+1 yılYooo yoooo tabi ki evde yan gelip yatmalı. Çünkü iki yüzlü eşitlik yalanı adı altında feministlik yapmak bu şekil iğrenç düşünmeyi gerektirir. Kadın üstündür (!) Bütün gün evde televizyon izlemeli, bilgisayar ve telefonu ile oynamalı (!) Erkek hem çalışır hem de eve yorgun argın gelerek eşine yemek yapar (!) Evet aşağılık, ciğeri beş para etmez bir feminist olarak böyle düşünüyorum. Çünkü feminist olmak aşağılık olmayı gerektirir. Eğer siz de aşağılık ve iki yüzlü iseniz, yani parantez içinde (feministseniz) muhtelemen bu şekilde insan onuruna aykırı fikirleriniz var demektir. Sizin gibiler tamam başka bir şey hak etmiyor. Bu tarz feminist kızların ağızlarına sıçın !!!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılBu konu çiftler arasında her zaman bir tartışma konusu olarak canlı kalacaktır.
Kimi bunun sadece kadının bir işi gibi görüyor olması, kimi için ise hayat müşterek diyerek yardımına koşulacak kadar gerçekten ibaret der.
Uzun zaman Yanlız yaşayan bir adam olarak ben.
Çok sorun edeceğim ya da kesin olması gerektigini düşünmüyorum.
Kimi zaman ben yaparım , kimi zaman hayatımdaki kadın.
Benim için tek sorun olacak olan.
Benim yaptıklarımı görüp , kendi yaptıklarını beğenmiyor olması.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 905 cevap paylaştı.
+1 yılİlişki zaten bir şekilde dayanışma demek. Parayı erkek kazandı, ev işini erkek yaptı, eve gelince çocuğa da erkek baktı. Eee kadın gitsin o zaman bakıcıyla idare edelim biz.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBaşlicam çalışana işine yemeğine. Özgür olucaklar ezik olmayacaklar diye pis içinde aç aç gezecek yakınsa herkes
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yılBuna hizmet demeyelim de yardımcı olma ve görev dersek daha doğru olur.
Bu arada kadınlar erkeklerden daha çok yoruluyor ve strese maruz kalıyor. Ev temizlemek, yemek yapmak, çocuğa bakmak... Hiç biri olmasa çocuğa bakmak başlı başına stres, yorgunluk zaten. (Ağır işlerde çalışıyorsa erkek, meclis dışı) yani çalışmıyor diye küçümsenemesi gerekli.27 Yorumla- +1 yıl
Küçümsemek konusunu genel konuştum. Bazı kişler kadının evde tuttuğu iş ne ki diye küçümsüyor. Onlara hitaben kullandım bu yüzden.
- +1 yıl
Ya bi cümle daha yazmıştım silinmiş... o sebepten yanlış anlaşilma olmuş :) o konuda zaten katılıyorum.
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Sana da iyi gecelerr
- +1 yıl
Coraline 0 Ben hem çalışıyorum hem de ev işi yapıyorum. Ev işi yapmak zor doğru ama dışardaki ağır işler kadar zor değil asla. Ev işleri günlere bölünerek rahat bir şekilde yapılabilir günde 2-3 saat çalışmayla. Hadi 4 saat olsun maksimum. Ama dışarda bazen öyle zor işler oluyor ki ve çok uzun sürüyor. Ayrıca neden erkeklerle kadınları kıyaslama gereği duyuyorsun ki. Hİç gerek yok.
- +1 yıl
Tek yaşıyorum bu arada. Ondan hem çalışıp hem ev işi yapıyorum.
+1 yılÇalışsan da çalışmasan da ev işini yemeğini çocuk bakımını kadın yapar erkek destek olabilir nokta.
843 Yorumla- +1 yıl
Yani, çalışmasa da destek olunmalı gereğince
- +1 yıl
Bunun haricinde evin geçimi kadın ve çocuğun maddi sorumluluğu da erkeğe aittir kadın isterse maddi destek olabilir nokta.
