Bahcemiz de anne kedi ve 3 yavrusu var. Yavrular 4 aylık oldu. Daha dün bir yavrusuna araba carpmıs bizim kapı önünde. Hayvam resmen sürüklenerek çöp konteynırının altına girmiş ve orada ölmüş hemen. Kardeşleri annesi basında bekleyip temizliyorlardı. Gece annesi o çöpün altında bekleyip durdu. Hayvanı çöpün altında bırakmadık öyle anlasılmasın. Her neyse babam kedileri beslememizden bile rahatsız normalde. Alıştı beslememize artık ama görse kovuyor bahceden yine. Ya da bina içinde görse kovuyor. Araba carpam kedi için o da canım mı ölceğinş bilmiyor mu gidiyor gibi seyler söyleyen biri. Merhameti sadece insanlara ya da işine geldiği gibi. Dün bile hayvan o nolcak gibi cümle kurdu. Bizim bina da boş dairemiz var. Onları oraya bir odasına alalım diyorux. Sahiplendirmeye calısalım ve anne kedi de hamile kalmadan kısırlastıralım diyorux. Ama babam buna müsade etmez cok iyi biliyorum. Ama onu ikna etmek de istiyorum nasıl ne yapabilirim bilmşyorum. Çok üzgünüm yalnız korkarak acı içinde öldüğü için. Kendini resmen güvenli yere almak için sürünmüş. Kalbim cok kırık ve öfkeliyim. Daha yeni agız yarasını iyileşip yemek yemeye baslamıstı.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle sahiplenilecek olan hayvan mutlaka tüm ailesi ile birlikte sahiplenilmeli, şayet bir kedi ya da köpek aile bireylerinden birini kaybettiğinde aynı bir insan kadar üzülüyor, buna şahit oldum
Yani hayvan sahiplenmek isteyenler onları sokaktan tüm aile üyeleri ile almalı kaç kedi varsa yani , bir kaç gün orada gözlem yapmalı veya esnafa sormalı bu kedinin kardeşi vs var mı tek mi diye
2 ) bakılacak hayvan mutlaka em az 2 tane olarak bakılmalı ve karşı cins olmalı, yalnız olan hayvanın gerçekten canı sıkılıyor arkadaşlar yemin ederim kötü oluyor hayvan
3) babayi ikna edin , ikna olmuyorsa dua edin başına ufacık bir kaza gelsin sonra deyin ki bak bu kedileri bakmak da sadaka sayılır hanemizin sadakası olsun bunların yiyeceği ayda 3 ekmek ne olacak diye Olmadı gizli gizli bakın vaz geçmeyin bir iki defa kendisine verdirmeye çalışın ekmek vs şayet insanın kalbi yumuşuyor
Son olarak 1 yaşını doldurmadan sahiplendirme yapıp birbirinden ayırmayın hayvanları mümkünse ve bu yazılarımı her yerde yayınız
Senin pamuk kalbine 💐 bunu bırakıyorum bu arada
Evin yola bakmayan sadece bahcelere bakan yan bahcede kilerimiz var. Küçük bir oda gibi. Sadecd kapısı açık o da zateb bahceye bakıyor yan bahceye. Orada onların evi suyu mamaları hep var. Yaralandıkların da elimden geldiğince kardeşimle ben tedavi ettiriyoruz. Patisinde yara agzında yara vs gibi. Babam da oraya izin vermezdi asla. Ama ben hiç ona sormadan orayı temizledik ve hazırladık kış da geliyor diye yer yapmıstık 2 ay önce. Babam gördü bir sey demedi ama sebebi vardı çünkü ben artık orada değiliö evlendim ve baska ülkeye geldim. Bu yüzden babam sanırım ben yokum diye artık üzülüü benddn cekinip bir sey yapmadı o yere. Ama yine şikayetlenmeye devam ediyor kardeşime laf carpıyormus arada. Ben asla yalnız bırakıyorum kardeşim maddi manevi hep yanındayım hayvanların da elimden geldiğince. Babamı aylardır yumusatmaya calısıyoruz. Bahcede yatarken babam görüyor kediyi cok füzel uyuyor diyip resimlerini cekiyor ama nasıl bir odarda merhametsiz kayıtsız kalıyor anlamıyorum
Merhamet her kalbe misafir olmaz
Sen en iyisini yapıyorsun sadece bunu bil , hayvana merhametin karşılığını 2 dünyada da alırsın emin ol
Umarım babam bir an önce bir seylerin vesilesiyle değişir cok gec olmadan. Çok istiyorum bunu. Babama da cok öfekliyim. Kendimi de suclu hissediyorum ve ister istemez babamı da sorumlu sucluyorum. İnanamıyorum cidden bu kaza 5 dk içindd oluyor kardeşim onları kilerde besleyip yukarı cıkıyor. Sonra baska kedi görüyor çöpün orada ona da mama vermek için gidiyor asagı. Bşr bakınıyor bütün kardeşleri ve annesi orada toplanmıs çöpün altında. Ne ara oluyor ne ara ölüyor. Hayvan cok kan kaybetmiş o halde sürünmüş. ve orada karxdşim inene kadar ölmüş. Hep bunun olacagından korkuyordum.
