Ilk kadınlar günü fikri 1909'da ortaya atıldı, ve ilk kez 1975 te "kadınlar günü" temasıyla kutlanmaya başlandı. Peki 1900 lere gelene kadar kadın kimdi ya da neden böyle bi gün kutlanmaya başlandı? Az çok hepimiz bu konuda bir fikir sahibiyiz, yok sayılan, hor görülen, aşagilanip dayak yiyen, yalnızca materyal olarak üremek için ihtiyaç duyulan, histerik, hem duygusal hem fiziksel açıdan güçsüz vs vs vs... Her gün hala tecavüze, öldürülmeye, dayağa layık görülen kadın için yalnızca bir asırdır süregelen bir günlük gelenek devam ediyor...
Ve bunların hepsi birer seçim, sistemleri değiştirip dönüştürmek için. Doğan bebek kız olduğu için toprağa gömme inancından geldik bugünlere hatırlayın. Bir de tanrıçalar vardı, görmek istemedik, ama hepsi mitoloji kisvesine burundurulen gerçek benliklerdi. Kurtuluş savasindaki Kara Fatma'yi da unutmayalim.
Kaç kez kadın oldum, kaç kez erkek oldum bilmiyorum. Bir önemi de yok, ama kadın olmanın ne demek olduğunu erkek olmanın da nasıl bir his olduğnu biliyorum. Amazon oldum, Havva oldum, Lilith oldum, Ayşe oldum, Fatma oldum, Julia oldum ama aynı zamanda Samuel oldum, Tobias oldum, Jack oldum. Birçok varyasyonumda hem erili, hem dişiyi yaşadım, yaşattım. Can verdim, can aldım. Müslüman oldum, hristiyan oldum, yahudi oldum, şaman oldum, inkar ettim ateist oldum. Ama ben nerden geldiğimi hiç unutmadım. Şimdi hepsi benim, çünkü ben bir'im. Ne yaşattıysam özgür irademle aynısını ben yaşadım. Eril enerjiyi yoğun olarak deneyimleyen arkadasim, şimdi sana söylüyorum, hicbir şey hatırlamasan da, bile isteye yaşattığını kendin yaşamak isteyeceksin, çünkü bu da senin deneyiminin bir parçası. Düzen böyle, birlik'te yasalar böyle işliyor. Her birimiz, yaratıcı kaynağın hücreleriyiz. Iyiyi de kötüyü de yalnızca deneyimliyoruz.
Ruhu bu dünyadan öyle ya da böyle ayrılmayı seçmiş tüm kadın dostlarımı onurlandiriyorum, yolları ışık olsun... 💐💐

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer