Zor zamanlarda Allah'ın imtihanı olarak görmek,3 günlük dünya diye tahammül edebilmek hiç birşeyi sorgulamadan Allah'ın takdiri demek...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAynı şeyi çok dedim. Ama artık doğama döndüm. Ben modern dünyada bir erkeğin doğasını yaşayamamasından dolayı boşluğa düştüğünü düşünüyorum.
Sende kendi doğanı araştır.
Ve bu sözü diyorsan, bilmelisin ki iyi değilsin. Spora gidebilirsin, rahatlatır.
05 Yorumla
Soran+1 yılCidden spora başlamayı çok istiyorum 🥺
Soran+1 yılBöyle bir stres sinir atma rahatlama yöntemj yok abi çok iyi yemin ederim
- +1 yıl
aÖyledir, bende birazdan gideceğim. Yeni başladık ama anasını ağlatacağım o ağırlıkların öhm
Soran+1 yılGüzel güzel senin adına sevindim, bodyguard ihtiyaçım olursa ulaşırım fjcjjcjcjcj
- +1 yıl
kfjkadfa oki :D
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılpeki varsayalım sizin dediğiniz gibi olsun haşa Allah, din, ahiret vs olmasın. bizde inanalım ne kaybedebilirsin ki senden ne istiyor da veremiyorsun. ama ya varsa öldükten sonra dirilip ebedi alemin varlığı geçekten varsa o zaman ne olacak. dünyada yaşayacağın max 100 yıl mı yoksa ebedi olan alem mi.
019 Yorumla
Soran+1 yılkâr-zarar hesabıyla inanmak ne kadar doğru peki Allah'a menfaatle inanmak
Cevap sahibi+1 yılÇekirdek ailelerde böyle zaten. evin reisi ne derse o. evin reisine hoş gözükürsek hayatımız rahat olur yok tam tersi her şeye muhalefet edip kendi kafamıza göre yaşarsak ya evden kovuluruz ya da dayak yeriz. Allah c. c genel anlamda diyor ki ; siz benim emirlerimi ve yasaklarımı yerine getirin ben size dünya ve ahirette mutluluğu yaşatayım.
Soran+1 yılIyi en azından dürüst bir yaklaşımın var :) Freud du galiba oda dinin kökenini kabiledeki baba figürüne benzetiyordu, inançlı bir insandan daha objektif bir bakış açın var :)
Cevap sahibi+1 yılKul'un vazifesi , yaratılış amacı; Allah c. c bilmek ve onun istediği şekilde yaşamak.3 günlük Dünya diyoruz halk olarak. Neden 3 günlük dünya için can hıraç bir şekilde yaşıyoruz da , ebedi alem için kılımızı kıpırdatmıyoruz.
Soran+1 yılYaşam= mücadeledir bu doğanın birincil kuralı, din bu mücadeleyi toplumda daha fazla dayanışma ve ahlak kuralları ile sağlamaya çalışıyor ama bu konuda geri kalmış kuralları var , eskiden işe yarıyordu ama insan geliştikçe daha çok rasyonelesmeye, bilime yöneldi anayasa kuralları dinden daha kapsayıcı oldu laiklik, düşünce özgürlüğü bunlar daha çok değer kazandı yüzyılar boyu süren gelişimin sonucu :)
Cevap sahibi+1 yılDin biz inananlara şunu emreder kardeşim. Araştırın anlayın ve anlatın. şimdi bir çok insan araştırmadan hüküm keser.
Soran+1 yılKişisel tercih artık bazı yobazlar kabullenmeli ve en önemlisi inanç insani ahlaklı kılmaz
Soran+1 yılBu ilişkide bile böyle birine güvenp inandığın için doğru davrandin ahlaklı davrandın anlamına gelmez 🤷🏻♀️
Cevap sahibi+1 yılLaiklik konusunda hemfikir olmayabiliriz kardeşim. Laiklik geldikten sonra suçlu suçsuz bir sürü insan asıldı bu topraklarda. istiklal mahkemelerinde fikrini beyan edenleri bile astılar. fikir özgürlüğü ile laiklik birbirine zıt kardeşim. menemende de aşırı radikalciler katliam yaptı. halbuki islam , sebepsiz ve suçsuz yere kimseye cezayı hak görmemiştir. özellikle bir insanın canını alma yetkisini hiç bir şahsa vermemiştir. suçu sabitlenen ve şahitlerle ispat edilen durumlarda geçerli hükmü uygulamıştır. daha tam evrilememişiz kardeşim ne yazık ki
Cevap sahibi+1 yıl''Kişisel tercih artık bazı yobazlar kabullenmeli ve en önemlisi inanç insani ahlaklı kılmaz''
yorumunuza istinaden ; İslam da zorlama yoktur kardeşim. islami bir çok hükümler ise sadece müslümanlaradır. peygamber efendimizden bu güne kadar müslüman topraklarında müslümanlar ve gayrı müslimler hep birlikte huzurlu bir şekilde yaşamışlardır. Lakin aşırıcılık ve halk arasın atefrika sokma faaliyetlerine izin vermemişlerdir.
