• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Evrim Gerçek mi Yalan mı?

Mentalite01
Mentalite01 Takip Et
Xper 7 Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor

?

Evrim Gerçek mi Yalan mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 148,4b cevap paylaştı.

Evrim gerçek tabi ki Canlılık: Evrimin modern tanımlarında her zaman canlılığa özel bir vurgu yapılmaz; çünkü eğer ki belirli özellikleri taşıyan bireylerden oluşan bir popülasyon varsa ve bu popülasyonun bireylerini tanımlayan özelliklerin gelecek nesle aktarılma niteliği varsa, o bireyler geleneksel anlamda "canlı" olarak tanımlanamasa da, evrimleşebilirler. Örneğin virüsler canlı değildir; ancak evrimleşebilirler. Örneğin tamamen bilgisayar ortamında simüle edilen bireyler bile, canlı olmamalarına rağmen, evrimleşerek insan mühendisliğinin üretebildiğinden daha başarılı ürünleri evrimsel değişim yoluyla üretebilmektedir. Bunların yanısıra evrimsel değişimler, "kültürel evrim", "kimyasal evrim", "jeolojik evrim", "astroevrim" gibi her zaman doğrudan canlılıkla ilgili olmayan diğer bilim dallarında da kullanılmaktadır.

1
    2 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Bu bilim adamları yalancı ama evrim gerçek yani,? Evrim gerçek ise niye hâlâ teori diye sorarlar adama?
      https://youtu.be/V4PgGrgW6as

• Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@Barış_LonelyForever www.dahifilozof.com/.../
      araştırmaya devam

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Evrim kesin bir kanıt olarak sürülmüyor güçlü bir teori sadece ve canlıların evrimlesmesinde bir sıkıntıda yok milyonlarca yillik bir süreç sonuçta olmasi gayet mümkün ama olmayadabilir belki bilim eksik bilgiye sahiptir şu an ilerde emin olabiliriz bilmiyorum

1
    5 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@gizli www.dahifilozof.com/.../ araştırmaya devam

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Ama gerçek.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Gerçek olup olmadığını bilemeyiz bilseydik şu an herkes bu gercegi kabul ederdi ve bilim dunyasinda da bu konuda ayri fikirler olusmazdi

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@gizli adama bilimsel makale bırakıyorum okusun diye link bırakıyorum. Gerçek olmadığını ispat etmişler diye. Adam okumuyor. Gelip buraya ama gerçek yazıyor 🤦🤦🤦

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

6

Cevap

• WhereİsMyMindddd
    WhereİsMyMindddd Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 552 cevap paylaştı.

Evrim gerçektir haksızlığa zorbalığa uzun süre uğrayan bir insan canavara dönüşebilir

1
    7 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Gerçekse karşı çıkan ve karşı tez ile çürüten bilim adamları neden var?

Yorumla
    • WhereİsMyMindddd
      WhereİsMyMindddd
      +1 yıl

Ben sana kendimi örnek göstereyim ben eskiden zorbalık görürdüm şimdi haksızlık yapanların yüzünü falçatalarım direk bu değişim?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

https://youtu.be/V4PgGrgW6as bu bilim adamlarının tezi bana daha mantıklı geliyor

Yorumla
    • WhereİsMyMindddd
      WhereİsMyMindddd
      +1 yıl

Ben de kişilik değişimini soruyosun sandım. d

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@WhereİsMyMindddd Dawkins öyle demiyor ama o değil patalog bilim adamları da gerçek değil diyor. Al buyur.
      www.dahifilozof.com/.../

Yorumla
    • WhereİsMyMindddd
      WhereİsMyMindddd
      +1 yıl

Vallahi bende o kadar yazıyı okuyacak yürek yok. d

Yorumla
  • Ironarm
    Ironarm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Gerçektir. Bugün dünyada doğruluğu bi tek bizim ülkede tartışılıyor herhalde.

1
    55 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Yoo yabancı bilim adamları da karşı argüman sunuyor

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Onları ancak bizim buradakiler ciddiye alır. Orada tamamen komedi malzemesi olarak görüyorlardır bizim burada şarlatan din hocaları gibi

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Ciddiye alınmak için Evrimci olmak gerekiyor fikri daha saçma bence

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Dostum burada bilimsel bir gerçekten bahsediyoruz. Biyolojik olarak kanıtlanmış bir doğruyu tartışmak kadar saçma bir şey olabilir mi? Bu siyaset veya din değil ki tartışalım. Ortada bir doğru, gerçeklik var ve karşı taraf bunu sadece inkar ediyor bu kadar basit. Bunun üzerine sadece yeni doğrular eklenebilir o kadar.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Evrim Bilimsel gerçek olsaydı Bilimsel olarak aksi ispat edilemezdi. Bugün kü Maymunlar neden Adalet ve zulmü ayırt edemiyor? İyi ve kötüyü neden ayırt edemiyorlar? Erbakan Hoca insan ve Maymun kromozomu farklıdır diye güzel özetlemiş bence.
      https://youtu.be/cg5a8kJwmsA

