Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk mü?
Putlaştırılmış iyi kötü herşeyi adını kullanarak yapmayı haklı kılınmış adı bile halen bir çok şeye yetebilen tarihteki en iyi en sağlam diktatörlerden biridir.. #fatihkaya arkadasın da paylaştığı video da ki sözlerin ne derece ironiye sahip olduğunu anlamak zor değil.. Gayri müslimlerin ya da yabancıların veya bu ülkenin menfaatini istemeyenlerin yapacağı ne kadar olumsuzluk varsa yine yapıldı. Ve tüm bunların nedeni Atatürkçülük veya diğer değişle kemalistlik.. Tüm bunları atatürke yüklemek doğru olmaz ama o yaptıklarıyla tüm bunlara bir zemin hazırlamıştır...
Atatürk mü?
Biraz yakın tarihe bakın.. Atatürk adına sığınarak kemalistlik diye haykırarak neler yapıldı ve neler yapılmadı bu ülkede...
Annesi başörtülüydü atatürk kadınıyız diyerek başörtüler yere atıldı.
Atatürkçüyüz diyerek ambulanslar yakıldı halka bu millete bu vatan insanlarına zarar verildi.
Atatürkçüyüz diyerek sosyal medyada yalan dolan haberlerle insanları yalanların parçası yapmak için uğraşıldı.
Atatürkçüyüz diyerek ön yargılar tabular egolar üretildi ve empoze edilmeye çalışıldı..
Atatürk mü?
Yapmayın arkadaşlar.. Gerçekten yapmayın... Gerçeklerin öğrenilmesinin bu kadar kolay olduğu bu dönemde gerçeklerden kaçmayın..
Şükür anti kemalistim.. Ve şükür kemalistlik atatürkçülük adı altında ortalığı yakan yıkan insanları kıran döken bir zihniyetin parçası değilim..
Sadece insan olmak iyi bir kalbe sahip olmak yeterli..
ALLAh bu milleti bu toprakları zarar verecek yabancı şerefsizlerden ve atatürkçüyüz diyenlerden korusun..74 Yorumla- +1 yıl
Allah senin gibi korkaklardan korusun bu devleti.
Cevap sahibi+1 yılKorkak? :) ..
Doğru diyorsun.. Atatürkçü olup 30-40 bin verip askerlik yapmayanlar ufak bir savaş sesi duyduğunda en atatürkçü adamların yurt dısında bilmem hangi adaya gidecekleri planını yapanlar varken 1 hafta sonra askere sınıra gidecek ve sen ve senin gibileri koruyacak olan ben korkağım..
Şunu gerçekten her seferinde farkediyorum da senin zihniyetindekilerin senin zihniyetinde olmayanlara tahammülünüz yoook... İçten içe kriz geçiriyorsunuz.. Biz gibiler ölsün istiyorsunuz.. Ve sadece hakaret sadece küçük görme vs.. :)
Ah be kardeşim.. Bu siteyi 1 saat bir kenara bırak da zıt düsüncede olduğunu düsünüp asla dinlemediğin takip etmediğin insanları dinle.. bilim adamı siyasetçi veya herhangi biri..
Senin zihniyetindeki insanları dinlersen sadece doğruyu yanlısı ayırt edemezsin..
Neyse.. ne desem fayda etmiyor sen gibilere.. Öyle bir tabu varki sizde.. Yıkabilene aşk olsun..
İyi geceler sana atatürkçüü :))- +1 yıl
Kardes bende 5 kasinda teslim oluom rahat ol sen. Ben de 30 - 40 bin vermiyom. Bu da sana kapak olsun
Cevap sahibi+1 yılIsrarla dar düsünüp anlamamakta ısrar ediyorsun.. Ne diyim yolun açık olsun atatürkcük..
En İyi Cevaplar
Senai Demircinin bugün ki yazısını okudunuz mu? Atatürk olmasaydı başlıklı.
www.seslimakale.com/.../senai-demirci--ataturk-olmasaydi--47474050 Yorumla- +1 yıl
+10000 verecektim de kardeşim maalesef öyle bir şansımız yok
- +1 yıl
Korktum birden Senai hocayi kaybettik diye mi. Ne kadar da dogru demis, herseyi ozetlemis kisaca:)
- +1 yıl
perfection
- +1 yıl
atatürk olmasa başkası olurdu son
- +1 yıl
gardas bu yazı olaya nokta koymus.
- +1 yıl
İnce bıyıklının birinin yazısı. Bu ülke Türklerindir. Türkler de üstün ırktır.
- +1 yıl
Olmasaydida Olurduk. Biz varlığımızı yalnızca alemlerin Rabbi olan Allah'a borçluyuz.
- +1 yıl
Kesinlikle ! :)
- +1 yıl
Bir maymun, bir şapka, bir eldüven ve inkilap!
https://www.youtube.com/watch?v=SPqZR1NE9QA - +1 yıl
Babanız belli diye mi ATATÜRK ü sevmezsiniz... Yasar Nurı Özturk
- +1 yıl
Gerçekten bu makaleye katılıyor musunuz, ciddî ciddî soruyorum
- +1 yıl
Öyleyse cevap ver bakalım cumhuriyet kurulmadan önce araplar halıfelılerını sattımı satmadımı. ızmır yunan ısgalıne ugradıgında halıfe geri almak yerine orduyu kışlada beklettımı bekletmedımı ermeniler rumlar karadenızde müslümanları keserken yenı doğmuş çocukları oldururken kadınlara tecavüz ederken halıfenız topal osman agayı mı gonderdı. pekı yukarda olmasaydı olurduk diyen arkadaşımız müslümanları koruyan korkak halıfenız ozaman ne yaptı ülkenin 4 bır yanı ısgal altındayken fransızlar ıtalyanlar güneyden anadoluya girerken halıfenız mı kurtardı bu ülkeyi herseyi geçtim buna cevap ısterım atatürk olmasaydı savaşmak yerine amerikan mangasını savunan damat ferıt ve yine savaşmak yerine gücünü milletten almayı değilde ıngılızlerden medet uman halıfenız mı kurtaracaktı?
- +1 yıl
Hala cevap bekliyorum
- +1 yıl
Atanız ne yaptı peki ingilize italyana fransiza ermeniye tek bir kursun mu sıktı? efendi halifelik öyle bir makamki osmanlı halifeliği kaldıracağı ilan etseydi Osmanlının bütün topraklarını iade ederlerdi... Ve ben diyorum ki Irak'ı kim kurduysa Suriye'yi kim kurduysa oradan baktığında sınırları kim çizdiyse türkiyeyi de o kurdu, sınırlarını o çizdi. İngilizler dışardan yapamadığı herşeyi içerden sadık ajanlarına yaptırdılar
- +1 yıl
Boş konuşuyorsun soruma cevap alamadım
- +1 yıl
Unutma ki O halıfelık ıcın peygamber evlatları katledıldı hz alı hz ömer hz osman öldürüldü bu ayakları geç yanı O halıfelık olmasaydı keskede bu mubarekler oldurulmeseydı gerçekçi ol allah yalanı günah kıldıysa düşün başkalarının düşünceleriyle hareket etme
- +1 yıl
Ayrıca k Irak surıyenın nasıl kurulduğunu bı öğren derım ozaman anlarsın sınırların nasıl cızıldıgını
- +1 yıl
Ben kendi düşüncelerim ile hareket ediyorum. Gördüğün gibi ben sana Osmanlıyı veya hilafeti övmüyorum. lakin papalığın nasıl bir siyasi değeri var ise italya için halifeliğinde bizim için öyle bir değeri vardı bunu görmezden gelemezsin. islamın ana kaynağı dışında hiçbir devir benim için referans olamaz... heleki tarih bu derece yanlış yazılmışken
- +1 yıl
Kısaca yemedı savaşmaya anlafın
- +1 yıl
+ 1
- +1 yıl
Çünkü Ingılızlerın 26 bın askerî vardı sakarya meydan. Muharebesınden sonra Türk ordusunun karşısına çıkamadı lozan barış anlaşmasını ımla lamak ıcın cekıldı
- +1 yıl
Okudum bomboş bir kafa, bomboş bir yazı...
