Dünyada tek bir din olsa nasıl olurdu?

bugün çakra enerji meselesini konuştuk bi arkadaşla. Diyalog aynen şöyle :

A KİŞİSİ : enerjinin dinle bi alakası yok. huzura ulaşmak budiste de müslümana da nasip olabilir. huzura ulaştığında ise nirvanaya çıkarsın sonra da tanrıyla bir olursun.

BEN : madem bu kadar kolay o zaman dinler niye var. dediğin doğruysa islamın bi özelliği kalmaz. dinler niye gelmiş. Müslüman bakışaçısıyla allan niye gönderdiği dinlerin saptırılmasına müsaade etmiş. Hz. Muhammedden sonra gelen sahte peygamberlerin din oluşturmasını engellediği gibi ademden itibaren kıyamete kadar o dini de koruyabilirdi. farklı din oluşmasının bize nasıl faydası olabilir ki?

A KİŞİSİ : Dinlerin oluşmasının bize faydası insanların farklı dinleri araştırıp doğru dini yani islamı bularak allaha daha da yakınlaşması

BEN : Dinin tek olması durumunda başka yollarla da yapabilirdik. tevekkülle mesela.

A KİŞİSİ : (o bu kısımda çakra ve enerjiden devam etti ve şöyle bağladı ; "dinle alakası yok. meditasyon insanı psikolojik olarak geliştirir. namaz da bir meditasyondur. zaten budistler de namaz hareketlerini yapıp çakra açıyor. yahudilerde de aynı ibadet şekli var. demek ki bi enerji geçişi sağlıyorsun bu şekilde

BEN : tamam doğrudur da niye dinler var arkadaşım. insanın manevi olarak gelişmesi yeni güncelleme gelerek mi olacak. din aynı kalsa peygamber değişse insanlar ateizmi yine seçebilirdi. ki zaten maddi gelişim de bilimin tanrının varlığını yokluğunu araştırmasıyla başlamıştır. hangi dinin doğruluğunu araştırmasıyla değil. zaten budizm inanış temelli olan öğretiyi neden benimseyeyim. sonu aynı kapı. din tek olsa da olmasa da herkes nirvanaya ulaşıyor tanrıyı bulabiliyor. o zaman hristiyanlar bi süre yanıp cennete gidecek.

A KİŞİSİ: Onu bilemeyiz olabilir cennete gidebilirler. ateistler gidemez ama.

BEN : Ama meditasyonla huzura eren ateist de var. adam evrenin enerjiden oluştuğunu ama senden farklı olarak tesadüfi olduğunu düşünüyor. Huzur da buluyor.

A KİŞİSİ : ( cevap yok)

siz ne düşünyorsz?
Dünyada tek bir din olsa nasıl olurdu?