İnternette neden yalan söylerler?

internetten konuştuğum birkaç aylık çocuk bana hiç kız kankam ya da arkadaşım olmadı diyerek yalan söyledi hesabına ve instagramına baktığım zaman bir sürü kızla oyun oynadığını hatta takip ettiğini gördüm sorunca da onlar sadece internetten öylesine kişiler dedi gerçekte de hiç kız arkadaşım yok dedi fakat diğer hesaplarına da baktığım da birkaç kız gördüm bana tanımıyorum dese de gerçekte de konuştuğu kızlar olduğunu görünce bana yalan söylediği için iletişimi kestim neden bana yalan söylemiş olabilir? yalanının ortaya çıkacağını hiç mi düşünmedi? iletişimi keserek iyi mi yaptım? ben gittikten sonra baya bir özür diledi yalan söylediği için daha önce de yalanları olmuştu yakalamıştım yanımda da pek konuşmuyordu çok nazik iyi bir erkek gibi görünüyordu fakat gerçekleri öğrendiğim zaman emin olamadım düşüncelerinizi merak ediyorum ve tavsiyeye ihtiyacım var neden internette ki insanlar doğrusu kız erkek fark etmez bu tarz konularda yalan söylüyorlar ve sonra hiçbir şey olmamış gibi başka insanlarla konuşmaya devam ediyorlar?

İnternette neden yalan söylerler?