Evet, elbette edeceğim
Hayır, etmeyeceğim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ölümden değil kabir azabından ahiretten sorgu sualden korkuyoruz Rabbimin huzurunda mahşerde nasıl hesap vereceğiz diye korkuyoruz Allah'tan geldik tekrar Allah'a döneceğiz Rabbim cümlemizi kurandan imandan ayırmasın Rabbim tüm ölenlerimize Rahmetiyle muamele eylesin günahları af duaları kabul olsun inşallah vatanımızı milletimizi birliğimizi bozmaya çalışanlara karşı bizleri korusun inşallah Rabbim hastalara şifa dertlilere deva borçlu kullarına edalar ihsan eyle günahlarımızı kabul eyle dualarımızı kabul eyle Allah'ım ya Rabbi 11 ayın sultanı ya şehri Ramazanin habercisi olan mübarek Recep ayına girdik bizleri hayırlı bir şekilde ramazana kavuştur Yarabbi ellerimizi sana açtık senden dileniyoruz bizleri karşılıksız birakma Allah'ım Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü. Diyerek huzuruna ermeyi bizlere nasip eyle siraat köprüsünden geçerken kolaylıklar ihsan eyle kabir azabında bizlere yardım eyle Amin. El Fatiha
İnsanlar korkudan bahsetmiş oysa korkuyla değil sevgiyle yapılmalı ibadet. Allah’ı çok seviyorum tek korkum ona layık olamamak onun rızası oldukça başka hiçbir şeyden korkmam size de öneririm bunu Kuran’ı anlayarak okuyun:)
Cevap
27Cevap
Ateist olduğum için yani tanrıya ve dinlere inanmadığım için hayır düşünmüyorum..
Ibadet etmek için üç ayları Beklemeye gerek yok zaten ediyorduk bu aylarda biraz daha fazla ederiz
Düşünmüyorum, yapıyorum. Çünkü düşünmekle kalmamalıyız. Harekete geçmezsek şeytan bizi hep oyalar ¢
Evett, bugün yapamadım ama yarından itibaren ibadetlerime başlayacağım. Başta oruç tutmayı düşünüyorum, İnşallah hakkıyla geçiririz. 🌼
Dinlere karşı pek sıcak bakmadığım için düşünmüyorum.
Zaten elimden geldiğince yapıyordum şimdi sevap pointleri artıracağız inş
Dün itibariyle 3 ay alkol yok, oruç inşallah tutulur , ibadet daha fazla gayretle inşallah 🙏
Yapabildiğimiz kadarını artık şeytan kandirmazsa
Orucumu tutucam teravihe gidermiyim bilmiyorum
Çok şükür bugün oruç tutarak geçirdim.
Rabb'im herkese hayırlara vesile kılsın inşallah...
Desene iki ay sonra ortalığı leş gibi nefes kokusu saracak
Ztn ülkecek açız ekonomi yüzünden oruç tutması mı kaldı
Şimdi herkesten yükselen nefs kokusundan iyidir
gcfhvgcfvn
Ben daha çok isyan etmekle meşgulum şu aralar. Kendileriyle aramız pek yok. Ona çok yalvardım. Ben hariç herkesi duyuyor.
Kulagı mı var
Belirli zamanlardan dolayı ibadetlerimde değişim olmuyor. Her zaman nasıl ibadet ediyorsam o şekilde devam ederim
Günümün yarısı ibadet etmekle geçiyor zaten değişen bir şey olmayacak
Ödeviniz mi var?
Ödev?
Tarikat ödevi olur ya (belli bir zikir verilir)
@Bizden_Söylemesi allaha ibadet için tarikata ihtiyaç duymayız
Evet normalde namaz kılarım. Arada oruçta tutarım. Ama bu sene 3 ayların hepsini tutmayı istiyorum. Ömrümde bir defa bunu yapmış olmayı istiyorum
Masallah. Hepimiz yaparız inşallah bunları.
Anladim. Tutarsın inşallah. :)
Darısı bize.
Amin.
Dua edin bize de.
Amin amin. Çok teşekkürler.
Allah hepimizi kötü amellerden esirgesin inşallah.
Size mesaj atacaktım ama kapalı mesaj bölününüz.
Allah’a çok şükür her zaman ibadetimizi yapıyoruz😎✌🏻
Dularimin kabul olmadığıni gorunce bıraktım , koskoca Allah'ın benim ibadetime ihtiyacı yoktur herhalde
Ama senin ihtiyacın var
Sana göre.
Yapıyorum elimden geldiğince zaten Allah kabul etsin
Hayır. İnanmak da içimden gelmiyor. Evveldenmis o işler. Ne yapsam bitmişim. Ne gerek var fazla kasmaya.
Mübarek 3 ay nedir? 1 ay Ramazan ayı sanıyrdum ben ibadet derken oruç falan mı tutuyolar?
Ramazan ayından önceki 2 ay Recep ve Şaban ayları yani bu aylar da Ramazan ayı gibi tamamen oruç tutmak olmada da çok sevabı olan aylar. Bir hadiste "Recep ayında 9 gün oruç tutanın günahları sevaba çevrilir" buyurmuş Hz. Muhammed (s. a. v) öyle önemli aylar bunlar da
Rica ederim. Azerbaycan'da sanırım bilinmiyor bunlar?
Peki bakalım
Evet yarın Allah nasip ederse oruç namaz ve yasin okuma şeklinde çünkü kandil
İbadet için belli bir zaman aralığı beklenmez muslumanin uykusu bile ibadet olmalı
Cumadan cumaya namaza. Bir de ramazan da oruç tutacağım.
Evet düşünüyorum Allah tüm ibadetlerimizi kabul etsin inşallah
Şükrederek ibadet etmeyi nasip etsin Rabbim ama şu an ruhsal olarak büyük boşluktayım ibadet edecek gücü bile kendimde bulamıyorum.
Geri kalan 9 ayda yapılan pislikler 3 mübarek ayda temizlenmez...
Yok benn böyle iyiyim.
Ne alacak var ne verecek.
Bilmiyorum ki, ailem hep ibadet eder de ben pek değilim.
Evet edeceğim inşallah...
Her zamanki gibi her yıl gibi inşallah
Sizler olmasanız benim hiç haberim olmaz.
Ramazanda oruç tutucam
İbadet etmek için mübarek ayları beklememek gerekiyor ama yine de siz bilirsiniz
Çok uzun zaman sonra bugün namaz kıldım
Umarım devamı gelir
Çok isterim ama yapabilirmiyim. bilmiyorum. şeytanın beni rahat bırakması gerek.
Etmiyeceğim ama orucumu tutum bugün
10 yaşımdan bu yana hiç kaçırmadan tutarım oruç.
Arada sırada ediliyor işte elimizden geldiğince
kandilde edicem hep yaparım
Hic icimden gelmiyo su siralar
İbadet sadece 3 aylarda mı oluyor
müslüman olmadığım için, hayır.
Düşünmüyorum açıkçası içimden gelmiyor
Hayır etmiyicem. Dine inanmıyorum.
Ewwt inşallah
Başlıcam
Tabiki sonuna kadar Allah izin verirse
Dün oruç tuttm
Evet oruçluyum bugün