Ben lise bitince düşük puan aldim, katsayi engelinden 50 puanim kesiliyordu ve sadece özel üniversitelere puanim yetiyordu. Zaten kibrista %50 indirimli bir bölümü kazandim. Benim babam çok varlikliydi ama üvey annem onu yönettigi ve babam hasta olduğu icin beni okutma işini abilerim ve ablama birakti. Onlari ben okuttum onlar da seni okutsun dedi. Ama abilerim ve ablam beni özel okulda okutmak istemediler. Sen sinifta kalirsin, ilerde bu okulun parasi bizi aşar falan dediler. Halbuki hepsi öğretmendi maaş aliyorlardi. Yapamayiz dediler. Sonra bir tanidiğimizin kizi Almanyaya okumaya gidiyordu sen de gel benimle ayni evde kaliriz orada okul bedava sadece geçim giderin olacak dedi. Abilerim ablam ona da olmaz dediler. Sen almancayi beceremezsin 1 sene suresi varmis dediler suresi bitince seni gönderirler, sen almanca üniversite okuyamazsin, bizi de parasal olarak bitirirsin bişey de elde edemezsin dediler. Göndermediler Almanyaya. Ben hergün ağliyordum üvey annem de beni evlendirmeye çalişiyordu. Abim de aradi telefonla bana, iyi birini bulursan evlen üvey annem seni istemiyor o evde biliyorsun evlen hayatini kur dedi. Halbuki ben erkeklerle bile konuşamayan evden çikmamiş biriydim. Ağlaya ağlaya dua ederek ders çaliştim ve kpss yi kazandim. Başka şehre gidip çalişmaya başladim. Sonra kendi maaşimla özel universiteyi okudum yani hem çaliştim hem okudum derslerde yoklama alinmiyordu devam zorunluluğu yoktu. Sonra babam vefat etti ve miras paylaşimi başladi. Abilerim miras hissemi onlara ucuza satmami istedi. Elalemin kizkardeşleri miras malini kardeşine ucuza veriyormuş öyle diyor. Ablam devamli mal mülk alip borca girip benden para istiyor. Biriyle evlenmek istedim o sana uygun degil sen artik zenginsin o ise fakir diyerek karşi ciktilar çok baski kurdular ayrilmiyordum ama sonra o kişi beni aldatti. Belki de evlilik umudu kalmayinca aldatmiştir bilmiyorum. Zaten onlara damat beğendirmek de zor.
Onlari ailem olarak görmeli miyim? Benim için fedakarlik yapmadilar geleceğimi düşünmediler beni Allah kurtardi. Ama benim bir küçük kiz kardeşim olsa üvey anne elinde kalsa ben onu özelde de almanyada da okuturdum bu maaşimla. Ben kiyamazdim kardeşime.
Sizin kardeşleriniz size bunu yapsalar napardiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Affetmem. Muhattabi kes kendi ayaklarin üzerinde durmuşsun. Ailen diye sevmek ve uyum göstermek zorunda değilsin. Kocaman kadın olmuşsun. Bu hayatı yaşa özgürsün bir kere geliyorsun dünyaya. Kendi seçimlerini kendin yap. Gerekirse üzül kırıl ağla sızla ama yine de kendi hayatinin patronu sen ol. Sonra geriye baktığında pişman olursun. Onlar hayatı yaşamanı istemiyor. Böyle bir aile senin mutluluğunu düşünüyor olamaz ki aile bile denmez. Üzülüyorum hepimiz aynı şartlarla bu dünyaya gelmiyoruz. Ailemizi seçemiyoruz. Aileden sevgi görmeyince ne gerçek sevgiyi taniyabiliyoruz ne de birini ne kadar çok sevsek de bunu ona gösteremiyoruz. Seni anlıyorum ama bir farkımız var sen şu an ayaklarının üzerinde duruyorsun. Bence ne kadar güçlü olduğunun farkına varmaklısın. Ve kendini kendin dahi kimsenin üzmesine izin vermemelisin...
Teşekkur ederim 🙏 Aslinda benim içimdeki özgüveni de bitirmişler kendime guvenemiyorum bir türlü. Borsaya girdim biraz zarar ettim abim bi ton laf etti. Kendi kar etmişti ben zarar ettim. Sen ne anlarsin borsadan sen yatirim yapma altin al koy kenara dedi. Sattirdi hisselerimi zararina. Daha da düser dedi.
Kendimi cok beceriksiz hissediyorum. Evlenemiyorum bile bir erkekle tanişsam bunu abimgil adam yerine koyar mi koymaz mi beğenirler mi onay verirler mi diye düşünüyorum 😟
Ya onlara ne. Sen bağlı değilsin onlara. Ayrı evin var mı ayrı işin var mı? Kendi paranı kazanıyor musun? Özgürsün.
Haklisin ama bir de şu var ; öğrenilmiş çaresizlik nedir bilir misin? Bir fili yavruyken eziyet edersen o büyüyüp dev gibi olsa da senden korkar.
Sen bir çocuğa devamli yetersiz olduğunu söylersen o hep kendisini yetersiz hisseder. Potansiyelini kullanmaya kalkamaz bile.
Benim galiba psikolojik tedavi almam lazim. Atamiyorum ustumden
Ben de aynı durumdayim ki. Ama sen şanslisim mesleğini eline almışsın. Benim planım ayakta durduğum anda hepsini sileceğim. Kendime söz verdim. Çünkü canım çok yandı hâlâ da yanıyor
Kendine guven ve bol bol Allaha yalvar, ağlayarak icini Allaha dök. Çünkü seni bir tek o seviyor ve o sana bir kapi açarsa kimse kapatamaz
Şu an bile bu mesaja ağlayarak cevap yazıyorum. Umarım dualarım kabul olur.
Teşekkür ederim
Umarim deme önce inanmayi öğrenmelisin. Adanmayi öğrenmelisin. Allah ile arani hep iyi tut. Hep ona dök içini. Elalem ne düşünür deme Allah ne düşünür de. Ondan hiç ümidini kesme. Dualarin kabul olmuyor gibi görünse de umudunu kesme duaya devam et. Israrla adanmişlikla duaya devam et. Allaha yakarmaya ona içini dökmeye devam et. Sadakatle o kapida dur gitme.
Çok sevdiğim bir şiirde diyor ki şair ;
" Kapi açilir sen yeter ki vurmayi bil
Ne zaman bilmem , sen yeter ki o kapida durmayi bil..."
Allah senden razı olsun. Göz yaşı döktüm ama bu defa inancımdan ve desteğinden ötürü 🙏🏻
Amin Allah senden de razi olsun
Kötü bir durum marin işin içinden çıkabilirsin Ama bana kalırsa kendi maaşını kazanıyorsan artık kuyruğunu dikmenim vakti gelmişti geçiyor bile ence devletten bir tayin istem onlardan uzak bir yere git Daha sonrasında kafanı topla yeni biriyle çalış yeni birini bul ve evlen di sevmediğim biri olmasın fakir zengin ayırt etme
Biri haric digerleriyle uzak sehirlerdeyiz zaten ama karişiyorlar
Hayır kimseyi karıştırma , aynı şehirde olma , yüzlerine de şöyle , dediğim gibi hiç biri ile muhatta olma ,
Yeni uzak bir şehire git. Bak Ben denizliliyim kafam çok bozuktu zamanında üniversiteyi Marmarada biyere yazdım ,8-10 saat yol.
Gelenin gidenin olmazdı. takılırdım 2 sene mis gibi geçti
Benim de 2 senem 13 saat uzakta tek başima geçti. Hastalandim yatağa düştüm ablam yanima gelmedi telefonla ariyordu. Arkadaşlarim hasta yatağimdayken bana baktilar. Çok kirginim yaa affedemiyorum ailemi
Affetme zaten , şimdi uzun uzun konuşmak isterdim de yanlış anlarsın :( umarım her şey senin için daha iyi olur mutluluğu hak eden biri olduğunu düşünüyorum yani en azından bütün insanlar mutluluğu hak eder umarım her şey yolunda girer.
Ama şu var ki psikolojik olarak sana zarar veren şeylerden ne kadar uzakta olursan o kadar sağlıklı bir yapıya sahip olursun şu anda onlar kanepe emici gibi sana yapışmışlar sülük gibi ruhunu emiyorlar.
Bak Sen onlarla iletişimi kesmediğin sürece bunların hepsini devam edecek ben dünü asla unutmam
Bunun lafontenden masallar serisine eklenmesini talep ediyorum
Neden
Hiç gerçekçi değil türk filmi gibi
Gerçekçi değil mi? Sen nerde yaşiyorsun Allah aşkina? Bunlarin hangisi absürt? Hangisi sana gercekci gelmedi?
Yaşın doğru diyelim hakkını aramalısın diyelim ki gerçek hepsi hala tepkini koymamış abilerine karşı bişey yapmamışsın ve onların sözünü dinliyorsun.
Sen öğrenilmiş çaresizlik nedir bilir misin? Bir fili yavruyken eziyet edersen o büyüyüp dev gibi olsa da senden korkar.
Sen bir çocuğa devamli yetersiz olduğunu söylersen o hep kendisini yetersiz hisseder. Potansiyelini kullanmaya kalkamaz bile
Evet bilirim pavlow un köpeği. Bende eğitim bilimleri aldım. Bu konuda kendine güvenmelisin ve aslında evli olsaydın eşin sana yardımcı olabilirdi yalnız kalmışsın onu anlıyorum. Dertleşmek istersen dinlerim.
Teşekkur ederim Aslinda benim içimdeki özgüveni bitirmişler kendime guvenemiyorum bir türlü. Borsaya girdim biraz zarar ettim abim bi ton laf etti. Kendi borsadan kar etmişti , ben zarar ettim. Sen ne anlarsin borsadan sen yatirim yapma altin al koy kenara dedi. Senin gibileri kandirarak ütüyorlar borsadan para kazanmak senin gibilerin harci değil dedi. Sattirdi hisselerimi zararina. Daha da düser daha cok zarar edersin artik borsaya girme dedi.
Kendimi cok beceriksiz hissediyorum. Evlenemiyorum bile bir erkekle tanişsam bunu abimgil adam yerine koyar mi koymaz mi beğenirler mi onay verirler mi diye düşünüyorum. Resmen onlarin beğeneceği kisiyi ariyorum gibi. Ben hiç normal degilim galiba
Hayır ne alaka onların beğeneceği kişi senin fikirlerin önemli onlara sorma bile irtibatı kes evlen sonra mirasını alır satarsın başka bir hayat kur kendine