Ülke olarak hukuk dersi görmemiz gerek. Kulakdan dolma bilgilerle, cinsiyetçi yorumlar çok karşıma çıkıyor. Bu konular hakkında konuşulmadan önce keşke araştırma yapılsa.
Bu ülkede insanlarla muhatap olurken size dair en çok şaşırtan diyalog, haklarınıza hâkim olmanız ve onları nazik ve kendinden emin bir şekilde TALEP EDEBİLMENİZ. Ben çoğu ortamda bu tarz duruşumla artık bu şaşkınlıklara alıştım fakat şu bir gerçek ki hepimiz hem de ülkece alışmalıyız. İnsanın hakkını bilmesi ve onu medenice talep edebilmesi harikadır.
Bence de kesinlikle şart. bazıları sırf kulaktan duyma bilgiler ile kesin şöyle diyebiliyor ya da sırf bir cinsi küçültmek ya da aşağılamak için cinsiyetçi görüşler ve yorumlar da bulunabiliyorlar. bu halk hazıra konmayı sevdiği için kendileri araştırmak için duyduğu ilk şeye inanıyor ve bunu yaymaya çalışıyor. hukuk dersleri olmalı bence de
şu an öyle bir şeyin ortasındayım ki hem duygusal hem güven duygusu hem endişe hemde haksızlıklar hemde yillarin verdiği ağırlık yani hukuğa saygım vardır her zaman bazen hersey yasallar değildir vicdan da gerekli bir durum olması gerekir yani hata vardır hata vardır birde anlayış vardır erdemlik vardır ,,,
Hukuk dersi görmek iyi de ceza kanununun düzenlenmesi şart. Adli para cezası her türlü yaralama suçundan kaldırılmalı ve hapis cezası tek olmalıdır. Caydırıcılığı yok. En azından eşe karşı işlenen suçlarda adli para cezası kaldırılsa o da iyi olur. Bunun ne caydırıcılığı var ki ulan? 🤨
Ailemde savcı, avukat ve hukuk prof olduğundan bilgiye ulaşımım kolay dolayısıyla bende haklarımı savunacak kadar hakimim konuya...
Türkiye de eğitim sistemin de her konu için çok fazla eksik var, maalesef hukuk da bunlardan biri. Liseler de zorunlu ders olarak haklar öğretilmeli...
Aynı zamanda ceza kanununun düzenlenmesi şart. Taciz, tcvz, darp, yaralama, öldürme gibi ağır suçlar bile bu ülke de maalesef rızası var, orada ne işi vardı vb saçma savunmalarla iyi hal, ağır tahrik veya delil yetersizliği gerekçesi ile ya adli para cezasına çeviriliyor ya da kısa süreli cezayla salıveriliyor. Caydırıcılığı yok. Diğer tüm konularda da böyle. Hukuk sistemi şu an neredeyse tamamen güçlü ve kötü insanların lehine işliyor..
Katılıyorum. Ben öldürme suçunun cezasının idam taciz tecavüz darp yaralama suçlarının cezasının da ömür boyu hapis olması gerektiğini düşünüyorum. Ya en kötü ihtimalle bari şu adli para cezasını kaldırsınlar da 6 ay 2 yıl hapis bile hiç yoktan iyidir. Para cezası ne yahu? Ver parayı söv, düz, döv karıyı kızı der gibi.
Önce hukukukun eşit şartlar altında ayrımcılık yapılmadan sağlanması gerekir. İnsanların hukuğa olan inancı yok ki, inancı olmadığı bir şeyide önemsemez ve ona göre davranmaz. Bu durumda insanların bilip bilmemesi değil devlet yönetiminde olanların eleştirilmesi gerekir.
Hukuk falan hikaye. Dünya düz diyen var ya. Hukuk da neymiş. Ne olduğu önemli değil en çok cahiller bilir. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz geliştirin Anlatabilecekleriniz karşınızdakinin anlayabileceği kadardır
Hukuk bizim ulkede zorbanın sopası olarak gorev yapiyor. Tum sistem kotu niyetli insanlarin faydasina kendi halindeki insanlarin zararina olacak sekilde kurulmus. Tipik sömürge ulke yonetim yapısı
Yapım gereği haksızlığı hele bide bana yapılan haksızlığı asla görmezden gelmem. Ancak karşıdaki kişi senden fiziki olarak güçlü ise haklı olsan bile ordan uzaklaşması gereken sen olurdun
Kanayan yara hukuk. Daha once komsulari sikayet etmek zorunda kaldik. Adliye kapilarinda katakolda ölmeyim diye evden tasindim geri de cektim sikayeti.