Çeyizi olmayanın kıymeti olmazmış derler.
Benim daha hiç bir şeyim yok.
Hayatımda kimse de olmadı.
Benim daha hiç bir şeyim yok.
Hayatımda kimse de olmadı.
Malum ekonomi çok kötü. şu an ev kiralamak eşya almak düğün felan 1 milyonu aşıyor. Bu para için yeni mezun birisi 30 sene çalışmalı. Düşün 30 sene hayatı yaşamadan köle gibi çalışacak. ya da ev araba tarla bahçe bunları hipotek edip kredi çekip evlenecek sonra da köpek gibi çalışıp borç ödeyecek. Ve evi arabası halen yok tatil yok yeme içme yok. Yokta yok. Sonra evdeki kadın yani sen eşim eve geliyor uyuyor benle ilgilenmiyor seks yapmıyor demeye başlayacaksın. Belki boşanıp nafaka yiyeceksin. Kısaca %50 ortak ol ki evlendikten sonra doğru düzgün bir yaşamınız olsun.
Benimde meslegim var bende calisicam yangelip yatmicam ki
Ona yardim ederim.
Bu hamile kaldıktan ve doğum yaptıktan sonra geçerli olmuyor. Hadi hamileliğin son ayına kadar çalıştın sonra mecbur işi bırakacaksın. Ek olarak bebeği sağlığı için emzirmen gerekirken emzirmez bakmaz bakıcıya verirsen bakıcıda maaşın kadar para isteyecektir
21 yaş geç kalınmış bir dönem değil eğitimde gidebildigin yere kadar git geç kalınmış bir şey yok gelecekte tekrar bu günlere dönemeyeceksin o yüzden yaşı eğitimle pek sorun etme, onun dışında ailenden elbette para alabilirsin öğrencisin çünkü bunda anormal bir durum yok, bunu kafana takma yani.. çeyize gelince olup olmaması seni değerli ya da değersiz olduğunu göstermez insanın kendi olması ona yakışan iyi huylar güzellikler seviyeli oluşu toplumda yeri olan sayısi olan budur değer.. ilişki evlilik için daha önünde uzun yıllar var doğru kişiyide kendin seçeceksin
Bence okulun bitmeden bunları düşünmen doğru olmaz ayrıca dert ettiğin sorun öyle büyük bir şey de değil açıkçası okuluna odaklanman senin için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Haklısın ve hemşirelik okuyorum diye herkes beni küçümsüyor hasta bakıcı diyorlar çok üzerime gelen oluyor.
Kimse ne yasadigimi bilmiyor.
Sizce onlara ne demem lazim yoksa sessiz kalmak daha mı iyi
İnsanların düşüncelerini zerre umursama sen sadece kendine odaklan ve istediğin şeyi yapmak bu hayat ve gelecek senin onların değil. Bence kararlarına saygılı olmaları gerektiğini söylemen iyi olur senin açından sessiz kalırsan baskılar artar ama ortaya bir tepki koyarsan ne olduğunu anlarlar.
Evet bence de haklısın.
Cevap
10Cevap
Normal bence
Hele okulunu bitir meslegini eline al ceyiz işi kolay :) takma kafana bunlari
30 yaşındayım bir su bardağım bile yok, umurumda da değil.
Okulunu oku boş ver çeyizi eskiden di o ayrıca ailenden para Alican Tabikide
Sen daha çocuksun acele etme çeyiz değil kariyer düşün
kac yıl onceden ceyiz duzmeyi ve baslı basına ceyizi sacma buluyorum gencsin sorun etme bence universiteni bitirmeye odaklan.
Ne sacma gelenekler bunlar ne sacma şeylere inaniyoruz cahillikten bir kurtulamadik oğrencisin tabii alacaksı para
bir şey olmaz , kısmet bu döner bulur seni mera, etme, yaşın daha küçük ileride çalışır yaparsın çeyizini..:)
Daha aday yokken cok sacma gelıyo bana ceyız vs
Aynen
Ne alaka ya kim diyor bunları
Onlar söylenti takma sen
Oha bu yaşta deli misin hayatını yaşa bir önce
Saçma bir düşünce
Bu yaşımdayım çeyizim falan yok gerekte yok
Sevgilin yok mu senin ondan da al
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?