Selam
anne babasını kaybedenin mi yüreği çok yanar evladını kaybedenin mi?

Selam
anne babasını kaybedenin mi yüreği çok yanar evladını kaybedenin mi?

İkisi farklı his farklı konu ama babayı kaybettiğimde cok canım yandı aylarca toparlanamadım hala eh durumdayım, anne hasta yetim kalmak kimsemin olmaması koymuyor ama kaybedeceğini bilmek ve bunu yaşamak belkide sokaklara düşeceğimi bile bile o acıyı derinden hissetmek ölüm daha tatlı geliyor.
İkiside birbirinden zordur.
Hele sevdiğin annen ya da babansa.
Benim için anne acısı daha zordur. Çünkü annem beni seviyor babam ise sevmiyor. Babam ölse umrumda olmaz. Annem ölürse ben tek başıma Yaşamak zorunda kalırım çünkü ben annemle yaşarım. Her gün her saat o günün gelmesini bekliyorum. Ne gün ne zaman gelecek o gün diye.
Ama evlat acısı da hiç biseye benzemez.
İkisi de aynı gözyaşını döker.
En nihayetinde diyebileceğim, yaşlanmış yürekler evlat acısı yaşamamalı.
Koca bir ömrün son demlerinde, insan büyüyen evladının sonuna tanıklık etmemeli diye düşünüyorum.
Genç bir yürek direnebileceği, savaşabileceği motivasyonlar ve nedenler bulabilir. Ancak yaşlı yürekler için hayat öyle bir şey değil.
Acının ayrımı yoktur bence. Her acının kendi içinde derin yarası ve üzüntüsü vardır. Annem hep şey der "Oğlum sen benim gözümde hala çocuksun taa ki ölümüme dek. İşte o zaman büyümüş oluyorsun" bunu başka bir yerde de okumuştum.
Cevap
31Cevap
Selam gadası 🙃
Ölümün her türlüsü çok acı verici oluyor
Bence evlat acısı çok daha zor. benim için
Ablam 14 yaşında vefat etti , annemin nasıl ciğerinin yandığını hala bile ağladığını ben görüyorum, babalar içlerinde yaşar içlerinde ağlar. annem sırf ablamın mezarına gidip ona kuran okumak için kurani kerim okumayı öğrendi sürekli hayrını veriyor. evladiyla imtihan edilen anneye cennet müjdesi var evlat acısı o kadar zor çünkü 🥺
Evlat acısı tabikide zor anne baba yaşlanınca ölüyorlar zaten seninde ayrı yuvan oluyor kendi ailen oluyor
Evladı olan evlat acısı der. Evladı olmayan anne baba der fakat bu dünyada her türlü acıya hazırlıklı olmalıyız. Hayat acıdır maalesef herkes her an gidecek gibi düşünmeliyiz ki o an dik durmak için
Dur gece gece girme oralara düşünmek bile istemiyorum sırf rüyamda gördüm diye gece boyu ağlayıp sabah anneme sarılmışlığım var rüyası bile deliye döndürdü düşün
🥺🥺
İkisi de birbirinden beterdir. Allah herkese sıralı ölüm versin diyorum ben.. Benim dedem hem oğlunu kaybetti hem de üç sene önce eşini kaybetti. Evet çok tartışıyorlardı kavga vs vardı ama hala parmağında yüzüğü duruyor çok ağladı çok üzüldü.. Hala da üzülüyor.. O yüzden ikisini de yaşamak en zoru olabilir.
Rabbım kimseyi bunlarla sınamasın ama evlat acısı diyorum. Ama aradaki bağlarda önemli ne ana baba evlat var birbirlerini öldürdü.
Benim için kardeş acısı diyorum hayatımı alt üst etti.
İkiside çok zor. Her ikisinde de insan kendisini eksik, yaşayan ölü hisseder. Adeta yaşamaz. Ölüden farksızdır. Allah kimseye İkisini birden aynı zamanda yaşatmasın.
anne olmadığım için bilmiyorum ama anne ve baba acısı bana çok zor geliyor. onları kaybetmeyi hiç istemem
Evlât acısı yaşamadım bilmiyorum ama sıralama yapacak olursam evlat acısı anne acısı kardeş acısı baba acısı eş acısı diye sıralandırırım
Evlat acısı daha zor. Bu yüzden herkes ana baba acısını tadabiliyor da evlat acısını herkes kaldıramıyor.
anne ölürse öksüz.
baba ölürse yetim olur çocuk
çocuk ölürse
anne de ölür baba da ölür, yaşayarak ölür
Evlat acısının tarifi yok bence
annesi babası vefat edene öksüz ve yetim kaldı diye acının tabiri konmuş evladı ölenin tarifi yok
Yetişkin biri için evlat acısı...
Bir çocuk için anne baba acısı...
Anne babalarımıza uzun ömürler versin Allah.. Ama evlat acısı bambaşka bir boyut bence. Allah kimseye göstermesin evladının acısını. Düşüncesi bile korkunç
şu an ikisinide sahibim, söylemek çok zor kaybeden kişiler çok iyi bilir.
Bir baba olarak söylüyorum, Tanrı kimseyi evladı ile sınamasın.
Daha bir evladım olmadığı için yorum yapamayacağım.
Seçim yapamadım. İkisinin de acısı kıyas yapılamaz bence.
İkiside çok zor yani kelimeler kifayetsiz kalıyor bence
Evlat acısı olduğunu söylerler, bunun korkusu bile ebeveyn olunca anlaşılıyor.
ikisi de zordur elbette Ama evlat çok can yakar ne ana ne baba gibi değildir
ikisi de zor içinde..
ikisini de yaşamak istemem..
Hepsi zor ama evlat acısı daha bir katlanılmazdır bence
Acıların en büyüğüdür evlat acısı. İnsan aklını yitiriyor
Baba Acısı Daha Zor Kendimden Biliyorum Baba Acısı Yaşıyorum
Anne babanın yokluğunu herhangi bir isim bulunmuş öksüz ya da yetim ama evlat acısının Bir ismi yok
Çok şükür ikisinide hiç yaşamadım ama yaşayanlar genelde evlat diyo
Evlat acısı nin üzerine bir acı yoktur anne baba acisida tabiki büyük bir acı ama en büyük acı Evlat acisidir
Anne acısı. Ama ailen için evlat acısı daha zor olur
Annemi kaybettim acısını 3 yılda ancak atlattım evlat acısını düşünmek bile istemiyorum.
eş acısı hepsini sollar
Evlat acısı daha zor gibi
Bence evlat acısı daha zordur
buna bir tek bir cevap vermek imkansız 😓
Evlat acısı olduğunu duyuyorum
Evlat tabi ki. Evlat acısı hiçbir acıya benzemiyor
İkiside zor maalesef..
Her ikisi de birbirinden zordur
Bilemedim şimdi ikisi de çok ağır olur ya
Evlat acısı daha ağırdır bence.
İkiside bence çok zor
İkisi de zor bence