Ben evrime ve bazı metafiziksel şeylere inanıyorum. Tanrının varlığına pek ihtimal vermiyorum yani inanmıyorum diyebiliriz ama bir ihtimal var sonuçta ayrıca tanrının var olup olmaması da pekte umrumda da değil bu da apatezime giriyor. Bu durumda ben hangi inanca sahip oluyorum?
2 ay
Bir ateist metafiziğe inanabilir mi?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
agnostik falan olmuyorsun. Hala ateistsiin cunki ateizm sadece tanrinin varligini hice saymak demektir sadece bunu kapsiyor. Kalan ne var renkarnasyon ucan mavi cin falan inana bilirsin.
Ama internetten bakınca ateizim metafiziksel varlıkları tamamen reddeder yazıyor.
Evrim bir inanç sistemi değil zaten. Evrim bir gerçekliktir. Her neyse agnostik oluyorsun sanırım.
Evet evrimin bir inanç olmadıgını biliyorum benim sorunum çoğu görüşümün ateizimle uyuşuyor olması. Fikrin için teşekkürler
Size Tanrının varlığına dair 10'a yakın delil veririm
Ek olarak bir ateist metafiziğe inanırsa ona ateist diyemeyiz çünkü ateizm bunları toptan red eden bir fikir
Bende öyle biliyordum ama izlediğim bir videoda ateizim metafiziği reddetmez diyordu kafam karıştı baya
Din bilimleri okuyorum, sormak istediğini sorabilirsin
Öncelikle teşekkürler ozaman bir kaç tane sorum olucak cevaplarsanız memnun olurum. Evrime inanmak için illa ateist olmaya gerek yok değil mi ve tanrının varlığına dair delil verebilir misiniz?
Sorunuzun ilk kısmına gelecek olursak hayır gerek yok. İslamiyette
Kuran, Allah'ın insanı yarattığını söylese de, nasıl yaratıldığının detaylarını vermez. Bu nedenle Evrim Teorisi Kuran'la çelişmez. Nasıl ki evrenin 13.8 milyar yıllık evrimi, dünyanın ise 4.5 milyar yıllık bir evrimi varsa, insanın da evrim geçirmiş olması Kuran-ı Kerim ile çelişen bir durum değildir.
Deliller uzun bir konu, yazmak baya vaktimi alacaktır, bu yüzden yarın yazacağıma emin olabilirsiniz
Evrimdeki cinsiyet oluşumu islamiyetteki insan yaratılışıyla çelişir doğal olarak evrim ve İslam çelişiyor. Evrimi birazcık daha detaylı araştırmalısınız. Sorumu cevapladığınız içinde teşekkür ederim
Neresinin çeliştiğini tam anlamadım, açıklayabilir misiniz?
Evrimdeki cinsiyet oluşumu mitoz bölünme mayoz bölünme gibi bazı aşamalar sonucu diğer cinsiyetler oluşuyor ilk evrimleşen cinsiyetlerden biriside dişiliktir bundan sonrada erkek oluşur. Yani bir kadın bir erkek yüzünden yaratılmadı var olmadı. Aslında evrim ağacının cinsiyetlere ilgili bir videosu vardı çokta detaylıydı onu izlemenizi tavsiye ederim. Videonun isminide cinsetler nasıl oluştu muydu neydi direkt bulursunuz zaten.
Aslında bir erkek anne karnındayken ilk başta gelişimini belli bir süreye kadar kadının ki gibi ilerletir sonra erkeklik hormonu salgılanır ve kadınlardan daha farklı özellikleri olur. Bu yüzden erkekler çocuk emzirmese bile meme ucuna sahiptir çünkü ilk baştaki gelişimi bir kadının ki gibi ilerler. Yani tanrı erkeğe hizmet etsin diye kadını yaratmadı. Cinsiyetler zaman içinde var oldular buda evrimle islamın çeliştiği kısımdır.
Metafizik derken 3 harfliler denmi bahsediyorsun
Evet
Büyü ve cin
Hadis: «Bismillâhillezi lâ yedurru ma'asmihi şey'ün fil'-ardi ve'lâ fi's-Semâi ve Huve's-Semî'u'l-Alîm/Ne yerde, ne gökte adı (nın anılması) yla hiç bir şeyin zarar veremeyeceği Allah'ın ismiyle ki, O Semî ve Alîm'dir.» duasını her günün sabahında ve akşamında üç defa okuyana hiç bir sıkıntı gelmez
Bu duayı oku Allah sığın
Yaw bana yardım etcen sandım
Neyse tamam sanada teşekkürler
Sorun anlatırmısın bu dua onlara karşı zirh
Ozaman ateist olmuyorsun maalesef :) kendine uydurdugun bir şey olmuş oluor
Evrime inanan biri ateist olmak zorunda mı? Bu konuda bilgili gözüküyorsun cevaplarsan sevinirim 😊
Ateizim diorsun evrim diorsun evrime inanabilirsin tabiki ben agnostigim hiç birşeye yok ya da var diyemem bilinmezlik inanabilirsin evrime tabiki evrim her dönem için geçerli bu arada bir insanın konuşması yeni bir dil öğrenmesi bir iş ogrenmesi bir icad bile insan için evrimdir evrimden kastın ne olursa olsun her türlü gelişim evrimdir
Canlı evriminden bahsediyorum
Ha tamam teşekkürler yanlış okumuşum bir önceki mesajını oyuzden canlı evriminden bahsediyorum yazdım
Canlı evrim gerçek kanıtlanmış bir şey çok kısa bir zamanda bir canlı paylaşılmıştı bir dergide aynı türün erkeği o kıtada olmadigi için bir böcek türü sadece dişileri erkeğe dönüşüp ureyebiliolardi