Güncellemeler
+1 yıl
zaten uzmanlarn da hep tvlerde gösterdiği gibi genel olarak fatihten sonrası marmara kıyıları zemini harici diğer yerler çok da riskli değil. fakat semt semt her bölgede deşiyor zemin sağlamlı da. yine de genel olarak anadolu yakası zemini avrupaya kıyasla daha sağlam. ve kuzey ilçeleri iki yakada da güneye kıyasla daha sağlam.
Güncellemeler
+1 yıl
bu arada zeminden öte evinizin kendi sağlamlığı daha çok önemli sanırım. mesela demin japon bilim adamı konuşyordu ve toprak zemin sağlam değlse bile kazığı iyi çakılmışsa (sert zemine varacak kadar dipteyse kazık) bir binanın, sağlamdır dedi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Ankara da yaşıyorum Batıkent
oralardan fay hattı geçmyor zaten. sorun yok. ama bina da sağlam olsun
Kozyatağı, zemin sağlam kayalık ama bina eski 30 senelik ve 10 katlı, o tedirgin ediyor, burayı satıp yeni binaya geçmeyi düşünüyorum
evet doğru zemin sağlam görnyor ama tabiki bina önemli.
Maltepede residence almayı düşünüyorum, oranın zemini biraz daha yumuşak ama yeni bina yıkılmaz heralde diye düşünüyorum, ataşehir daha sağlam ama daha pahalı evler
sahil taraflar her ne kadar da manzararı güzel de olsa biraz kötü zeminlere sahip. maltepenin de kuzeyi iyidir
Üsküdarda yaşıyorum sağlam sanırdım buranın zemiminini yıllardır geçen gün Celal Şengörü dinleyene kadar
Üsküdar zemini çoğunlukla sağlam görünüyor.
Üsküdar tarihi bir yapıya sahip binaların çoğu 40-50 senelik maalesef kat izni olmadığı için kentsel dönüşümde gelmiyor yeterince
evet orası doğru ama istanbulun zaten çoğu ilçesinin durumu bu. özellikle merkezi ve sahile yakın kısımlar eski yapılar aşırı fazla
Gaziosmanpaşa ya bakar mısın viaport Venezia avm nin oraya
oralar kuzey olduğu için daha sağlam zeminli görünyor yine de binanızdan emin olun
Bayrampasa zemini iyidir, mahalledeki tum insaat temel calismalari en ilk siradan izledim bilirim
bayrampaşa zemini orta düzeyde bir şey. koyu mavi bölgeler en sağlam bölgelerken maviden yeşile, yeşilden turuncuya ve turuncudan kırmızya doğru risk artyor. bayrampaşa orta riskli bir zeminde görünyor. turuncu ağırlıklı ama tabii ki en önemlisi binanın yapısı.
Kocatepe, tarafi zemin olarak sikintilidir. Moloz yiginidir ama kartaltepe yildirim kayalik serttir. Evet zemine uyumlu temel yapilirsa sorun riski az olur
İstanbul'da belli yerler hariç zeminde sıkıntı yok zaten. Sıkıntı binalarda.
çok doğru ama her ilçenin riskli bölgeleri ve daha iyi zeminleri var semt semt
Var evet. İstanbul yurt genelinde 1 nci derece deprem bölgesi. Kendi arasında da derece derece risk bölgeleri var. Marmara kıyıları (yakın yerler) 1 nci derece, zemin olarak.
Bağcılar 2 nci derece ama yapı olarak en riskli yerlerden biri. Nerden bakarsan sıkıntılı yani İstanbul
Ankaradayım sağlamlık konusunda emin değilim deprem olasılığı düşük ama arada sallar burayı
Ankaradan zaten fay hattı geçmiyor ki.
Geçmiyor ama etkiliyor 4 şiddetinde falan oluyor burada arada
maraş depreminin artçıları onlar. benim arkadaş da Ankara'da o da aynı şeyleri söylüyor
Çevrede deprem olur ise sallıyor burasınıda
o yüzden evinizi sağlam tutun. risk varsa sağlamlaştırın
Bina olarak eski ama sağlam kolonu kirişi işim gereği ister istemez anlarım biraz
bak bu konulardan anlamak çok önemli. bu devirde maalesef her alanda biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor
Dışardan gördüğüm kadar içeriğini bilemem demir yapısı beton kalitesi önemli Kiriş iyi olur kolon zayıf olur bu işler ince işler yapanın vicdanına kalmış denetleme önemli
ve sanrm bireysel olarak üstüne düşmemiz de lazm artk.
Aynen öyle aprtman olarak bir bilir kişiye inceletmekte fayda var
İstanbul halkı mı sadece? Birinci derece deprem bölgesi İzmir'de yaşıyorum ve popiş korkusuyla uyuyoruz her gece
binanızın sağlamlığı ne durumda peki? hangi bölgedesin bir de, gerçi İzmir'e dair bir bilgim yok ama bölgene göre kendin de zemin araştırması yapabilrsn
Bir kez daha büyük deprem geçirirsek gideriz yani öyle söyleyim
taşınma şansınız yok mu? ya da ev kendinzinse sağlamlaştırmak için yapabilecek bir şeyleriniz olmalı
Gülüyorum sadece
açar mısın temel sorunları?
Şu an Başakşehir
fena değl başakşehir zemin olarak
Evet öyle diyorlar sen nerdesin
ataşehir
Buralara kaç gel
bizim bura daha sağlam yalnız :)
Bilemiycem
Kadıkoy, sağlam degil
neresinde olduğuna göre değişyor. kadıköy de sağlam birçok kısmı. kurbalığı ddere taraflı biraz riskli
Sen nerdensin
ben ataşhrdeym
Yakınmışız. Kadıköyü iyi biliyorsun sanırım
fazlasyla :d
Vaay. Takılmaya geliyorsun sanırım hafta sonları
hayatmz burlarda geçti diyelim. sen yenisin galiba. öğrenci filan mısın
20 yıldır burdayım. İş yerim ve evimde burada
Deprem baya etkilemiş seni sanırım
yoo psikolojik olarka bir sorun yok, sadece araştırmayı bilgi sahibi olmayı severim
Bu güzel bir şey adına sevindim o halde
teşekkürler
Kozyatağı zemin kayalıkmış
iyi orası ama bina da önemli
Göztepe tarafındayım nasıl bilimiyorum
iyi görnyor ama evin sağlamlığındna emin olun
Bursa İnegöl nasıl peki
hiç bilmyorum maalesef. semt semt istanbulla ilgili bir harita buldm sadece
Tammdır teşekkür ederim
biraz araştrdm. zemine dair detaylı bir şey bualmadım ama genel olarak kendin de okumşsndur yazılanları oralarla ilgili dikkat edilmesi gerekiyor sanrm oraya da... bence herkes evinin sağlamlığndna emin olmaya çalışsn. sağlamlaştırmak için de çaba harcamak gerek ki geç olmasn.
Teşekkür ederim araştırdıgın için 😊
ne demek
Kağıthane Levent sınırı
Sen
oralar iyi diyecem ama şöyle ki her semtin bazı yerleri iyi bazı yerleri riskli
Ailemin mal varlıklarını kiraya verip güvenilir bir yerde prefabrik evde yaşama hayalim var ailemin maddi durumu iyi çok şükürde annem babam bu fikrime olumsuz bakıyor
leventte iyi bir eve sahipsen sağlam ve yeni binaysa bence gayet şanslısn
Dubleks bina yeni ama belli olmaz rezidanslar bile yıkılıyor
sahile çok yakın değilse sorun yoktur bence. yeniyse ve iskanı miskanı tamsa levet kuzeyde olduğu için bence iyidir oralar
Bilemiyorum konuyla alakası yok ama bana yardımcı olabilir misin fotoğraf atsam beni bu platformda daha önce görüp görmediğini söyler misin😊
görsem bile hatırlamam 😂
Mesaj atabilir misin endişen olmasın abaza değilim 😊 herkese soruyorum
İst istinye
Büyükada