Korkunç oyuncaklar çocukların psikolojisini olumsuz etkiler mi?

-
(7 Ocak 2023, HuggyWuggy, saat: 10:21).
Evet etkiler
Hayır etkilemez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Korkunç oyuncaklar çocukların psikolojisini olumsuz etkiler mi?

-
(7 Ocak 2023, HuggyWuggy, saat: 10:21).
Evet tabi ki etkiliyor. çünkü çocuklar küçükken gördüğü şeyleri ya da izlediği filmlerden kolay etkilenir. hatta bu uzun yıllar psikolojisinde yer edinebilir. o yüzden böyle oyuncaklar yerine daha normal ya da öğretici oyuncaklar alınabilir. zaten ben peluş bebekleri ya da bu tarz oyuncakları her zaman korkunç ve gereksiz bulmuşumdur. yani daha kullanışlı olmalı mesela bayblade gibi.
Katılıyorum daha eğitici ve güzel gözüken şeyler alınabilir. Bu arada örnekteki oyuncak nedense bana tatlı geldi xD.
Evet şirin bir oyuncak XD dfggf
:D
Evet etkiler. Onlar maymun gibidir. Her gördüklerini kopya etmeye çalışır. Bilinç altına yerleşir her şey. Dış etkilere tamamen açıktır. İyiyi de kötüyü de bilmeden kapar. O yüzden olumlu ve hüzel davranışlar hüzel şeyler görmeli. Ruhu temiz kalmalı. 😎🤗🌸
Etkiler tabi. Özellikle soyut ve somutu ayırt edecekleri süre zarfına kadar korku ile ilgili her şeyi gerçek sanacakları için bu onlarda bir korku durumu oluşturacaktır.
Evet çünkü adı üstünde korkunç oyuncaklar... Bu yüzden bence de daha normal oyuncaklar alınmalı.
Korku sonradan öğrenilir, doğuştan bizimle gelmez. Yani bu mantıkla etkilenmez derim ama etkilenirler. Biri tükürse nem kapıyo herkes mantıklı düşünmek boşa
Evet bu yüzden daha normal görünümlü oyuncaklar tercih edilmeli.
Anladım teşekkürler :).
Cevap
10Cevap
Etkiler bence o yüzden mümkünse hiç tercih edilmemeli sadece işte 7 yaşında falan kendi isterse alsın bişey demem.
7 yaşındayken peki korkunç bir oyuncak tercih ederse gene de alır mısın :)?
:D babasııı kızına daha hassas olmalısın
Evet baya etkiler ben testere filminden etkilenmiştim atlatmam baya uzun sürdü hatta zihnimin altında yatıyor zihin altına girdiğinde büyüse bile çocukta etki bırakıyor atlatması çok uzun sürüyor
çocuğa böyle oyuncak almam. kızım bebek istiyor. lego aldım sevdi.. jenga aldım hoşuna gidiyor dizmesi. korkarlar yatarken aklına gelir o oyuncak
Tabii ki de etkiler günümüzde kötü ve pis oyunlar var farkında olmadan çocukların beyinlerini kirletiyoruz
Her çocuğun hayalinde oyuncaklar canlanır
Etkiler yaşına uygun oyuncak secilmelidir
Etkileyebilir.
bebekler korkar da cocuklar tınlamaz o kadar
Evet
Kesinlikle çocukların psikolojisini etkiler
Bence etkiler
Etkiler
Tabi etkiler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?