Kapalıyken kendimi çirkin buluyorum ve beğenmiyorum.
Yargılamayın ama erkekler bakmıyor bende sevilmek aşık olunmak istiyorum
Kapalıyken kendimi çirkin buluyorum ve beğenmiyorum.
Yargılamayın ama erkekler bakmıyor bende sevilmek aşık olunmak istiyorum
Belli ki inancım var ve belli ki korkun da var.
Dinimiz der ki; Görünün demez, Örtünün diye buyurur.
Açılmak fark edilmek marifet olsaydı bunu zaten Allah isterdi.
Hz. Fatîma (r. a.) dedi ki; Hayırlı kadın, eşinin başkasının dikkatini çekmeyecek şekilde giyinendir.
Hani denizde bir canlı vardır. Adına da İnci derler. Neden kıymetlidir sence. Bulması da ulaşması da zordur.
Aşk ve sevgi emek ister. Herkesin görmesi marifet değil. Karşıdaki insan senin kalbindeki ne görmüyorsa bundan korkacaksın. Sen istiyorsun ki saçının telini görsün üstündekilerini görsün şeklini şemalini görsün. Fark edileyim ilgi göreyim diyorsun. Aslında yapmak istediklerim bunlar. Hayır öyle değil desen de bu kapıya çıkıyor.
Seni dışarıdan gören insan senin gibi mi düşünecek. İyi niyetle mi düşünecek.
İnsanın giysisi Güzel Âhlaktır.
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez.
Açık kapalı bizim için farketmez. Yazın o sıcak havasında sadece gözü görünecek şekilde kapatanlara acıyorum bir insan vücuduna ancak bu kadar eziyet eder kimse açık olanda kapalı olanda farklı gözle bakmaz ama o kesimdeki erkekler kadınlar üzerinde baskı kurup itaatkar hale getirmek için kapattırdıklarina inanıyorum. Bu diğer ülkelerdeki kapattırılan kadınlarda kesinlikle kadınları dini baskı ile ikinci sınıf yapan gerici kafaların eseridir. Kadına tahakkümü saçını başını kapattırmak yapıyorlar. Ülkemizde Atatürk sayesinde bu tabu yıkılmış kadınla mirastan eşit pay alması kadınlara seçme seçilme hakkı verilmiştir. Günümüzde ise birtakım cemaatler tekrar kadınları ikinci sınıf vatandaşa çevirmeye calısırken kadınlarımız uyanık olup oynanan oyunların kimin alehine olduğunu iyi irdelemelidir. İran'daki, Afganistan'daki durumu görüp turkiyenin o hale gelmemesi için kadınlarımızın daha uyanık olmalıdır. Biz çağdaş dunyayamı yoksa çag dışına mı itiliyoruz uyanık olalım
Simdi sen yarın açıldın diyelim, eminim direk acık ve dar kiyafetlerle başlamazsın, sadece başını açarsın. herkes saçlarına ve yüzüne bakıyor gibi gelecek, sanki artık herkes seni fark etmiş gibi. olacak, bı yandan hoşuna gider gibi gelse de o gün çok tedirgin olacaksın. gittikce dar ve açık kıyafetler giymeye başladığında erkeklerin bazıları sana ilgi göstermeye başlayacak, sana bı yerlerde kibar davranan erkeklerin seni beğendiği için böyle yaptığını düşüneceksin ama aynı zamanda bileceksin ki bu övgü ve ilgi güzelliğine, vücuduna, saçına makyajına... ve birgün o ar perden iyice yirtilacak arkandan kalcani gösteren mini etek giydiğinde bile utanmayacaksin ve seni seven erkek senden once vücudunu seven bir erkek olacak, kalbini mi once sevdi hic bilemeyeceksin.
Karar senin deger mi
Allah elbet sana nasibin olan kişiyi gönderir ama bunun zamanı bilinmez. Sırf beni seven yok kapaliyım çok çirkin buluyorum kendimi demek yanlış. Sen güzelsin sırf bir dünyalık uğruna ahiretten mı vaz geçeceksin? Dünyaya dalganın sonu cehennem olur o da ceza evinde yatıp çıkmaya benzemez ebedidir. Sabırla bekleyin başınızı açmayın tessettürünüzü bozmayın yaralanan isteyin ve bekleyin. Sabredin.
Cevap
34Cevap
Kendin rahat edemediğin dolayı ve kendi isteğinle açılmak istiyorsan anlaşılır tabi bu normal. Fakat sırf başkaları beğenmiyor bakmıyor diye açılma düşüncesi varsa bence yanlış İsterse tam tersi bakmıyorlar diye kapanma olayı olsun yine yanlış. Kendini nasıl rahat ve mutlu hissediyorsan öyle kalmalısın. Sana bakan seni sen olduğun için baksın zaten.
Anladığım kadarıyla duygusal boşluktasın bu durum biraz tehlikelidir çünkü kişi yeni bir ilişkiye çabucak başlama eğiliminde olur ve büyük hatalara sürüklenebilir. Sırf duygusal boşluğu kapatmak için birisini sokmamak lazım hayatımız olacağı varsa olur demeliyiz sadece. Öbür türlü erkek belalı çıkar filan bide onla uğraş dur vs.
Vallahi benimkide tam tersi, bakildikca ben rahatsiz oluyorum. Bazen ne bakiyorsun dediğim oldu. Erkek atkadaşimda rahatsiz oluyor. Ben kapali değilim, kendi kiyafet olarak ne beğeniyorsam onu kendim için giyerim, başkalarinin gözune için girmek değil. Sende başka türlu bak konuya, belki açilirsan pişman olursun. Ya da bir gün dene, kendini şartlandirma. Bence en iyisi senin öz güvenin için kendin bir şeyler yapmalisin, diş görunuş değil iç güzellik olan şeyler aklinda ve hedef olmasi laazim.
Zaaten bakanlar 5 kuruş para etmezler.. bunu da bir duşun. O sevyede mi istiyorsun yanindaki kişiyi. Ozaman bir heves olmuş olacağiz. herkes sevilmek ve istenmek ister tabiki, önemli olan ne için istediklerini seni. Yüzeysel düşuncelerden çikmani tavsi ederim.
Merhaba
Bu senin şahsi kararın kimse sana kapan ya da açıl diyemez bu senin kendi nefsin kendi kararın başkasının aklıyla değil kendi aklınla hareket et İslam dininde zorlama yoktur her saçı açık kadın cehenneme her kapalı kadın kesin olarak cennete gidecek diye kaide yoktur o yüzden sen kendin karar vermelisin ama şunu unutma güzel olacağım diye açılıp abartma
Bu nasil bir mantik yaa, gorende kapalilar hic evlenmiyor sevilmiyor. Sen sevilmedin diye (ki ne acelen var) boyle bir teoriyi nasil cikarabilirsin acaba..
Hem basortunun amaci da o ya, bu tarz seylerden uzak tutmak anca esin olacak ciddi dusunulen kisiyle oturup konusulur ama sen ya bilmiyorsun ya da umrunda degil, umrunda degilse zaten kapali olmana da bir sebep kalmiyor...
Ben acilcam tayt krop giyemiyorum bıktım artık saçımı boyayamiyorum kimse aşık olmuyor makyaj yapamiyorum
tamam anladik... 🙄
Noldu ya sende mi?
Annem babamda öyle kendini rezil ettin biz seni temiz yetiştirmeye çalışıyoruz sen kendini mahvettin Instagram da tiktokta diyor ne yapiyim
Ya bi uzatma...
Niye?
Peki neden kapandın? Allah'ın emri olduğu için değil mi? Değer mi iki günlük sevgi için ahiretini yakmaya? Bence vazgeç bundan. Hem açık olsan da bir şey değişmeyecek ki.. Seni güzelliğin için mi sevmeli insanlar, kalbin için mi? ¢
Off haklisin ama yapamıyorum 🥺
Sabret biraz daha. Allah sabrının karşılığını verecektir. Hem şunu da unutma; Allah geciktiriyorsa bir şeyi güzelleştiriyordur 🖤
Kapanmam başlı başına çok zor bir karar. Bazı insanlar sürekli eleştiriyor da bu tarz insanları bu konuda. Arkadaş çevremdeki çoğu insan sırf bu baskılardan dolayı açıldı. Sana açıl veya kapalı kal diyemem ama sence tek sorun kapalı olman mı? Kapalı olup sevgilisi olan da çok.
İnsanlar tarafından sevilmek istedikçe hiçbir zaman sevilmeyeceksin maalesef.. çünkü değerini insanların sevgisiyle eşdeğer tutarak düşürüyorsun. Oysa bizim ruhumuz ölümsüz ve içinde sonsuz bir manevi açlık ve istekle yaşamakta bunu hiçbir insanın doyurmaya gücü de cesareti de yetmez. Her şey bir yere kadar..
Bekarlikta nasip evlenmekte nasip acilmakla hata yaparsın güzellik gelip geçici önemli olan kalp güzelliği huyu edep saygısı
Kimse gerçekte buna bakmiyo ama
Kötü kadınlar kötü erkeklere iyi erkekler iyi kadınlara denk gelir
bir yerlerni göstererek birini aşık ettikten sonra o ilişkilenden ne bekliyorsun
En azından seviyo
Erkeklerin beğenmesi Allah ın rızasından emrinden daha önemliymiş demekki
Bırak seven böyle sevsin insan Allah için kapanır benim bildiğim başka kişiler için açılıp kapanmaz evlenince kocana açılırsın
Sen nasıl istiyorsan öyle yap ama iyi düşün çocuk oyuncadk degil sonuçta illa erkeklere güzel gözükmek için acilayim deme
Ben de biriyle tanıştım. Kendisi çok dindarmis, dindar ama açık birini arıyormuş. Ben de nah bulursun dedim. 🤣🤣
Başkaları seni beğensin diye inandığın şeyden vazgeçmen, kendine yapacağın bir saygısızlıktır.