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Valla attığın linklere iyi ki bakmamışım. Biz bilimden bahsediyoruz adam Erbakan Hoca diyor 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Adam senden daha Zeki orası aşikar 😂😂😂 sen sadece gerçek demekle yetinirken adam insan ve hayvan kromozomlarından bahsediyor 😂

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Şimdi sen şu klişe lafı da kullanıyorsundur. İnsanlar maymundan geldiyse maymunlar niye hala maymun diye. Evrimden tek anladığız maymun olayı zaten. Bence aç bi oku iyice kardeşim. Evrim Ağacı'ndaki tüm makaleleri bi oku. Sonra tartışırız seninle

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Evrimi sadece Evrim ağacından öğrenecek kadar beyin özürlü değilim. El Cahiz varken Evrim ağacı kim?

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Kardeşim trollsen iyi beceriyorsun da. Ciddiysen doğadaki oksijene yazık 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

🤣 Sen önce El Cahiz kim onu bir araştır sonra benle aynı oksijeni veren Allah'a şükret 😂

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Hadi sen git biraz Erbakan dinle. Cübbeli falan izle. Allah varsa o bile utanıyordur şu an senden 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Ya İslam ile yükselir ya inkâr ile çürürsün bu yol mezarda bitmiyor gittiğinde görürsün 😂

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Tamam sen cennete gir. Kapıyı da arkadan kilitle. Kim o demeden kapıyı da kimseye açma tamam mı 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

cehennemde nasıl ızgara tava yapıldığını izleyeceğim senin o manzara daha keyif verecek 😂

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Ha benle beraber cehenneme gireceksin yani 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Kanka cennete girmek çok namaz oruç zekât, hac yalan söylemek yasak, içki yasak, zina yasak, dedikodu yasak, kul hakkı yasak, komşun açken tok yatmak yasak, küfür etmek yasak, milleti ti ye almak yasak 😂 Cehenneme gitmek daha kolay daha garanti 😂 gitmişken en azından seni de görmüş olurum ama en kötüsü de şey kanka, ben imanlı ölürsem mesela her haltı yedim ama imanlı öldüm diyelim ama sen inançsız öldün ikimizde yanıyoruz ama ben belirli bir süre sonra cezam bittiği için Cennete dikey geçiş yapıyorum. Sen de beni uğurluyorsun 😂 ben Cennete iken sen Cehennem de ebediyen yanarken ben sana ne oldu lan tırrik diyorum 😂 işte sana en çok bu koyacak orada 😂

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Adam o kadar emin yani 😂 İnandığın Allah'la dalga geçiyorsun resmen farkında değil nasılsa her halükarda beni cennete alacak diye. Valla bu kafayla gidersen ateşte çevirirler seni içine de pirinci doldururlar. Ondan sonra huri s. k. meden sen huri olursun ben sana söyleyim 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Lan ne dalgası lan inanmazsan araştır 😂 boş yok bizde 😂 imanlı ölen herkes Cennete gidecek. orada öyle senin gibi düşündüğün gibi sapıkça şeyler yok. Beden ayrı ruh ayrı şeyler. Ruhlar beden gibi sıçmıyor mesela cennette 😂 dalga değil bak gerçek bu da inanmazsan araştır 😂

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Ruhlar nasıl sıçıyor peki 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Sıçma yok kanka. Yediğin içtiğin ter olarak atılacak bedeninden 😂 ama o ter böyle dünya hayatında ki gibi Futbol maçı sonrası soyunma odasındaki koku gibi olmayacak 😂 koku yok çünkü Cennette her şey çok müko😂 ulan Allah affetsin çarpılmam inşallah bugün Tevbe etmem lazım benim kanka. Şimdi bir anda kalp krizi deprem falan ile canımı alırsa son gülen iyi güler derler adama. Tevbe Allah'ım Affet hadi ben namaza artık 🙋

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Hadi güle güle cehennemde buluşuruz 😂

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Nasip kısmet kanka Allah hidayet versin inşAllah sana da Cennete buluşalım orada sohbet daha güzel olur. Cehennem eh kaka pis, ulan bir de Cehennemde milletin irini su diye içirilecek, zakkum ağacı meyvesi bağırsakları parçalayacak oda yetmezmiş gibi Cenabet kokulu insanların kokusu yayılacak her tarafa o koku herkese işkence olacak. Allah düşürmesin kimseyi Cehenneme.

