Millet ne hayatlar yaşıyor be diyorum bazen daha gencim ama aileme bakıyorum hepimiz asgari ucretliyiz insanlar duyuyorum dünya kadar parası var arkadaşım aileden zengin bıktım ya of
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İsyan etmiyorum allah muhafaza ama diyorum tabi bazen insaniz sonuçga nefis istiyor. Cok zengin olmak değil ama istediğimi alabilmek daha rahat yaşayabilmek isterdim. Bunun için de şukur dua ediyorum ve çalişiyorum yapacak birnşey yok. Bir de aç değiliz elhamdulillah yani abartmiyorum da yoklukta da değiliz. Biz de emekli maasiyla geciniyoruz 6 kisi
Bir emekli maaşıyla nasıl geciniyosunuz 6 kişi?
Allah'a isyandan bahsetmedim ya sisteme yani ekonomik durum falan
Valla geçiniyoruz mutfaktan okul masraflarindan baska doğru düzgün giderimiz yok tabi bir de faturalar.
Emekli maasi sormasi ayıp kaç lira abla imkani yok 6 kişinin tek maastan gecinmesinin
İnan geçiniyoruz emekli maaşi 9 küsür babamin. Ben berekete çok inanirim ve şükre millete 20 bin yetmiyor 3 kişilii aileye biz 9 la geçiniyoruz. Ama dediğim gibi kendimize bir harcamamiz yok kurban harici et filan da almayiz mutfak alişverişimizde bol ve pahali seyler değil gerçi pahali olmayan hicbir sey kalmadi
Annem 9.500 babam 6.000 alıyor babamın aldığı borca annemin aldığı mutfağa gidiyor aylık sadece 2.000 lira kenara konuluyor. Ablacım senin dediğin geçinmek değil korun tokluguna yasamak oluyor et yemen lazım kenara para koymak lazım
Katilmiyorum. zaten zor bir yasanti olduğunu söylüyorum ama geçiniyoruz her ne olursa olsun yiyecek yemeğimiz evimiz suyumuz az çok harçliğimiz var. Şükür etmeden nimet artmaz. Ayrica çok kazanan da para bize yetmiyor diyor videolari izliyorum youtubdan adam 25 30 k kazaniyorum memnun değilim gecinemiyorum diyor ben buna nankörluk olarak bakiyorum lara geldikçe harcamalar artarsa para asla yetmez. Kanaatkarlikk burada devreye giriyor. Bizim hiç borcumuz yoktur kredi kartlarinjn ödemeleri vb. Hariç. Sürekli bir mobilya veya beyaz eşya elektrikli ev aleti filan almiyoruz yillardir. Ama bakiyorum insanlar surekli bir tencere tava perde hali bitmeyen borç batağindalar. İhtiyaç fazlası yani kastettiğim.
Evdeki koltuklar bozular 10.000 liraya koltuk aldik bu bir ihtiyaç taksitli aldik tabi 10 ay 1.000 lira şu an ekonomik kriz var yani bu inkar edilemez bir şey
Ihtiyaçsa alinir tabiki o ayri ama sürekli bir seyler alip borç yapanlari anlamiyorum anlamiycam. Biraz da esyalari özenli kullanmak gerek. Buzdolabi camasir makinesi ve bulasik makinesi hepsi en az 15 yillik bizde nazar değmesin bozulma yok hicbirinde simdi bozulsa bizde alicaz mecbur ve ciddi borca giricez. Hayat zor inkar etmiyorum. Ama her şey de imtihan cunku ayetle sabit "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık mallardan canlardan ve ürünlerden biraz azaltma ile (fakirlik) deneriz. (Ey peygamber) Sabredenleri müjdele. Bakara 155.
Sabredenlerden olabilmek duasıyla 🤚
Evet bazen
Ne konuda
Genel olarak 🙄
Bende ayni
Tam olarak bu