Ailenizin yanında yaşamayı kaç yaşında bıraktınız? 25 yaşındayım hâlâ ailemleyim. 😃

Ailenizin yanında yaşamayı kaç yaşında bıraktınız? 25 yaşındayım hâlâ ailemleyim. 😃

24 yaşıma kadar ailemleydim. Sonra iş için şehir dışına yerleştim. 4-5 sana sonra geri döndüm çünkü artık yaşlandıklarını fark ettim ve evde fiziken güçlü birisinin olması gerektiğini hissettim. Onları yalnız bırakmaya korkuyorum 70 yaşının üzerindeler
Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah
Âmiin
Bırakmadım ve evleninceye kadar bırakmam. Tek yaşamayı sevmeyen, evde birinin olmasını isteyen biriyim. Ev arkadaşı falan hiiiç bana uygun değil, temizliğe ve düzene çok dikkat ederim, arkadaşlarımın evine misafir gittiğimde bile sorumsuz ev işi tarzlarından deliriyorum. İşi geciktirme, bulaşıkları dağ gibi biriktirme falan asla tahammül edemem.
Yirmili yaşların başında ayrıldım ancak, evlenemediğim için yalnız kalmayı sevmiyorum. Daha doğrusu seviyorum ama aile ile yemek yemek, onların yanında olmak ihtiyaçlarını görmek iyi oluyor. Belkide yalnızlık ağır basar diye öyle hissediyorum. Yani çok fazla yanlarından ayrılamıyorum. Ama ana kuzusu da asla olmadım 😂
Liseyi yatılı okudum. Üniversitede de şehir dışında öğrenci evinde geçirdim günlerimi. Sonra askerlik ve farklı şehirde çalışma derken Mart ayında köyüme yerleştim 😂 Ana babamlayım şu an ama gideceğim yine.
Ben ne zaman ayrılmış oluyorum evden tam olarak 🤔😂😂
Cevap
57Cevap
Ayrılmadım maalesef
Birkaç kez ayrıldım. İlk kez Portekiz’e gitmiştim ve orada 18 ay filan kalmıştım. Sonra Almanya’ya git gel yaptım baya bir zaman ve 2011/02 itibaren, onlardan çok uzağım!
En son 2010 de, covid-19 çıkmadan görüşmüştük…Eylül ayında gidecektim, ama nasip olmadı! Başkalarının yerime gitmesi gerekiyordu ;)
Üniversiteyi ailemden uzak bir yerde yaşayıp rahatlığa doymuştum. Şimdi ailemleyim beni evlendirip kurtulmaya çalışıyorlar :d
Çok iyi yapmışsın bence şehir dışına kaçarak 😃
Bence de harika üniversite hayatım vardı :D Şimdi de ev kuşu oldum :D
Yeter artık otur evinde djsj
Kış geldi hem rahat hem sıcak :D
Mis gibi 😄
Tabi ya temizlik yapmana gerek yok yemek derdin yok her şey hazır mis :D
Temizlik de mi yaptırmıyorlar sana
Şanslısın 😃
Ben dışarı çıkıyorum bugün kedimi çip taktırmaya götürdüm geldim baktım oda temizlenmiş :D
Hayat sana güzel 😄
Yok ya nerede :D
17 yaşında yurt dışına çıkmaya başladım 2 yıl uni okurken ailemleydim uniden sonra ise basladim sene içerisinde 2 -3 ay turkiyede kaliyorum bu dönemide genelde ailemle ya da arkadaşlarımla kalarak geçiriyorum zaman zamanda başka bir evimizde tek başıma oturuyorum 🤗
25 yaşında Antalya macerasiyla başladı.
Bir gece yarısı kararıyla başladı her şey.
Hani derler ya kafasına koyduğunu yapmak.
Tam da bu konu.
Gerçi İzmir'e geri döndüm ama dah iyi bir İŞ.
Yanlız yaşamaya devam.
Bu devirde aile evinden ayrilabilene helal olsun 😁
Evet alnından öperim valla
18 in başında. Üni için ayrıldım. Daha da denemedim 👍 Türk aile yapısının yanlışlarından biri de çocuklarına kendi ayakları üzerinde durma imkanı vermemeleri. O yüzden bir çok gençte özgüven eksikliği var ya da evlenince zorlanabiliyorlar.
