Antalyada ve İzmirde yaşam arasındaki farklar nedir
Öğrenciyim)
Antalyada ve İzmirde yaşam arasındaki farklar nedir
Öğrenciyim)
Akdeniz insani
sıcak kanlı, tez canlı insan topluluğudur. genellikle esmer tenli, sicakkanli, cok konusan, gulen, damak zevki cok cesitli tatlarla bezenmis, balik yemeklerinde usta insanlardir. tipleri bile ayirt edilebilir, genellikle esmer teninin yaninda siyah kivircik veya dalgali saclar ve koyu kahverengi gozleri vardir.
Ege insani
anlayışlı olan kısım, açık görüşlü en sevdiğim mis gibi deniz kokan insan tipi. özlüyorum.
Ege insanı daha sakinken akdenizliler daha çok kanı kaynayan oluyor doğru anladıysam
Üni okumaya neresi iyi olur diye düşünüyorum
Ben biraz çekingen biriyim ama alışınca aşırı neşeli enerjik biri oluyorum bu çekingenliğimi yenmek ve kendimi geliştirmek istiyorum
Yeni üniversite seçimimde
Nefret ettiğim insanlar soğuk samimiyetsiz dindar ve agresif duyar kasan insanlar oluyor bide genelde şaka yapmaya gelmiyorlar enerji emiciler resmen şu an kaldığım yer bolu (ama bakülüyüm bizim insanlar genelde samimi ve sıcakkanlılar)
Antalya ve İzmir arasında kaldım ben ikisi de güzel diye biliyorum seçim yapamıyorum bu yüzden
kesinlikle ege cunku akdenizde kira fiyatlari yurt olanaklari pahali durumun varsa akdeniz ama
egede aydin İzmir guzel
Antalya ve izmiri karsilastiralim;
İzmir , Antalya ile karşılaştırıldığında nasıldır?
7.36$ daha ucuz aylık toplu taşıma bileti
27.01$ daha yüksek ortalama maaş
Tek odalı daire için 39.62$ daha ucuz kira
7 daha fazla üniversite
1.98million daha fazla nüfus
Göl vardır
daha genç nüfus
20 daha fazla müze
İzmirde 9eylül oluyor egeye çok daha zor kabul almaları
Dokuz eylul sıralamada akdenizden iyi ama ortamı ve insanları tam olarak nasıl bilmiyorum yüzeysel konuştuklarım bile bana samimi geliyor açıkcası
Ama Antalya'daki insanlar hakkında hiçbir fikrim yok tek bildiğim ruslar daha çok orada
Anladım teşekkür ederim 🙏🏻
önerim izmirse ege
anlalyaysa akdeniz
Cevap
3Cevap
Ege insanı kendi işine bakar, pek yargılamaz, rahat insanlardır, gezmeyi tozmayı severler
Aralarına girmek zor mudur peki biraz çekingen biri için)
Yok yok cana yakınlar
Aslında pek farkı yok sadece töresi farkli
Töre derken
Neyi farklı mesela
İnsan insandır
Bölgeyle ne alakası vardır
Farkı oluyor
Kültürden kültüre yaşadığı yerden imkanlardan dolayı değişim gösteriyorlar)
Yani hepsi bir değil
Ege'de Akdeniz'de 20 - 30 milyon insan var, hepsi şöyledir böyledir denemez
Kendin sordun, kendin cevapladın
Kendim cevaplamadım beni anlamadınki sen
İzmirdeyken o aura farklı antalyada farklı olur ve orada yaşamadığım için tam bilmiyorum ben her şey ilk dışarıdan göründüğü gibi değil aşına olan biri bilir bunu
İnsan insandır
Bana öyle gelmiyor çok değişiklik gösteriyor bölgeden bölgeye
Kültür farklılıkları olabilir ama insan bence dünyanın neresinde olursa olsun insandır duyguları vardır düşünebilme empati yapabilme yeteneği vardır
Ben baküden geldim bolu insanı ve bakü arasında inanılmaz uç derecede fark var aşırı dindar agresif ve soğuklar insan insandır düşüncesi yanlış bir düşünce bana göre
Bilmiyorum her halde anlattıklarını oturduğum yerden anlamam pek mümkün değil tam olarak orada neler olup bittiğini.
Yani dindar insanın aşırı soğuk olması mümkün değil agrasif olması da mümkün değil bence genelleme yapmak ta yanlış belki tanımadıkları için mesafeli olabilirler bilemiyorum dediğim gibi oturduğum yerden bir yorumda bulunamam
Bu arada madem Azerbaycan dan geldin o zaman sana hoş geldin diyelim..
Teşekkür ederim
Dindar insanlar her zaman agresiftir yobazlar bide
Burayı sevmedim
😁🙃Peki orada ne yapıyorsun öğrencimisin?
Evwt öğrenciyim
Çok özür dilerim zaten belirtmişsin öğrenciyim diye yeni fark ettim
Anladım Antalya ve İzmir bolu ya göre pahalı şehirlerdir yanlız onu belirtiyim tabi kimsenin maddi durumunu bilemem ama pahalıdır yani her anlamda
Biliyorum kendim çalışıcam eğer orada okursan
İnşallah her şey istediğin gibi olur İzmire çok gittim Manisa ya filan ama Antalya ya gitmedim izmirin yerli insanı naiftir iyidir ama son zamanlarda batı illeri çok göç aldı doğu dan her türlüsü geldi yani... Antalya yı zaten anlatmaya gerek yok birleşmiş milletler gibi
TV lere en gördüğümüz kadı ile
TV lerde gördüğümüz kadarıyla
Dünyada genel olarak var bu artık baküde de pakistanlı süriyeli hint vs çok arttı
Aynen Türk kendi Yurdun da Mahsun maalesef iktidarlar devlet yöneticileri bu konularda daha katı kurallar koymalı bence herkes elini kolunu sallayarak girip çıkıyor ülkeye
Hırlısı hırsızı
Buna bişey diyemem deport olmayım ben şimdi jsjshs
Öğrencisin niye deport olacaksın Zaten azerbaycan vatandaşları türkiyede süresiz kalamıyor mu neyin deport u?
Yok kalamıyoruz
Allah Allah ben kalıyor diye biliyorum Azerbaycan kimliği taşıyan herkes
3 aydan fazla kalamıyoruz biz
Anladım ve saçma buldum yani 2 kardeş ülke 3 aydan fazla kalmamak bence çok saçma devlet yetkilileri bu işi çözmesi gerek diye düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?