- +1 yıl
Ulan iki soğan kavurup çocuğunun eşinin bulaşığını yıkayınca köle mi oluyorsun
- +1 yıl
Bir yemek yapmazsan ev temizlemezsen sen ne işe yararsın
- +1 yıl
Milletin ardından bahsetmiyoruz eş den bahsediyoruz canım yürü hadi
- +1 yıl
Ev arkadaşın mi o senin eşin mı kızım evlilik başka şey
- +1 yıl
Tamam canım sana ev arkadaşınla bol şans
- +1 yıl
Hormonların paçandan akıyor heralde ondan bu kafayla bakıyorsun
- +1 yıl
@Croyz1n26 ağır bi iş oldugundada kocacım kocacım dersin. burada ahkam kesip gider bi sap olamamış adama aşık olursunuız tamam aşkım diye yapmadıgınız kalmaz :D senin eve para getirmen ekstra zaten getirmesende kocan sana niye getirmedin diyemez. ama sen kocan demek zorundasın
- +1 yıl
Yavaş akrep delici isabet attın 😄😄
- +1 yıl
@King_Baudoin bunlara kalsa ben kaşaaarmıyım altına niye yatayım bende becercem der :D
- +1 yıl
Sen x kuşağı olabilir misin? Yaşın çok küçük olmasa evleneceğim nerdeyse.
- +1 yıl
Bende anlamadım anormal olan benim heralde her görüşüme saldırıyorlar
- +1 yıl
Çok özel bir kadınsın. Doğrusun. Gerçekleri görüyorsun. Anneliğe uygunsun. Yani ne diyeyim.
- +1 yıl
🥰🥰 teşekkürler
- +1 yıl
Öyle bir şey yok. Saygı duydum sevindim. Düşüncemi paylaştım. Kendisinin düşünceleri ile inanılmaz bennzeşiyoruz. Allah sahibine bağışlasın. Dualarını kabul etsin.
- +1 yıl
@Croyz1n26 Kölelikle alakası yok. Yuvayı dişi kuş yapar. Kadınların bu tarz şeyler yapmaları son derece normal. Sen bence dünyayı kendi etrafında dönüyor zannediyorsun.
- +1 yıl
O zaman kadın aldığı maaşını eve hiç vermemesi lazım. Madem kadın çalışmamış gibi ev işlerini yapıyor o zaman erkek de ev faturaları, mutfak masrafını falan karşılayacak bak böyle olursa adil olur işte ama diğer türlü kendimce mantıklı bulmuyorum herkes istediğini yapar tabii banane
- +1 yıl
Bu son dediğin gayet mantıklı zaten
Calışmayan kadınlar, lütfen iki yemek yapıp cocuklarının sorumluluklarıkı alsınlar. Erkek dışarda calışıyorsa oda geri kalanını halletsin.
Biz calışanlar hem evi hem cocuğu hem yemeği hemde temizliği hallediyoruz.
Boşverin yapmayın öylede kıymet bilinmiyor böylede46 Yorumla- +1 yıl
Sakin Rocky 🥊
- +1 yıl
Kıyamam.
- +1 yıl
Umarım eşinin kafasına taş düşer. Bu kadar güzel, akıllı, vicdanlı kadın çok az dünyada.
- +1 yıl
@TeslaDaVinci Taş düşer ne alaka? Saçma.
- +1 yıl
Aklı başına gelsin diye.
+1 yılKatılıyorum ama zorunluluk demeyelim. Çünkü sorumluluk, mecburiyet değil. Bir kadının evinde yerden kaldırdığı her şey ona sevap kazandırır. Mecbur değiller ama ev işlerini yapmaları bence de mantıklı olan. Ki işe gitmesine rağmen erkeklerin de evde eşlerine yardım etmesi daha da güzel. Ki peygamber efendimiz bile yardım ediyorken çokta zor olmamalı bu ¿
06 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de her erkek hafif işte çalışmıyor. İnşaatta nakliyeci de çalışan erkekler de var. Adam yorgun haliyle eve gelip birde yemek yapmaya yardım mı edecek :)
- +1 yıl
Hayır. Ondan bahsetmiyorum. Mesela kendi dağınığını toplayabilir. Üstünü değiştirdiğinde bir yerlere fırlatmak yerine katlayabilir ki bu kimseye koymaz ya da sakatlık çıkarmaz.
- +1 yıl
Onu yapar tabiki kiyafetini katlayıp koyabilir. Bu ülkede kocasına ütü yapmayı bile çok gören kadınlar var. Kuzenimin eski nişanlısı ona ben sana yemek yapamam demişti
- +1 yıl
Sanki kuyunun dibinden su getiriyor abartmış
- +1 yıl
Hiç sorma ya. Ben eşime yemek yaparken mutluluk duyarım yeri gelir o da bana yapar. İnsanların neden zoruna gidiyor anlamiyorum
- +1 yıl
+1
Ev işi yapmak yemek vs işleri kadının ikramıdır. Mecburiyeti değil. Ama kocanın yaptığı iş de yorucuysa. İdare et.
