Birisi canım kardeşimin kafasına top attı o an çok üzüldüm vicdan azabı çektim kardeşimi koruyamadım diye kardeşimde üzüldü sinirlendi kızdı bunun günahı nedir dini acıdın hükmü nedir bu topu atan kişi yaptığı bu zarar verici şeyin cezasını hem bu dünyada hem öbür dünyada çekermi bide canım kardeşim daha çok küçükken bitane 5-6 yaşlarında ilkokul birinci sınıfa giden biri saçma sapan hareketler yapıp kardeşimin kafasına tekme attın kardeşim yere düştü kafasını çarptı okadar çok üzüldimki ve sinirlendim kardeşimi koruyamadim diyede vicdan azabı çektim kardeşim sinirle aglayarak kalkıp o varlığı ısırdı o varlığın diyer ebeveynleri olan varlıklarda kardeşim suçluymuş gibi kardeşime kızdılar ve o kardeşime tekme atan varlık varlık diye hitab ediyorum ona o varlık hep tekme hareketi yaptı kardeşime karşı tekmeninn kötü bi şey olduğumuda 100/100 biliyo bilmese o zaman ebeveylerinede tekme atardı yanlış bişey olduğunu biliyo zarar verici bişey olduğunu biliyo yani neticede dogruyu yanlışı ayırt edebiliyo 5-6 yaşlarındaki varlık nası yemek yemeyi biliyosa tekme atmanin kötu bişey oldugunuda biliyo yani dogal olarak bu 5-6 yaşlarındaki varlığında bu yaptığı kötü eylem sonucu günaha girmesi lazım çünkü dogruyu yanlışı ayırt etmesi lazım o yaşta zaten dogruyu yanlışı ayırt edebilmesi lazım ve bunun dini hükmü nedir arakadaşlar bu 5-6 yaşlarındaki varlığın masum kardeşime yaptığı kötü eylemin günahı nedir hem bu dünyada hem öbür dünyada cezasını çekermi benim canım kardeşimde çok tatlı MAŞALLAH dünyalar tatlısı ellerinizden öper görseniz kıyamazsanız ben çok üzüldüm kardeşimi koruyamadım diye gerçekten çok üzgünüm belki kardeşimin zekası düştü bu anlattığım olaylardan dolayı belki kafasına aldığı darbeler sonucu zekası düştü İNŞALLAH düşmemiştir dua ederseniz kardeşime sevinirim bu yaptıkları kötü şeylerden dolayı bu varlıklar hem bu dünyada hem öbür dünyada bunun cezasını çekerlermi cevaplarsanız çok sevinirim hepinizden ALLAH RAZI OLSUN BİZE DUA EDİN ALLAHIMA SONSUUZ KERE SÜKÜRLER OLSUNKİ İYİKI KARDEŞİM VAR EN ÇOK DEGER VERDİGİM VARLIKLARDAN BİRİ SONSUZ KERE HAMDU SENALAR OLSUN YÜCE RABBİME CEVAPLARSANİZ SEVİNİRİM HEPILİNİZİ SEVİYORUZ BENDE KARDEŞİMDE HEPINİZİ ÖPÜYO KARDEŞİM ELLERİNİZDEN ÖPER CANĶM KARRDEŞĶME RICA EDIYORUM DUA EDIN BAHTİ GÜZEL OLSUN CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVINİRİZ SORUMU ŞIMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER ÇOK SAGOLUN ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDE KESIN DOGRU BİR BILGİ OLARAK PAYLAŞİRSANİZ SEVINİRİM DİN ILE ILGULI YÜKSEK BILGİ SAHIBI OLANLAR KAYNAK GÖSTERIP İYİCE ARAŞTİRİP ARAŞTİRDİGİ KAYNAGİDA GÖSTERIRSE SEVINIRİM ÇOK SAGOLUN ÇOK TEŞEKKÜR LER ALLAH RAZI OLSUN
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dua et kardeşim zamana bırak sinirlerine hakim ol.
Kardeşini en güzel şekilde korumuşsun
kaç yaşındasın?
