Yaşam koçu iliski uzmani npl destek verenle psikoterapi arasındaki fark nedir
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Fark mı? Benzerlik yok ki fark olsun birbirinden bağımsız çok uç noktalar. Yaşam koçları ilişki uzmanları psikoloji mezunu mu? Değil. 2-3 seminere katılarak yaşam koçu oluveriyorlar 🤣🤣 Bir insana yönlendirme yapacak kapasiteye sahip değil hiçbiri. Psikoterapi psikiyatri psikolog tarafından yapılır. Yaşam koçları zenginler kendini iyi hissetsin diye uydurulmuş bir kalıp düşmeyin burada da vardı bir ara bi yaşam koçu birisine verdiği tavsiyeyi okudum ve rezilceydi. Mahalle kahvesinde hakkı abi aynı tavsiyeyi verirdi. Ucuz işler yaa düşme
Öyle mi dersin yani psikoterapi daha önemli değil mi şu intetnetten bulunan doktor takvimi denilen yerden alınan randevular ne kadar verimli sence
Psikoterapi daha önemli tabiki alelade insanların kendince uydurduğu bir şey değil, psikolojin bir temeli var. Yaşam koçunun neyi var? neyden geliyor bu nereye dayanıyor? Kişisel fikirlerini sunuyor yaşam koçuyum diye salla bunları. Ben doktor takvimi üzerinden ulaşmıştım kendi terapistime. Hala devam ediyorum ve memnunum. Yani güvenilirliğini test etttim bende şüpheciydim : )) Ama çok araştırdım, Psikoloji mezunu olmasına dikkat et, katıldığı eğitimler seminerler sertifikaları mutlaka olmalı. Bunlara dikkat et, birde nacizane tavsiyem yeni mezun olmasın verim alamazsın. Mesleğinde 4-5 yıl ilerlemiş olsun, yaşlı biride olmasın. Kuşak farkından bence anlaşılmıyoruz gibi hissettim ben. 30 40 yaş arası bul. Yaş ne alaka deme gidince anlarsın : )))
Yaşı var terapi aldığım kişi 20 yıl diyordu doktor takviminde yani 40 50 lirlerde sanırım
Psikiyatrist mi yoksa psikolog mu
Benimki psikolog. Seçerken dikkat et, her psikiyatrist terapi yapmaz. Psikolog yapar, psikiyatriste yapar ama terapi yapıp yapmadığını sor hepsi yapmıyor o içerisinde farklı bir alan çünkü.
Doktor takviminde biepsikolog görmüştüm ismini biliyorum nasıl aratiyoriz ya bulamadım sen deyince dalını iyice inceleyeyim dedim de bulamıyorum
googleya yaz adını doktortakvimi diyede ekle çıkar zaten direkt
Doktor takviminden ücret görünmüyor galiba doktor kendi mi belirliyor sence
Ücret görünmez arayıp sorabilirsin ben çoğunu sadece ücret öğrenmek için aradım. Problem olmaz. Doktor kendi belirliyor
Tamam teşekkürler
Sana yine bişey sorucam bi psikolog sen pasif kalmsiisim hep üçüncü kişilerden beklemissiim ya da platoniksiniz gibi yargılarda bulunur mu
Bir psikolog asla yargılamaz. Öylesin böylesin demez. Kötü bir şey yaptın diyelim sana kötüsün demez "yaptığın şeyi ne kadar doğru buluyorsun" der. Platoniksin demez "karşı taraftan size bir ilgi alaka yok ama" Der. Tek Taraflı bir ilgimi bu? Der.
Ama asla pasifsin gibi eleştirel yaklaşmaz. Psikolog asla yorum yapmaz sadece yönlendirir, doğruyu yanlışı sana buldurur o söylemez. Sana direk pasifsin mi dedi? Bu senin çıkarımın mı? Eğer dediyse direkt o psikoloğu değiştir
Gerçekten ya kötü hissetirdi beni pasifsin diyo platonik siizn galiba diyo bir diğeri de şey diyo üçüncü şahıslar dan bekliyosunuz diyo başka biriyle konustum ilk başta iyidi işte sonradan bana siz onları bosverin bu zamana kadar düşündünüz bi yararı oldu mu diyo üç kişi de bana uygun gelmedi sence üçünü de bırakayım mi biri bosverin dedi üçüncü seansta biri siz bu durumda pasif kalmışsınız dedi bir diğeri de üçüncü şahislardan beklemissiniz dedi ne yapmalıyım sence ya
Hayatım şöyle ki, ilk zamanlar "yüzleşme zamanları" bu yüzden rahatsız olur gitmek istemez kaçmak istersin çünkü duygularınla yüzleşirsin. Şimdi bi düşün, psikolog mu kötü hissettirdi yoksa gerçeklerle yüzleşmek mi? Psikolog ise cevabın psikoloğu değiştir.
