İlim öğren. Cehennemi araştır gıybet edenlerin başına gelecek belaları çekecekleri azapları falan anlatan hocalardan dinle. korkunu arttır. gıybet çok kötü bir hastalık. gıybet kişiyle helalleşmeden cennete giremezsin yani kul hakkı ve tövbesi içinde onlar için ve kendin için Allahtan af dile tövbe et
Peki o kadar dedikodusunu yaptım insanların hepsi benim canımı yakan insanlar. Simdi ben onların günahını aldım. Tövbe edersem onların günahlarından mi kurtuluyorum yoksa dedikodunun günahından mi? Bir de helallesmexsem ama tövbe edersem olur mu
Zaten dedikodusunu yaptığın insanlar hakkında konuştuğun şeyler doğru olmasa iftira olur o da daha büyük günah. Helalleşmeden olmaz. Ama helalleşme şansın yoksa veya helal etmeyeceklerini düşünüyorsan onlar için tövbe ve istiğfar et öteki tarafta amel defterlerinde kendi etmedikleri tövbeyi bulurlar belki de affederler seni. Ve gıybete tövbe eder bir daha yapmazsan Allah teala büyüktür aranızı bulur sizi helalleştirir
Yok çok şükür iftira atmıyorum. Bana yaptıklarını genelde anlatiyorum. O da aileme. Dışarıdan birine anlatmamays çalışıyorum. Bir de yaptıkları şeylerden cikqrimda bulununca o daha günah oluyor galiba gözümle görmedim ama bence böyle doyormusum gibi oluyor. İnşallah bir daha yapmam bin defa tövbe ettim bifaha yaptım. Surekli birileri kötülük yapınca kendimi tutamıyorum. Allah razı olsun
O zaman sorus bicimin yanlış. Tobe ille ilgili hadis ve ayetler paylaşip tovbenin guzelliklerini ve kurtulus oldugunu gosterebilirsin. Sen boyle sorunca aklima hristiyanlarin gunah çıkarisı geldi. Aslinda bizim dinimiz çok güzel sadece insanlar yeterince bilmiyorlar araştirmiyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Tövbe ettikten sonra aynı hatayı yapmanın bir anlamı yok
elif mi senin adın
leyla mı :D
Elif değil o kesin
Elif'i mi arıyoruz ☺️
kimseyi aramıyorum bi an gaflette bulundum hanım abla :D
Sorun yok
Sanırım her an gördüğüm her kötüye benim ya da başkası farketmiyor.
Günah işleyince veya abdest alınca
Allah affetsin kardeşim hayırlı geceler.
Allah razı olsun
Amin. Çok az ederim. Dedikodu çok yapıyorum nasıl kurtulurum.
İlim öğren. Cehennemi araştır gıybet edenlerin başına gelecek belaları çekecekleri azapları falan anlatan hocalardan dinle. korkunu arttır. gıybet çok kötü bir hastalık. gıybet kişiyle helalleşmeden cennete giremezsin yani kul hakkı ve tövbesi içinde onlar için ve kendin için Allahtan af dile tövbe et
Peki o kadar dedikodusunu yaptım insanların hepsi benim canımı yakan insanlar. Simdi ben onların günahını aldım. Tövbe edersem onların günahlarından mi kurtuluyorum yoksa dedikodunun günahından mi? Bir de helallesmexsem ama tövbe edersem olur mu
Zaten dedikodusunu yaptığın insanlar hakkında konuştuğun şeyler doğru olmasa iftira olur o
da daha büyük günah. Helalleşmeden olmaz. Ama helalleşme şansın yoksa veya helal etmeyeceklerini düşünüyorsan onlar için tövbe ve istiğfar et öteki tarafta amel defterlerinde kendi etmedikleri tövbeyi bulurlar belki de affederler seni. Ve gıybete tövbe eder bir daha yapmazsan Allah teala büyüktür aranızı bulur sizi helalleştirir
Yok çok şükür iftira atmıyorum. Bana yaptıklarını genelde anlatiyorum. O da aileme. Dışarıdan birine anlatmamays çalışıyorum. Bir de yaptıkları şeylerden cikqrimda bulununca o daha günah oluyor galiba gözümle görmedim ama bence böyle doyormusum gibi oluyor. İnşallah bir daha yapmam bin defa tövbe ettim bifaha yaptım. Surekli birileri kötülük yapınca kendimi tutamıyorum. Allah razı olsun
Bunun sorgu merciği sen degilsin. 😊
Sende benim insanlara iyilik olsun diye sorduğum soruma gelip ukalalık yapacak biri değilsin
Insanlarin gunahlarindan dolayı af diledikleri yaratıcıya sen mi haşa aracilık ediyorsunda bu soruyu soruyorsun. Iyilik bunun neresinde.
Yaratıcıyı hatırlatıyorum tövbeyi hatırlatıyorum tevşik ediyorum yoksa haşa kimseyi sorguladığım falan yok
O zaman sorus bicimin yanlış. Tobe ille ilgili hadis ve ayetler paylaşip tovbenin guzelliklerini ve kurtulus oldugunu gosterebilirsin.
Sen boyle sorunca aklima hristiyanlarin gunah çıkarisı geldi. Aslinda bizim dinimiz çok güzel sadece insanlar yeterince bilmiyorlar araştirmiyorlar.
ilgil çekici olsun diye millete bulaşıyorum belki bakarlar diye.
Allah inşallah islamı doğru yaşamayi ve yasatmayı nasip eder bize 😊 hayirli geceler
Hayırlı geceler
amin, reis amin, tövbe etmesek ne olacak bi bilsen
Etmiyorum
Ölüm hakkında ne düşünüyorsun? hani 5 dk sonrasına garantisi olmayan şey.
Ölüm=yok olmak
Başka bisey dusunmuyorum
Okadar peygamber, kitap gönderen varlığından haberdar eden ALLAH kim peki?
Etmiyorum
Allah ölmeden yaşama amacını idrak etmeyi nasip etsin ne diyim.
İnş canım yha