Böyle bir babayı nasıl ikna edebilriz?

Bahcemiz de anne kedi ve 3 yavrusu var. Yavrular 4 aylık oldu. Daha dün bir yavrusuna araba carpmıs bizim kapı önünde. Hayvam resmen sürüklenerek çöp konteynırının altına girmiş ve orada ölmüş hemen. Kardeşleri annesi basında bekleyip temizliyorlardı. Gece annesi o çöpün altında bekleyip durdu. Hayvanı çöpün altında bırakmadık öyle anlasılmasın. Her neyse babam kedileri beslememizden bile rahatsız normalde. Alıştı beslememize artık ama görse kovuyor bahceden yine. Ya da bina içinde görse kovuyor. Araba carpam kedi için o da canım mı ölceğinş bilmiyor mu gidiyor gibi seyler söyleyen biri. Merhameti sadece insanlara ya da işine geldiği gibi. Dün bile hayvan o nolcak gibi cümle kurdu. Bizim bina da boş dairemiz var. Onları oraya bir odasına alalım diyorux. Sahiplendirmeye calısalım ve anne kedi de hamile kalmadan kısırlastıralım diyorux. Ama babam buna müsade etmez cok iyi biliyorum. Ama onu ikna etmek de istiyorum nasıl ne yapabilirim bilmşyorum. Çok üzgünüm yalnız korkarak acı içinde öldüğü için. Kendini resmen güvenli yere almak için sürünmüş. Kalbim cok kırık ve öfkeliyim. Daha yeni agız yarasını iyileşip yemek yemeye baslamıstı.

Böyle bir babayı nasıl ikna edebilriz?