Yorumla
    • Ironarm
      Ironarm
      +1 yıl

Gönüller bir olsun kardeşim. Hadi görüşürüz

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Aynen öyle de seni Cennette görmek daha mutlu eder beni. Gönüller bir olsa da Cennete bir olsun. Çünkü evrenin sonu var. Tüm canlı yaşamı sona eriyor. Oksijen dahi kalmıyor. Madem her şey yok olacak o zaman neden hangi amaçla oluştu bu canlılar. Yok olmak için yaratıldıysak hiç yaratmayı tercih etmeyede bilirdi , o zaman amaç ne yani? Ye iç seviş çogal gez toz öl. Ölmek için yaratıldıysak niye hayat sahibi olduk? Yaşamanın bir anlamı kalmıyor ahiret inancı olamazsa. O yüzden gönüllüler cennete bir olsun Rabbim herkese iman nasip etsin. Sevdiğimiz herkes ile Kaybettiğimiz tüm sevdiklerimizle, anne babamızla tekrar Cennette buluşmayı nasip etsin hepimize

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Senin dediğin teori bütün insanlar aynı kan gurubu aynı organlara sahip olurdu. Hayvanlar ve maymunlar alemini dikkatli izlersen anlaya bilirsin. Evrim dediğin olayın temeli üç milyar beş yüz milyon yıla dayanır. Son nesil insan ve maymunları incelersen çok benzerlikler vardır.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth https://youtu.be/xO2mcmzHOVc

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@ironarm Evrim Ağacını bir dinleyim dedim karşıma bu çıktı 😂
      https://youtu.be/xO2mcmzHOVc

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth kardeş annemle aynı kan grubunu neden taşımıyorum o zaman 🤣

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Cevabını kendin vermişi işte bunu anlayamazsan anlayamayacak idrak yoksa sözüm yok sana. sana bir soru adem baba dan mı olduk biz?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth kardeş benim dediğim doğru olsaydı aynı kan grubu olurdu herkes demen sence ne derece mantıklı? Bana şunu açıkla hele bir. İnsanda B kan grubu varken neden hiç bir maymun ya da şempanze de B kan grubu yok?

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Soruya soru ile cevap veren kişi cahildir önce soruma cevap ver hakaret etmeden.

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Sen ölme emi.. :D

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth Cahil diye hakaret edip sonra hakaret etme diyen cahilin daniskasıdıt 😂

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Sen oradaki ironiyi bile anlamamışın genç adam orada soruya cevap veren cahildir diyor sen cahilsin denmiyor anlata bildim mi?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth ironiye ironi ile karşılık verdim ama sen anlamadın anlatabildim mi?

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Her zaman ki gibi kıvırma cevabı. :D Soruma cevap ver Biz adem babadan mı geldik yoksa her şeye gücü yeten allah başka insanlar başka ademler yaratamaz mıydı da ademin kaburgasından havayı yarattı sonra çocukları oldu ikiz , ondan sonra bir ikiz daha habil ve kabil durumu. sonra ensest evlendirme sence çok mu insancıl.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth yav böyle saçma sapan İslam'ı okumadan ensest diye ateist forumlarda gezip ezber yapıp gelmenize ayar oluyorum. Zira ensest ilişki, ancak aynı anne babanın çocukları olmayan diğer insanlar varsa anlamlıdır, çünkü her şey ancak zıddıyla bilinebilir. Âdem ve Havva ve çocuklarının düşünce dünyasında ise “diğer aile”, “ikinci bir aile” diye bir kavram henüz yoktu.
      Ayrıca bir şeyin helal veya haram olması ancak Allah’ın emir ve takdiriyledir. Helal olan diğer bazı şeylerin de Allah tarafından zaman içinde haram kılınmış olduğu bilinmektedir. Zaruret durumunun haramı mubah kılıcı bir etken sayılması gibi bazı hususların da bu eksende dikkate alınması gerekmektedir.
      Ayrıca bazı rivayetlerde, her batında bir kız ve bir erkek olmak üzere -özel bir yaratılışla- ikiz doğan çocukların çaprazlama şekilde evlendirildiği de nakledilmiştir. Sonuç itibariyle Hz. Âdem ve Hz. Havva’nın ilk iki insan olamayacağını ensest ilişki temeline indirgeyerek iddia etmenin tutarlı olmadığı görülmektedir. https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/hz-adem-ile-havvanin-cocuklarinin-ensest-iliskisi-akilla-nasil-aciklanabilir%3famp

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Kardeşim anlatılan o değil mi bir doğumda ikiz biri kız bir erkek olur , ikinci doğumda ikiz olur biri kız biri erkek sonrasında çocuklar büyür çapraz evlendirmeden olan çocuklar evlenir değil mi sonrasında aile büyür. doğru mu?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth senin mantığını senin nickin ile çürüteyim. Kardeş niye İndeept diye bir nick kullandın. Daha anlamlı kullanıcı adları kullanamazmıydın. Niye yani bu? Cevap: Canım böyle istedi o yüzden bunu kullandım. Allah da sana cevap veriyor Kuran'da: Lehü'l Mülk olan benim yani mülk sahibi benim. Canım böyle istedi böyle yarattım.

