Kişinin az şeyle yetinmesi, bunada şükür olmasa da olur denimesi sizce fakir edebiyatı yapmak mıdır?

Kişinin az şeyle yetinmesi, bunada şükür olmasa da olur denimesi sizce fakir edebiyatı yapmak mıdır?
Bence fakir edebiyatı yapmak değildir. yani bir kişi fazlasında gözü yoksa yoktur illa herkes her şeyin fazlasını isteyecek diye bir kural yok. aynı şekilde bir kişi de azı ile yetinmeyebilir belki fazlasını istiyordur imkanı vardır alır kimse karışmamalı. ama alıp da boşa harcıyorsa yani mesela marketten temiz su aldı ama aldığı suyu içmek yerine ya da bitkileri sulamak yerine aldığı gibi çöpe attı mesela bu israf olur ve saçmalıktır. ama bunun dışında kişi 1 arabası varken 10 tane daha araba alır kendi kararıdır.
Kesinlikle bunun fakir edebiyatı olduğunu düşünmüyorum. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz sözüne sonuna kadar inanıyorum. Ben bu düşünce içerisinde ilerlemeye çalışıyorum. Hiç bir zaman sahip olduğum şeyi beğenmeyip keşke bir tık fazlası olsaydı diye bir şey istemedim. Sahip olduklarıma hep şükür ediyorum
Hayır katılmıyorum. Bunu olan depremleri yaşadığımda çok net anladım. Belki yarın gene olur arabada orada burada uyumak zorunda kalırım diye ne bulduysam az da olsa yedim, şükretmeyi daha net anladım. Aç gözlü olmak doğru değil, insanın azla yetinip şükretmesi kadar hoş bir şey yok.
Mücadele gücümüz nispetinde daha da iyisini isteriz ve azmederiz. Zenginlik ve şükretmek ayrılmaz bir ikilidir bence. Kimse fakir doğup doğmayacağına karar veremiyor dünyaya gelirken, fakat güçlü ve mücadeleci olmaya engel değildir fakirlik.
Cevap
1Cevap
Bence defil ben sarayda buyumedim durumumuz cok iyi defildi yani ben kendimi cok scilar cektim actim susszdum diye sey yapmiylrum hatta konuyu scmiylrum bile ama mesela bi cocuk beni ortalama bir kafeye goturse neden daha luks degil diye yaywgra cikarmam ya da kusura bakma boyle oldu dese sorun defil sen vsrsin yeter derim
Aza yetinmek bu ülkede mutlu yaşamak için zorunluluktur. Fakir edebiyatı falan değil. Sahip olamadığı şeylerin hayranlığına kendini kaptıran biri hiçbir zaman sahip olduğu güzellikleri göremez ve kendi hayatına yazık etmiş olur
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz mantığını da göz önünde bulundurarak Edebiyat değilde hayatın dayatması dir diyelim
Aza kanaat etmek iyidir. Maddi ve manevi anlamda saplantılı olmak ruhen sürekli birşeylere aç olmak sağlıklı olmaz
Bu donemde degil ama az coktur felsefesi artik cok hosuma giden bir durum oldu benim icin.
Fakir edebiyatiyla da alakasi yok i-ih...
Hayır tabiki kanaat güzel bir şey
Yoo aza şükretmeyen çoğu bulamas
Tam aksine bu düşüncede olmak doğru bir şeydir.
Hayır olması gereken budur.
İsteyen cok alır isteyen az keyfine kalmıştır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?