24 yaş evlenmek için erken mi?

Atandim, aday var. 3 yillik iliskim var. Artik evlenmek istiyor. Onceden mezun olmami bekledi, atanmami bekledi, artik neyi bekliyoruz diyor. Aramizda 4 yas var. 28 yasinda. Zamani geldi mi sizce?

Ben kendimi evlilik sorumluluguna pek hazir hissetmiyorum. Sevgilimle ilgili bir sorunum yok ama cevremde keske gec evlenseydim diyen kadinlar var. Bir yandan evlilik beni korkutuyor. Evlilik kadina cok yuk ve sorumluluk bindiriyor.

Sevgilimde klasik turk erkegi. Pek sorumluluk bilmez yani ev isleriyle, yemekle ilgili. Simdi calisiyorum. Evlenince de çalışacağım ama bir yandan diger yukler ustumde olacak. Bu kadar yük gozumu korkutuyor. Yine cevremdeki calisan kadinlari görüyorum, gercekten buyuk bir yukun ustesinden gelmeye çalışıyorlar.

Sevgilime önceden, okurken evleniriz falan diyordum, kolay geliyordu ama iş hayatina geçince ne kadar yorucu ve zor oldugunu gördüm. Bir de eve gelip yemek, temizlik derdine düşeceğim.

Bir haftasonum var o da evin isleriyle, alisverisle gececek. Cocuk olsa hic dusunemiyorum nefesim daraliyor. Sevgilimin kendi isini kendi halledebildigini, benim yukumu ev icinde fazlasiyla alabilecegini bilsem bu kadar düşünmem ama oyle biri de degil.

Ne yapsam bilmiyorum. Hem yas olarak kucuk muyum sizce? Hemde sorumluluklarini bilmeyen, bana evde destek olmayan bir erkekle evlilik cok mu zor olur?

Oyle alıştirirsin falan demeyin, annesinin alistirmadigini, agac yasken egitmedigini ben bu saatten sonra her işi baskasi tarafindan yapılmış, 30 yasina gelmis adami alıştıramam.

24 yaş evlenmek için erken mi?