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Senin ki neden diye sorma acizliğinde değilim , bu sayfayı benim yanımda çalışan elemanım beni üye yapmış nickimi İndeepth yni derinlik anlamını içerdiği için düşünmüş , sen neden takıldın buna

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Cevabın yeterli benim için çünkü açıklayacak cevabın yok , çünkü Ensar denen islami vakıfta 45 tane 11 yaşında tecavüze ses çıkaran 85 milyonluk ülkede islam adına eylem görmedim göremedi filistinde bir * ölse beyazıtta bayrak açanlarda dahil.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth 🤦 örneği bile anlamamak bu olsa gerek. Başka bir örnek vereyim o zaman. Bugün Araban olsa. Sahibinden coma ilan versen ve 300 bin yazsan. Sonra ben ilanı görsem desem ki bana 280 'a ver. Sen bu teklife en son 290 olur desen ben de sana kardeşim Madem en son 290 olacaksa ne diye 300 yazıyorsun. 290 yazabilirdin desem sence mantıklı mı? Ne dersin böyle dersem? Sanane kardeşim mal benim mülk benim istediğim fiyatı yazarım dersin değil mi? Aynı bu şekilde Mülk sahibi olan Allah. İstediği varlığı istediği gibi yaratır. İster çaprazlama çoğalın emri koyar. İster başka kural koyar. Senin kalkıp da Allah ensest değil de başka türlerde yaratabilirdi demen aynı benim sana kardeş 290 koyabilirdin demenle aynı şekilde mantıksız bir savunma.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth banane kardeş Ensar dan banane. Suç şahsidir. Herkesin suçu kendini bağlar. Allah yasak koymuş göz zinası bile haram demiş. Buna insanlar uymuyor ise bu Allah'ın değil insanların suçu. Ölünce zaten herkes zerre yaptığı günahın cezasını çekecek. Sürekli cevabı alıp oturunca konuyu değiştirmeye çalışmak bu olsa gerek😂

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Allahın bir sürü insan yaratma kabilyeti yok sadece ademe vermiş o yetkiyi.. Zavallı bir düşünce , iyi geceler.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth 🤣 nickin de çok zavallı. Kendin nick açacak kabiliyetin yok başkasının açtığı nick olmasına rağmen, sana site yine de kullanma yetkisi vermiş KS. Çok zavallı bir düşünce 🤣🤣🤣🤣 iyi geceler 🤣

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth işte ben de sana böyle söyleyince kızıyorsun ya hani. Sen de Allah'ın işine karışarak böyle saçma sapan şeyler söylediğin için öldüğün gün karşında Allah Teâlâ'yı kızgın olarak bulacaksın. Aynı senin bu şekilde kızdığın gibi. Seni Kahhar adıyla karşılayacak bu kafayla ölürsen. O yüzden umarım Allah sana Tevbe etme fırsatı verir de hidayet nasip eder ölmeden. Tevbe ederek özür dilersen anca öyle kurtulursun azaptan.

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Bir ensar topluluk değil mi islami olarak, bunlar Kuranı anlayarak ilim yapıyorlar günahı sevabı biliyorlar ama çocuklara tecavüz ediyorlar , sence neden , ?
      Senin bana cevap edebilme kapasiten sıfır.

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Mentalite01 çok mu iyi aklı evvel ben söyledim anlamadın çünkü izan yok sende. Kuranı bile okumadığın aksine okudunsa hiç anlamadığın belli

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth valla örnekleri anlamıyorsun bir de aklı evvel diyorsun ya gerçekten trajikomik bir vakasın ama farkında değilsin. Senin nickin umrumda bile değil. Sen nasıl ki Allah yok böyle yaratmaz mıydı diye saçmalamanın ne kadar mantıksız olduğunu anla diye sana senin ile cevap verdim. Ama anlayamıyorsun. Bir insan sana derse ki bu nick saçma başka bir halt bulamadın mı bunun yerine, başka nick akıl edemedin mi derse verdiğin tepkiye bak. Verdiğin tepki= Kızmak, hakaret etmek. Neden peki? Çünkü sana ait olan bir şey hakkında başka bir varlık saçma diye iddiada bulunuyor ve sen de kızıyorsun. Çünkü senin işine karışmış olunuyor. Aynı şekilde sen Allah'a ait olan tüm evren ve insanlığın yaratılışi konusunda onun işine karışırsan o da sana = Kızmak yani azap olarak karşılık verir. Bunu anla diye verdiğim nick örneğini. Nasıl ki sen istediğin nicki kullanmakta özgür isen. Buna kimsenin karışmaya hakkı yoksa. Aynı şekilde Allah'ın da isteği gibi yaratma özgürlüğü var. Evren onun. istese hiç yaratmazdı. İstese aynı anda birden fazla insan da yaratırdı. Yani kardeş karar verici o. Canı nasıl isterse ona karar verir. Canı çapraz şekilde insan neslinin çoğalmasını istemiş öyle yaratmış. Mal onun mülk onun. Kim karışabilir

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Sana bir soru ışık nedir?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth Benim için Kur'an en büyük ışıktır. Senin için nedir? Ya da sorduğun sorunun cevabının fiziksel olarak mı vermemi istiyorsun? Fiziksel olarak mı tanım istiyorsun?

