Azerbaycan bizden daha mı modern?

2,5 aydır Azerbaycanda'yım. burada bir annemin akrabası var onlarda kalıyorum. Azerbaycan biraz Türkiye'ye benziyor ama bizden farklılar. Dışarda hiç kapalı kadın yok, çoğu kız topuklu ayakkabı, kot pantalon, mini etek, şort giyor. Herkes normal karşılıyor hiçkimsenin umrunda değil. Bunlar bizimle aynı millet değil miydi? Ruslardan etkilendikleri için mi böyleler? Bir de her dine saygı duyuyorlar. burada rus komşu var paskalya bayramı kutluyorlar her sene rus tatar azeri herkes birlikte. Aynı zamanda nevruz, yılbaşı, ramazan, kurban bayramlarını. Bizde yapsalar kafir derler. Bu konuda çok imrendim Azerbaycan'a.
Güncellemeler
+1 yıl
burada modernlikten kastım insanların bir birine olan saygısı. Yalandan kendinizi yırtıp Azerbaycan'da kapalı kadın sayısı fazla demeyin. Ben kör değilim 3 aydır Bakü'nün her yerini gezdim gördüm. Gördüklerime inanıyorum. Ülkede kapalı kadın az diyince kapalılara küfür etmişim gibi ne tepki veriyorsunuz? Kapalıya da açığa da saygı var diyorum burada. Bu özelliğinizi çok sevdim böyle de kalın
Azerbaycan bizden daha mı modern?