12 YorumlaEger evli ve cocuklu degilsen demesi kolay.
Ben evliyim 4 ay önce anne oldum. Anne olmadan önce bende calistim evde bütün isi yine yanliz yapiyordum. Evlenmeden önce bende diyordum eger calisiyorsam evde her seyi beraber yapariz. ama cocugumuz oldugunda evde kaldigimde her seyi kendim yaparim.
Öyle olmuyormus maalesef inan bana hem cocuk bakmak hem ev isi hem yemek öyle kolay degil. Calismaktan daha zor. Ise gidiyordum 8 saat calisiyordum bitiyordu. Ama evde is bitmiyor hele anneysen hic bitmiyor. Bence erkekler hanimlarina yardim etmeli, her konuda. Calissa da calismasa da. Sonucta o evde sizin cocuk da sizin.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılHizmet etmek denmesi hoşuma gitmiyor. Çoğu insan bunu yanlış yorumluyor. Hizmet etmeyi birine şahsi kölesiymiş gibi emir yağdırmak sananlar var sonuçta.
Çalışmıyan kişi erkek veya kadın fark etmez, ev ile ve varsa çocukla ilgilenmeli tabiiki. Bu konudaki asıl sorun çalışan kadınların yaşadığı. İki taraf da çalıştığı halde hala tüm ev ve çocuk işlerini kadına yıkmaya çalışanlar var.10 Yorumla Ev dediğin bir müessese. İçinde yapılması, enerji harcanması gereken bir yığın iş var. Para kazanmak ve evi çevirmek bunlara dahil. Bu yük eşit paylaşıldığı sürece sorun olmamalı. Tercih senin bahsettiğin gibi de olabilir, iki tarafın hem iş hem ev yükünü eşit bölüşmesiyle de. Bence de sorun olmamalı.
10 Yorumla
+1 yılBence kadın çalışmıyorsa ev işleriyle daha fazla ilgilenmeli ama elbette ki kadın da zaman zaman yorulur, hastalanır, dinlenmesi gerekir vs. gibi durumlarda eşinin de yardım etmesi gerekir.
40 YorumlaÇalışan kadında çalışmayan kadında yapmalıdır. Çocuk sorumluluğu bir tek ev hanımında değik her annenindir. Statü farketmez iş farketmez. Zorundadır demek bence doğru değil kendi evi olduğu için içinden gelerek yapmalıdır.
10 Yorumla
+1 yılAga calismayip, "ya her iside ben mi yapacam erkek ne ise yariyor" doyenlerin agzina kurekle vurasim var. Adi ustun evdesin calismiyorsun tabiki ev islerini sen yapicaksin cocuklara sen bakacaksan. Eger bunlari yapmiyacaksan senin o evde isin ne seni sus bebegi niyetine mi aliyorlar.
20 Yorumlabu eşinin yoğunluğuyla alakalı çocuğa bakıp ev işlerini halletmekte kolay iş değil boş zamanlarında eşide yardımcı olabilir diye düşünmekteyim
20 Yorumla
+1 yılHizmet demeyelim ama yapması gereken bir şey bu, evlilik evlendikten sonra yan gelip yatmak değil yemeğini de yapıcaksın evinin temizliğinide.
32 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha canımsın
+1 yılZorunluluk kelimesi kötü gelebilir belki ama fedakarlık yapmalı evet. Hayat müşterek ama erkekte bazı şeyler yapmasını bilmeli bilmiyorsa öğrenmeli.
10 Yorumla
+1 yılHayat müşterek biri dışarı işi yaparken diğeri ev işi yapacak. İki tarafta eğer çalışıyorsa beraber yapılır. Bu kadar basit
10 YorumlaBence "kocasına hizmet etmeli" demek yanlış bir söylem.
Ama ev işlerinde daha ağırlıklı rol almalı diye düşünmekteyim.43 Yorumla- +1 yıl
su soruyu soran hemcinsimden daha kibar ve iyi bir sekilde aciklamissin olayi tebrik ederimm
- +1 yıl
rica ederim
Aile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı. Koca karisina hizmetci gozu ile bakiyorsa o evlilik devam etmemeli.
41 YorumlaHerkesin bir görevi, sorumluluğu vardır. Çalışmıyorsa yapsın yani.
20 YorumlaBana göre evet yapmalı. Biseylerle meşgul olması tembel olmaması en iyisi.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 888 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmayan kadin evet evde çalışmak zorunda , bedava yaşamak yok
24 Yorumla- +1 yıl
@bello35 ona göre seçin eşlerinizi :)
- +1 yıl
@bello35 dikkatli olmak gerek
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılZorunluluk değil bence insan yaşadığı yeri temizlemeli zaten. Bu toplumun böyle bir takıntısı var neyse bu kadın hizmet eder çalışmıyorsa zaten sıkılıp evi temizler illaki ama hizmet etmek şu bu bence kelime olarak kullanılmamalı.