- +1 yıl
Nutuk ta da aynı kongrenin mustafa Kemal'in ımzasında ıstemıyor onu ne yapacagız
- +1 yıl
Aslı nasıl ben bılmıyorum benım bıldıgım öyle ya da böyle bu ülke düşman ısgal nden kurtuldu mu kurtuldu bıttı allah dın îmân dersen türk dıl kurumu ve diyanet ı kurdumu kurdu sahte hocalar ayıklandı şuanda da aynısı olsa çok ıyı olur atatürk olmasaydı dıye bırsey yok atatürk oldu kurtuluş sağlandı bunuda türk milleti yaptı
- +1 yıl
Gerçekler acıdır kimilerini acıtır.
- +1 yıl
bugün bunlar tartışılabiliryorsa demekki iyi giden bir şeyler var
- +1 yıl
beyin nakli şart :/
Atatürk'ün ilke ve inkılaplarında ne yazık ki arapça farsça gibi zor öğrenilen diller yerine türkçe dediğimiz dil gelmiştir , bence diğer diller kaldırılmayıp türkçe de ögretilinebilinirdi.. Ben Atatürk'ün dış güçler tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum bu inkılapları yaparken kılıfı da hazırdı diğer ülkelere ayak uydurmak. Bide çok Atatürkçüler var sanki bir ilah mış gibi yemin ederim iğreti geldi. dini yerip Atatürkü baş örtü düşmanı gösterip , anıtkabirde ya da anma törenlerinde türbanlıların alınmaması , herkesin içinde aşağılanması , okullarda Atatürkçülük adı altında ezilmeleri ülkemin müslüman ve din insanları adına utanç verici bir durum ki savaşlar. nasıl kazanıldı sanıyorlar , namazsız , imansız kitapsız? Allah la savaştık biz demiş ingiliz komutan ve kaybettik... uzatmıycam.. :) Atatürkçü insanlar o kadar saldırganlar ki Atatürk' ü destekleyen birini desteklemiyorum dedirtir.. Saygılar
40 Yorumla
Bir taraflarını yayarak sıcacık evlerinde oturup, klavye ağalığı yaparak kar kış sıcak soğuk demeden hastayım demeden bu ülke ve topraklar için canını dişine takmış bir insanı ölçüsüz ve saygısız biçimde eleştirenlerle zerre kadar ilgilenmiyorum, artı olarak haz etmiyorum. Daha iyisini yapabiliyorlarsa buyursunlar yapsınlar, çünkü ülke yine gidiyor bilmem ne yoluna, Atatürk gibi bir lidere yakın zamanda ihtiyacımız olacak. Hadiyin iyi geceler.
227 Yorumla- +1 yıl
eline sağlık. bu konuşmayı sadece burada değil gerekirse heryerde yapabileceğine ben inanıyorum :) boşver gereksiz insanları.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
Seviyeli mi olalım? Cevapları okuduğunu hiç sanmıyorum. O kadar mide bulandırıcı ki bir insan vatanını niçin sevmez anlamış değilim. Batılıların hayranlıkla izlediği bir kişiyi kendi vatandaşının hor görmesi seviyeli mi oluyor?
Çünkü onlar bilmiyor, onlar okumuyor, onlar dinlemiyorlar.
Atatürk derken bile iğrençlik abidesi olan insanların bugünün ayrılıkçılarından, vatan hainlerinden, Cumhuriyet düşmanlarından hiçbir farkı yoktur.
Cumhuriyet konusunda atıp tutarken biraz daha bilgili olun, daha çok okuyun.
O devirde ve günümüzde Atatürk gibi bir lider var mı? O olmasaydı da kurtulurduk yalanlarına sığınmayın da bilgisizliğiniz, cahilliğiniz belli olmasın.
Atatürk'e yahudi diyorsun, peki bir kaynağın var mı? Peki demeyenler niye demiyor, bunu biliyor musun? Hiçbir şey bilmiyorsunuz kabul edin.
Bugün teröriste küfür ediyorsun niye? Cumhuriyeti bölmeyi hedefliyor, vatanın bölünmezliği söz konusu da o yüzden. Peki bunların yaptıkları nedir? Cumhuriyet düşmanlığı değil mi? Vatan hainliği değil mi? Tarihe saygısızlık değil mi? Atalarının kemiklerini sızlatmaz mı? Biz çoktan bölündük arkadaşlar ne zaman 'hoca' (!) tayfa konuşmaya başladı biz bölündük.
Mehmet Akif Ersoy'u da çok seversiniz değil mi? Ama onun Atatürk'ü ne kadar çok sevdiğini onun uzun ömürlü olması için dua ettiğini hiçbiriniz bilmezsiniz.40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl''Hangi Atatürk Gerçek'' ?
Kur’an-i Kerim’i insanlar ögrensinler diye tercüme ettiren Atatürk mü gerçek?
Kur’an-i Kerim ögretiyor diye, insanlari astiran Atatürk mü gerçek?
Peygamberi öven Atatürk mü gerçek?
Peygambere (arap oglu) diye hakaret eden Atatürk mü gerçek?
Balikesir de cami de hutbe okutan atatürk mü gerçek?
Camiileri ahir yapan Atatürk mü gerçek?
Bizim Dinimiz akla en uygun ve en dogal bir dindir diyen atatürk mü gerçek?
Nutuk'ta, Islamdan vazgeçelim diyen Atatürk mü gerçek?
Persembe aksamlari Kur'an okutturup dinleyen atatürk mü gerçek?
Chp ana programini gökten indigi sanilan kitaplarin dogmalariyla bir tutmamaliyiz diyen atatürk mü gerçek?
Kur'an Azimüssandir (pek yücedir) diyen atatürk mü gerçek? Kur'an arapoglunun yaveleridir (saçmalik, uydurma) diyen atatürk mü gerçek?
Meclisi Kur'an okutarak açan atatürk mü gerçek gerçek? Meclise Dua ederek girelim diyen hocayi elinin tersiyle iten atatürk mü gerçek?
Kurtulus savasi öncesi sarikli hocalarla resim çektiren atatürk mü gerçek? Kurtulus savasi sonrasi bütün sarikli hocalari dar agaçlarinda astiran atatürk mü gerçek?
Mason localarini kapatan atatürk mü gerçek?
Devletin en üst makamlarini ve meclisi masonlarla dolduran atatürk mü gerçek?
Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktir diyen atatürk mü gerçek?
Kendisine, ilâh ve peygamber denilerek övülmesine izin veren hatta böyle yagcilik yapanlara ikbal umudu veren atatürk mü gerçek?
Köylü milletin efendisidir’ diyen Atatürk mü gerçek?
Köylüyü bizi batililara rezil etmesin diye Ankara’ya sokmayan Atatürk mü gerçek?
Yurtta baris Dünya’da baris’ diyen Atatürk mü gerçek
Dersim'de binlerce masum insani öldüren Atatürk mü gerçek?
Çanakkale savasinin kahramani olan Baskomutan atatürk mü gerçek?
Çanakkale savasina yarbay olarak katilan, albay olarak ayrilan; general bile olamayan atatürk mü gerçek?44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOsmanlinin bir askeri iken hiç bir Nisan alamayan atatürk mü gerçek?
Tc nin diktatörü iken kendisine gazilik nisani verdiren atatürk mü gerçek?
Her savasta insanüstü kahramanliklar gösteren ve hiç yenilmeyen atatürk mü gerçek?
Katildigi her savasta hezimete ugrayan, gereksiz kayiplar veren ve cepheyi terk edip kaçan atatürk mü gerçek?
Kâzim Pasanin kefilligi sayesinde Erzurum kongresine baskan seçilen atatürk mü gerçek?
Islam'i hedef alan inkilaplara karsi çikiyor diye Büyük Komutan Kazim pasayi hain ilan eden atatürk mü gerçek?
Vahidettin'e posta koyup karsi çikan atatürk mü gerçek?
Vahidettin'e yagcilik yapan, senin sadik kulunum diyen atatürk mü gerçek?
Cevap sahibi+1 yılVahidettin'e övgüler düzen atatürk mü gerçek?
Vahidettin'e hain diyen atatürk mü gerçek?
Saltanata karsi olan atatürk mü gerçek?
Saraya girebilmek için saraydan bir kizla evlenmek isteyen atatürk mü gerçek?
Baloya yeniçeri kiyafetiyle katilip yabancilara osmanliyi öven atatürk mü gerçek?
Batidan sapkayi alip osmanlilara sapkayi zorla giydiren atatürk mü gerçek?
Türk olmakla gurur duyan Atatürk mü gerçek?
Türk Müzigini yasaklayan Atatürk mü gerçek?
Cevap sahibi+1 yılBize Bayragimizi armagan eden atatürk mü gerçek?
Bayragi degistirmeye tesebbüs eden atatürk mü gerçek?
Sadece soruyoruz Kardesim!!! Hangi Atatürk Gerçek?- 1 yıl
Umarım biyerden kopyalamamışsındır çok iyi olmuş eline sağlık. (ben senden kopyaladım 😄)
Değilim, olmayacağımda
Çoluğumu cocuğumda Kemalist yapmayacağım.
Bu kitabı okudum, inanmadım araştırdım.
Ayrıyetten Atatürk olduğu için anan baban belli diyen arkadaşlarada söyleyim, Merak etmeyin "İsmet Paşa varkende bu vatan kurulurdu."
2.bp.blogspot.com/.../...%25C3%25BCrk+yahud+mi.jpg5419 Yorumla- +1 yıl
doğru yoldasın..
- +1 yıl
helal olsun be kardeşim.
- +1 yıl
+10000 verecektim de kardeşim maalesef öyle bir şansımız yok :))
- +1 yıl
Universiteylede yakin tarihin ne alakasi varsa
Sen sanki üniversite de okurken o arşiv odalarina girebildin her seyin dogrusunu biliyorsun. Senin cokiyi arajtirma yyapman icin ilk bir o odalarda osmanlica okuman lazim. Anca o zaman Atatürk un neden lider secildigini anlayabilirsin. - +1 yıl
"İsmet Paşa varkende bu vatan kurulurdu." diyorsun, fakat merak ettim tarihle ilgili üniversite bitirdin mi doktora yaptın mı? Bak sana Amerikalı bir tarihçinin yaptığı konuşmayı aktarayım...
. Prof. Justin McCarty’ye ait:
“…Atatürk olmasaydı, Türk belki Özbekistan’da olurdu, ama Trakya ve Anadolu’da kalmazdı. 100 yılda tüm civar büyük coğrafyadan sürülmüş ve katledilmiş Türklerin Konya Ovası’ndan sürülmeleri ve atılımları ne kadar sürerdi sanıyorsunuz?”
Ve Amerikalı tarihçi devam ediyor:
“…Ne Türk ne de Türkiye kalırdı. Mustafa Kemal sadece ülkeyi kurtarmadı, Türk neslini de kurtardı!”
Bu sözler İstanbul’da, Haliç Rotary Kulübü’nün düzenlediği bir toplantıda edildi. (sene 1997) - +1 yıl
5 yıl Türkiyenin en üst düzey üniversitesinde okumuşmuş :D Şimdi sen bundan ötürü aydınlandığını filan mı zannediyorsun? Hz. Mevlana bile 1000 sene okusam da tek bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir derken sen bu kafaya nasıl eriştin :) Ayrıca demek yüksek üniversitelerde okuyanlar sözde gerçek Atatürk'ü tanıyor, e o zaman İlber Ortaylı gibi 17 küsür dil bilen Türkiye'nin en iyi tarihçisi konumunda bulunan adamın azılı Atatürk düşmanı olması gerekirdi :D
- +1 yıl
Adammisin romeo :D
- +1 yıl
Adammişsin*
- +1 yıl
Latin alfabesinin gozunun yagini yiyeyim. Adammisin degil bir s eklememisim. Telefondayim. Yanii adammışsin Romeooooo :D :D
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBunu kişiselleştirmektense o dönemde yaşayan halka sormak lazım. O dönemdeki insanlar daha mutluydu ve o dar zamanlarda bile isyan etmeyi düşünmedi hiçkimse.
Okurken de bütün görüşleri okumak lazım. Tek taraflı okursak kim yazdıysa onun gibi düşünürüz.
