Yaratıcıya karşı git gide kaybolan imanım?

En başta söyleyeyim burada ilahiyatçıyim diyen adamla saatlerce din İslam hakkında konuşuruz bilgi tarafından genel de açığım yok ve daha kötüsü ben yıllardır namaz kılan Allah'ın isteklerine ters diye işimi, evliliğimi herşeyimi okulu mu bile elimle itmiş bir insanım gelgelelim yaş oldu 30 bakıyorum benim iman etmeyeni inandırabilegim bir yaratıcı yok inandıramam. kimseyi yani sizin vs et mı? Deliliniz ne mesela? bakıyorum hayata düzene yani hiçbir yardım yok ki ortada bilmiyorum duasına icabet bulan bir kul var mı? Boş safsata yapmadan aynen bak şöyle yardım etti diyecek ya abi bilmiyorum ben hala ibadet ve taatlerimde devamlıyim. ama artık beni çok korkutan bir Allah inancı da yok sonsuz merhametli deniliyor ama yaşanan olaylarda merhamet yok Nasıl oluyor? Düşünüyorum bu saatten sonra ney beni Allah'a bu gibi terim ve inançlara yaklaştıracak ne olabilir ya nefsi isteklerden de bahsetmiyorum hayatta boş geliyor zaten ama her yerde emir ve yasakları karşımıza çıkan Allah'ın merhamet ve rahmeti yardımı nerde.. yağmur yağdırmasi vs gibi örnekleriniz için Allah'ın sonsuz kudretini söylediğimiz için boş komik bir yorum olarak görürüm bunu.. sonsuz kudrete yağdırsin abi zaten yağmuru haşa biz ki yagdiricaz bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

Yaratıcıya karşı git gide kaybolan imanım?