Olacağı varmış, bende böyle şeylere çok üzülürüm, 1 hafta olmadı yavru kedim öleli
Kayboldu gitti hayvan
Kardeşinin önceliği sahiplendiği kedi olmalı, yakına mama koymasın ki baktığınız hayvanlar kendileri için koydunuz sanıp gitmesin yolun karşısına
Onların yedikleri yer evin baya aeka vebyan gibi kısmında. O çöpün oldugu yer evin ön bahce yol kısmı. Kardeşim kedi gördükçe oraya koyuyor. Sürekli mama bırakmıyor oraya. Çünkü bu sefer cok fazla sokak köpeği geliyor oraya. Ve o cöpün adka tarafı komple bos ve bahce yesillik agaclık. Oraya sürekli gidip oyun oynuyorlardı. Anne kedi doysa bile çöp karısıtıyordu. Yavruları da eğitiyordu böylelikle sanırım. Biz olmasak da komsular oraya bazen et falan atıyor kemik atıyor yani önleyemiyoruz oraya gitmemelerini. Onlar çöpe gitmese bile o büyük yolun diğer tafaındaki yeşillikte oynamaya gidiyorlar. Evin kamerası vad bizim. Baktık adam resöen carpmıs yavaslamamıs durmamıs carptım diye. İnip bakmamıs.
Kedilerin annesini eve almak istedik hep ama babam hep karsı cıktı. O karsı cıkarken eve almamız ya tersi olursa yani daha kinlenirse diye korktuk. Bahcede baska 2 yetişkin kedi daha var ama onlar yemek yer giderler arada kalırlar. Onlardan acısını cıkartmasından korktuk
O kadar vahşi biriyse ciddi ciddi konuşun babanızla
Senin gibi ve kardeşin gibi pamuk yürekli altın kalpli birinin babası nasıl böyle olabiliyor ya
Vallahi ALLAH senden de kardeşinden de razı olsun , gerçekten ALLAH iki dünyada da sizi mutlu etsin
Amin
Ne güzel insanlarsınız ya siz
şu an sen orada mısın yani kedileri kilere koymak istesen kabul etmez mi baban ciddi ciddi konuşsan
Kediler zaten kilerde. Ama kiler binanın dısında bahcemizde kiler. orada yatıyorlar yemek su içiyorlar. Ama işte dısarıda da geziyorlar. Benim demek istediğim 3 yavru ve anneyi eve almak. Yavruları sahiplendirmeye calısmak ve anneyi kısırlaştırmak. Ve bunşar için bizim boş dairemiz var aynı binada. En azından gecici süre orada kalsınlar. Ama babam işte buna da karşı. Bari anne kedi 1 hafta iyileşene kadar kalsın diycem ama babaö bunu kabul eder mi bilmem. Ben baska ülkedeyim yeni tasındım buraya. Kardeşimle ilgilenşyorduk kedilerle. Şimdi kardeşim ilgileniyor ama yani maddi manevi ben destekliyorum yine. Bugüm babamı arayıp biraz güzelce konusmaya calıscam en azında onları boş daireye gecici süreliğine de olsa almak için. Yoksa zaten kediler o kilerde kalıyor bahcede.
Bir şekilde ikna et , tatlı dille konuş kabul ederse para gönderirim de biseyler ikna et yoksa bidaha konuşmam senle de , bi şekilde al hayvanları eve ☺ ALLAH senden ve kardeşinden razı olsun altın kalpli insanlar, birde mümkünse sahiplendirme yapmayın birlikte büyüsünler ayırmayın ailelerinden zaten birazcık büyüdüklerinde kendileri yiyecek buluyor sokaktan inanin ki , ve biraz büyüyünce kendileri uzaklaşıyor oradan ayırmayın birbirinden
Lütfen sahiplendirme yapmayın onlar 6 aylik olduğunda kendilerini doyuruyorlar çöpten 1 yaşına gelince de kendileri yavaş yavaş uzaklaşıyor zaten ayırmayın ya birbirinden
Bana kalsa ben hepsini eve alıcam kardeşimle. Annem dd bir sey demiyor. Ama babam bahcede kedi doldu diye söyleniyor. Biz beslerke. Söyleniyor. Bize sokaklarda bile olsa bagırıyor balkondan. Bu annenün bir önceki yavrusu Şu an 10 aylık erkek kedi ve bahcede kaldı. Diğrr erkek kedide annesizdi biz besledik ve o da bahcede kaldı. Annenin 2 yavrusu erkek. 1 i dişi. 4 bucuk aylıjlar. Yakında dişi kedi de kızgınlıga girer diye korkuyorum. Hem onun hayatı için hem o da büyük ihtimal burada doğuracak ve babam en sonun bir sey yapcak hepsini toplayıp kovcak diye korkuyorum. Komsular zaten ayrı şikayette. zaten sahiplenen cıkmıyor. Babam inat ve sadece kendi bildiği doğru sana biri. Dini bile kafasına göre yprumluyor. Misal hayvanlar için sessiz kullarım diyen Allah diyoruz. Sacmalamayın kul insana denir. Hayvana denmez diyor. İnatlasıyor. Yoksa ben mamasın da suyunda değilim. Yetişemediğimde evde yemek yapar yine veririm. Ama babam sorun.
