Teşekkürler ♥️
Ebeveynleriniz tarafından doğru yetiştirildiğinizi düşünüyor musunuz?
Teşekkürler ♥️
Bazı ebeveynler çocuk yetiştirmede aşırı titiz davranıyor, bazıları ise aşırı ihmalci. Siz doğru yetiştirildiğinizi düşünüyor musunuz? Anne ve babanız ne yaptıklarını biliyor muydu? :D
Düşünmüyorum. Kendi yaptıkları şeyi ben yapınca -sigara içmek gibi- fazla tepki gösterdiler. Ama eğer bir insana bir şeyin zararlı olduğunu yapmaması gerektiğini anlatır aynı zamanda da sen yaparsan ne senin , ne sözünğn bir değeri kalır. Daha çok şey var yazsam destan olur da😂 kısacası doğru yetiştirildiğimi düşünmüyorum. Öncelikleri her zaman çalışkan bir kız olmam iyi yemek yapmam oldu. Kimse karakterimle ilgilenmedi. Ben önemli olanın insanın kişiliğini olduğunu söyleyince de tembel diyorlar🤷🏻♀️ desinler yapacak bişey yok bu saatten sonra değişmezler ya. Ben onları öyle kabul ettim onlar beni edemese de
Haklarını yiyemem, gerçekten de ahlaki açıdan iyi ve doğru bir şekilde yetiştiğimi düşünüyorum. Ama psikolojik açıdan baktığım zaman, eksik kaldıklarını hissediyorum. Biraz daha gelenekçi zihin yapısından çıkıp olaylara daha objektif ve benim duygularım açısından da bakabilmelerini isterdim. Benim de birey olarak her kararımda arkamda olmalarını isterdim.
Aşırı derecede doğru yetiştirildiğimi düşünüyorum. Büyürken annemle sürekli oturup konuşurduk. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu ogrendik. Kendi ayaklarımızın üstünde nasıl duracağımiz da öğrendik. Şansımın annemle babam olduğunu düşünüyorum.
hiç. yani iyi örneği geç kötü örneğin en kralını teşkil ettiler hatta onlar gibi olmadığım için durmadan kötülendim rencide edildim. bugünse sanki onların eseriymişim gibi övgüler karşısında başarılarımı sahipleniyorlar. kesinlikle benim gibi bir insanı hak etmiyorlar. kendim bir ebeveyn olduğumda, onların yaptıklarını yapmamak bile beni iyi bir ebeveyn yapmaya yeter de artar bile. bana tek faydaları bu olmuştur diyebilirim.
Cevap
10Cevap
Ebeveynler çocukları için en iyisini ister ve vermeye çalışır istisnalar var tabi, kişi büyüdükçe biraz da kendini geliştirmeli bunların yanında, eğe ekişinin içinde yoksa kafasına vura vura soksan da olmaz
Yok hayır. Beni annem hep baskıladı. Eğer bilinçli, cesur ve iyi yetiştiren bi ailede olsaydım, çok farklı konumlarda çok farklı işler yapıyor olurdum.
Onlar kendi doğrularına göre eğitti ama zamanla bunun eksik veya yanlış yönlerini görüp kendi kendime doğruyu bulmaya çalıştım. Genel anlamda olmasa da küçük detaylarda hataları vardı.
Türk toplumunun %95 kadarı çocuk yetiştirmeyi bilmiyor. İyi niyetli olabilirler ancak bilgisizler. Hatta bu verdiğim rakam iyimser bile olabilir.
Bildinlerinin en iyisini yaptiklarina inaniyorum..
🤲🏼💐
Biraz bastırıldım onun dışında iyi yetiştirildiğimi düşünüyorum.
O kapasitede değillerdi, ben kendimi yetiştirip büyüttüm çok zor oldu ama kendimden memnunum. Bu kadar olurdu ancak... Kalite hamurda varsa yeterli bana göre... Yoksa zaten ne yaparsan yap...
Hayir baskiyla büyüdüm Şu an 25 yasindayim ve hala özgür olamiyorum icime kapandim onlar yüzünden. Sevgisiz ilgisiz baskiyla büyüyünce sonuc ortada özgür olanlar cok sansli kiymetini bilin..
Doğru yetiştirildiğimi düşünmüyorum. Zira insan isterse, kendini yetiştirebilir.
Neden böyle düşünüyorsun?
Beni sokağa saldılar böyle biri oldum bazen sert bazen mülayim farklı bir karakterim var
Ebeveynlerim yetiştirmedi beni, ben kendim yetiştim.
Kardesimin ablamin evde canları sıkılıyor
Annem diyormus iyi olur bi gün
Demiyor gidin calisin arkadas edinin
Önlerinde durup üzülüyor
Yani ben şahsen kendi başıma yetiştiğimi düşünuyorum cocuken çok dayak yedigimizi düşünüyorum
Kendi kendimi yetiştirdim.
düşünüyorum şanslıyım o konuda
Hayır
Kesinlikle düşünüyorum. Bu yönden çok şanslıyım.
Hayır düşünmüyorum
Evet şükürler olsun
Kesinlikle doğru
Evet
Düşünüyorum evet
Evet djs
Yaprak gibi yetiştirildim.
Hayır
Yes gizli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?