Ülkemizde maalesef ki kadın cinayetleri ve kadına Şiddet çok fazla o yüzden kadınlar kendilerini savunmasını öğrenmesi gerekiyor bence kadınlar askerlik yapmalı tüm kadınlarımız kendini savunmayı öğrenmeli.

Ülkemizde maalesef ki kadın cinayetleri ve kadına Şiddet çok fazla o yüzden kadınlar kendilerini savunmasını öğrenmesi gerekiyor bence kadınlar askerlik yapmalı tüm kadınlarımız kendini savunmayı öğrenmeli.

Civciv bile 6 ayda tavuk olamıyor.
Bugün erkekler askerlik yapıyorum demesin, 6 ayda angarya iş yapıp dönüyor. Kadın mı askerlik yapacak bu sürede. Kadın 2 ayını aybaşı hali sebebiyle zaten mazeretli geçirir...
Gelelim şiddete karşı durabilmek için askerlik yapmaya. Siz gerçekten kafayı sıyırmış biri olduğunuz için askerlik ile şiddet eylemini bağdaşık iki konu gibi görüyorsunuz. Kendinizi korumak için askerlik yapmaya gerek yok.
Ayrıca...
Ben akıl sağlığı ve psikolojisi yerinde biri olarak şunu söyleyebilirim ki zaten bu ülkedeki çoğu kadın şiddeti hak edecek davranışlar sergiliyor. Ben her istediğimi yaparım ama kimse bana bir şey yapamaz zihniyetinde olduğu müddetçe dayak da yiyecek, şiddet de görecek ve ölecek.
Önce kadın kalitesini artıracak. Her konuda ota b0ka erkekle sidik yarışına girmeyecek. Kişilik, bilgi ve saygı, empati kapasitesini artıracak. Doğruyu konuşacak, doğruyu savunacak, işine geldiği gibi yazıp çizip feryat etmeyecek. Erkekle kolektif yaşamı zenginleştirmeye odaklanacak, saçma sapan düşünceler ile tembellik yapmayacak, paraya düşkünlük göstermeyecek, her konuya esip gürlemeyecek.
Bunlar olursa çoğu sorun kendiliğinden çözülür. Yoksa daha çok dayak yer. Hak ederek...
Bize yakın dövüş ogretmediler silah kullanmayı öğrendik yürüyüş yaptık ustaya gittik orada da bir atış talimı sonra yol uygulamalarina git olaylara git öyle herkese herşeyi göstermiyorlar pek ama kadınlarında gitmesini desteklerim
Cevap
10Cevap
Savunma için askerlik gerekmiyor hangi insanın eline silah versen zaten kendini en güçlü hisseder kendini savunacağını düşünür ama ülkede ki herkesin silah taşıma gibi bir durumu olmadığı için askerlik savunmaya girmiyor.
Askerlikte dövüş eğitimleri almak için subay, astsubay ya da teğmen olmak gerekiyor.
Yine boş.
Türkiyede 6 ay askerlik yapan hangi erkek dövüş eğitimi aldı?
Direkt olarak askerliğe çağrılıyor.
Dövüş öğrenselerde profesyonel şekilde öğrenmiyorlar ya ben anlatamıyorum ya da siz beni anlamak istemiyorsunuz.
Bence de askerlik getirilebilir bayanlar için de gittikleri yerde komutanlarına aşık olurlar, diğer askerlere aşık olurlar vb... geçenlerde de bi bayan sordu aynı soruyu ordakiler de benim gibi düşünüyordu. Kadınların ordakilere aşık olup mesleklerini yapamayacağını söyleyen çok kişi vardı ben de aynı kanaatteyim maalesef
Katılıyorum ama mecburi olmasına gerek yok. Böyle bir şey getirilirse de ayrı bir askeri şube açılmalı. Sadece kadınlar olmalı ve erkeklerden uzak olmalı. Malum pek çok kişi asker sevdasına sahip
Bence askerlik hizmetinin çeşitlendirilmesi gerekiyor, İlk yardım, Dijital okuryazarlık, Kriz yönetim vs. Böylece kadınları da kapsayıcı ve daha faydalı bi model ortaya çıkabilir
Kur'an bence kadın bunu kendi kendine yapıyor evinde oturup kocasına iki tabak yapacağını hep gözü dışarda Allah'ıma 😂
İşte mesele bu doğru insanı buldu mu insan bırakmamalı bence çünkü sonrası kimse o olamaz aslında güzel bir açıklaması var ama burdan uzun olur niye böyle olduğuna dair
Vardır vardır bunu iyi bilen her birey ondan çoktan gitmiştir bence çünkü değer afedersin insanın g... Kaldırıyor maalesef
Olur özel seçilerek ama orası çarşida pazarda gezmeye benzemez kati biraz anlatılmaz yaşanır
Askerde hangi erkek kendini savunmayı öğreniyor. Askerde kimse size dövüş sanatları öğretmiyor. 😊😊😊
Zor valla askerlik kadınlara eziyet olur halk eğitimde savunma eğitimi alsın daha iyi
Zorluk yok orada zulüm var haksızlık var
Zannetigin gibi değil askerlik çok pis şeyler oluyor eğitim yok sadece angarya var
Bence de sence
Sence askerde kendini savunma mı öğretiliyor 😂
Git bi kickboksa yazıl kuzum bence sen
karışım yapsınlar hemde
Bencede yapmalı
Katılıyorum sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?