00 Yorumla Bütün doğruları söylemişsin bize bırakmamışsın 👏
11 Yorumla
+1 yılÇalışmayan kadının kendi tercihi ise evet severek yapıyorsa. Kendi tercihi deyilse hayır. Yemek yapmak falan sevgiyle yapılırsa güzel olur sevgiyle deyil mecbur yapılırsa zaten yanlış.
10 YorumlaValla bravo ya olması gereken bu zatende feministler nie ağlıyo
10 YorumlaHayır değildir ama ondan da bir kap yemeği esirgemesin yani... illa bir şey olmak zorunda değil.
10 YorumlaOlur ama zorunda kelimesi biraz ağır geliyor o kadın hayvan değil
25 YorumlaHizmet etmek zorunda değildir. Zorunluluk yoktur. Ancak gönlünden gelerek hizmet etmelidir. Arada zorunluluk varsa; kavga, tartışma, laf sokmalar vs olabilir.
00 Yorumla
+1 yılÇalışan bir kadın çalışan bir erkek ile evlensin
Çalışmayan kimse evlenmesi yarın öbür gün o el sakat kalabilir bir şey olabilir neden bir erkeğin cebine bakarsın ki?00 YorumlaHayatı paylaşmak gereği evet yapmalıdır. Kadın olduğu için ya da para kazanamadığı için değil. Aynı kadının eşi de sorumluluk almalı. Sorumlulukları olmalı.
00 YorumlaEvet zaten çalışmayan kadın evle uğraşır bence gerçi yapmayan gününü disarda gecirenlerdw var ama neyse
00 YorumlaBence kadınlar sanayide çalışmalı kocalarıda evde mantı açmalı. Canım sıkılıyo mk değişiklik olsun.
00 Yorumla
+1 yılBen her işi yaparım da ev işlerini beceremeyebilirim, ev işleri işlerin en zor ve kutsalı bu tartışılmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılDeğildir. Ama kocasını tatmin etmek zorundadır tatmin derken consellikten bahsetmiyorum. Genel anlamda evliliğinden tatmin olmalı esler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yok biyerini devirip yatsın rahatı bozulmasın yeterki adam çalışırsa cocugada bakar yemek temizlikte yapar
00 Yorumla
+1 yılBencede herzaman tercih ev hanımı olan bayanlar evlenilir
10 YorumlaHaklısın yapması gerekir ve buda gayet normal bir şey
10 Yorumla
+1 yılEvet. Bakmayacaksa çocuğu niye yaptı? Pis evde mi büyüyecek çocuk. Cok enteresan düşünceleriniz var.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılee yani ne yapacak bütün gün evde bir zahmet ev işlerini de o yapsın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
u +1 yılÇalışsa da çalışmasa da evine ve çocuğuna bakmalı. Bakamayacak ise, evlenmemeli.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Çalışmayan kadın boş dursa zaten ev kokar, yapmak zorunda değil eğer bir patronla evliyse.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılHayat mücadelesinde eşler yardımcı olmalı mecbur s s k modeli !!
00 Yorumla
+1 yılTabi ki de evlilikte görev dağılımı diye bir şey var sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın olmak çok zor ya..
Hem annelik hem dışarıda calisiyor olmak en başta. Bekar olduğum halde eve geliyorum yemek yemeye halim kalmiyor, her şey önüme geliyor. Evli insanlar bir de esine çocuğuna hizmet etmek, manevi ihtiyaçlarını karşılamak durumundalar. O yüzden çocuğu olduktan sonra bir kadının çalışmama durumu da olabilse keşke , devlet maaş baglasa uzun bir süre:(
Hayaller işte.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılZORUNDA demeyelim de erkek de olsa kadın da olsa tüm gün evdeyse yatmak yerine yapar tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTabiki öyle ama bunu " hizmet " diyerek adlandırmak yanlış olur. Bu sorumluluk oluyor evleniyorsan ve boştaysan yapman gerekir ki zaten sevdiğin adamın önüne yemek koymak zor gelmez. Ama çocuğa iş bölümü tarzında şeyleri öğretmek lazım sadece ilgilenmek değil. Örneğin, odasını toplaması ya da bardağını yerinden kaldırıp koyması gibi
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖğretmezse çocuk " kadın hizmet eder erkek oturur " algısına sahip olur ve ilerde evlendiğinde eşine yazık olur. ( Erkek çocuk için söylüyorum kız çocukları otomatik öğretiliyor zaten )
+1 yılKadın çalışsa ortaklaşa yaparlar ama kadın bütün gün evdeyse yapsın yani
00 Yorumla
+1 yılValla kızlar evli olsam param olsa eşime hizmetçi tutarım 🙂
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle ve en önemlisi kocasına iyi bi kadınlık yapmak
00 Yorumla
+1 yılEe yani çalışmıyorsa bir işe yarasın yok öyle yağ mağ
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet öyle doğru tam evlenilcek kadınsın bu düşünceyle.. bu empati ince düşünce yani tebrikler..