Biz Atatürk'ü konuşmayalım. Bırakalım da dünya liderleri Atatürk hakkında konuşşsun.
https://www.tsk.tr/12_anitkabir/lidersoz.htm Atatürk'ü de eleştirmek için önce nutukta neler yazıyor okumak lazım.101 Yorumla siz Atatürk düşmanları atılan bu çoğu iftiralarla kendinizi ihya'mı ettiğinizi sanıyorsunuz?
ben TÜRK'üm deyipte atatürkü sevmeyen var ise o kırma türk'tür zaten kürtler sevmez
çoğu kimselerinizin sevgilisi sağ solda flört ettikleriniz içki ve hatta uyuşturucu kullananlarınız var
eminimki tesettürlü ve cübbeli dahi değilsiniz artık herşey serbest niçin öyleyse
alkol uyuşturucu kullanıyorsunuz? niçin tesettürlü cübbeli değilsiniz?
niçin sevgilinizle ufak günah gibi gördüğünüz sevişmeleriniz flörtünüz oluyor?
zannediyorsunuz ki atatürk'ü aşşalıyınca sizler cennette giriceksiniz cahilin biri
Atatürk sanki köprümü yaptı dedi? atatürk köprü yapmadı ama
ananızı bacınızı ve sizi düşmanlardan köprü olmaktan kurtardı sizleri kınıyor
ve bu ülkede beraber yaşamaktan utanıyorum !51 Yorumla- +1 yıl
ağzına sağlık
Kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değil, onun zamanında da sevmeyenler vardı ama sevmiyosan bile saygı duyacaksın. Doğru ülkeyi halk, millet kurtardı fakat o adam bu ruhu ateşleyenler arasında ve en önde gittiği için o adama o kadar değer veriliyor. Kendisinin ağzından devleti ben kurtardım şunu yaptım falan demiyor zaten. Vatanı milletin azim ve kararı kurtardı diyo. Olmasaydın olmazdık gibi sözlere itibar etmiyorum zaten olacağı varsa o şey olur zaten bunun Atatürkle onla bunla alakası yok bence Atatürk ölse İsmet İnönü devam ederdi o olmazsa öbürü yani sadece Atatürk'ün yönettiği bir savaş değil bu perde arkası da var. Putlaştırmanın bir anlamı yok zaten, sevmezsen sevme (seviyorum diyenlerin çoğu zaten havalı gözükiyim diye kemalist yazar şunu yapar savaş çıksa g*tü yerinden oynamaz :D) ama bu adam devlet için vatan için bişiler yapmış saygı duy!!
20 YorumlaATA öldükten sonra şu ana kadar Atatürk ilkeleri bu ülkenin ilerleyişinde pek kullanılmamıştır ama kullanılırsa kimse önümüzde duramaz biraz araştırınca bile bu lafımın gerçekciliğini görüceksiniz Atatürk ilkeleri bu ülkenin medeni ve özgür bir şekilde sağ ya da solu seçip sağ-sol ülkelerinin himayesi altına girmiyicek ya da şeriat ı seçip kuran felsefesiyle yönetilmek yerine yanlış kişilerin eline geçip yobaz edilmiyicek, faşistlerin elinde dünyaya rezil edilmiyicek ve asil Türk halkına ve dost halklarına her daim hak ettiği gibi en iyilerini vericek yönetim sistemidir o yüzden şunu çok içten söylüyorumki
'Ey büyük Atatürk açtığın yolda gösterdiğin hedefte durmadan yürüyüceğime and içerim'
-Sonuçta yurtta barış dünyada barış demiş bir lideri en fazla ne kadar kötüleyebilirsinki-211 Yorumla- +1 yıl
Ateist misiniz?
- +1 yıl
burada benim sorduğumun sorunun şeriatla ne alakası var? Hadi şeriattan bahsediyosunuz ama bari kötülemeyin ki biz de size müslüman değilmisiniz? diye sormayalım. Çünkü şeriat Allah'ın kanunlarıdır. Sizin yazdığınız yazının %90 yobaz dediğiniz dinine aşırı bağlı insanları ve Allah'ın kanunlarını kötülemekle geçmiş. Ben bu yazıdan ancak bunu çıkarabilirdim.
- +1 yıl
'ya da şeriat ı seçip kuran felsefesiyle yönetilmek yerine yanlış kişilerin eline geçip yobaz edilmiyicek', - bu lafımda diyorumki şeriata geçmek güzel olur ama kurana göre yönetilirse, şunu biliyorumki müslümanım diyen birileri çıkar ve dini kendi çıkarları uğruna kullanır, mazlumun hakkınıda yerler mesela araştırmasını bilen aklı başında kişiler bugünkü cumhurbaşkanımızın bunu yaptığını görür yoksa ben müslümanım ve bunlada gurur duyuyorum asla da din düşmanlığım olamaz haşa bu bana yapılıcak en ağır hakarettir bu yazdığımı biraz dikkatli okuyan kimsenin bile çıkarıcağı en son şey benim din düşmanı olcağımdır çünkü zaten gerekli açıklamayı vermiştim
- +1 yıl
Anladım. İyi ki yanılmışım. Ayrıca ben müslümanım diyen birinin atatürk gibi bir din düşmanına karşı sempati duyup ona atam demesi baya karmaşık bir durum.
- +1 yıl
İşte sizin zihniyetiniz; atatürkü sevmeyen kadınların kendilerinin ezilmesinden hoşlandığını belirtecek kadar aciz. Yok atatürk olmasaydı adın yorgo olurdu bilmem ne. Hangi anne babadan doğacağıma Rabbim karar verir. Atatürk değil. Ayrıca zaten İslam kadın en çok değer veren dindir. Kadınların saçlarının teline bile o kadar önem veriyor ki örtünün ayeti vardır. Ama sizler burada hala kalkıp hizmetçi muamelesi görmek istiyorsunuz diyosunuz. Sizler gibi zihniyetlerle tartışmak istemiyorum o yüzden.
- +1 yıl
eğer kurtuluş savaşı olmasaydı bu ülkede müslümanlar fazlasıyla katledilirdi (çünkü cumhuriyet kurulmadan önce bayağı bir katliam olmuştur tuncelide yaşlı kadınlar anlatıyo sırf ermeniler bize tecavüz etmesin diye yüzümüzü çirkin gözükmek için çamura bulardık diye anlatıyolar özelliklede ermeni rum çeteleri tarafından biraz araştır görürsün) ve eğer AtaTürk olmasaydı kurtuluş savaşını ne başlatıcak ne planlıyacak kişi vardı hiç kimse cesaret edemiyodu ülkenin başındakiler padişahı çoktan devirmiş elini kolunu bağlamış onun gücünü kullanarak ülkenin başında ülkeyi nasıl kurtarıcaz diye değil ingiliz mandasına mı girsek , amerikan mandasına mı girsek diye tartışıyolardı biraz tarih araştır tamammı ama arşivlerden kendi yorumunu katarak, başkalarının düşüncelerine kanarak değil ben Atatürkçüysem onun sarı saçından mavi gözünden değil, ona olan minnettarlığımdandır
- +1 yıl
Evet ben de Atatürk'çüyüm bundan gurur duyuyorum. Aynı zamanda Müslüman'ım ve dinimin gereğini yerine hakkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Bir türlü anlayamıyorum neden Atatürk'ü sevenlerin dinsiz olduğunu düşünüyorsunuz. Asıl ben tam tersini düşünüyorum. Gerçekten sizin yararınıza olan şeyleri göremiyorsunuz. Benim dedelerimin gözleri yaşlı anlattığı anıları var maalesef keşke olmasaydı dediğimiz. Şehir Yunanlıların esareti altindayken ninelerimize tecavüz edildiği onlarınsa intihar ettiği. Ya da onların Türklere her seferinde eziyet edip canice oldurduklerini anlatan yaşanmışlıklar. Sonra birden gözyaşlarını silip Ata'mızdan bahsediyorlar. O geldi ve bizleri kurtardı.