18 yaşından beri yani üniversiteye başladım ve bir daha dönmedim kendi ayaklarımın üzerinde durmaya başladığımdan itibaren ayrıyım elbette aileme maddi destekte sağladım gerçi her ikisi de rahmetli oldu ama emeklerini asla inkar edemem
23 yaş ailemleyim hala kurtulacağım günü bekliyorum 😂
Ben de aynı şekilde 😂
Çalışmaya başladığım günden beri evde pek durmadım. 21 yaşıma kadar ailemle yaşadım. Askerden döndükten sonra tek başıma yaşamaya başladım. 23 yaşımda da şehir değiştirdim
25/26 yaşımda ailemden ayrı 3 yıl yaşadım başka bir şehirde ama çok kötüydü ya bir daha ALLAH korusun , bekar bir kadının yalnız yaşamadı çok zor bir durum kaç yaşında olunursa olunsun aile evi candır
Henüz ayrılmadım. Belki 26 27 yaşlarımda ayrı eve çıkarım. Keyfim yerinde o yüzden durabilirim de, bilmiyorum😂
14-18 arası ara ara tek yaşadım babamlar tatildeyken ya da başka yerlere giderken 18den sonra da hep tek
34 yaşındayım ailemden yeni ayrıldım 3 ay oldu daha İsveç’e yerleştim
Ne kadar güzel ayrılmışsınız ben de yurt dışına ayrılsam keşke 😄
Valla öyle oldu benim durum ya evleneceksin dediler ya da evleneceksin evlenmiyorum bu ülkede gidiyorum dedim bilet paranı biz öderiz üstüne 3,5 bin Euro verelim dediler ihtiyacım yok kendi paramla giderim dedim gerçekten söyledim bizimkiler bileti de kestiler 5 bin Euro da aldım çıktım 😊
Helal olsun valla
Bende 22 yaşındayım ve henüz ailemle yaşıyorum ama ileriki planlarımda yalnız yaşamak var.
24 Yaşında ayrıldım, iş vesile oldu bundan sonra kendi kararım devam ettirecek...
27 yaşındayım Ailemle yaşıyorum Evlene kadar da Ayrılmayı düsünmüyorum
Benim işler karışık kışın aileyle yazın yalnızım falan
26'da ayrılıp 29'da geri döndüm. Pandemi, kriz vs derken iyi ki dönmüşüm diyorum sjsnsl
22 ama hala aile evindeyim yemeğim hazır annecimin kollarındayim gitmeye niyetim yok dkdkdk
2010 yılında 18 yaşında üniversite sebebiyle Rizeden göç edip Antalyaya yerleşmiştim..
Gitmek isterdim ama her şey beleşken ayrılmam imkansız
18 yaşında ayrıldım, şu an aile evi konforunu özlüyorum.
Ben daha ayrılmadım ama bilmiyorum ne yapacağımı bosluktayim🥹😭
21 yasinda hala ailemleyim. Bundan 6 yil once akrabalarlaydim bir sure annemden uzak, ve simdi onla.
25 yaşında ayrıldım şu an babamdan kalma evde yaşıyorum
18. Ayrildik da denmez pek, dib dibeyiz. Turkiye gibi degil baska sistem var, mantikli bir is yaptik aslinda yani...
11,5 yaşımda ayrıldım evden. hala ayrıyım. kader bize gurbet biçti
24 yasindayken ayrildim oda evlendim diye difjneijfnie
Ben 18 yaşında ayrıldım. Şuanki şartlarda çok zor bir gencin aile evinden çıkması.
20 yaşında ayrıldım bir daha da beraber kalır mıyım sanmam
Aile evinden 15 yaşımda ayrılmıştım
Baya erken hayata atılmışsınız
Evet öyle, ayrıca 3 yıl sonra 18 yaşına basar basmaz yurt dışına çıktım
Süper valla takdir ettim
Teşekkürler
inşAllah ayrılıcam yakında
Üniversite için 17 de ayrılmıştım.
32 yaşındayım ailemle birlikte yaşıyorum
Hala ailemin evindeyim
18 yaşındayım ve hâlâ ailemleyimmmm
Hiç bir zaman ki