Fazla mı abartıyorum, haklı mıyım yoksa bu sorunu çözmeyi denemeli miyim?

31 Aralık'ta en yakın arkadaşım (A kişisi) buluşmak istediğini söyledi, kabul ettim ve onu güzel bir yere götürebileceğimi söyledim. Akşam buluşma saatini sordu, tamam dedi her şey okaydi. Akşam çok ama çok yorgundum, hem hastaydım hem regliydim hiç gidesim yoktu ama yılın son gününü güzel bir havada A ile beraber geçirme şansını kaçırmak istemedim ve bu sevincimi de ona söyledim, o da öyle hissettiğini söyledi. Fakat sabah buluşma saatine 40dk kala "hazırlanıyor musun, ben bugün yapamam" diye saçma bir şey yazdığını fark ettim. "Tm" dedim ama moralim aşırı bozulmuştu, "yapamam tamam mı" dedi yine ve yine aynı cevabı verdim. Hem kendi buluşmak istiyo hemde zorla gelen ben olmama rağmen o son anda ekiyor ve aşırı aptalca bir cümleyle gelemeyeceğini belirtiyor. Günü yanlız geçirdim ve onun doğum günü için 1.5 ay önceden biriktirdiğim paraları kendim yedim. Akşamüstü normalde istememesine rağmen kartına para atmamı istedi garip bir şekilde, gün içinde tüm paramı harcamıştım bu yüzden ne kadar kaldığını söyleyip olmadığını belirttim, "okk" dedi. Yılbaşını da kutlamadım, eğer bulussaydık uzun uzun konuşmayı düşünüyordum ama olmadı, o da hep "ben yazmayı çok istesem bike yazamıyorum" diyem bir kişi ve ben bu nedeni aşırı saçma ve bahane olarak görürüm. Ne yapıcam bilmiyorum, belki gerçek bir arkadaş değildir ve ben bunu seçmekte çok kötüyüm bu yüzden yardıma ihtiyacım var
Güncellemeler
+1 yıl
Buluşma kararını 30 Aralık'ta almıştık
Fazla mı abartıyorum, haklı mıyım yoksa bu sorunu çözmeyi denemeli miyim?