Ayrıca Atatürk kimseye başınızı açın çıplak gezin demedi. Herkes özgürdür dedi isteyen açılır isteyen örtünür ki kendi annesi ve kardeşi de açık değildi. Zaten bizim dinimiz de hoşgörü dini değil mi? Alfabeyi getirdi çünkü Arapça ya da Osmanlıca zor bir dildi. Bence o durumdayken okumayı çoğu kişi öğrenmezdi. - +1 yıl
Zaten sizler de kızlar okumasın demiyo musunuz ayıp di mi kız çocuğun okuması. Ama görüyoruz hastanede kadın ölmek üzere geç kalmışsınız hastalık çok ilerlemiş diyorlar. Ailesi ise kadın dr'un izinden dönmesini bekledik diyor. Kızlar okumasın ama kızınızın öğretmeni bayan olsun karınıza bayan dr baksın. Atatürk latin harfleri ile sadece öğrenmeyi kolaylaştırdı. Zaten Peygamberimiz de Ilim Çin'de olsa gidip öğrenin dememiş mi? Ayrıca Atatürk de dinsiz değildi. Savaştayken dahi cumaları namazlarını aksatmadıklarını söylüyor gazilerimiz. Birçok camiyi düşman elinden kurtarıp onarılmasını sağlamış.
Sen madem Atatürk'çüyüm diyenlere ataist diyorsun sen de tesettürlüsün di mi?
Sen Atatürkü sevmemekte haklısın. Yorumların bir çoğunu okudum. Atatürkü sevmiyorum diyenler de kendine göre haklı. Neden mi? Bir zaman makinesi olsun sizi alalım 90 yıl öncesine götürelim. Şu an mezarınız olurdu 90 yıllık. Yalakalık bile kurtarmazdı sizi , şu an kurtulduğunuz gibi. Olmasaydı da olurduk çular var bir de orası doğru olurdun ama Irak gibi olurdun. Lidersiz parça parça. Sonra gelsin kantonlar gitsin bölgesel yönetimler. Minnet etmek zorunda değilsin etme de zaten. Bu ülkenin hiçbir cumhurbaşkanına sizin söyledikleriniz söylenmedi. Size kin kusmayacağım ama tarafsız gözle bakıp değerlendirme yapmadığınızı söyleyeceğim sadece. Bilgi edinmek istiyorsanız. Bilgileri kıyaslayıp sonuca ulaşın. Her iki taraftan okuyun öyle karar verin.
20 YorumlaGeçen bir soruda değilim diye bir saygısız bana demediğin bırakmadı anama başörtüme dinimé soyuma kadar küfretti.. Rezl. Şerfszn önde gideni. Saygıszlk yapmam ama değilim. Erdoğanı ondan bin daha fazla seviyorum!!! Kimse bana ağzını açamaz. Gelip yine o beynsz takılmasın bana fena olur!!
53 Yorumla- +1 yıl
Sen o soruyu gördün mü? Atatürk konusu açılınca dinimé getirdiler konuyu etmediği küfür kalmadı. bir kaç beyinszd katıldı ona yok türbanistler başörtüme b.. dedi ya. Öylelerine SAYGI duymam. Onlar bana saygılı olmalı ama ben kimseyi aşağılamıyorum. Değilim kimsede yine o zamanki gibi gelip şerefszlk yapmasın belirtmek istedim. O kadar hakareti duyduktan sonra yumuşak bir üslup beklemesin kimse. Atatürk'ten soğuttular be. Gerçi hiç bir zaman büyük bir sevgi duymadım. Saygım var o kadar.
atatürkçü değilim tamam kurduğu cumhuriyette vatan da yaşıyoruz ama sevmiyorumda değil her insanda olduğu gibi iyi yanlarıda var kötü yanlarıda birçok söylenti var ve insanın kafasını karıştırıyo benim kafamı karıştıran olaylardan biriside senai demircinin bir yazısı vardı atatürk olmasaydı diye türkiyeyi paylaşmak isteyen devletlerin işgal ettikten sonraki türkiyeye yapacakları devrimleri ama o devletlerin istediklerini yapamadığı halde atatürkün yaptığını anlatan... ayrıca birçok insanda putlaştırmış gözünde tapıyor resmen bence bu yanlış bizde seviyoruz ama abartmıyoruz
10 Yorumlainsanın kendini yaratana karşı nankörlüğü ortadayken vatanını kurtarıp modern cumhuriyeti kurarak ortadoğunun malum coğrayasından ayrıştıran liderine nankörlük etmesi son derece normal. gerçek dindar insan iftira etmez, hakaret etmez, aşağılamaz, nankör değildir, iyi niyetli, doğru ve adil insandır.. yüreğinde kin ve nefret yoktur hainlik ve fitnelikte yoktur. gerçek dindar dedikodu etmeyeceği gibi dedikodularada itibar etmez. KURAN-I KERİM'i okur anlar onunla amel eder. namazını kılar faizden ve kredi kartından uzak durur. zina etmez, harama el uzatmaz, kalp kırmaz.. vergisini verir sorumluluklarını yerine getirir. ALLAH iyi niyetli ve adil olmayı şiar edinmiş kullarına yardım etsin.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. Atatürk'ü kötülemek artık moda oldu. Atatürk'ü bir kenara atıp Abdülhamit nursuzunu bile adamdan sayan zerzekler var.
Ancak bu yavşaklar bilsin ki, onlar çatlasa da, kudursa da, Atatürk cumhuriyetin ruhudur. Her türlü beyin yıkamaya ve yalana rağmen bu halk Atatürk'ü sever ve sevmeye devam edecek.50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKürtlere yapılanlar yüzünden atatürkten soğudum... Devletin bekası için çanakkalede aile reislerini çocuklarını feda eden bir ırka havadan bomba yağdırmak çok doğru bir davranış değil mi? Zilan vadisini araştırın ıspat isteyenler. Bu arada kürt değilim ben ama orada ölenlerin çoğu çocuk kadın ve yaşlılardı... Atatürk olmasaydı gibi saçma sapan sözlerle kendini avutan arkadaşlara söylüyorum.
Olmasaydı zilan vadisinde 10 bin insan öldürülmezdi.
Olmasaydı ingilizlerin ticaret için döşemiş olduğu bilmemne yolu tren hattını ben döşedim diyen olmazdı. Daha niceleri.. Neyse. İnanmak istediğinize inanın size söz edenin bende karşısında olurum elbette ama sizde sizin gibi olmayan düşünmeyenlere saygı duymanız gerekli...22 Yorumla- +1 yıl
+++
- +1 yıl
Ben rekor eksi bekliyodum @arızalıhatun :)
Ya kardeşim. benim kitabım desteklemiyosa ben de desteklemem. Yani aklın var senin dimi müslüman olup iradeni kullanamıyosan bir problem var ortada. tamam Atatürk büyük lider nankör olamam. ama siz boyle yaparak dedelerinizin emegini çöpe atarsınız. Bunu da allah sorar.