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Anlamadı mı ışık nedir?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth kardeş her soruna cevap alınca neden ışık nedir diye saçma bir soru sorduğunu ben değil kimse anlayamaz. Ben senin ne düdüğünü nereden bileyim maykıl. Allah bana insanların içini okuma yetkisi vermedi. Şimdi ben sana desem ki : Penguen nedir sence mantıklı bir soru mu olur bu. Saçma sapan soru sormak yerine. Amacını söyle ona göre kaile alıp cevap vereyim

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@ironarm www.dahifilozof.com/.../ araştırmaya devam

Yorumla
  • CptSimonRiley
    CptSimonRiley Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.

Gerçeğin ta kendisidir.

0
    12 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Kanıt? Bilimsel veri nerede?

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Türlerin kökeni kitabı.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Ne alaka Darwin dedi diye doğru mu kabul edelim. Bana bilimsel veri lazım

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Adam her şeyi detayıyla anlatmış.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

burada da bilim adamları her şeyi detayı ile anlatmış. Buna karşı argüman nerede hani?

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Aynen birkaç hristiyan dincisi çürütüyor.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Çürüten herkes dinci mi oluyor 😂

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Çoğunluğu öyle.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Belki de onlar haklıdır.

Yorumla
    • CptSimonRiley
      CptSimonRiley
      +1 yıl

Kesin yanlışlar diyemem tabi.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@CptSimonRiley hiç de gerçek gibi durmuyor bu bilimsel kaynaklara bakınca
      www.dahifilozof.com/.../

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Dedelerin mağarada yaşıyordu ya sen?

Yorumla
  • Pesimisttit
    Pesimisttit Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Evrim bir doğa yasasıdır

0
    28 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Bilimsel veri var mı?

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Balinalar en basit örnekleridir balinaların arkada kullanmadıkları iki adet küçük ayak iskeleti bulunur bunlar zaman ile köreldiği düşünülüyor istersen bakabilirsin

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Sen de buna istersen bakabilirsin.

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Video sahibi çamurdan insan oluşumuna inanıyor ama ngndnfdnd

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Çamurdan insan oluşuyor zaten bilimsel olarak da gerçek bu. Araştırmayı denesen öğrenirsin

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Bilimsel mi ¿

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Toprak ve insandaki elementleri karşılaştır karşına ne çıkıyor kendin gör

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

İnsanlarla maymunların inanılmaz benzer yönleri var ona kalırsa

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Farelerin de benzer yönleri var ona kalırsa. İnsanda uygulanacak her yeni ilaç önce fare de uygulanıyor mesela. O zaman fareler neden ortak ata değil

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Evrim zaten sadece maymunları kapsamıyor tüm canlılsrın ortak atadan geldiği düşünülüyor

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Hayır İnsan Maymun ile ortak Ataya sahip diyor. Sen hiç fareden geldik diyen bir evrimci gördün mü? Ya da biz kuştan geldik diyen

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Çünkü evrim böyle demiyor🤦‍♀️

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

https://youtu.be/cg5a8kJwmsA

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Erbakan hoca güzel açıklık getirmiş bence

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Erbakan sevmem

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Sev sevme adam bilimsel açıklama yapmış. Maymun ve insan kromozomların farklı olduğunu söylüyor

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@gizli bak ne buldum. Evrim Ağacı sizi resmen kandırıyor ama siz farkında değilsiniz. Al buyur izle:https://youtu. be/xO2mcmzHOVc

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

O zaman sende yap.. :D

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@pesimisttit www.dahifilozof.com/.../
      Araştırmaya devam

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Abi sen çamurdan yaratılma hikayesini mantıklı buluyorsun ben evrimi basit bi şekilde açıklamaya çalıştım bilimsel kaynak falan istiyordun birde. Lütfen çamurdan yaratıldığımıza dair bilimsel kaynağın var mı

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Tebrik ederim çamura batırdın verdiğin cevapla. :D

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@pesimisttit İnsan ve Topraktaki elementler bire bir bilimsel olarak nasıl aynı o zaman hadi açıkla şimdi. @İndeepth kimin yattığını göreceğiz 😂

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Hiç bir şey olmadan her şeyi bilen bir gücün kendi kendine oluşmasından çok daha gerçeklik taşır. sen sana sorduğumu bile cevaplamadın Adem olayını? Işık nedir desem onu da nur diye açıklarsın.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth Dostum İslam'da Allah önce Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem'in nurunu yaratmıştır. İnsana bakıp bugün niye Nur yüzlü deniyor? Nereden gelmiş bu deyim hiç araştırma gereği duydun mu yok? Ben sana dedim ki adam gibi soru sor. Karanlık nedir diye saçma bir soru soruyor muyum ben sana durduk yerde. ? Işıktan kastın ne? Neyi ima ettiğini bilmezsem ben nereden bileceğim ne sorduğunu? Akıl ve mantık çerçevesinde sor ki akıl ve mantık çerçevesinde cevap al.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth kendi kendine oluşma meselesini sana anlatayım da biraz ilim öğren. Allah zaman ve mekandan münezzehtir. Yani onda oluşma özelliği yoktur. Oluşma özelliği olsaydı Allah olmazdı adı zaten. Örneğin; seni bugün biri arasa dese ki hastaneye yattı bugün babanız gözünüz aydın. Erkek çocuğu doğurdu babanız. Ne dersin? Kardeşim ne saçmalıyorsun dersin? Neden? Çünkü erkeğin özünde doğurma diye bir özellik yok. Aynı bu şekilde de Allah'ın özünde yaratılma yani oluşma diye bir şey söz konusu olamaz, Örnek 2) Bugün yağmurun altında ıslansan, bende seni o esnada görmesem, sonra ıslak bir şekilde yanıma gelsen , ben de sana desem ki seni kim ıslattı? Sen bana yağmur dersin. Peki yağmuru kim ıslattı diye sorsam sence mantıklı mı? Değil. Neden? Çünkü ıslaklık suyun sadece kendine hastır. Aynı şekilde Allah'ın da oluşma özelliği imkansız çünkü onun kendine has özelliği oluşmamış olması ezelden beri var olması. Yani sonsuz olması. Bugün matematik sayısının sonsuz olduğunu kabul eden sizlere Allah'ın sonsuz olduğunu bir türlü öğretemedik ya yanarım yanarım ona yanarım

Yorumla
    • Pesimisttit
      Pesimisttit
      +1 yıl

Aşırı mantıksız konuşuyor ben okumayı bıraktım artık sende boş ver

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Okumadan yazıyorum o masaları çok okudum , bilinmeyen şu evrenin nasıl oluştuğu , Bing Bang bile teori gerisi yaşadığımız dünyada din masalları. sana bir soru Allah evrenin içinde mi yoksa dışında mı?

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Tahmini söylemler 96 milyar ışık yılı , hoş sen ışığın ne olduğunu bilmiyorsun.. Işık bir yılda on trilyon KM civarında yol alıyor X 96 milyar ışık yılı ona göre cevap ver.

Yorumla
  • İndeepth
    İndeepth Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 67%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.

% 100 gerçek.

0
    25 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Yüzde yüz gerçekse neden hâlâ teori diye sorarlar adama

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

İnsanlığın memelilerin ve canlıların geçmişini bilmedikleri için.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Bilinmeyen hiç bir bilgi yüzde yüz doğru değildir

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Fosillere baka bilirsin. O zaman sen insan oğlunun adem den geldiğini söylüyorsun. değil mi.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Fosillere bakmadığımı mı sanıyorsun? Hz. Adem Aleyhisselam dan geldiği mesele iman meselesi. Fakat Daha Hz. Adem Aleyhisselam'ın mezarı, fosilleri bulunmadığı için insanlık tarihi henüz keşfedilmiş değil. Fakat İslam'i kaynaklar Ortadoğu'dan başladığı bilimden önce söylüyordu. Bugün kü bilimde İnsanlık tarihî Kuzey Afrika'dan yani Ortadoğu'dan başlar diyor. Yani İslam teori atmamış net nokta atış yapmış demek oluyor bu. https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-40198320
      Orta Doğu, Afrika-Avrasya'da genellikle Batı Asya'yı (Güney Kafkasya hariç), tüm Mısır'ı (çoğunlukla Kuzey Afrika'da) ve Türkiye'yi (kısmen Balkanlar'da) kapsayan kıtalararası bir bölgedir.
      tr.m.wikipedia.org/.../Orta_Do%C4%9Fu

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Mezarı yok ve olamazda

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth Kötü bir haberim var 🤣 mezarı Srilanka'da olabilir Hz. Adem ve Havvanın. Aç araştır. Adem tepesi, Adem'in ayak izi olarak Tarihe geçmiş yerler ve Hz. Havva ve Hz. Adem Aleyhisselam'a ait olduğu düşünülen iki mezar var 😂 hani olamazdı 😂😂 demek ki olabilme ihtimali varmış

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Onlar rivayet güzel insan ben matematik bilimine inanırım fizik bilimine inanırım , Sana Adem hangi çağda yaşadı ya da hangi zaman diliminde yaşadı diye sorsam cevabın ne olurdu, mesela kaç bin yıl önce?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth sen diyorsun ki insandan gelseydik herkesin kan grubu aynı olurdu. Ben de diyorum ki annen baban bir insan. Sen insandan çıktın. Ama senin kan grubun anne ve baban ile aynı da olabiliyor farklı da olabiliyor. Genlerinde anne ve babadan farklı olarak deden ile aynı kan grubuna da sahip olabiliyorsun. Akrabandan biriyle de. Neden o zaman acil kan lazım olunca maymundan kan alınıp enjekte edilmiyor? Demek ki attığın iddia saçma

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Anladığın gibi anlat ma lütfen benim soruma cevap ver diyorum halla sağa sola sapıyorsun.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth benden sana tavsiye. İslam'ı İslam'dan öğren. İsrail'e gidip, Filistin'e hiç uğramadan bana Filistin'i anlatın dedikten sonra. Filistin'i İsrail'den öğrendikten sonra. Filistin'i öğrendim sanıp, Filistin'e cephe alma. Bir de Filistine uğramayı dene (İslam ateist kanallardan değil, İslami kaynaklardan öğrenilir)

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

İslamda gerçek şudur kuran okuyan müslüman olur anlamını kavrayan ateist.

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Sen bir kural vardır bilir misin babalar kazanır evlatlar yer babalar hata yapar evlatlar çeker. onun için filistinli ingiliz hayranı araplar babalarının sattıkları toprakları arıyorlar ama emperyalizme kiralanmışlar.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth bak seni yine çürüteyim 🤣🤣🤣 Neden o zaman Ateist iken Kur'an'ın anlamını kavrayınca Müslüman olan insanlar var 🤣🤣🤣

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Okuyan dedim anlayan demedim.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth arkadaş ne alaka ya🤣 İslam'la gel bana Banane kişilerin yaptığı hatalardan banane? Hata da şahsidir. Suç da şahsidir. Ben İslam'ın bana öğretisine bakarım. Allah diyor ki yalan söyleme, savaştan kaçma, kul hakkı yeme, namaz, kıl, oruç tut, komşun açken tok yatma. Güzel ahlaklı ol, vatanını müdafaa et. Hırsızlık yapma, milletin dedikodusunu yapma, milletin karısına kızına göz dikme. Yani Allah kuralları koymuş. Bunlara uyarsanız Cennetime alırım. Uymazsanız Cehennem de azap çekersiniz demiş. Cenneti isteyen uyar, Cehennemi isteyen uymaz. Ebedî Cehennemi isteyen de senin gibi inkâr eder. Allah herkese günah işleme özgürlüğü vermiş. Banane başkasının yapmış olduğu hatalardan.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth sen öyle diyorsun diye bu doğru olmak zorunda mı 🤣 Kur'an'ı anlayan Müslüman olur. Anladığını sanan da Ateist olur. İslam'da gerçek bu budur. Neden mi? Eğer bir kitap senin mantığa göre saçma ise o kitaba kimse itibar etmez. Örneğin bugün çocuğuna matematik kitabı alsan , kitapta birden fazla hata tespit etsen kaldırıp atar mısın? Yoksa olsun oğlum hatalı da olsa sen bu kitaptan ders çalış bu kitap ne derse dogrudur mu dersin? Doğal olarak akıl sahibi isen kaldırır atarsın. Aynı şekilde senin gibi Kur'an hakkında atıp tutan herhangi bir Ateist, daha sonra Kur'an'ı okuyunca bu hataları görünce hatalı olduğunu bile bile itibar etmez. Kaldırır atar. Ben bu saçma kitaba niye inanayım der. Ama bakıyoruz ki adamlar okuduktan sonra anladıktan sonra kaldırıp atmak yerine. Senden benden daha çok savunuyor. Eğer bir kitap hakkında atıp tutan bir Ateisti , Daha sonra bu kitabı savunma moduna geçirebiliyorsa bir kitap. Bu o kitabın hastasız ve kusursuz olduğunun net kanıtıdır. Dediğim gibi hatalı kitaba değil Ateist kimse itibar etmez çünkü. O yüzden İslam'ı doğru kaynaklardan öğrenmen dileğiyle

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Kuran da Huri nedir henüz göğüsleri tomurcuklanmış , Huriye nedir hiç düşündün mü? ya da Dünyada haram denilen şarap cehennemde neden derelerden akar düşündün mü. ? ya da bize anlatılan içki haramdır deyimi ayetle sabit mi?

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth düşündüm ve hepsinin cevabını aklımı kullanarak buldum. Peki sen hiç acaba bunların cevabını nereden bulabilirim diye araştırıp okumayı denedin mi? Kaçtane İslam Tefsiri okudun hayatında.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth şu sorunda cevapsız kalmasın. Ben bulabiliyorsam eğer sen de bulmak istersen her sorunun cevabını bulabilirsin. Yeterki bulmayı dene:
      https://youtu.be/6VVxk98Ljfs

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth evrimin çıkmaz ve yalanları.
      Buyurun okuyunuz www.dahifilozof.com/.../

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Sen Allahı nereden biliyorsun..

Yorumla
    • İndeepth
      İndeepth
      +1 yıl

Huri nedir dedim Nuri gibi , neden huriye değil nuriye gibi , düşündün mü neden adet görmüş değil de memeleri tomurcuklanmış diyor, ensar vakfında 11-12 yaşında erkek çocukları düşün? ilişki kurabilirsen akil baliğsin.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth kardeş her soruna cevap alınca konudan konuya alıyorsun ya 😂 1) Huri denilen şey normal burada gördüğün kadın gibi değil, Onlar Cennete yaratılacak yeni bir varlık,2) Neden kadınlara Nuri yok Kur'an da? Acaba Allah sizin gibi sapık zihniyetlerin diline düşmemesini istediği için olabilir mi? Eğer Allah Kuran'da Nuri var deseydi bu sefer de bak Allah sapık kızlara kitapta erkek dağıtıyor diyecektiniz 😂 3) Allah kadını öyle bir korur ki aklın şaşar. Meselâ kızın olsa bugün kızım seni tanıdığım şu arkadaşın çocuğu ile evlendireyim mi, yakışıklı, efendi eli yüzü düzgün desen kız ne yapar? Utanır kızarır. Ama oğlun olsa oğlum seni şu kızla evlendireyim mi desen, kız manken gibi efendi hem desen kalkar göbek atar. Allah kadının ve erkeğin fıtratını çok iyi bildiği için kız kuran okurken sana erkek var dese absürt olur bu 1 , ikincisi sizin gibi sapık zihniyetler bunu malzeme yapar bu 2) ve en sonuncusu da şu: Bugün erkekleri karşına alsan desen ki : Günah yok her sey serbest ne istiyorsanız tahtaya yazın desen: Erkeklerin yüzde 90'nı birinci sıraya kadın (cinsellik) yazar. Çünkü erkeğin fıtratında kadına düşkünlük vardır. Allah bunu bildiği için erkeği en çok ne mutlu edecekse onu veriyor, peki kadılara aynısını desen ne yazarlar ilk sıraya: çocuğum, alışveriş, Kitap okuma, kedi, Makyaj malzemesi, anne ve babamla yan yana olmak. Eşimle olmak vb. Yani onların fıtratında duygusallık ağır basar. Ama Allah yine de yazmamış. O kadar değer vermiş ki, benden başka kimse bilmeyecek demiş ne vereceğimi Cennette.

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@İndeepth papağan gibi Ensar Ensar. Kardeş Kuran'dan İslam'da Ensar Vakfı yok. Olmayan bir şeyi bana sorma lütfen. Suç şahsidir herkesin günahı ve suçu kendini bağlar. İslâm çocuklara tecavüzü bırak, kadının saçına bile bakmak yasak diyor eğer ailenden değilse ve ya nikahlı eşin değilse. Benim dinim yapma demiş başkası bu yasakları çiğnemiş ise banane. Dinimin suçu ne? Allah herkese ölünce hesabını soracak kimsenin yaptığı zerre suç yanına kalmayacak. Onların da suçu varsa ölünce Allah herkese hesap soracak suçlu olan herkes cezasını çekecek zaten ahirette

Yorumla
  • Umut_22
    Umut_22 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçektir.

0
    2 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Bu bilim adamları yalancı yani 🤔

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@Umut_22 bu bilimsel kaynaklar gerçek değil diyor neden? www.dahifilozof.com/.../

Yorumla
  • Eramnesia
    Eramnesia Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Gerçek

0
    5 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Yorumla
    • Eramnesia
      Eramnesia
      +1 yıl

İzleme gereği bile duymadım

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

At gözlüğü ile yaşamak yerine iki tarafı da dinlemeyi tercih ediyorum ben

Yorumla
    • Eramnesia
      Eramnesia
      +1 yıl

Evrim ile alakalı en az 10 tane kitap okudum 10 dakikalık bu saçma sapan video mu çürütüyor evrimi. Komiksin bro evrim defalarca kanıtlandı ancak çürütecek tek bir bulguya rastlanmadı. Benim hakkımda da ön yargılı konuşuyorsun karşıt görüşlüleri de okudum dinledim. İki tarafı da dinlemek istersen sana araştırman için çok güzel kaynaklar önerebilirim

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@Eramnesia www.dahifilozof.com/.../ araştırmaya devam ediyorum

Yorumla
  • gale8
    gale8 Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Gerçek.

0
    2 Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

Yorumla
    • Mentalite01
      Mentalite01
      +1 yıl

@gale8 bu bilimsel kaynaklara bakınca gerçek olmadığı ortaya çıkıyor ama
      www.dahifilozof.com/.../

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evrim Gerçek mi Yalan mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evrim gerçek mi? 12 cevap verildi
Evrim gerçek mi? 23 cevap verildi
Evrim Akın'la ilgili söylenenler gerçek mi? 8 cevap verildi
Kuran doğruysa evrim yalan mı? 8 cevap verildi
Evrim teorisi gerçek mi? 4 cevap verildi
Evrim neden gerçek değildir? 6 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Manüplasyon yapar mısınız?
  • Benim tosunum nasıl maaşallah?
  • Sevgiliniz “Bana pahalı hediye almak zorundasın” dese tepkiniz ne olur?
  • Kilit ekranınızda hangi fotograf var?
  • Bir ilişkide açık iletişim mi daha önemli, mahremiyet mi?
  • Kek harcıma ne koysam?
  • ​Güvenilir biri misiniz?
  • ​Eski aşk özlenir mi?
  • Gitmek isteyip de gidemediğiniz bir tatil rotası var mı?
  • Eğitim diplomalarının aslı nerede duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