Pasifsin diyemez, dememeli. Ama platonik diyebilir ve üçüncü kişilerden bekliyosun da diyebilir, onları boşverin de diyebilir bunda bişi yok.
Misal, insanların bana yaptıklarını anlatıyorum o öyle yaptıği için yapmıyorum diyorum bana "onları boşverin kimseyi değiştiremeyiz sen ne yapmak istiyorsun" diyor. Başta bende beni anlamadığını düşündüm ama sonra öyle olmadı düşününce haklıydı. Yani böyle yorum yapabilir ama eleştri yapamaz. Psikolog katil de olsan seni yargılamaz.
Bi tanesi fena değildi şimdiye kadar bişey değişmedi onları bosverin dedi ama sanki bana yeterli gelmedi dedikleri travma filan dedi ikinci seansta ikinci piskolog rahatsız etti beni yok sen platonikson yok pasif kalmışsınız filan diyerekten depresyon dedi hemen birinci seansta üçüncü psikolog parasal bi sıkıntı olursa başkasını önerelim diyo ve pek gülmedi soğuk geldi bana sonra üçüncü kişilerden bekliyosun dedi neyse birinci psikolog işte birkaç kere ertelendi sonra oda beni erteledi sonra görüştük ama çok gündelik konuştuk ve bana nedense yeterli gelmiyo dedikleri doğru ama daha fazla beklenti içine girdim yanlış mi sence
Ne kadar ödüyorsun ve online mi alıyorsun?
İlk seansta tanışma gibi geçer anlatırsın dinler ama bu gidip pasif kalmışsın depresyon vs diyor ikincisi bence sorunlu bir tip, ben böyle psikolog duymadım görmedim : ) onu sil gitsin.
Üçüncü psikolog için her psikoloğun işleyiş şekli farklıdır. Kimisi yorumunu katar kimisi hiç katmaz. Kimisi mimik bile yapmaz (çünkü buda yönlendirmedir aslında) kimisi mimik yapar senle üzülür güler vs. Bu psikoloğun tercihi. Arkadaşımın psikoloğu kız diyor ki duvara anlatır gibiyim sadece dinliyor diyor. Benimki güler mimik yapar yorum yapar ama eleştirmez. Mizacı sana uygun değilse üçüncüyüde eleyebilirsin.
1. psikolog olumlu gibi. O yorumlarda bulunması olağan. Çünkü değişmek için gidiyosun, ama diğer insanları değiştiremeyiz ama sen kendini değişebilirsin. O yüzden onları boş ver sen kendi düşünceni değiştir diyor. Travma demiş, travmaların vardır olabilir. Psikolağa gitmene sebep olan şeyin sebebi aslında çocukken yaşadığımız travmalarımızdır vs. Ondan demiştir. Psikologa gidince her şey birden mucize bir şekilde mükemmele dönmez. Psikologlar senin hayatını değiştiremez düşünceni değiştirmene yardım eder. Sen düşünceni değiştirirsen doğal olarak hayatın ozaman değişir. Psikolog yönlendirir tavsiye verir bazen ödev verir, dediklerini uygulaman lazım. Başta zor oluyor veya "bu beni anlamıyor öyle olmaz" diyosun ama denemen lazım yoksa sonuç alamazsın. Psikologun dedikleri doğru çünkü sağlıklı düşünceyi sana söylüyor sağlıklı olan düşünceyi uygulaman lazım bilinç bu değiştirmesi en zor şey. Kişinin ikna olma süreci sonra kabul etme ve daha sonra değiştirme ssüreci var. Uzun bir süreç. Bir kaç seans değil belki aylar sürecek çünkü gerçeğin öyle olmadığını onların haklı olduğunu bilsekte kabul etmekte ve uygulamakta zorlanırız. Zincirlerini kırman gerekiyor beklenti tamamen sende psikolog yönlendirir sen adım atmassan değişim için sonuç alamazsın.
Çok teşekkür ederim düşüncelerin için gerçekten çok sağol ya çok içten bi insan geldin bana iyi ki varsın kafam karışmıştı bu 1. psikolog bana travma diyip ikinci seansta o anları aklıma getirip ses verip ne dusunuyosun dedi üçüncü seansta işte puzzle yap boş ver işte sınava calsiicam dedim tamam onu yap dedi bu hafta mesaj atmadı sorarsam ters bişey der mi çekiniyorum çünkü iş için biriyle konuşmak istiyorsan git konuş dedi ama ben onu da uygun bulmadım sıradan yorum gibi geldi kardeşim bunları sana bende derim para verme diyo bu birinci psikologa 500 ikinci ve ucuncuye 900 verdim ucuncunun ne dediğini pek dinleyemedim zaman bitto ikinci seansta ne dicegini merak ediyorum başkasına yonledirim istersen dedi napim sence
900 çok. Gerek yok 2 ve 3 ele. 1. ile devam et bence En sağlıklısı kardeşim şöyle hangi işini bilen psikolaga gitsen 1. ci gibi davranması beklenir olması gerekeni yapmış bence. Sen uygulamamışsın. O senin sorunun psikologun değil. 4. birini bulsan oda anlatacak ama onuda dinlemeeyceksin. Önce şuna karar ver gerçekten değişmek istiyomusun? Bunu istemssen değiştiremezsin bir şeyleri. Ben değiştirmek istedim ödev verdi "saçma sapan geldi, bu ne alaka" dedim ama yaptım. Hala komik geliyor bazen ödevler ama etkisi çok oldu çünkü farkındalığın oluşuyor anlıyorsun. Boş yere değil hiçbiri. Bana da psikolga gitme ben seni dinlerim diyorlar hayatlarında bir kere gitmemiş insanlar. Herkes pek bi bilmiş psikolog lüks geliyor bu ülke insanına ve saçma geliyor ama öyle değil. Herkes herkesi yargılar psikolog hariç. Birini dinlersin edersin ama yarın onu ona koz olarak kullanırsın insan oğlu böyledir. Her şeyini rahat anlatamazsın psikolog hariç. O yüzden boş konuşan insanları kaale alma. Ters bir şey demez hiç çekinme. ara veya mesaj at sor negatif bir şey demez. Yani mesleğinde iyi bir psikolog demez en azından. Ama sen terapiyi sürekli aksatır ödevleri yapmak istemezsen ozaman seni bırakmak isteyebilir çünkü sen istemedikçe sana zorla bir şey yaptıramaz. yapmassan yol alamazsın. çekinme sor. O anları aklına getirdi çünkü travmaların var kadın işi biliyor güven psikoloğuna. Travman var onları çözmek istemiş sende kabul edip bunu değiştirmek iste önce ama. Önce iste sonra git. Böyle kaçarsan yapmam etmem dersen bir şey değişmez. Hiçbir psikolog beynini açıp düşüncelerinle oynayamaz bunu değiştirecek olan sensin o sana sadece yolu göterir yürüyecek olan sensin
Doğru söylüyorsun kardeşim çok çok sağol yani git söyle dediği kişiyle şu an iş konuşması yapamam çünkü hali hazırda işim var ama bilmiyorum yine de sonrası için belki konuşurum mesaj atarım psikologa bakalım sonradan ne dicek seninle konuşmak iyi geldi gerçekten iyi niyetlisin senin de sıkıştığında zor zamaninda biri de sana yardımcı olur umarım saolasin teşekkür ederim umarım iyisin dir
İiyiyim umarım sende çok iyi olursun hatta çok çok daha iyi oluruz iyi insanlar olarak : )) rica ederim. 😇
Teşekkür ederim bende iyim iyi olucaz sevgiler sağlıklı günler 🌼🍀🌿🖐️
Sana bişey sorbalirmiyom
sor tabiki
Yaşam koçları eğitimsiz para avcısı psikoterapi verenler PDR mezunu işin ehli insanlar onların bir tık ileri psikiyatristler 6 sene tıp okumuş insan beynini psikolojisini adını gibi bilip uzman desteği sağlıyor çeşitli şekillerle yani arada dağlar kadar farklar var
Doğru söylüyorsun aslında
Sağol