40 Yorumlafalanca kişi resulullaha gelip şu kişi olmasa ben ölmüştüm dedi
resulullah s. a. v in cevabı böyle diyen birisi ALLAH'a şirk koşmuştur dedi. hikaye değil ha hadis bu
Dünya'da bin yıllık tarihi silinen ve o günü bayram olarak kutlayan bizden başka bir millet yoktur
müslümanlar adına sevilecek birşey yapmadı ne sevmek zorundayım ne saygı duymak50 Yorumla
+1 yılBizim dinimizi bu ülkeden yüzüp çıkarmaya çalışan bir insandan bahsediyoruz. Bizim kültürümüzü yokedip batılaştırmaya çalışan bir insandan bahsediyoruz. Dedelerimizi şapka takmadı diye asan toplumdan dışlayan bir insandan bahsediyoruz. Kusura bakmayın ben buna "Kurtuluş" diyemem.
40 Yorumla
+1 yılAynaya baktım da gayet iyi şeyler düşünüyorum bakim valla yakışıklı :) .. Böyle şeyleri sorun etmeyiniz kimse kimseyi sevmek durumunda değildir. Zira Türk tarihi ne büyük kahramanlar görmüştür bir Kanuni bir Fatih bir Abdülhamid gibi.. Ama hiç biri bu kadar abartılmamış bu seviyeye çıkarılmamıştır. Ben şahsen Atatürkçülüğü bir abartı olarak görüyorum ve son zamanlarda da kemalizm yobazlığı ile yoğrulan bir saçmalıktır. Geriye bakmayı bırakıp ileriye bakmak şarttır..
20 YorumlaAtatürk'ü sevmeyebilirsin. Ama eğer okumuş araştırmış ve kendince gerekçelerin varsa kabul ederim. Fakat Atatürk'e saygısızlık yapanlar ve sağdan soldan duydukları daha henüz kendi beyinlerini kullanmayı bilmeyen " yhaa atatürk din düşmanı ermeni yeaahhh" şeklindeki tavırları olan insan görünümlü mahlukatlardan tiksiniyorum.
20 Yorumla
+1 yılAtatürk ve İlke kelimelerini yan yana kullanmak ne kadar doğru?
Bende atatürkçü değilim ne yapacaksın? Ya da benim ne olduğum başkasını ne ilgilendirir?55 Yorumla- +1 yıl
Hadi yine iyi bu soru sayesinde engel listemin üye sayısı artacak :)
- +1 yıl
Bence fikirlerini tartışmaya gelmeden "Atatürkçü" kelimesine odaklanalım. Bir insanın başka bir insancı olması sizce de komik değil mi? Hele ki ölmüş birinden bahsediyorsak? Mantıklı gelmiyor bana bu kelime
- +1 yıl
Senin pkk sempatizani oldugunu bilioz zaten.
- +1 yıl
@chopperrider saçmalama ben terörün her türlüsünü lanetleyen biriyim PKK gibi katil bir örgütü asla savunmam
Hem PKK sosyalisttir ki sosyalizmi de en az Kemalizm kadar eleştiren biriyim asla ve asla kabul etmiyorum dediklerini seni de engelliyorum - +1 yıl
Bir daha cevaplarımın altını yalan yanlış yorumlarla kirletme diye engelledim yanlış anlama
+1 yılBu şahıslar Atatürk'ün getirdiği alfabe ile Atatürk'e küfürler yağdıran hadsizler, dengesizler, hainlerdir genelde.
130 Yorumla
+1 yılAtatürk'ü seviyorum çünkü, Atatürk ne koyu bir sağcı kadar faşist, ne koyu bir solcu kadar komünist ruhluydu. Atatürk'ü seviyorum çünkü, Atatürk ne camiye inançsız girecek kadar dinsiz ne de inançlarıyla boğulacak kadar yobazdı. Atatürk'ü seviyorum çünkü Atatürk ne cahilliğin pençesinde boğuldu ne de bilgeliğin ellerinde halkına yüksekten baktı. Atatürk'ü seviyorum çünkü ; asla satılmadı ve asla satmadı..
Kemalizm. ∞53 Yorumla- +1 yıl
Zilan vadisini katliamını bir araştır kuzum.. Ben kürt değilim ama insanım. Kusursuz bir insan yok bu dünyada..
- +1 yıl
Senı taamı ıstıyosan ılk once kullanıcı ısmının degısmesı lazım oda ımkansız olduguna gore hadı uza :)))
- +1 yıl
Takmamı*
+1 yılAtatürkçüyüm, insanın benim için vatan haini olmaması kafidir. Varsın atatürkçü olmasın, bu milletin iyiliği için çalışıyorsa farketmez bana. Tarih zaten iyiyle kötüyü zaten güne çıkarır. Yalnız ikilik çıkaran, Osmanlı - Türkiye, Atatürk - FSM karşılaştırması yaparak milleti birbirine düşürmeye çalışanlar varya,
İşte ben onların yüzüne tüküreyim.52 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun aga
- +1 yıl
"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur..."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 1937
+1 yılataturkucu degilim olmamda muslaman bir ulkede din insanlarini katledene destek vermem tarihi kendi isine geldigi gibi anlatmayin ataturk olmasada olurdu cephede savasanlar bu ulkenin insaniydi ve kanlarinin son damlasina kadar ulkeleri icin savastilar.
20 YorumlaAtatürk sevmeyen insan cok günümüzde bu normal sevmeyebilir su varki saygı duymak zorunda ben Atatürk cok severim ilke ve Inkılaplarin arkasında atamin izindeyim var ki günümüzde Kemalizm akimida yaygın oldu Atatürk cok severim ama onun putlastirilmasina karşıyım ona yapılan saygisizlikta tahammülüm yoktur sevmeyebilirsin ama eşek gibi saygı duycaksin sonuçta onun kurduğu cumhuriyette onun bize verdiği özgürlük ile yaşıyoruz
30 YorumlaAtatürkçü değilim ama kendisine büyük saygım var sadece kemalist olmak bana saçma geliyor çünkü evet o bir lider ona gerçekten milletçe fazla minnettarız ama bazıları tapıyoruz diyorlar ve abartıyorlar
70 Yorumla
1 yılAtatürk ü savunucağıma ölürüm. Neden biliyor musun? Atatürk kendi yazdığı ama yasaklattığı kitabında Kabe'yi bir zar taşına benzetmesi, müslüman olmaması. Şimdi diceksiniz müslüman değilse niye o kadar dini iş yaptı? Sizde halkınız sizi sevsin diye çok çeşit şey yapabilirsiniz. Ayrıca Türk bir toplumun başına Türk olmayan bi adamı yani Atatürk ü geçirmek bana baya bi mantıksız geliyor. Onun dışında düşünün ki kralsınız. Askerlerinizden biri önce rütbe atlayıp komutan oluyor, saygı kazanıyor sonrada yetkisi olmadığı halde yönetimi cumhuriyet yapıyor. Bü yüzden de tahtınızı kaybediyorsunuz. Evet ben Abdülhamid i savundum, savunuyorum, savunucam. Osmanlıyı Türkiyeye çevirip, toprak kaybı yaşatıp bide gelip Atatürk e yüzyılların komutanı, başöğretmen gibi ünvanlar vermek bana ve benim gibilere uymaz. Okuduysanız eğer teşekkür ederim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. 8. sınıf sosyal bilgiler seviyesindeki kadar dahi tarih bilmiyen zibidiler olduklarını düşünüyorum.
104 Yorumla- +1 yıl
Benim demek istediğim şu; Atatürkçüyüz kemalistciyiz hobaa derler daha doğum yılına 1881 derler. Doğum yılını bile tam bilmiyosunuz breh ben napıyım. Elbette saygım sonsuz. Sevmiyorum da demiyorum. Ama savuncaksanız bişeyleri açın okuyun, öğrenin be kardeşim. Gece 3 te öldüğünü bilin. Üvey babasını bilin. Çanakkaleyi tamamen o değil Cemal paşanın yönettiğini bilin. Sonradan neden dinini kaybettiğini bilin. Kurana gökten indiği sanılan kitap dediğinide bilin. Bilmiyosanız da ben Atatürkçüyüm latin albesi yaşasın Kemal paşa demeyin. Benim demek istediğim bu. İyi geceler.
+1 yılAtatürkçü denilince herkes Atatürk'e tapan vs. sanıyor ki Atatürk zaten ona tapılmasını istemiyor, ilkelerinin takip edilmesini istiyor.
Osmanlı torunuyuz diye güney bölgenizi yırtıyorsunuz ancak Osmanlı halkını bu duruma düşürmeseydi zaten Atatürk ortaya çıkmayacaktı.30 Yorumla
+1 yılatatürkçü olanları da gördük. ne saygı var ne sevgi. bunun gibiler yüzünden atatürkü sevmez oldum...
https://i.hizliresim.com/78nN8N.jpg52 Yorumla- +1 yıl
vs vs. atıp tutmak çok basit
- +1 yıl
iyi ki atatürkçü değiliz çok şükür..
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. 8 sınıf sosyal bilgiler seviyesinde olmadıklarını tarihten haberdar olduklarını düşünürüm
181 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=ymaMNJpdutY
Kafirler için YAŞASIN CEHENNEM !50 Yorumla
+1 yılonun getirdiği alfabeyle ona söven milletimiz var gülüyom ben çok gülüyom
116 Yorumla- +1 yıl
Nie getirdi iimi oldu ecdadının yazdığını ne okuyabiliyosun ne de anlaya biliyorsun
- +1 yıl
Osmanli turkcesi ogrenmek zor degil. @yalnızlıkişte @tugceeeeeee
- +1 yıl
İi işte öğrenmek zorunda kalmazdık o çok değerli latin alfabesi gelmeseydi
- +1 yıl
Neyi okuyamiyosun mesela? @yalnızlıkişte necip fazilin? Namik kemalin? Beyatlinin? Eserleri mi? Hangisi latin harflerine cevrilmedi?
- +1 yıl
Hepsini geç şu an kendi kitabımızı anlayamıyoruz o nolcak
- +1 yıl
Noldu nerdesin @tanrınınruhu
+1 yılKemalistlik mi? hayattaaaaa !!
Atatürke tapanlar sizler daha dunya namıına ne tarih nede islam bilgisine sahip olmayan kişilersiniz. o sebepden kötüleyemıyorum. Bu tur tanıdıklarım cok ve anlattıklarımı duyduklarında artık dini inkar etmeye basladılar neredeyse ama bence said nursinin hayatını bilmek bile ataturku sevmemeye yetıyor diğer sebepleri saymayacagım bile :)
Ananı babanın kim olacagını dusunupde ananı babanı bari bukadar düşürme. senın kaderin var canım atan değil...10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılAtatürkü sevmeyip onun getirdiği sistemin rahatlığıyla ona küfür edebilme hakkını kullanan insanlardır. Sözüm ona Osmanlıda padişaha küfür etmeyi bırakın yalakalık yapmamak başlı başına idamlık suçtur.
20 Yorumla
+1 yılya arkadaşım. Benim peygamberimi bir ateist sevmiyor ve biz buna karışmıyoruz neden? laik bir ülkedeyiz istediği gibi düşünme hakkı var her insanın. Atatürk onu yaptı bunu yaptı tamam. Sence peygamber o pis arapları dize getirmekle hem de en doğru şekilde onları yönlendirmekle hiç bir şey yapmadı mı dersin. Atatürkü sevmeyen sevmez herkes herkesin sevdiğini sevmek zorunda değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Yani. Öyle ama bazı zihniyetler resmen tapıyolar ve sanki atatürkü sevmek zorunluymuş gibi davranıyolar. Tabii onların böyle davranması bizleri daha çok soğutuyor.
- +1 yıl
o olmasaydı ne ya. Konunun derinliklerine girmeyip yüzeyden bakmak ne o olmasaydı dediğinizi yaratan da levlake diye peygamberimize hitap eden de Allah'tır. Onun kaderine inanıyoruz. O bir komutandı ve birey olarak değil sözde elit pc başı elitlerinin diliyle grup çalışması ile kazanıldı savaşlar. Atatürk hokus pokusla birşey yapmadı yani
Atatürkün Vatan ve millet adına faydaları olabilir ama ben onu Tanrısallaştırmaya karşıyım. Hatalarıda vardı, yanlışlıklarıda. Her yere resmini ve heykelini koymak putçuluktur. O sadece onu yetiştiren Devlete borcunu ödedi. Bu başka bir şahısta olabilirdi. Kaldı ki arkasında millet olmasaydı? Müslümanım, Milliyetçiyim, Atatürkçü olmak zorunda değilim. Ama hakarette etmemek lazım.
10 YorumlaAtatürkçü olmayan kişi muhtemelen şeriatçıdır padişah ister. Onlara da vahdettin gibi ülke elden gidince kaçan korkak bir padişah yaraşır.
83 Yorumla- +1 yıl
Durumu ozetlemissin. Peslerinden gittikleri kisilere bakarak ne mal olduklarini anlayabiliriz insanlarin
- +1 yıl
Vahdettin kactimi surgun mu yedi önce onu ogren sonra elestir Ataturku savuncam diye birbaska lidere hain demen biraz absurd olmus ayrica Ataturkun vahdettin han hakkında dusuncelerini incelersen soylediklerine pisman olursun
Osmanliciyim olsmanlici kalicam.. Ataturkke karşıyım
70 YorumlaSevmek zorunda değilim ama saygısızlık etmek zorundada değilim ama anaokulundan tut bilmem kaçıncı sınıfına kadar Atatürk şöyle Atatürk böyle anlatıla anlatıla beyinlerimize yerleştirdiler Nerdeyse Heykeline Putunu tapar olduk.
20 Yorumla
+1 yılAtatürkçü olmaya bilirsin ama saygı duymak zorundasın!
60 Yorumla
+1 yılben ne atatürkü ne de inkılaplarını desyteklemiyorum. karşıyım kesin olarak. tarih oku diyenler gitsinler gerçek tarih belgesi çıkaranlara baksnlar.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoş anlamsız içi küf dolu nereden de aşırdığı belli olmayan ilke ve inkılap çocuğumu bu saçmalıklar ile beyninin dolmasına Allah'ın izni ile izin vermeyeceğim.. Atatürk kurduğu T. C İngiliz projesidir. İnkilap tarihi saçmalıklar dolu iğrenç bir kitap.
