Görüşümü silmezsin umarım ama ben inanmıyorum. Bu fotoğrafta yazan da algıda seçicilik zaten. O kadar açlıktan, susuzluktan, ezilmeden dolayı ölenler varken onları unutup kalanları böyle görmek mantıksız. Çocuklar adrenalin depoladıklarında kaza deprem vs gibi olaylarda o adrenalin boşalıyor ve şok etkisi yaratıyor bu yüzden zaten tepki vermiyorlar. Hastanelerde araba çarpan ya da yüksekten düşen çocuklara bakıp görebilirsin. Sudan bahsedersekte; çocukların vücutlarının %75 gibi bir oranı su zaten ve kütleleri de küçük bu yüzden yetişkinlere göre daha dayanıklı olabilirler. Ama yanlış anlaşılmasın bu demek değil ki her bebek günlerce dayanabilir. Diyeceklerim bu kadar.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Söylediklerini zaten biliyoruz fakat şöyle bir şey var deprem olmayan herhangi bir bebek 2 gün aç kaldı diye ölüyor saatler sonra kurtarılan bebekler o soğuk havalarda olmasına rağmen hala donarak ölmeyen insanları açıklamak gerekirse acıklayamıyorsun bile ölen insanlar ezilen insanlar ezilmeyen ölen insanlar da işte açlıktan sussuzluktan donmadan kaynaklı oluyor uyuyan çocuğun 30 40 saat sonra enkazdan cıkartıldıgında hala daha uyuyor olması ve ne oluyor ne oluyor demesi apayrı bir durum hiç mi uyanmadın ve yavrum diye insan sorguluyor anlatabiliyor muyum
Açıklıyorum ya zaten. Örnek olarak Afrika'ya bakabilirsin. Oradaki bebeklerin açlıktan karınları şişiyor, çok uzun süre aç kalıyorlar ama ölmüyorlar bazen. İnsan vücudu hayatta kalabilmek için olabildiğince iyi şartlara göre evrimleşti. Enkaz altında kalan çocuklarda zaten çok fazla hareket olmadığı için fazla enerji de harcanmamış oluyor. Zaten açlık zamanında vucütta ilk olarak karbonhidratlar sonra yağlar sonra da proteinler tüketilir ki bu baya bir süre verir insana. İnsanın hayatta kalabilmesi tamamen kendine ve etraftaki şartlara bağlı.
Dediğim gibi ne olursa olsun uyanmamıs olmamaları bir tanesinin burası çok sıcak su verin demesi bile garip yani bu da allahın varlığına isaret bence yoksa pozitivizm bakış açısına göre illa ki bilime göre gidelim dersen bilimden de konuşabilirim insanlar üzerinde açlık susuzluk üzerine yapılan deneylerde ne kadar aç ve susuz kalabildikleri ayrıca diyorsun ya afrika diye afrikada 2 gün ac kalıyorlarda 1 gün mutlaka yiyyorlar 3 gün aç kalıyorlar işe 4. gun mutlaka yiyyorlar ki enkaz altında değiller verdiğin örnek mantıklı fakat konuyla alakasız orada bir depremden bahsediyoruz tonlarca yıgından bahsediyoruz kimisi ölüyor kimisi hayatta ölenlerin böyle bir felakette ölmesi zaten çok normal bir durum fakat 92-93 saat sonra hala daha bebeklerin çocukların yetiskinlerin cıkartılması aç susuz enkaz altında havasız bir şekilde kalması yaratılıs veya bilim ile acıklanabilse bile allahın da varlığının ispatı gibime geliyor benim (çok dindar değilim) ve bu havalarda hipotermiye girmeleri gerekliyken ki çoğunda hipotermi başlangıcı oluşmuş hipotermi olmak için de belli bir süre - derecelerde kalmak yeterlidir bu bile mucize yani anlatabilmisimdir umarım
Evet garip ama insan vücudunda daha birçok garip özellik var. Ama bunlar bana göre Allah'ın varlığına işaret değil. Sen Allah'ın varlığına işaret dersin Hristiyan birisi İsa'nın varlığına der başka birisi Odinin varlığına işaret der. Evet çeşitli deneyler yapıldı. İşte sen kendin diyorsun 3 gün yemiyor 4 gün yemiyor ama sonunda mutlaka yiyor. Enkazdan çıkarılanlarda genellikle 96-70 saat arası kalanlar oluyor ki bunlar da 4 güne falan tekabül ediyor. İşte bazıları da kalp krizinden ve dediğin gibi hipotermiden ölebiliyor. Tabi mucize olarak görebilirsin bir şey diyemem saygı duyuyorum, senin görüşün. Ama ben pek inanmıyorum. Uzun süredir bu konuları çeşitli insanlarla tartışıyorum zaten ama boşverelim bu konuyu tartışmayalım. Sizin de görüşünüze saygı duyuyorum. İyi günler dilerim.
Yani inanmıyorum saygı gösteriyorum diyip uzun uzun yazman aslında saygı göstergesi değildir emin olabilirsin buna bilinç altında ister istemez bizi kendi düşüncelerine çekme vardır ki kendi dediklerin ile çekişiyorsun yazdıkca neyse iyi günlerr
Allah'ın (c. c) kudretine sorgu sual olunur mu o ol derse o olur Allah'tan korkmayan kafirdir! Bunların hepsi bir mucize onlarda birer melek zaten Rabbim onları koruyup kollamış bize de ibret olarak göstermiş.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biliyorum çok hoş ama garipsiyor insan yine de akıl karı değil çünkü
tüyler diken diken 🥺 bir tane 5 yaşında ki kıza da su içer misin diyorlar yok daha muayene olmadım diyor onun aklına enkazdan çıkınca suiçilmeyeceğini getiren bildiren kim Rabbim işte 🥺
garip değil aslında bunlar olabilecek şeyler O isterse her şey mümkün
Soran
+1 yıl
Tabi ki mümkün ama gerçekte görmek bu tarz şeyler insan alışmadıgı için garipsiyor gerçekten de aklım almıyor yani ufack bebekler çocuklar saatler sonra sağ salim çıkıyorlar şoktayım yanlış anlasılmasın cıksınlar tabi ki ama hani çocuklar hassasstır nasıl dayanabilmisler aklım almyor yani
Akuyunca tüylerim ürperdi. ve o ne oluyor ya diyen çocuğun çıkış anını canlı yayında gördüm ve daha fazla dayanamayıp ağladım gönderdir ağlıyorum gerçi ama bu en duygusalıydı...
Rabbimin hikmeti ve kudreti öyle büyük ki insanların nasıl halen bu kadar kör olduğuna anlam veremiyorum..😔