Ülkemizde taciz, tecavüz ve şiddet o kadar yaygın ki dur diyemiyoruz hiç bişe yapamıyoruz ekonomiye hiç girmiyorum bile herkesin gündemi ekonomi oldu insanlar değişiyor günden güne kötüye gidiyoruz
Sizce napsak düzelir çare neyde?
Ülkemizde taciz, tecavüz ve şiddet o kadar yaygın ki dur diyemiyoruz hiç bişe yapamıyoruz ekonomiye hiç girmiyorum bile herkesin gündemi ekonomi oldu insanlar değişiyor günden güne kötüye gidiyoruz
Sizce napsak düzelir çare neyde?
Ne kadar yaygın? Bu ifade görecelidir. Hangi referansı alarak yaygın diyorsun? At işkembeden... Türkiye cinayetler ülkesi.. Yersen.. Neye göre bunu söylüyorsun?
Ölen onca kadına taciz edilen onca insana dayanarak bunu söylüyorum. Yok diyebilir misin? Ülkeye laf ettiğim yok ama kötü bir yere gidiyoruz bunun neyini kabullenmek zor? şu an gece rahatça dışarı çıkabilen kaç kadın kadın var? bırak geceyi gündüz bile dışarda tedirginlik yaşıyolar.
Yok demedim zaten... Dünyadaki diğer ülkeler ile karşılaştırdın mı? Mesela 130 Milyon nüfuslu Meksika da her gün 150 cinayet işleniyor, 20 Milyon nüfuslu Guatemala da 300... 350 Milyon nüfuslu Amerika'da günde 450 cinayet işleniyor... Bir orantı kurup, Türkiye nüfus ve cinayetini karşılaştırdın mı? Norveç'te tecavüz sıradan bir olay, şikayet bile etmiyorlar... İngiltere keza tecavüzde dünya lideri... Hindistan, Rusya, Meksika kadın cinayetlerinde başı çekiyor.. Türkiye nin dünya sıralamasında son sıralarda olduğunu biliyor musun? Mesela hiç BM istatistiklerini inceledin mi?
Bak kendinden kötülere bakarsan asla yükselemezsin. Bak soruma ben karşılaştırma yapmış mıyım? Diğer dediklerin doğru veya değil ilgilenmiyorum düzelmemiz gereken bir durumdayız bundan bahsediyorum konuyu da sorumu da çarpıtma.
Tamam bana kendinden iyileri göster... Mesela Suudi Arabsitan... Hırsızlık 0.. Kadın cinayeti 0, Tecavüz 0... Bu mu?
Derdin ne acaba
Derdim... Neden karamsarsınız? Neden tipik Ortadoğulu gibi davranıyorsunuz.. Acılı arabesk dinlemek zorunda mısınız? Neden hayata daha güçlü sarılmıyorsunuz? Mesela şöyle bir şarkı ile güne başlasan nasıl olur? https://www.youtube.com/watch?v=X7TDYAAKvyg ya da böyle.. https://www.youtube.com/watch?v=oxTpey0o6rg İlla kolunuza jilet atmak zorunda mısınız?
Önyargın çok büyük 😅 ben karamsar değilim sadece bu tarz olaylardan rahatsız oluyorum hiç bir insanın öldürülmesini işkenceye maruz kalmasını istemiyorum fiziksel ya da ruhsal bi şekilde başta çocuklar olmaz üzere kimse şiddet görmesin istiyorum o kadar zor olmasa gerek ya hastalıklı zihniyetleri ya tedavi edicekler ya da adam gibi ceza vericekler.. idam, hadım gelsin artık insanların bişeyle ya gözünü korkutsunlar ya da bu sorunu insan psikolojisiyle ciddi birşekilde ilgilenerek çözsünler.. ben sadece çözüm yolu sordum gece gece hiç tartışıcak kafada değilim üzgünüm hevesin kursağında kaldı
Peki iyi geceler.
Size de
Güzelleşmesi gereken ülke değil insanlar ve toplumlar
Güzelleştirebiliriz
Cevap
2Cevap
Bu abimiz güzel özetliyor.
cut.
Lider degisirse güzelleşir
2 kuşak sonra belki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?