Soran+1 yılAyyy çok korkutucu ya bir senin düşüncene bak birde laikliği savunanlarla resmen ülkeyi kutuplastiran bir konu, oysa laikler dine karşı değiller dindarlar laikliğe karşı bu da benim düşüncem:)
Cevap sahibi+1 yılBütün dinlerin temelinde ahlak vardır kardeşim. islamdan, gayrı dinlere konfiçyustan tut budizme kadar bütün dini inanışların temeli ahlaktır. Lakin insanoğlu ahlaklı olmayı kabullenememiştir
Cevap sahibi+1 yıl'' Ayyy çok korkutucu ya bir senin düşüncene bak birde laikliği savunanlarla resmen ülkeyi kutuplastıran bir konu, oysa laikler dine karşı değiller dindarlar laikliğe karşı bu da benim düşüncem:)''
yorumunuza istinaden ; Laikliği insanlar üzerinde öyle bir uyguladılar ki doğal olarak düşman oldu insanlar. Laikliğin temelinde dini inanç olmadığından ama Müslüman topraklarda yaşadığımızdan dolayı hiç bir zaman bağdaşma olacağını zannetmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılAncak ''ben laikim'' . diyeni de yermeye ya da ötekileştirmeye hakkımız yok tabiki. Kişiler inancını istediği gibi yaşayabilirler. Burada sorun % 90 gibi oranı müslüman olan bir ülkeye %10 gibi az bir cenahın hükmetmeye yeltenmesi bu ayrılıkları oluşturuyor.
Soran+1 yılbelkide insan doğasındaki benciligi daha kullanışlı bir şekilde kabullenip, bireyseliği savunarak , insanaların duygularını bastırıp daha da ahlaksız olmasını engelleye bilirdik :) akıllı, üretken bir bencilik savunulabilinirdi,
Dinin dayattığı altürizm, özgecilik gibi şeylerin faydasızlığı ve kötü yanları kabul edilmelidir :)
Cevap sahibi+1 yıl''Dinin dayattığı altürizm, özgecilik gibi şeylerin faydasızlığı ve kötü yanları kabul edilmelidir '' yorumunuza istinaden ;İslam komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturu ile hareket etmektedir. lakin ben müslümanım deyip komşusunun alına göz dikenide görüyoruz ne yazık ki. Müslüman bireyler dinini gerçek anlamı ile yaşasa her şey anlaamlı ve yaşanabilir halde olurdu.
Alturism ; karşılıksız iyilik yapmaya denir. bu minvalde bu tür şeylerin ne gibi bir faydasızlığı olur anlamadım. Örneğin ; Ahbap kuruluşu. karşılık beklemeden insanlığa şu anda deprem bölgelerinde destek ve yardımda bulunuyor. bunun ne zararı var çıkarsama yapamadım
Cevap sahibi+1 yıl''akıllı, üretken bir bencilik savunulabilinirdi,'' yorumunuza istinaden ; islam akıllı üretken olmamızıda emreden ancak bencilliğe karşıdır. bencillik hiç bir zaman hoş karşılanmamıştır. bencilliği yahudiler daha çok yaparlar.
Soran+1 yılIşte o öyle öğretilmedi bu konuda dürüst olmalısın ki elalem ne der diye yaşamak öğretildi
altürizm in sözcük anlamıni grup için kendini feda etmek gibi hatırlıyorum
Insan önce kendim diye bilirse güçlü erdemli üretken ve örnek olunası bir insan olur
Sonra o güçle başkaları içinde faydalı olabilir eğer isterse
Din veyahut toplum diyelim alturizm ile çalışanla çalışmayanı ayırt edemiyor kendini feda eden enayilerle sömüren kurnazlar doluyor etrafta
O yüzden akıllı bencilik insan doğasına uygun dinin vurgulamadıgi bir bireyselik örneğidir :)
Önce kendine faydan olsun ki ne başkasından çal neden başkası için kendini feda et
Soran+1 yılBu savunduğum mesela felsefî bir görüş objektif etik olarak geçiyor Ayn Rand ortaya attığı bir kuram :)
Bu dünyaya yemek için evlenmek için gelmedik bir amaç var o amaç Allah'a teslim olmak ona teslim olmadan ölmemek gerekir ne yazık ki insanların çoğu Allah'a teslim olmak yerine bir nefesine bile hükmedemedigimiz bu dünya için yaşıyorlar acı verici bir durum...
02 Yorumla
Soran+1 yılMal ya inanmak ruhsal olarak zaten daha insanın işine gelen bir şey araştırmak sorgulamak daha acı verici boş yapma
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBen ateistim. ama sizin kararınız
00 Yorumla bende inanmamayi cok istedim ve denedim acikcasi cunku insan nefsi seni gunaha itiyor fakat vicdanin bu yanlis yapma diyor arada kaliyorsun ama beceremedim bi turlu, Allah'in varligini inkar etmek mantigima yatmadi
04 Yorumla
Soran+1 yılçelişkili bir yorum olmuş...
Soran+1 yılAllah'ın varlığını mantık kabul etmez duyguların kabul eder, hem dinden nefsim için değil hayata daha objektif bakabilmek için yani bunu vicdanım istedi iyilik, kötülük, Adalet bu konular üzerine çok düşünüp araştırdım okudum kafa yordum...
Bir zamanlar ben de öyleydim ve daha huzurluydum. Hakikaten bk var gibi çıkmışız dinden :))
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet ben de imreniyorum onlara gerçekten. Her kötü durumda Allahın bi bildiği vardır. Böylesi daha hayırlı demek ki, kader, nasip diye diye güzelce avutuyolarlar kendilerini
10 YorumlaBak haylhanem videosu var dertli diye burdan basliyip sonra abdul kadir geylani rabani kitabinin sohbetleri ve sonra peygaberimizin hayati ve sonra Quran turkce meali hic bir tarikat veya kisiye bagli kalmadan dinin guzeliklerini gore bileceksin goreceksin az ilim bile seni degustir sana guc verir psykolij destek olur kotuyu iyi dogru yu yanlisi bilmene sebeb olur.
00 YorumlaYanlış düşünceler ve eksik bilgiler silsilesi ile beraber olumsuz örnekler insanı böyle dinsiz yapar çocuklar
06 Yorumla
Soran+1 yılSöyle bakalım bilge dine inananlar doğru düşünclere nasıl hangi yolla varmışlar
Soran+1 yılİlimle bilim arasındaki farkı söyle bakimm jfjfkf
Soran+1 yılSende armut kafa
+1 yılBende çok denedim ama olmuyor araştırdıkça daha çok soğuyorsun. Dinler zeki insanların inanabileceği şeyler değil pek.
026 Yorumla- +1 yıl
Birinin vermesi mi lazım illa?
Soran+1 yılAllah verdi diyo sanırım ahahahah
- +1 yıl
@alonewarrior0 Allaha inanmayan bir insana bunu sormaları ya da hiç mi allah korkun yok diye sormaları veya allah iman versin gibi söylemlerde bulunmaları görüşümün doğruluğunu bir kez daha kanıtlıyor zaten
Soran+1 yılAşağalamaya çalışıyorlar ya hakikate erdirsin Allah, cehennemde yanıcan falan ben inanamadım için üzgünüm ya hayat çekilmiyo en azından dinle kendini pofpofluyon
- +1 yıl
Haklısın bende çok isterdim kendimi bu tür şeyler ile kandırarak mutlu olmayı ama olmuyor işte.
Kutsal kitapları okuyup anlamayana dindar, okuyup anlayana ateist denir.
-Nikola Tesla - +1 yıl
@Meiyy düzenbazlıkla zeka aynı şey değil, kaldı ki bence onlarda içten içe inanmıyorlar ama işlerine genel şeyler var dinde. Muhammed zeki bir insandı kabul ediyorum, bunca insanı masallarla kandırarak etkisi altına aldı, muhtemelen bu kadarını kendisi bile beklemiyordu, kolay bir şey değil bu. Yani ortada bi başarı var evet ama bu onun karaktersiz olduğu gerçeğini değiştirmez.
- +1 yıl
İşlerine gelen*
- +1 yıl
@Meiyy Hatta haklısın ya zeka işide değil bu sorgulamayla alakalı, bunu isteyen herkes yapabilir. Yeterince araştırıp sorguladığı takdirde inanmaya devam eden insan sayısı yok denilecek kadar az ama müslümanların çoğu islamın sorgulanamayacağını savunuyor. Yani sahip olunan zekayla değilde sahip olunan zekayı kullanma ile alakalı diyelim.
- +1 yıl
@TheCursedCake_ sen anliyorum ve icten ice inanmadiklarina bende dusunmuyorum, ama benim bildigim ve inandigim Islam dininde akilsiz veya duzenbaz kisîlerin islerine gelecek hicbirsey yok! Bak bazilira onu annesinden babasindan herseyden degerli goruyor ayne benim gibi senin O nur hakinda oyle konusman yanlis kendi dusunduklerini baska sekilde ifade edebilrsin bu seni insan yapar ve ben senin inandigin dusuncelerin yanlis olduguna seni inandiramam.
- +1 yıl
@Meiyy işlerine gelecek çok şey var ama bunları saymaya başlarsam gereksiz bir tartışmaya gireceğiz, hiç gerek yok. Kendin düşünüp araştırırsan daha sağlıklı olur. Muahmmed konusunda söylediğim şeyiyse yazdığı kitaptan ziyade yaptığı bazı şeylerden yola çıkarak söylemiştim, örneğin 9 yaşında bir kız ile evlenmesi düpedüz sübyancılık değil mi? Yalan diyenler var ama araştırmalarım beni doğru olduğu kanısına ulaştırdı.
- +1 yıl
herkes zeka ve irade sahibidir ama insanlar ne para ne hayat nede din en onemlisi kendini yasam anlami sorgulamaya cok gec baslar tabi ogrenmeye egilimli kisiler ogrenip sorgulamaya ve zekasini kulanan herseye inanmaz sorgular ve gelistirir science da oyledir hep olan seye inansaydik sorgulamasaydik teoriler bilgiler hep ayni kalirdi.
- +1 yıl
- +1 yıl
@TheCursedCake_ anladim peki bunlardan senin icin en onemli bir kacini soyliyebilirmisîn? Cunku benim icin inanilmasi biraz guc bunu duze katalim benim icin yok degil ama bu sozde inanlar kendileri cikar yapip dindenmis gibi yapabiler zaten Turkiyede hersey mis mus la yapilmaya meyeli olmus kimse birseyii oldugu gibi yapmiyor yapanlarda dogru yaptiklari icin yanlislaniyor.. evet bende arastirdim ama nedeni var eski zaman ve bu zaman bir degil konu cok farkli hayata herseyin nasil bir sebebi ve bir anlami varsa O nurun yaptiklarinin da oyle sorgulayip dogruyu bulamak ne aci verici
- +1 yıl
@Meiyy yalan denmesi dışında aldığım diğer cevapta bu oluyor işte, senin de bunu söyleyeceğini tahmin etmiştim. Sübyancılığın hiç bir bahanesi olamaz üzgünüm, sözlerimi dikkate alıp araştırdığın için minnettarım, saygılı yaklaşımın içinde çok teşekkür ederim ama dediğim gibi, bunun bir bahanesi ya da devri olamaz, lütfen savunma.
- +1 yıl
@TheCursedCake_ insan sevdikleri icin iyisin ve dogrusuni ister kotuye karsi iyi bildiklerini secer bu kendisi icinde oyle kisinin isine gelen heleki bu dogru oldugunu gorduyse. Zaten bahane yok ortada sebeb var. bende sana tesekur ederim senin olan saygini artirmaya calistigin icin umarim dusuncelerine kilitlenmezsin empati kurup inanlarlar tartismaya degilde inanlarin neye inanmasi gerekenleri tartisirsin o zaman sende ogrenmis olursun neye inanmasi gerekilfigini saygilar.
Soran+1 yıl@TheCursedCake_ ne güzel anlatmışsın dini ve alıntı hoşuma gitti :')
Soran+1 yıl"Dinlerin kitaplarını okuyup anlayana 'ateist', okuyup anlamayana 'dindar', hem okumayıp, hem de anlamayana 'yobaz' denir." Nicola Tesla
kaynağı yokmuş gibi geldi söz, yinede beğendim :)
Soran+1 yılVay be aşko erkeklerin ne kadar ilgisini çeken bir konuymuş din halbusiki sadece cinselik sanırdım fjdkfkfkck
- +1 yıl
@alonewarrior0 ben senin az once paylasimi gorup haline uzulup empati kurdum yapmak istedigin intihar ne yasamisan yasiyasin yanlis secim oldugunu ve gozlerini acmana moralini duzelmen icin bir kac yorumda bulundum negatif yorumlarda kendi gercekten beli ihanete veya kandirilmizsîn ama senin kendini degistirmeye pek niyetin yok seni tanimiyorum ama yapktilarin ve soylediklerden dayanarak soyluyorum her ne yasyorsan buna sen izin veriyorsûn ve bundan hoslaniyorsûn gibimi geldi buralarda yenim sayende burnun ucunu gormeyenlere burnumu sokup gostermiyecegim.
Soran+1 yılbenim hayatım dinle geçti 8 yıl imam hatip 5 yıl yatılı Kur'an kursu dini sizden öğrenecek değilim ahkam kesmeyi bırakın artık
+1 yılbu tamamen psikolojik. insanlar böyle diyerek kendilerini ruhen rahatlatıyorlar.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖzelikle benim gibi aşırı duygusal bir insan niye bok var gibi sorgulayıp dinden çıkar yiaa jddkfkfkfkfkck
- +1 yıl
çık daha iyi boş ver
dinler islamdan ibaret değildir. size diğer dinleri de araştırmanızı tavsiye ederim
00 YorumlaDüşünmeden ezbere çat çat her şeye yapıştırırdık.. daha mutlu olabilirdik gerçekten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılsorunlardan kaçmanın en kolay yolu kader der gecersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYüce Allahın sonsuz kudreti gereği senin ona inanmanın bir ihtiyacı yok. senin ona ihtiyacın var. inanırsan kulluk edersen mükafatını veririm diyor. İnanmıyorsan da cezasını vereceğim diyor. herkesin kendi seçimi..
00 Yorumla
+1 yılİnsan bildikçe mutsuz olur zaten.
010 Yorumla
Soran+1 yılFakir bir insan net seküler olmaya çalışmasın kafayı yer jcjfjcjcjjkf
- +1 yıl
😂 ben 15 yaşında dinden çıktım.
Soran+1 yılUmarım çok alt gelir değilsindir (benim olaylar çok farklı ondan geç çıktım aşko)
- +1 yıl
Orta gelir diyelim ancak üniversite bölüm iyi.
Soran+1 yılIyi iyi güzel çok kötü durumda olsan o inançsızlık ekstra kırpaçlar jfkfkfkgkgk
- +1 yıl
Yani evet ama ben gerçekleri kabul etmeyi tercih ediyorum.
Soran+1 yılÇevrenlede ilgili olmasın, benim çevrem aşırı muhafazar, yatılı Kur'an kurslarında büyüdüm, zorla kapatıldım, bu haldeyim şimdi, mücadele ede ede vazgeçtim herşeyden yinede korkak miyim umutsuz mu emin olamıyorum
- +1 yıl
O kötüymüş. Annem babam müslüman ama modernist. Hatta babam bu nasıl Allah diye espri bile yapar.
Soran+1 yılBöyle insnaları aşırı kıskanıyorum çünkü kişilik olarak meraklı ve yenilikçi bir insanım ve hayatım aşırı tam tersi ilerledi hep
- +1 yıl
Evet kötüymüş. Bu ülkede zaten çoğu aile muhafazakâr.
+1 yılBir insan neden böyle bir şey ister ki xD
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İster insan ister inanma
05 Yorumla
Soran+1 yılNe diyon dayı , sadece keşke inanıyor olsam hayatla daha kolay mücadele ederdim dedim
Soran+1 yılIşte bende kendim inanmıyor olmamdan şikayetçiyim jdjjfjfjcjckckcjc
Soran+1 yılruhen daha iyi gelirdi ama inanmıyorum diye paylaşmak istedim sadece:')
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye la
06 Yorumla
Soran+1 yılInanç güzel şey duygusal olarak tatmin edici ama inanmıyorum o yüzden yakındım
Cevap sahibi+1 yılAllah ykmu yani sence
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılEminmisinki
Soran+1 yılTask geciyon bacım sende, boş uğraş
Cevap sahibi+1 yılYa ne tsagi yukarda allah yazan sensin allahin var oldugunu biliyon demekki bide diyon allah yok sacma degilmi mq
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam