2 ay sonra askere gidicem. Nelere dikkat etmeliyim? Kavgalar'dan uzak durmalımıyım. Komutanlarla aramı iyi tutmalı mıyım? Mobbing uygulamaları var mı?

2 ay sonra askere gidicem. Nelere dikkat etmeliyim? Kavgalar'dan uzak durmalımıyım. Komutanlarla aramı iyi tutmalı mıyım? Mobbing uygulamaları var mı?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Genel olarak kurallara uymak
Düşeceğin yere bağlı. Bazı komutanlar kötü bazıları orta bazıları aşırı iyi olur.
Askerde dini konular, siyasi konular kesinlikle konuşma çünkü sistem değişmediyse yasak. Evrak bile imzalıyorsun bunun için bunları bunları yapmayacağına dair olarak maddelerde bu da vardı.
Tsk onaylı telefonlar ve askercell serbest belli saatlerde kullanımda izinle tabi o da.
Kavga olayı da şöyle ben acemi birliğinde komutanımı dövmüştüm fakat şu fırsatı kollamıştım kavgaya tamamen birlik karışırsa bireysel ceza olmuyor. Ben komutanımı dövmüştüm fakat ben onu yere serip yumruklarken başkaları da ona dalmaya başladı. Tek ben yakalansaydım ağır ceza alırdım fakat birlik halinde olduğu için azar yeme, çök kalk, sürün, ördek yürüyüşü gibi cezalar verildi. Bireysel askerler arasında ki kavgada hani duyulursa insaflarına kalmış ama genelde cezası olur.
Nöbetlerde dikkatli ol, uyuma ayrıca bazı bölgelerde denetleme olabiliyor bizde olurdu mesela gecenin 12 sinde albay gelip yangın tatbikatı yaptırdı :)
Saçını asla sıfıra vurma bu isyan anlamına gelir ve ağır cezası olur.
Alkollü bir şekilde izinden dönmek yani birliğine alkollü dönmek yasak. Kameralı telefon vs fotoğraf çekmek yasak.
Gittiğin yere bağlı olarak hırsızlık olayları olabilir. Bu yüzden sana önerim değerli eşya götürme, nakit pek tutma. Örneğin günlük hayatta cebinde 1-2 bin lira oluyorsa askerde en fazla 50-100 lira tut en fazla o da çünkü hırsızlık olabilir. Değerli eşya götürme çalınabilir. Acemi birliğinde benim 4 kez traş köpüğümü, 2 kezde traş bıçaklarımı çaldılar. İronik şekilde şu da var koğuş nöbetçileri olduğu halde çalınıyor komutana da söylüyorum biz talime gidiyoruz koğuş nöbetçileri varken çalınıyor ben napabilirim diyorum komutana komutanda bana malına sahip çıksaydın diye bağırıyor dolap dışında koymak yasak diyorlar dolaplar asla kilitli olmayacak diyorlar koğuş nöbetçileri belirleniyor onlara rağmen çalınıyor. Şİkayet etsende değişmiyor hani böyle saçma şeyde oldu acemi birliğinde.
Ben askere gitmeden önce para konusunda hazırlıklı gittim para ve kartları ya cebimde tutardım ya da boxer cebinde. Boxer cebinde şaşırmanı anlarım bunu özel diktirmiştim olası hırsızlık olaylarına karşı tek tük yapan kişiler oluyor bunu. Evet hijyenik bir durum değil ama en azından para vb. küçük eşyalarını korumanı sağlar.
Takmana bir şey demezlerse tabanlık al bide ayağa sürülen bir şey vardı onu al. Çünkü çok vuruyorsun yere sert bir şekilde vura vura yürüyorsun birlik olarak bu da ayak tabanlarını acıtır haliyle yara olması şiş olmasına sebebiyet verir.
Hiçbir sebebi yokken terörist muamelesi gördüğün, üstelik bunu yaptıkları için sığınabileceğin bir hukuk sisteminin olmadığı olaydır askerlik. Bir erkeğin başına gelebilecek en kötü olay, kaç paraysa ver en kısa sürede bedelli yapıp bitir. Gönül ister ki 1 gün bile gitme fakat, 6 aya nazaran 1 ay evladır.
Terörist muamelesinin derken? Siyasi veya ırk'tan dolayı mı? Yoksa hiç farketmez mi?
Hiç fark etmez, oradaysan bok kadar değerin yoktur ve devamlı sürü halinde aşağılarlar. Sadece seni değil, tüm erleri
Bir şey daha sorucam bu gittiğin bölgeye göre mi değişiyor yoksa Türkiye'nin her yerinde aynı muhameleyle karşı karşı kalıyorsun? Arkadaşların falan'da mı bu durum'dan geçti. Ben'de bedeli tarafındayım. Hem para verip devlete daha çok katkım olur hem zamanım'dan kazanırım düşüncesindeyim ama para yok o yüzden zorunluluk.
100 birlikten 99'unda terörist muamelesi görüyorsun, elbette istisnalar var. Ancak büyük çoğunluğu bu şekilde. Askere giden ben ve ne kadar arkadaşım varsa, hepsi ordudan ve askerden soğumuş durumdayız. Şehit haberlerine bile üzülmeyecek raddeye getirdiler bizi, askere gitmeden önce orduya saygımız vardı, artık yok
Teşekkürler.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!