Çalışmıyorsa öyle ama çalirrırsa bizde yardım ederiz eş olarak..
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKübra sen misin
- Aile & Toplum konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılPaşa gönlünü bilir iki günde kapının önüne koyarlar
00 Yorumla
+1 yılYani bence evet, kesinlikle zorunda demiyorum ama eşini seven Bi kadın bunu yapmaktan mutluluk duyar yani ben olsam yapardım sevdiğim adam işte yorulucak stres falan eve gelince onun yorgunluğunu almak isterdim
00 Yorumla
+1 yılKimse hiçbir şey yapmak zorunda olmasın o zaman. Hayat sorumluluklar olmadan devam edebilir mi? Tabiki yapmayabilirsiniz ama insaniyet namına yapılır hayat müşterektir.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel izah etmişsin kesinlikle katılıyorum 😊👍
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGüzelse yapmasina gerek yok ama degilse evlilige tutunmak icin cabalamasi lazim biraz
00 Yorumla
+1 yılKadin ev işi yapmak zorunda mıdır gibi bir soru sorulması dahi hatadır konu tartışmaya kapalıdır kadin evine bakmayacakta ne yapacak kahveye gidip kagit mi oynayacak
00 Yorumla
+1 yılZorundalık diye bişi yokta bu bahsettiğiniz durumdaki kadının içinden gelmesi gereken bişiy çalışan kocasının önüne iki tas yemek koymuyorsa zaten bişi denmez o kadına.
00 YorumlaZorundalık değil de sorumluluk olarak bakmak lazım. Ailenin ayakta kalabilmesi için yapılması gerekenler vardır erkekler bir tarafını tutar kadınlar bir tarafını böylece 2 ayak tek vücut.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyemek yapmayan, sürekli dışardan yiyelim diyen eş istemem açıkçası
00 Yorumla
+1 yılErkek calisip evi gecindirmek zorundami? Lafa gelince esitlik musterek vs
029 Yorumla- +1 yıl
Dur sampiyon sakin ol sana bisey demedim zaten genel olarak bu :)
- +1 yıl
Allah sevgiline sabir versin anlamadan dinlemeden yargilama
- +1 yıl
Benimde yok ama , direk yargisiz infaza yoneliyosun
- +1 yıl
oda iyi ben sakinim ama her serhosun yaninda bir ayik insan sarttir.
- +1 yıl
Seni dizginleyen senden baskin cikarsa eger cozulur bu sorun. Eski sevgilim senin gibiydi gozlerine baktigimda susuyodu , dizginlemek budur iste.
- +1 yıl
Benle herkes gecinirde seni bilemiyorum iste
- +1 yıl
Nelerden hoslanirsin mesela en cok keyif aldigin alan hobi neler
- +1 yıl
Bak bunlardan ikisi bende var. Arkoloji meraklisiyim ve karavanla ege bolgesini geziyorum
- +1 yıl
Tarih diyosun benim aklima arkoloji geldi. Yani gecmis zaman , karavana gelince 2 yildir guzel yerler gordum yalniz yasiyorum yalniz geziyorum enson mugla akyaka
- +1 yıl
Ben 3 yildir sapim bu zamana kadar hayatima birinin girmesine gerek duymuyodum ama olmuyomus.
- +1 yıl
Sıkmaya basladi bile. Firsatim cok hayatima girmek isteyenler var dedim ya herkezle anlasirim. Ama uc bes gun sevgili olacak bi tip degilim.
- +1 yıl
Sen cok kolaysin sanki :) evlenmek kismet isi aramiyorum illa beni bulur zaten
- +1 yıl
Benimde
Kadının sorumluluğudur evine ve çocuğuna bakması erkeğin sorumluluğu ise çalışıp evine eşine çocuklarına bakmaktır.
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat