Egeli insanların yeme kültürü çok farklı neden?

Kız arkadaşım. aksam yemeğe geldi bize İzmir'de yaşıyoruz fakat aslen adıyamanlıyız annem yemekleri bol baharatlı ve tatlı yapar yedikçe yiyesin gelir arkadaşım bugün bize geldi annem tavuk yaptı fırında sarma mumbar yapmıştı arkadaşım bize geldi mumbar asla sevmezmiş kokusundan kusarmış bizde ona tavuk koyduk ağzına aldı yüz ifadesi değişti belli etmemeye çalıştı ama anladık ailecek sevmedi tadını annemde anladı sarma al yavrum dedi biz sarmayı tepsiye döker yeriz ona çok tuhaf geldi şaşırdı ama oturdu ağzına bir sarma aldı o da hoşuna gitmedi acı geldi kendisi acıya dayanıksız hiç yiyemez yani ağzına ne aldıysa yemek istemedi bizde haliyle bozulduk aç kalktı sofradan anladık o gittikten sonra annem de bence bu kızla görüşme ilerde sorun çıkar burnu düşse yere almayan tiplerden dedi İzmir insanı sosyete olur baksana yemekler ona çok farklı geldi dedi aşırı bozulduk biraz bizi tuhaf gördü bende utandım babam eliyle yiyor onun salatasina kadar ekmek bandı kaşığını ağzına alıp tekrar soktu haliyle tiskindi gibime geliyor çok şaşırdı çünkü babam öyle yapınca annemde kızdı babama kız gidince dedi misafir var evde ne biçim yiyorsun kızın tabağına niye ekmek banıyorsun nasıl bir insansın her gün yediğin gibi bugün yemesen ölür müsün falan dedi annemde birdaha o kızla görüşme iyi bir kıza benziyor ama çok ayrısınız bağdaşamazsınız dedi ben çok utanıyorum bidaha nasıl yüzüne bakarım arkadaşımın kıza rezil oldum ailemi gördü yeme şeklimizi yemekleride beğenmedi
Egeli insanların yeme kültürü çok farklı neden?