Arkadaşlarınız iş ortamında sürekli bir araya geliyor fakat sizi pek takan olmuyor veya iş çıkışı bir yere gidecekler ama size haber vermiyorlar... Böyle bir durumda ne yapardınız?
Yalnız kalmayı tercih ederim
İşi bırakırım
Sebebini öğrenmeye çalışırım
Kendimi sevdirmeye çalışırım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İş ortamında sürekli dışlandığınızı hissetseniz ne yapardınız?
Kendime vereceğim ödüllerden bir tanesi detayda belirtilen muzdarip durum :D
Bireysel işçiliğim, takım çalışmasıyla olacak işçiliğimden daha verimli... Takım çalışması her zaman faydalı ona bir sözüm yok ama takımımdakiler her zaman anlayışlı olmuyor, varsa anlayışlısı eyvallah :D
Sohbet etmeye çalışırım. Belki de sessiz biri olduğun için öyle yapıyor olabilirler. Ben de çalıştığım yerde bazen yalnız ve dışlanmış hissediyorum. Böyle bir durumda da bana kendimi kötü hissettiren insanlardan uzaklaşirim. Mesela iş yerinde beraber işe başladığımız arkadaşlarla bir arada otururken beni çok takmıyorlar gibi hissediyordum. Kendimi kötü ve dışlanmış hissettiriyorlardi. Onlarla takılmıyorum artık o yüzden. Enerjimi yükselten, sohbet eden, guleryuzlu insanların yanında olmaya çalışıyorum..
İş ortamında saçma sapan her durumu yaşamış biri olarak söylüyorum umurumda olmazdı. İşimi yapar çıkardım. Kendimde bir sorun görmüyorsam ve böyle davranıyorlarsa neyi hak ediyorlarsa o tavrı sergilerim. İş yeri bazen gerçek bir savaş alanına dönüşebiliyor.
Hemcinslerimden hayatımın hiçbir dönemi çalıştığım dönem kadar nefret etmemişimdir herhalde. Allah herkese iş arkadaşının bile hayırlısını versin.
2011 den beri çalışmakta olduğum otelde geçen sezon dışlandım. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değiştiler ama bu beni hırslandırdı herkesi koltuğundan edene kadar durmak yok. Tabi bu hainlikle değil başarıyla
Bunun benzerini yaşıyorum şu an ve çok üzücü bir durum. Gidip dedikoducu basit insanları bile daha çok benimseyip beni pek yakın bulmuyorlar. şu an çalışmak zorunda olduğum için sabır göstermek durumundayım ama daha rahat bir durumda olsam böyle bir ortamda çalışmam. Çünkü gerçekten insanı yıpratıyor. Çok mutsuzum ve sabah uyanmak istemiyorum işe gideceğimden ötürü. Ahhhh geçen seneki iş yerimde arkadaşlarımla aram iyiydi ve uyanmak hiç zor değildi. Koşarak işe giderdim. Mutluydum ya o zaman. 😑😑😑😑
@Balıkesirizmirr Allah yardıcınız olsun. Daha iyi bir iş bulursanız ayrılın derim. Ruh sağlığı çok önemli. Bozulunca onu düzeltmesi de çok zor. Ben de havalar ısınınca masraflar azalınca yeni bir iş bakmayı düşünüyorum.
Öyle havalar ısınmasını beklersen masrafların azalmasını beklersen bu kan emici tipler senin özgüvenini yerle bir eder yeni insanlarla konuşurken hep tedirgin hissetmeye başlarsın bir an önce yeni bir iş bul ve kurtul
Her ortamda arkadaşlıklar önemli ve dışlanmak kötü bir duygu olsa gerek. Hiç umursamam diye bir durum olamaz , surekli bir arada olduğun kişiler onun için nedenini bulmaya çalışırdım
Çünkü sevilmediğim bir ortamda durarak kendime daha fazla zarar veririm kendimi sevdirmek içinde uğraşmam yanlız takılmakta bana göre değil arkadaş canlısı bir insanım ben boğulurum orada psikojojim bozulur
Kimseye kendini sevdirmeye uğraşmam. Kimseyi sevmek için de uğraşmam. Sadece benim için önemli olan işimin doğru düzgün yapmak. İnsanların tavrı zerre kadar umurumda değil