Bu arada yavrular ve anne bos dairemizde babam 1 haftalıga izin verdi. Ama 8. Gün olursa cıkartırım dedi. Bugün anne kısırlasıyor ameliyatta lütfen dua edin
içim daglandı çabuk onlara başka bir bahçe bulmaya çalış sahiplendirmeye çalış oradan uzaklaştır diğerlerinin de başıına gelebilir,
lütfen o kediler ölmesin rica ediyorum ve sakın belediye veterinerine verme kedileri öldürüyorlar sana vermiyorlar
Maalesef komşularımız da kedi girsin istemiyor bahcelerine. Bizim evin kileri var kapalı alan sadece kapısı bahceye acık yola bakmayan yan bahcede oraya onlar için 2 ay öncd yer yapmıstık. orada yemek yer su içerler ve yatıyorlar evleri var orada. Lakin ben baska bahcedeb ziyade eve gecici süre almak için babamı ikna etmek istiyorum. Ama nasıl yapacagımı bilemiyorum. Ki bu yavrularun annesi de bizim bahcede doğdu büyüdü. Babam önceden bu anne kedi yavruyken mama alır verirdi. Ne değişti bu adam da anlamıyorum. Bir de yani namazında biri hani doğrusunu söylüyoruz öyle deme günah diyoruz sinirleniyor.
baban vicdansız biri o zaman
şöyle yap resimlerini çek facebook hayvanseverler kuluplerine foto koy bunları sahiplenmek isteyen var mı diye veyahut instagramda hayvan sahiplendirme yaz bir sürü sayfa var araya dmden mesaj at foto yolla onlar paylaşiyorlar
o esnada babanı ikna et vebali senin boynuna olur diyim ben
evde iki kedi besliyorum bende
kilere al gizliden gerekirse babana agla zor durumda bırak ama al onları lütfen yazık ya gözlerim doldu
Hiç unutmuyorum yazın baska bir komsunun bahcesinden baska anne kedi ve yavruları çöpün oraya gelmişti yemek aramak için. Ben görünce hemen cıktım dısarı mama verdim ama ürkekler tabi baya. Yediler ve sonra o aksam o yavrunun biri araba yüzüzünddn öldü. Babam gelip yanıma senin de beslediğin her kediye hayvana bir sey oluyor ölüyor ha gibisinden bir cümle kurdu. Ben o an babamdan sogudum. Bir günde bir 2 aylık kedi arabanın altında sıkısmış pat diye ayagımın yanına düşmüştğ araba yanımdan gecerken. O an onun can çekişini unutamıyorum hemen öldü zaten. Cok agladım babam da görmüştü. Yine klasik hayvan işte s a l a k mı giriyor oraya dedi. Bu kadar hassas olma böyle seyler karsısında dedi bana. Babamın merhametsizliğini büyüynce anladım ben. gercek yüzünü. Böyle birine aglamak ise yarar mı sizce
babanız gerçekten kalpsiz biri o halde onları çabuk yarın başka bir kişiye sahiplendir götür oradan uzaklaştır onları lütfen diyorum
arkadaşlarına söyle bu kedileri almak ve evinde bakmak isteyen var mı diye yap bunu lütfen
Arkasdasım hiç yok. Bulundugum yerin hayvan koruma sahiplendidme instagram sayfasına ilan attık sadece görüldü attı daha paylasmadı. Kardeşim arkadasına söylücek o da yakınlarına. Biz aylardır bir şeyler yapmaya calısıyoruz ama bir türlü olmuyor. Bizim kendi yerimiz o kadar müsait ki boş bir daire var ya. Oraya da mı istemez insan. Oraya almak cok istedik hep onları ama alamadık. Babamın daha cok kızıp kinlenmesinden korktum. Elimizden gelenin dahabfazlasını yapmaya calısıyoruz. Bilmiyorum ne olur.
sor araştır okuldan falan bul sor lütfen ölmesinler lütfen
Bu arada yavrular ve anne bos dairemizde babam 1 haftalıga izin verdi. Ama 8. Gün olursa cıkartırım dedi. Bugün anne kısırlasıyor ameliyatta lütfen dua edin
tamam inşaAllah rahat geçer ve bir şey olmadan çıkar
Durumı iyiymiş. İyi gecmiş ameliyat. Bir sey sormak istiyorum. Kedi kumu olarak ne önerirsiniz? Ama biraz uygun fiyatlı olursa daha iyi olur
best clump kedi kumu kullanıyorum ben 70 tl falan
Tesekkürler cook