İki kardeşiz ama bir türlü anlaşamayız :/ çok yaş farkı var bana göre çok. Ama hala bir erkek kardeşim olsun istiyorum. Çok mu? Bu sefer de sıra sende diyorlar ama ben istemiyorum diyorum :( bizimkisi kesinlikle dezavantajdı 😔
Peki siz kaç kardeşsiniz ve yaş farkınız var mı bizimkisi gibi?
Kardeşlerin arasında çok yaş farkı olması onlar için avantaj mıdır dezavantaj mıdır?
Aşko 25 yaşındayım ve 7 yaşında kardeşim var kurban olurum ona kardeş değilde evlat gibi geliyor insanın gözüne gerçi o işi düşünce beni seviyor işi düşmeyince diğer kız kardeşimi ama olsun ben onu çok seviyorum hem yaşı daha çok küçük olduğundan zamanla en iyi ablasının ben olduğumu anlıcak diye umuyorum😂
Bana göre dezavantaj. Hangi yaş aralığına daha yakın olurlarsa kafa yapıları bir birilerine uyuşur ve her konuda bir birlerini anlayacak şekilde mantık yürütürler.
Senden yaşça küçük kardeşine yaptığın bir şeyi ya da önemli bir şeye adım attığını söylemen belki de bir katkıda bulunmaz ama yaş olarak fazla olmadığın kardeşine söylersen her konuda sana destek çıkabilir çünkü aynı kafa yapısı var.
Biz 7 kardeşiz. Abim ile aramızda 5 yaş var benim ve diğer kardeşlerim arasında 3 er yaş var hiç bir şekilde dezavantaj olarak görmedim kardeşlik kesinlikle yer yüzündeki en güzel şey bana göre onlarla aramızda anlatılmaz bir bağ var rabbim onların yokluğunu göstermesin inşallah 🧿
Abimle aramızda 1 yıl 7 ay var. Kardeşimle 6 yıl var.
Abimle çok güzel bir abi-kardeş ilişkimiz oldu. Her zaman onun yanında oldum. Ondan konu açılınca gözlerim doluyor. 🤭
Kardeşim ise kanatlarımı hissettirdiğim zamanlar olduğunda iyi ki ablası olduğumu söyler. Yaş farkı olması hoşuma gidiyor. Geçtiğim yollardan geçince, düşmemesi için varlığımı belli ediyorum. Düştüğü zamanlar yanına oturup onunla bekliyorum. Hem ablalık hem de arkadaşlık yapmaya çalışıyorum. 😌
2 kardeşiz. Benden 2 yaş küçük kız kardeşim var. Çocukken evde olunca beraber oynardık hep kızdırırdım onu bana vururdu vurdukça hoşuma giderdi gülerdim.
(Başkalarının görüşünü beğenmedim diye silmek hiç hoş bir davranış değil. Ayrıca Mekke'ye git diye dalga geçen olmuş ona da oraya da gideceğim demişsin silmemişsin. )
Benden 3 yaş küçük kız kardeşim, 10 yaş küçükte erkek kardeşim var. Aslında avantaj mı dezavantaj mı bunu uzun uzun düşünmek gerekiyor ama avantaj olduğu vardır. Mesela insan arkasında abisi/ablası olmasını ister :)
benden 4 5 yaş küçük kız kardeşim var. Kendisini çok seviyorum fakat gereken ilgiyi gösteremiyorum bunalımda olduğum için her dediğini tersliyorum falan bu beni de kardeşimide çok üzüyor benimle aynı durumu yaşayan varsa ne yapmam hakkında bir fikir verebilir mi
Depresyondan çıkmaya çalış çaba göster. Ben yıllardır onunla bu yüzden ilgilenemedim zaten hep birbirimizden ayrıydık. Bir türlü benimseyemedik birbirimizi ama biz o toparladı. Belki de senin krdeşin sizi toparlar :/ belli olmaz. Sen sadece bu durumdan çıkmaya çalış
İkişer yaş var aramızda. Fazla yaş farkı iyi değil bence. Yaşlar yakın olsun arkadaşlık yaparlar birbirlerine. Yaş farkı çok olunca ikinci ana baba gibi oluyor abiler ablalar 😂
7 senede annem dördümüzü de doğurmuş evde bitmek bilmeyen bi kaos kavga var 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Abimle benim için 6 yaş fark var ve bu bizim için avantaj oldu. Çünkü abim üniversiteyi bitirdiğinde ben üniversiteye başladım. Aynı anda masraf olmadık.