"Başını ört" diye bir emir vermeden "başörtüsünü yaka üzerinden bağla" gibi dolaylı bir emirin olması ilginç değil mi? Bu kadar önemli ve sembolik bir örtüyü neden dolaylı yoldan anlatmak istemişler? Çünkü başörtüsü diye bir şey olmadığı için. Başörtüsü kelimesi hatalı deniyor.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
"Kur'an-ı Kerim'de başörtüsü 24 sıra numaralı Nur suresinin 31. âyetinde geçmektedir. "Kadınlar, başörtülerini, göğüslerinin üzerinden bağlasınlar; yani başörtüleriyle göğüslerini de örtsünler" mealindeki bu âyette geçen "humur" kelimesi, başörtüsü manasına gelen "hımâr" kelimesinin çoğuludur.
Tamam da bu bu kadar önemliyse niye başını ört demek yerine başörtüsünü göğsünün üzerine yakanın çevresine falan filan üzerinden bağla diyor diye soruyorum
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
15
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Valla benim abarti oldugunu sandigim sey sanirsam en gercek ve dogru olan. Full kapali olanlar yok mu sadece goz ve alninin gozukmesi (el bilekleri falan acik olabilir tabi canim) sanirsam en en dogru dort dortluk olan. Burdan birisi var iste oyle peceli full, o anlatmisti bide annem de ne kadar kapali namazinda niyazinda insanlar olsak da ona sormustum birinde o da evet demisti yanlis anlamamistir heralde beni ama olabilir tabi ama sonrasinda sey demisti iste yasadigimiz zamandan bahsettigi zorlaniyoz falan hani eski zaman olsa herkes oyle gezerdi ama simdi genel olarak insan disa cikip yemek yeme icme olsun pek mumkun gibi degil bide yurtdisinda yasiyoz o da ayri zorlastirir insanlar zaten irkci en ufak yanlisimizi ariyorlar camur atmak icin, ben sahsen isterim yani. Zaten istegim kapali es yonunde tabi ama o tarz bulmak da tabi cok yok oyle olan olanlarda bana denk gelmesi imkansiz gibi bir sey o yuzden en azindan duzgun bir sekilde kapali basortusunu yapsin bol giyinsin boydan ibadetinde vs ona da raziyiz...
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Allahım kalbınıze göre bırını versın nerede yaşıyorsunuz
Cevap sahibi
+1 yıl
Allah razi olsun. Iskandinavya diyelim...
Soran
+1 yıl
Selamun Aleykum sorun olmaz ise size birsey sorabilir miyim?
Cevap sahibi
+1 yıl
Aleykum selam, buyur tabi..
Soran
+1 yıl
Özelden olabılır mı veya kımsenın göremeyeceği bır yer
Cevap sahibi
+1 yıl
Olur da hayirdir inshallah konu neydi Sana nere uygunsa..
Cevap sahibi
+1 yıl
Allah kabul etsin. Yok tabi olur. Aralik yok dimi noktadan sonra. Buldum sanirim birisini, yurtdisindamisin sende
Soran
+1 yıl
Evet tam yazdigim gibi yaziliyor Allah razi olsun
Cevap sahibi
+1 yıl
Estagfurullah. Yaziyorum o zaman
Cevap sahibi
+1 yıl
Boylede rahatsiz eder gibi oluyor ama yazmistim ozelden dun de konusmustuk zaten, bugun hic donmeyince merak ettim hastayim falan da demistin dun ondan mi diye dusundum...
Şimdi buraya yazacam da modern çağdaş gençlerimiz bana muhalefet olacak ama Neyse bakalım eşarp omuz hizasında olacak ve vücut hataları belli olmayacak bol giyin kapanmak budur tesettür budur
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın ama göğüs bolegınıde kapatman lazım degıl mı o örtüyle
erkeklere çekici gözükmeyeceksin vucut hatların belli olmayacak parfüm vs. sıkmayacaksın tesettür demek örtünüp gizlenmektir. başını örtüp daracık şeyler giyip yüzüne bi ton makyaj yaparsan o tesettür olmaz.
Topuz yapılmaması için hadisler vardır. Saç telleri zaten İslami kurala göre zaten gözükür olmamalı. Eşarp bağlama şeklini kastediyorsan onu bir takvasını ve ilmi yönünü doğru bildiğin kişiye sormalısın