Doğru değil kapalı olmakla sen en güzelini yapıyorsun 😊 çünkü kapanmak Allah'ın farz kıldığı emri açılırsan günah kazanırsın
Aile baskısından kapanan TC kzii özeti sin djskksks
Off yeter napiyim ben çocukken herkes kapalıydı kuran kursuna giderdik etek falan giyerdik eski nesil gitti herkes modernlesti Allah aşkına eskisi gibi etek yazma takan mi var ailem benden bunu bekliyor. Birde yemek yap ev işi yap offfdf
Yargılamıyorum ben skskskjs kendini nasıl hissediyorsan oyle gözük
Kapanmanın amacını bilmeden kapanırsan öyle hissedersin tabi ki
İllaki bakan cikar yani sırf sevilmek için Allahin emirlerinin vazgeçmek saçma
Sen zaten kendi isteğinle değil toplum ne der diye kapalıysan açılmalısın
Sevmek sevilmek için açılmaya gerek yok.. seni öylede seven erkek. cok.
Düşünce yanlış gelen fikir oklarını savur ağızlarına tık gebert onlari
Başkaları için açılmak mı tek bahanen bu mu? Vesvese bunlar dua et bolbol
Bence bu işler kapalı/açık kavramıyla alakalı değil ya tamamen aura
Kapalı hâlini görebilir miyim acaba zannetmiyorum çirkin olacağını
Nasıl mutluysan öyle yaşa hayat bir başkası olabilmek için fazla kısa
Sevilmek için değil kendin istiyorsan yap onuda ne istiyorsan öyle yap bence.
Kendinle sorunlarını çöz kendini tanı anla gerisi ancak o zaman
açılarak sevileceğini düşünme sen kapalı olarakta zaten özelsin farkedilerek gereksiz gözleri toplarsın sadece
Bu sizin tercihiniz bende açık bir kadınım bu hiç kimseyi ilgilendirmez yani kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız onu yapın ama sonuçlarınada sizin katlanıcağınızı unutmayın derim
Kapalı olmak sevilmeye değil zinaya engel olur. Sen sevilmek mi istiyorsun zina etmek mı?
Çok alakasız
@Takatukacııı en az senin kadar
doğru olmasa bile kapalıyken bunu düşünüp kendini üzeceksin yani mutsuz olacaksın tabi önce kendini sev ama kendini hangi halinle sevdiğin de önemli
Amaar erkekler açık olduğunda da beğenmiyorlar zaten çoğunun aklı bel altında
Erkekler kapalı kızlara daha fazla ilgi duyuyor ama daha gizemli görüyorlar bence neden başka
Hayır ilgisi yok kapaliyim of
Kızım neden kapandın açılınca sıra mi olacaklar o zaman seni kullanmak için çaba gösterecekler yine sevgi olmayacak.
Off ya of ben acilcam son kararim
Sen bilirsin
Sırf birileri bana aşık olsun diye seni var eden Allahın aşkını kaybetmeyi göze alıyorsun bide yanlıs anlama diyosun
Erkeklerin mi bakmasi gerek vallahi duzgun bir kapaliysan inşallah kismetin açilir
Yanlış dış görünüşün için sevilmek istiyorsan hiç sevilme insanın huyu güzel olmalı
kapalıyken de sevilebilirsin
Nasıl ki
Çevremde hepsi evli yani
Tamam güzelsen seni severim
Güzelim ama kapanınca kötü oluyor yüzüm uzuyor ve sadece evlenmek istiyorlar isteme lafları geçiyor sevgilim olunca ör. spu damgası yicem ya kapalı olduğum için sadece eşine saçını göster bide bakiresindir kesin diyorlar ama benim ruhum açık.
Nasıl iyi hissediyorsan kendini öyle ol
Gereksiz detay seni beğenen olduğun gibi beğensin
Kapalı da aşık olurlar sana
Sanki açık olunca hepsi köleniz olacak
Keşke lerle dolu hayatın olmasın
Sen bilirsin senin hayatın
Kendine bunu sorun yapmışsın. Gerek yok buna.
Bence başörtüsü çok yakışıyor
Ne kadar saçma
Yanlış
Sonunu mrk ediyom gerçekten😀
Saçmalık
ben kapalı seviyorum usta
Bunin sevilmekle ilgisi yok! Kafanin ici önemli!
Senin kararın
Yanlış yaparsın
Senin tercihin
Açıl o zaman kime ne
Karar senin
alakasi yok kanka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?