10 Yorumla
+1 yılCanim siz o ilkeleri anlamayacak kadarsiniz da o yuzden. Ilkelerin hepsini okuyup anlamlandirsaniz bu duruma gelmezdik hicbirimiz.
76 Yorumla- +1 yıl
Ben buraya da sunu yine yazmak istiyorum. Yukarida Ataturk harf inkilabini Kurani anlamayalim. diye getirdi demissin. Bu kadar cahillik olamaz size kimler egitim verdi anlamis degilim. Arap harflerile Kurani anlamanin arasinda oranti yoktur. Yani sen harfleri bilsen bile anlayamazsn. Biz o zaman arapca konusmuyorduk yine turkce konusuyorduk. Sen simdi arap harfleri kullansan yine seni seviyorum diye okuyacaktin. Ama sadece arap harfleriyle yazacaktin. O beynine sunu sok!!! Biz arap harflerini kullansak bile sen Kurani anlamayacaktin. Cok merak ediyorum Kurani gercekten okudun mu? Ataturk sadece cagdas bir seviyeye gelelim diye latin harflerine gecis yapmak istedi. Yani avrupali devletlerle ayni duruma gelelim diye. Hani simdi abye girmek icin kicimizi yirtiyoruz ya hah iste Ataturk de zamaninda ayni yolu tercih etti. Sadece avrupaya yalvarmadi o kadar!!! Inkilaplariyla cagdaslasti. Okuyun, anlayin. Ataturku sevmeyebilirsiniz. Ama bari saygi duyun. Ilkokul bilgilerinizle burada knsmyn
- +1 yıl
He sırf o yüzden (çağdaşlık dediğin şey) anamızın bacımızın başında ki örtüyü kaldırdı ilk defa bacımız güzellik yarışmasında vücudunu sergileye bildi değil mi.
Arap edebiyatını bildikten sonra Kur'an-I Kerim-i nasıl anlamıyoruz onu anlamış deilim - +1 yıl
@tanrınınruhu
- +1 yıl
@yalnızlıkişte simdi kardesim arap edebiyati mi ogretiyorlardi sana. Bakin hala anlamiyorsunuz. Ozelden mesaj at.
- +1 yıl
Ben atamıyorum sen atsan anca öyle cevap verebiliyorum @tanrınınruhu
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmasaydin olmazdik lafi nedir ya kimki ln o. sanki her boku o yapti. Banane ondan 29 ekim vardi s*kimde degil. ataturkle ilgili hicbirsey umrumda degil. bana allah yeter.
20 Yorumla
+1 yılAtatürkçü olmayan kişiler sizin o gerçek sandığınız ilkokul kitaplarında yazan şeylere inanmayıp gerçekten araştırma gereği duyan kişilerdir
30 Yorumlaatatürk ve atatürkçü düşünce bu ülkenin üzerine çökmüş bir karabasan gibidir.
62 YorumlaAile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Hadi erkekler neyse de, kadınlarımızı anlamıyorum. Hangi mantıkla sahip çıkmıyorlar gerçekten bir akıl tutulması. Dünyada kadına değer veren, toplumda onları değerli kılan ilk lider.
60 YorumlaÖncelikle Allah (C. C.) Kuluyuz Hz. Muhammed (S. A. V) Müminleriyiz Osmanlı Torunuyuz Mustafa Kâmal Atatürk'ün askerleriyiz
Sonuç Olarak hepimiz Hz. Adem ve Havva Anamızın cocuklarının cocuklarının... Cocuklarıyız.. ;)30 Yorumla
+1 yılVatanımı çok seviyorum Türk'üm Atatürk' e ilkelerine saygı duyarım ama Atatürkçü degilim sizde bize saygı duyun yok şu bu diye düşünmeyin hepimiz öncelikli olarak insaniz
10 Yorumla
+1 yılBaya duyguları yüksek bir adammış! bir de ingilizce, fransızca biliyormuş :D Tam iyi kuramamış kursaymış bu kadar kararık bir durum olmazdı şimdi! Bilmiyorum olmasaydı Hindistan gibi olabilirdik belki de onların geleceği daha parlak. Polonya bile daha iyi EU pasaportları var vize yok o yok bu yok bir sürü engel yok. Ülke baya kasıcı! ben pek beğenmedim :DD sizinle deyılım :DD
00 Yorumla
+1 yılBoş bir kafa ile hareket ettiklerini düşünüyorum. Çünkü bizi kurtaran kişi Atatürk. Bunu anlamamakta ısrar eden nankörlerin o boş kafalarına vura vura öğretmek isterim.
40 Yorumla
+1 yılSaygı duyarim. Sonucta bizlerde onlarin dogrularina uymuyoruz. Fakat Atatürk hakkinda ileri geri konusmalarini kaldıramam. Agirligimi koyarim.
41 Yorumla- +1 yıl
Herkesin dogrusu kendine ama gercek dogru apacik ortadayken o dogruyu almayip kendi sapkin dogrularina inanan insanlar saygiyi haketmiyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk ü onun kurtardığı vatanda sevmemeleri çok ilginç.
90 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz ne hale gelmişiz böyle. Haram olsun bu ülkeye bütün dökülen kanlar sadece hainlerin değil hainlige engel olamadığımız için hepimiz kan kusalım su toprağın bir karısını haketmiyoruz. Yazıklar olsun hepimize.
20 YorumlaAtatürk bu ülkenin en büyük değeridir lakin bu değeri bir tarafa çekmek aptallık olur emin olun ki böyle olursa ne dini özgürce yaşıyabiliriz nede bu ülkeyi yönetebiliriz oyüzden şu... çülük olaylarına girmesek içimizde bölünmesek güzel olur
10 Yorumla
+1 yılAtatürkçü veya Kemalist değilim ama Atatürkü sever sayarım diğer Atalarım gibi bu nasıl olcak? Atatürkçülük nedir anlatırmısın kısaca? :)
01 Yorumla- +1 yıl
Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyip, atatürkü atası olarak gören kimse. (Kendimce yorumladım)
Gizli Üye(36-45)+1 yılMilleti atatürkçü düşünce adı altında yıllarca kandırıp dinden uzaklaştırdılar Atatürk'ün yaşadıgı zamanda evet zeki adam kurtarmış ülkemizi cumhuriyeti ilan etmiş esaretten kurtulmuşuz ama bugüne kadar geçmişte yaşayan birinin üstünden primlenmişler şuanla ozaman farklı ve Atatürk yaşamıyor herkes saygı duymalı ama artık yok dünü bırakıp gelecege bakmalı
20 Yorumlaişgaldeki hali sakın unutma,
atatürk'e dil uzatma sebepsiz,
sen anandan yine çıkardın amma,
baban kimdi bilemezdin şerefsiz. Diyorum40 Yorumlaatarükü koruma kanununu biliyorum da atatürkçülüğü zorunlu kılan bir kanun yok bildiğm kadarı ile. isteyen olmaz. buna kimse de karışamaz.
40 YorumlaDestekler ya da desteklemezler burasına karışamayız. Ama onun arkasından aşagılayıcı laflar söylemek ya da ona delicesine tapmak saçma arkadaşlar.
50 Yorumla- Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat