diye tutturuyorsun Tanrı neden var olsun ki? var olsada neden bu allah olsun?
- +1 yıl
Evt aptal insan çok ama peki hadi o mucize gostermedi diyelimki hz isa oluyu dirillti ve buna sahit oldular hz musa denizi yardi buna yine insanlar sahit oldu bunalrda palavrami o donem bunu gormeyen insablar neden boyle birsey uydursun dusunsene senin onunde biri denizi yariyo sen bunj dilden dile anlatirsin
Cevap sahibi+1 yılMısır tanrısı horus u biliyor musun? oda el azarus diye birisini diriltti neden ona inanmıyoruz :D Ya bak dinler insan uydurması hepsi oyunla numarayla yapıldı. Hadi şimdi birisi birisini diriltisin. Hadi allah benim belamı versin. Ama veremez çünkü gücü yetmez. Çünkü yok. Eğer bunca hakarete rağmen hala belamı veremiyecek kadar zayıfsa ondan korkmana gerek yok :)
Cevap sahibi+1 yılBu arada musanın denizi yardığı vs. Hiç bir tarihsel kaynağı yok sadece bir söylenti. Aynı şekilde isa da çok güzel numara yapmış tebrik ederim onları.
Cevap sahibi+1 yılKuranı diyorum ben ne demek ne farkı var? Kurandaki allah kuralcı dediğini yapmazsan yanarsın deizm deki Tanrı insanları umursamıyor belli bir kuralı yok. aradaki fark bu ikisi aynı kişi değil.
- +1 yıl
Ben olaya boyle yaklasmiyorum sen bana diyosun hep ruh diyosun gercekten ben bu tur seylerle inaniyorum ruyalarla felan inandigim icin cunku gercekten cok farkli yatiyosun farkli alemdesin e kurana bakiyorum cennet cehennem bu arada Allah niye hemen senin belani versin ne anlami kaldi sinavin
Cevap sahibi+1 yılYa sınav diyorsun hala inanamıyorum sana ya... Anla artık sınav falan yok. Şöyle düşün üniversite sınavındasın ve kalkıp bir anda hocaya küfür ettin o sana sınava devam et sınav bitene kadar sıkıntı yok der mi? Cennet cehennem her dinde var zaten sen birtek kuranı bildiğin için bu söylediklerini çok eşsiz sanıyorsun ama hepsi kurandan önce başka dinlerin bahsettiği şeyler. Sadece diğer dinleri de araştır bak anlıyacaksın ne demek istediğimi. Yani körü körüne olmayan bir Tanrıya inanıp onun kurallarına göre yaşaman cidden üzücü olur.. Bunu kötü niyetle söylemiyorum sadece insanların hayatını olmayan birine boşu boşuna adaması çok saçma.
Cevap sahibi+1 yılİzlanda %90 ateist ve dünyada en düşük suç oranına sahip ülkelerden biri.. Emin ol din yasakladığı için insanlara daha tatlı geliyor :D
Cevap sahibi+1 yılTamam yeter artık sana laf anlatmıyacağım çünkü çok basit şeylerle ikna olan birisin. Zaten olan şeyleri her dinde olan emirleri bu dinde de buldunm diye buna inanacaksan buyur inan. Muhtemelen yaşın küçük ya da o yüzyıldaki arap adasındaki adamlar gibi düşünüyorsun. Sana düzgün emir verdi diye inanacaksan bende sana aynı emri veriyim gel banada inan :D Neyse iyi geceler umarım bir gün kendini boşa yorduğunu anlarsın.
Cevap sahibi+1 yılOfff ciddimisin ya. Sence ben bir tek islamı mı kötülüyorum? Az önce binlerce dine laf ettim sen burada ne diyorsun bana ya. Sadece aptalca inanma diye yardım etmeye çalışıyorum sen bana cahil diyorsun. Ben dinden çıkarken ne kadar kötü hissediyordum haberin var mı senin? Yok tabi öyle 1 günde dinden çıktım sanıyorsun hiç araştırmadım sanıyorsun bu lanet evrende yalnız olduğumuzu bir anda düşündüm sanıyorsun ! Ama değil çok araştırdım ama yok işte ! O lanet olası kitapta da tek bir mucize yok sadece İnsanlar inansın diye tehdit ediyor arap dini ve işin kötü yanı ne bliyor musun? İnsanların tarihlerini bilmeden bu dine hoşgörü dini demeleri !
Cevap sahibi+1 yılYok seni aşağılamadım sadece insanların körü körüne bir Tanrıya inanması zoruma gidiyor.. Yani insanlar ne kadar üstün varlıklar olduğunu bilip olmayan şeylere tapınmayı bıraksa keşke diyorum. Bak şimdi bir Tanrı var olsa bile bu Tanrı kuranı göndermiş olamaz yani müslümanlığın gerçek olmadığına %100 eminim T
Cevap sahibi+1 yılTanrı olabilir ama kendisi bir işaret göndermediiği sürece kanıtlanamaz. Kanıtlanamadığı içinde yoktur.
Cevap sahibi+1 yılBak inanmakta özgürsün ama şunu unutma kendini bir Tanrıya bağımlı hale getirirsen bir insan olarak gerçek potansiyeline asla ulaşamazsın. Hep bir Tanrının kuralları altında yaşarsın aslında yapmak istediğin şeyleri yapamazsın yani olduğun kişi olmazsın. Ve bir Tanrıya dair tek bir kanıt yokken inanmak hiç mantıklı değil. Dediğim gibi kamera icat edildikten sonra kimse peygamber olmadı. Kimse ölüyü diriltmedi. Kimse Denizi ortadan ikiye ayırmadı. Ve nuh'un sadece 1 gemiye milyonlarca canlı bindirmesi gibi canlı bindirmedi. Kuranın tek bir mucizesi bile yok ama hala inananlar var sadece bu insanlar için kendilerindeki aklı kullanmalarını umuyorum. Ve senin içinde aynı şeyi düşünüyorum sadece bağlarından kurtul arapların dinine bağlı kalma. Bir insan olarak en üstün canlı olduğunu anlayabilirsin şu an besin zincirinin tepesinde biz varız ve Tanrı henüz kanıtlanmadığı için hep biz olacağız Kanıtlanması için Tanrının bizzat gelmesi gerek ki o bunu yapmayacağına göre bu böyle devam edicek. Yokluğuda kanıtlanmadı diyorsan agnostik olabilirsin.
Cevap sahibi+1 yılSözler köşkü dolandırıcı bilmiyor musun? Bende eskiden onu izlerdim ama ateist diye adam getirdiler ateist getirdikleri adam yurt dışından film yıldızı çıktı.. Ben sana 2 kanal önereyim "Diamond Tema" Bak bu kanal kraldır adam youtube daki en zeki kişi olabilir bunun videoları var kuran mucizeleri vs gibi bunu izle anlarsın zaten anlayacağını. "Efe Aydal" Buda iyi adam ateist zeki birisi bunuda izle ben hepsini izledim sözler köşkü yalancı ve tarikat hocaları bile sözler köşkünü sevmiyor lar adam yalan söylüyor diye istersen araştırabilirsin. Umarım doğru yolu bulursun. Bu arada "Diamond Tema" Agnostik sen onu daha iyi anlarsın.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Kuranin sadece türkçe mealini ezberlesem yine hafiz sayilabilirmiyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler