+1 yılHayatta kalanlar için elimizden geleni yapmamız lazım şimdiden sonra.. Toparlanmak şart.. Yaşamını yitirenler için yapabileceğimiz tek şey bol bol dua etmek ve sevdiklerine destek olmak.. Toparlan lütfen, hayat bir şekilde devam etmek zorunda.. Yaşamını sürdürmek zorundasın ❤️ Allah yardımcınız olsun 🙏
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHemşerim. Artık bu psikolojiden çıkmalıyız. Dünyada olsun, ülkemizde olsun; her gün binlerce kişi kanserden, koahtan, trafik kazasından, terör saldırısından, adi kavgalardan vb sebeplerden dolayı ölüyor.
Nasıl ki trafik kazasından biri ölünce, trafiğe çıkmaktan, kanserden birisi ölünce sigara içmek veya sebze meyvelere kimyasal zirai ilaç atmaktan vazgeçmiyorsak , deprem riski var diye hayatı da kendimize zehir edemeyiz. Deprem bir insanın ölmesi için mevcut olasılıklar arasında ilk ona bile giremez inan. Ülkemiz deprem bölgesi ve biz buna alışıp ona göre yaşamalıyız.
El-Arabi'nin bir sözü var. "İnsanı ölümden eceli korur" diye. Depremde enkaz altından 15 gün sonra canlı çıkan ( tıbben mucize ) olduğu gibi, sağ kurtulup başka şehre giden ve orada trafik kazasından ölenler oldu. Yani ecel geldi ise kacamazsin gelmedi ise üstünden tır geçse ölmezsin demektir bu.
Zor bir süreç bu seni anlıyorum ama hayat devam ediyor ve zaman su gibi akıyor, bak dün gibi oldu deprem ama 35 gün olmuş.
Bir an önce kendini rehabilite et ve kendine gel. Normal hayatına dönmeye çalış. Bu bir doğal afet oldu ve bitti. Allah beterinden saklasın, savaş olsa ve devam etse daha farklı olurdu etkileri. Sen güçlü bir kadınsın bu atlatamayacagin bir durum değil. Psikolojik olarak çok etkilendiysen bir psikolog dan destek alabilir veya bana yazabilirsin.27 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAntepliyik tama yorum. Senle genelden sohbetlerimiz oldu kısa kısa. Açık olunca yazan çok oluyor özelden vakit ayiramiyorum bu nedenle gizliyim.
Cevap sahibi+1 yılSorunu begeneyim belki hatırlarsınız.
Cevap sahibi+1 yılİyi memnun oldum.
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sonumuz maalesef üzülerek söylüyorum ki hiç iyi görünmüyor her geçen gün zamlar enflasyon yüksek vergilendirme sistemi devletin devlet de vicdansız hiç mi merhametin yok be senin devlet bu halk nasıl geçinir düşünülmüyor anca kendi ceplerini düşünürler Rabbim büyük inşallah düzeleceğiz
11 Yorumla
+1 yılÇok ilginç ki insan korku ile bile yaşamaya alışıyor. 😊
Artık pek düşünmüyorum, insan doğar yaşar ölür, zor olsada idrak ettim.
Bence gidişatımız eskiye dönecek, her şey unutulacak panik havası kaybolacak, hiç olmamış gibi yaşamaya devam edicez.
İnsanlığın doğasında bu var.
115 Yorumla- +1 yıl
Evet seni çok fazla etkiledi, ben de yakın bir ildeydim bütün depremleri artçıları hissettim.
İzmire evime döndüğüm zaman burada depremi yaşamayan insanların yaşayanlardan daha çok korktuğunu farkettim.
Sen yaşadın, atlattın, kötüde olsa acıda olsa geçti, takılı kalma.
Kendine bunu yapma, dün acıydı evet ama yarın için umut var.
Yarınını düne çevirme, umut ve hayat yarında. 😊🙏
Her şey geçti, iyisin, dünya bu her şey insan için, bir insanın başına her şey gelebilir, içinde bulunduğumuz durum Allahın takdiri, fakat yarınlarımızın iyi veya kötü olması bizim irademizde.🙏🥰🌺 - +1 yıl
Estağfurullah. 😊
Seni pek çok severim biillesiiiiiiiiiinnnn. 😄
Daha seni oğluma alıcam gudubet gelin istemem 🤣
Azcık gül neşelen aaa aaaa çeyiz diz bana çember oyala felan. 😄
- +1 yıl
Olmaz ahshd ben seni alıcam, ama bir sorun var 🤣
Ben oğlan doğurana kadar biraz beklemen lazım.
Bak senin için bu fedakarlığı yapıyorum, böyle kaynana bulunmaz heee 😄 - +1 yıl
😄2023 Türkan şoray fkfkg.
Ahh gelinim canım içli köfte çekiyor fkfkg. - +1 yıl
😄 Senin için oğlan doğururum ben kız fkfkg
Kaç kilosun 😄 Altın zamlanmadan alayım, sen de şöyle bir 10 grama kadar felan düş fkgkg - +1 yıl
Ölüm orucuna başla kuzum sen fkgkg
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılİyi görmüyorum
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah iyi olur
- +1 yıl
Umarım abla
Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Düzelecek kendini daha ferah hisset tek sorun ölen yurttaşlarımıza oldu. Acılar bir besyilda iyice hafifler on yılda hersey rayına oturur. Yeterki sağlıklı demokrasiyi isletelim hatası olanları cezalandıracak sistemleri kuralım tek adam hegamonyasindan kurtulalim
13 Yorumla
+1 yılKeyifli bir Pazar günü geçirmeniz dileğiyle gidişatımız bazen belli bazen belirsiz tam 4x4’lük olduk sanıyoruz pat diye bir engel çıkıyor her ne olursa olsun hayatı dolu dolu yaşamak lazım Bursa’dan bulunduğunuz yere selamlar size ve sevdiklerinize sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür dilerim
11 Yorumla
+1 yılİşin doğrusu deprem olduysa ve ben hayattaysam, Allah bana şans verdi diye düşünür yoluma devam ederim. Sürekli kötüyü düşünmeden ve isyan etmeden.
27 Yorumla- +1 yıl
O zaman korkmayacaksın ❗️
- +1 yıl
Biliyormusun bu yaşadıkların sana bir şey anlatıyor. Bunu çözmen lazım
- +1 yıl
Bunu sen çözeceksin, aklıma gelirse yazarım sana 🙂
+1 yılGidişat değişmez, çünkü kafalar aynı, kafalar değişirse tüm düzen değişir ama Türkiyede’kilerin kafalarının değişeceğini sanmıyorum, o yüzden her kesin hakkında hayırlısı olsun.
11 Yorumla
+1 yılMerhaba @27esmerim
Canım benim artık bir an evvel bu psikolojiden çıkmalısın yoksa sen oturduğun yerde hasta olacaksın canımın içi sıkma canını11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen iyi görüyorum detaylı uzun uzun anlatılabilir ama kısaca şunu diyebilirim...
Akıl da dahil olmak üzere her türlü somut ve yoyut kavramı iktisatli kullanan kişiler için gidişat iyi11 Yorumla
+1 yılGidişat diye bişey kalmadı yoldan çıkıldı zaten hem de çok oldu. Tekrar yoluna sokmak ise genel dünya siyasetine karşı bağımsız bir siyasetçi ile ve zamanla olur. Avize evde kalsın yine de 🤪🤪
11 Yorumlabirkaç yorumu okudum depremle ilişkilendirmişler sanırım da paylaşımın görselin depremle ne ilgisi var anlamadım.
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu kafada gidersek sonumuz hiç hayır değil. Millet çadır bulamadığını söylüyorken az önce stok yapan birini öğrendim. Acınacak durumdayız
12 Yorumla- +1 yıl
Aminn
Aile & Toplum konusunda 729 cevap paylaştı. Insan buna da alisir ama nasil alisir. Umarim zorluklarimiz kolay olur. Zorda olsa guzel seyler umit edelim.
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. hafta sonu çadır kurdum çadır hayatına geçiş yaptım
110 Yorumla- +1 yıl
valla benimki halaya başladı
https://tenor.com/tr/view/halay-gif-7210496
+1 yılTayyip seçimi kaybederse her şey çok güzel olacak. Diğer türlü kafaya çay yemeye devam 😅😅
14 Yorumla- +1 yıl
Ben kimseye oy vermiyorum kullanmıyorum oy benim ne yaptığımı kuran okuyup okumadigimi Allah bilir ama sen bu düşüncelerin yüzünden su izan edip günahımı aldın ben kimseyi savunmuyorum umurumda değil hiç kimse tek umurumda olan yaşanılan acı ve ölen insanlar benim sow yapmaya ihtiyacım yok ayrıca öyle bir niyetim de üslubuna dikkat et bilgisiz diye hitap edemezsin sen bana kişi kendinden bilir işi banane kim ne yaparsa yapsın kim olursa olsun umrumda değil.
- +1 yıl
Müslümanların %90ı inandığı dinin kitabını okumuyor. Özellikle kadınlar okuyup sorgulasa anlasa, bırak dini 2. dk ülkeyi terk etmek ister. İyi günler diliyorum size
+1 yılNormal olarak lanse edilen anormallikler ve deliren insanlar. Sistem böyle insanları öğütüyor.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah korusun. Pozitif olmaya çalış. Bende 99 depremini gördüm 11 yaşında çocukken. Bu kadar salma kendini
25 Yorumla- +1 yıl
Amin inşallah korusun rabbim sana da geçmiş olsun
Cevap sahibi+1 yılBizim diğer evimize hataydan depremzede geldi. Benim ismim Maria Hristiyanim kilise vasıtasıyla Hristiyan aile geldi. Benim inancim bu doğduğumdan beri yanlış anlama
- +1 yıl
Önemli olan insanlık. ama yorumunda Allah korusun yazdın demekki muslumansin ayrıca müslüman ve Hıristiyan olmanı yargılamak bana düşmez önemli olan insanlık.
Cevap sahibi+1 yılAllah diyoruz mezheplere göre değişiyor Latincede Tanrı yaratan anlamında. Marunilerdeniz biz ortadogu hristiyanlari Allah der
- +1 yıl
Anladım canım
- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılYa zaten iyiye gitmesini beklemiyordunuz herhalde. Kıyamete her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Dünya tabiki de daha da kötüye gitmeye devam edecek. Dünyanın olayı bu, doğuyosun ve ölüyosun.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılDüzen değişecek değişmezse anarşi başlatırız olur biter 😂
11 Yorumla Köyün surusu gibiyiz halk olarak nereye yonlendirilirse oraya gidiyoruz o yolun doğru yanlış olduğunu sorgulamadan
10 Yorumla
+1 yılBen avizeyi değilde florasını alıp gitmek istiyorum, yanmazsa birilerinde başka amaçla kullanacağım 🤨
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılİyi görmüyorum esmer. Her gecen gün daha da kotuye gıdıyoruz
10 Yorumla Herkesin var kendince bir derdi
10 Yorumla
+1 yılSjdjfgb Bakırköy ruh hastalıkları merkezi djcnb
21 Yorumla- +1 yıl
😕😓
+1 yılBen yabancılık çekmem zaten Bakırköy de doğdum :)
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılZaman her şeyin ilacı...
11 Yorumla Sonumuz ora başka nere olcak
12 Yorumla
+1 yılHala sallanıyor mu oralar
11 Yorumla
+1 yılAllah yardımcımız olsun 🙄
11 YorumlaBir gidişat mi var ortada
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiran önce toparlanmamiz şart
11 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılSorunda bu gidişatı göremiyoruz...
11 Yorumla
+1 yılAyy allah korusun😊🤲
11 YorumlaKula bela gelmez Mevla yazmadıkça. Mevlam bela yazmaz kul azmadikca
10 YorumlaÖlüm korkusu ile yaşamak başlangıcı olması gerektiği gibi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Maalesef hiç iyi gitmiyor.
10 Yorumla
+1 yılSokaga cikma yasagi gelir 2 ay sonra
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı. Aynen öğle banada yer ayır
10 Yorumla
+1 yılAmin amin darmaduman olduk son 1 aydır
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Çok düşünürsek her şey için öyle
10 Yorumla
+1 yılher şey çok güzel olacak
11 Yorumla
+1 yılantidepresana devam :)
14 Yorumla- +1 yıl
başka çare var mı tik oluştu halimiz hal değil :(
- +1 yıl
amin hangi il senin
+1 yılNiye kayseri
17 Yorumla- +1 yıl
Yozgatta yok bundan 😑
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Beraber gidelim
+1 yılBilmemek koty
10 Yorumla
+1 yılhiç iyi görmüyorum
10 Yorumla
+1 yılDeme ya ağzımız açık tavana bakıyoruz
10 YorumlaFelaket
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılErenkoy
10 Yorumla 46 daha iyi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılDelilik
00 Yorumla Cehennemin dibi
02 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler