Mehir için imzalanan kağıt kimde kalıyor?

Kağıdı bilmiyorum ana nikah yapılırken zaten imam ve şahitler buna şahitlik ediyorlar. O yüzden de şahitlerin bilmesi gerekiyor. Bu işin hukuki boyutu nedir o konuda bir bilgim yok. Dini olarak ise nikahı kıyan imam ve o gün şahitlik edenler bilir
Cevap
11Cevap
Daha yeni dini nikah şahidi oldum öyle bir kağıt yoktu ortada, vermemiş olabilirler mi?
Tabiki daha uygun. Belki de imam yazmamıştır hiç diye diyorum. Sen o zaman almadıysan eşinde de yoksa imama ulaş derim.
O zaman ya sen kaybettin, ya imamda kaldı.
Sizce cidden gereklimi bu kanunlat da vs mehir?
Ama boşanma vs durumunda eşit paylaşım ve nakafa, ayrıca konudan uzak;bir çok gereksiz adet var hala devam eden bu bir açıklama mı sizce?
Peki altın olması şart mı mesela bunun?
Yanliş anlama ben sorgulamıyorum da belki bir müslüman ile evlenirim Ileride diye.
Mehir dinen evlenirken kadına ilerisi için her şey olabilir diye kadına verilen bir miktar güvencedir. Müslüman insan dini nikahsız evlenmeyeceği için dinen şarttır. Günümüzde dini nikahsız resmi nikah geçmemektedir İslam'a göre. Bu altında olabilir, bir araba da olabilir, bir miktar para da olabilir. Ama bizde takı olayı olduğu için genelde takıları mehrederler. Eski zamanlarda hukukta, kadın hakları da bu kadar etkin olmadığı için ve kadınlar boşandığında zor durumda kaldığı için dinimizde böyle bir şart vardır. Yerine gelmezse nikah geçmez.
Bilgi için teşekkür ederim
Yani sen müslüman değilsen müslüman kadın seninle evlenmez diye düşünüyorum bu arada. Seçimini ona göre yapmalısın 🙂
Aslinda bunu sorun etmeyen çok insan var çevremde dinen caiz değil onun için aslen tabi oradı öyle
Yani ben haram diye biliyorum. Olmasa bile eşimin inançlı olmasını isterim.
Kendi adıma dinlere pek takılmıyorım karşılıklı sevgi saygı önemli diye bakıyorum bu inançlara da dahil... Ama evet İslam'a göre haram ama öyle bakarsak İslam'a göre tamâmen ailem müslüman ben değilim denip mürted ilan edilip öldürülmem de caiz olur
Oldukça önemli elbette sevgi ve saygı. İnanç içinde öyle, dinimizde asla zorlama yoktur mesela. O Allah'ta arasında öbür tarafta yargılanacaktır. Bize düşmez, ben insanlığına bakarım. Öldürülmenin caiz olma imkanı yok. Dinimizde ağaca bile hürmet saygı var. Düşmana bile savunmasızsa saldırılmaz. Geri kalmış ülkelerin din adi altında yaptığı katilliklerin dinimizle alakası asla yoktur. Bunlar dinimizi yanlış yansıtıyor.
Bunlar uzun konular, tartışmak isterim bir ara
Ooo sen bedavaya gittin eşin imha etmiştir dermisim😂😅
Öyle bir kağıdın verildiğini bile yeni duyuyorum😂
Bence babalara veriliyor. Çünkü bizimki vekilen kıyıldı. Kayınpederim kasa da dedi.
600.000 lira para yapıyor. Valla Müslüman ülke de kadın olmak varmış. Kağıt aslında kadında kalır.
İlk defa duydum
Kadında kalır diye biliyorum ben 😊
O kağıt sende yoksa, geçmiş olsun derim
neden ne yaoacan ki
buyuklerinize sorun şahitlerde vardır zaten
hatırlarlar korkma
Sende kalır
Mehir ne
İmamda niye kalsın
Kızın ailesinde kır
Kağıt mi imzalanıyor
En İyi Cevap