Çok teşekkür ederim çok sağol cevabın için Allah razı olsun 18ime girdim ALLAHIN izniyle kardeşimi çok dia et ellerinden öper iyi insanlara selam olsun
Abartma istersen çocukken hepimiz düşürüldük akranlarımızla kavga ettik falan bir şey olmaz
Ama belkide senin biberine bi zarar geldi sen bilmeden belki vücüdüna bi zararı oldu bu gıbı şartların bilim bile insan vücuünda çözemediği şeyler var belki kafana aldığın bi darbe zekânızı düşürdü nerden biliyosun ve böyle bişey olmasını istermisin? Ve kendine ve canından çok sevdiğim kardeşinin annenin babanın hayatta en der verdiğin kişilere zarar gelmesine karşı ne hissedersin? Ne tavır takınırsın Allahın verdıgı cana kimse zarar veremez kimse ALLAH İN verdiği cana zarar vermenin elbet bir karşılığı okur diye düşünüyorum ne efendi saygılı müsün çoçuklar var kim bilir ne kadar kötü kalpli varlıklar yüzünden ne zararlar gördüler ben böyle düşünüyorum ve bu dünyada olan her şeyin ama her şeyin bi karşılığı olucağını düşünüyorum çünkü ALLAH başımıza gelen herşeyi görüyo duyuyo ışıltıyı biliyo bizi bizden daha iyi tanıyı şah damarımızdan daha yakın bize bize görüyo ve ALLAH KARDEŞİMIDE benide koruyo inşAllah
Ayrıca cevabın için çok teşekkür ederim çok sağol Allah razı olsun burdan iyi insanlara selam olsun
Benim değil de bir darbe senin zeka seviyeni baya bir düşürmüş :D Çocuk bunlar ne günahı olacak a*k
Rica ederim sondaki kelimeyi sana yazmadım bil yani
Ve benim canım kardeşim daha çok küçüktü ellerinden öper seninde ablası boo bol dua et kardeşime iyi ki canım kardeşim va sonsuz kere şükürler olsun YÜCE rabbıme hamdü sanlar olsun bahtı güzel olsun inşallah canım kardeşimin ellerinizden öper görseniz eminin çok severseniz burdan iyi insanlara selam olsun inşAllah
Yanlışı anlama kusura bakma ben zeka seviyen düşük demedin ve öyle bi ithamda bulunmak haddime değil yani kafaya alınan darbe zekayı düşürebilir bu yüzden dolayıda kim birine zarar vericek bi girişimde bulunursa bunun bir karşılığı bir vebali olur kime zarar verirsen onun hakkında girmiş olursun çünkü sağlığı ALLAH VERDİ HERKESE ve buna zarar vermenin vebali çok çok çok büyük ve ağırdır kimsede ALLAH İSTEMEDIKCE ZARAR VEREMEZ
Tamam bana etmediniz saygı duyuyorum ama etmeneyseniz sevinirdim neyse canınız sağolsun insAllah bida etmezsiniz.
Yok kardeşin bile unutmuştur takılıp stres yapma yani bir abla tavsiyesi :D Ayrıca bana laf atmadığını biliyorum
Çok teşekkür ederim cevabin için çok sağol ALLAH RAZI OLSUN abla kardeşimi nasıl yetiştirmeliyim nası abilik yapmalıyım hayat amacı ne olmalı nelere önem vermeli neleri başarmalı tavsiye verirsen çok sevinirim yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim çok sağol ALLAH RAZI OLSUN iyi insanlar görmek çok güzel bir şey iyilik paylaştıkca çoğalır ve iyilik dünyayı kurtarıcak benim düşüncem budur
Temiz bir kalbin var belli umarım kırıp zarar vermezler :) Kardeşin kaç yaşında? Onu böyle korumaya çalışman güzel ama fazla sıkmadan abilik yaparsan ikiniz için en hayırlısı olur. Hayat amacını ben de bulamadım ki o konuda tavsiye vereyim :D Ama daima dürüst yardımsever olsun kimsenin hakkını yemesin. Hayat ona tüm güzelliklerini zamanı gelince önüne serer
Çok teşekkür ederim cok sağol ALLAH RAZI OLSUN12- 13 yaş arasında görseniz çok seversiniz küçüklüğü ayrı tatlı şimdide ayrı tatlı şimdi bile çok tatli
INŞALLAH ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ĆOK SAĞOL ALLAH RAZI OLSUN
Rica ederim :)
INŞALLAH dediğiniz gibi kardeşim dürüst yardımsever ve kimsenin hakkını yemez inşAllah hayat ona tüm güzelliklerine önüne serer inşALLAH okadar güzel YAZMİşıNıZKİ ÇOK DUYGUNLANDIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK SAĞOLUN ALLAH RAZI OLSUN SIZCE HAYATİN GÜZELLİKLERİ NELERDİR