Sosyal ve kültürel olarak kendimi geliştirmeyi çok istiyorum ama maddi imkanım yok annem babam çalışmıyor ve çoğu şeyden geri kaldım arkadaş ortamım yok içimden hiç ama hiçbir şey yapmak gelmiyor bunalımdayım hissizleştim ne yapacağımı bilemiyorum sevgi eksikliğini yaşıyorum bâyâ ne yapabilirim kendimi geliştirmek için yazdığınız her şey benim için değerli birisi bin bana tavsiyesine çok ihtiyacım var motive olmak için. hiç arkadaşım yok eksikliğini çok fazla hissediyorum ve kendimi güzel hissetmek istiyorum ama yapabileceğim aktiviteler için hiç param yok üniversite okumak için geç kaldım zaten tıbbi sekreterlik kursu a gidiyorum ama aklımda hâlâ üni var parada kazanmam lâzım kafam çok karışık
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır geç değil. Ben de psikolojik sorunlarımdan dolayı kendimi yıllarca eve isole ettim. Arkadaşlarım hayatına devam etti, kendini geliştirdi, diploma aldı, işe girdi... ben ise 23 yaşında daha yeni başladım üniversiteye, 26 yaşına geldim ve hala okuyorum. Ben bu yaşta eski bir öğrenci evinde zorluklarla yaşarken, arkadaşlarımın altlarında arabaları, evleri ve kurulu düzenleri var ama benim umrumda değil. Belki yaşıtlarım şimdi mükkemmel bir hayat yaşıyorlar, ama belki de misal 30 yaşına geldiklerinde boşanıp 2 çocukla kocasız kalacaklar. Şimdi hayatları mükemmel görünüyor ama belki ilerde alt üst olacak. Belki onların imtihanı sonradan başlayacak. Ben ise belki de 30 yaşında daha yeni evlenip yuva kurup yıllarca mutlu olacağım ve o çok istediğim mükemmel hayatı 30 yaşımdan sonra yaşayacağım kim bilir... Bu senin için de geçerli, ne demek istediğimi anladın mı? Allah bazılarına imtihanlarını genç yaşta verir, bazılarına da sonradan. Biz erkenden imithan edilenleriz, şimdi çekersek, ileride mutlu oluruz. Sen yeter ki hayallerin için bir adım at ve asla vazgeçme. Senin de güzel günlerin gelecek inşAllah
79 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayır, çok küçük yaşlarda başladı sorunlarım.
- +1 yıl
selam bende aynı sorunları yaşıyorum tanışabilirmiyiz
- +1 yıl
Mükemmel bir bakış açısı, helal olsun.
Cevap sahibi+1 yıl@EringecHayri Teşekkür ederim!
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg 🙄 amacım bu değildi. Ayrıca söylediklerimi psikoloğumdan öğrendim. Sadece herkes imtihana uğruyor, sen travmalarla dolu bir hayat geçirdiysen, ve çevrendekiler hep iyi ve mutlu bir hayat yaşadıysalar. Kendini onlarla karşılaştırarak daha da başarısız ve mutsuz hissedersin. Insanlar böyledir, kendilerini acılarında yalnızmış gibi hissederler. Ama başkalarının da bir gün, tıpkı senin gibi imtihana uğrayacaklarının bilincinde olursan, o zaman senin de tıpkı onlar gibi hayatında mutlu olacağın bir döneme gireceğini bilirsin. Ve çektiğin acıların sadece sen değil, bütün insanların acı çekip veya çekeceğinin bilincinde olup sabır edebilirsin. Söylediğim şeyler tamamen insan psikolojisiyle, ve islam psikolojisiyle alakalı. Zaten yazımın sonunda da neden bu örnekleri verdiğimi belirtmiştim ama olsun...
Cevap sahibi+1 yılAyrıca burdan bir anlam daha çıkarabilirsin o da şu: genç yaşta imtihan edilip sonradan mutlu yaşam sürmek mi daha iyi, yoksa şimdi mutlu olup sonradan acı çekmek mi? Yani böylesi daha güzel bence. Insan bunun farkında olunca haline şükür eder. iyi ki bu zorlukları şimdi yaşamışım, çünkü bunları 30 yaşımdan sonra da yaşamak vardı der.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılMerhaba bende 21 yaşındayım ve bence okumak için geç kalmadın çevremde 19-20 yaşlarında üniversiteye hazırlanan insanlar var okulumuzda da aynı şekilde bizim yaşımızdayken okula başlamış insanlar var çalışıyorsan eğer işten geldiğinde biraz dinlenip hazırlanmanı tavsiye ederim çünkü üniversitede bedava katılabileceğin de çok etkinlik ve kurs oluyor yinede tabiki sen bilirsin onun dışında tatil gününde kütüphanede ders çalışıp oradaki kitaplara bakabilirsin bence insanı dinlendiriyor ve herkes çalıştığı için sana da çalışma motivasyonu veriyor benimde arkadaşım yok ama bunlar beni motive ediyor birde çok güzel motivasyon videoları var insanın bir anda kalkıp hayalleri için çabalayası geliyor onları izleyince uzun oldu biraz ama bi faydası olursa mutlu olurum İnşallah hep mutlu olursun
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg bana göre inek olmak bir iltifat o yüzden teşekkür ederim 🤣
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg ay çok teşekkür ederim 😊🌸 oluruz keşke sende benim arkadaşım olsan 💅
Ünite gittim ben.4 yıllık ve pişmanım. Gideceksen iki yıllık bölüm oku. İnternetten dil ogren. Youtube dan ingilizce. Bu işine çok yarar. Orta seviyeye gel yeter. Ben netten ogrendim. Ben de senin gibiyim etrafımda ve ailemde ciddiye alacağım kimse yok biliyor musun? Herkes yapamayacağı şeylerin sözünü verip laklak yapiyor. Kimse umurunda değil kimsenin. Arkadasin yok kötü saniyorsan bu sandığın kadar kötü değil. Bunalimdaydim ben de ama uzun süre. Hissizlestim ve kendimi kaybettim. Toparlamaya çalışıyorum. Sevfi ve ilgi eksikliği ben de de baya varm. Ailem beni sevdiğini söylüyor. Ama sevmiyor. Ozet olarak bu. Ama dertleşmek istersen yazabilirsin.
20 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun gerçekten zor bir durum ben de senin durumdayım okuyorum ama sonu işsizlik 2023 seçimini bekle ülkedeki gençlerin geleceğini hayallerini çaldılar maddi imkansızlık seni çaresiz bırakmış inşallah o imkana kavuşursun seni çok iyi anlıyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
55Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılhayır geç değil tabi ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUni ye istediğin vakit gidebilirsin. Gecikmeme ne demek?
Gecikme diye bir şeyin olması söz konusu bile olamaz, gelişim, her dk, her saniye bizimle be yeter ki, sen bunları fark et!
Bak, elinde telefon tutuyorsun, onunla neler yapabileceğini düşün! Bence sınırsız bilgiye ulaşabilirsin, yeter ki, nereden nasıl başlayacağını iyi bil!
Benim, eski kız arkadaşım 2 uni bitirdi, yengem de öyle, fakat sadece üniversite ile olacak bir şey değil ki!
Çevremizde kendini akıllı, kültürlü zanneden o kadar iki yüzlü yobaz var ki, bir görsen aklın durur!118 Yorumla
Soran+1 yılAyy çok motive oldum şu an çook tesekkür ederim sizee:))))
Cevap sahibi+1 yılRica ederim canım ne demek!
Ben şu an bile ders görüyorum, bu aralar aksatsam bile!
Okul her yerde, güzümüzün gördüğü her yer okul?
Bak, biz neredeyiz?
Bir soru sorma sitesinde! Gözüne dokunan her hangi bir şey için, fikir üretmeye çalış, üretemeyecek olduğun zaman, aç telefonu bak bakalım neyin nesiymiş!
İnsan bazen kendisine bile sorular sorması gerek!
Cevapları sesli yapa bilirsin, fakat çevremdeki kişilerin, zeka kapasitesi düşük olduğu zaman, sizi sorunlu zannederler, hani sıkıntıyı kendilerinde aramazlar!
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg ne kadar haklı olduğumu bilmiyorum, fakat birbirimizden öğreneceğimiz bir sürü şey var, yeter ki kibir olmasın ve kibirlendirenler olmasın!
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg herkes kendi işine baksaydı, fikir sormadan, fikir verme meraklıları olmasaydı, çok daha farklı bir yerde olurduk!
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg bazı konularda çok daha iyi olurdu, bana göre! Tabi konuya göre de değişir!
Cevap sahibi+1 yılHak ve hukuk var! Bazı konular açıklığa kavuşmuşken, bazıları ise hala ciddi bir belirsizlik içinde! Belli bir belirsizlik ciddi bir karışıklığa sebep olabiliyor ki, bu da insanların çok kolay bir şekilde yönlendirebilir olmalarından kaynaklanıyor!
Hiç fark ettin mi, çoğu zaman iyi ve kötü tarafın olduğundan, sağ ve solun olduğundan!
En son bunu bize covid-19 ile göstermediler mi?
Bazı konularda fikir sahibi olmak bile suç sayılıyor olmuş! Bazı ülkelerde aşı olmamak duyarsızlık iken, aynı ülkelerde, uyuşturucu serbest bir şekilde tükete biliyor ve reşit olmayan çocuklarla cinsel ilişkide buluna biliyorsun…. onlara göre bu hak, bizim için ise insan ahlaki değerlerini derinden zedeleyen ciddi bir suç!- +1 yıl
Evet çok haklisin maalesef sizin benim gibi düşünen ve sorgulayan insanlarin sayisi azalmiş ve yerine sadece okudugu okulla, dayatilmis bilgilerle hareket eden ve sorgulamadan bunlari kabullenen, bir de üzerine üniversite okumadan kendilerini geliştirmeye çalışan insanlara cahil diyen kişilerin azımsanamayacak olması üzücü bir şey
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg tabi ki! Eskiden okulda azarlandım, çünkü bir şiir vardı milletimi kötüleyen!
Öğretmenle kan bıçaklı olmuştum ve daha 8-9 yaşındaydım! Yurt dışında okuduğum için, eh bizde Osmanlı’nın tam özüyüz ve açıkçası sevilmeyiz!
Dedim ki, burada bir şey var, dur bir bakalım neyin nesiymiş! Öyle işte, olaylar hiç biri diğerini tutmuyor ve aklımdan şu geçti!
Ben o kadar da biri değilim, peki niye benim gördüğüm şeyleri, diğerleri görmedi!
Allah’ın kitabını açtım baktım ki, ne göreyim “ zulme sesiz kalan, dilsiz şetan’dır!
Sadece bu mu?
Tonla şeyler var, fakat ya yeterince araştırmıyoruz, ya birileri bırakmıyor ve biz de cesaret bulamadığımız için, bir şey de yapamıyoruz!
Tabi bir de konuşursan, belki de iş bulamaz durumuna gelirsin!
Çok şey var da işte…artık ne diyeceğimi bilemiyorum :(
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg Dünyanın her yeri de aynı oldu! İnsanın içi parçalanıyor bunları izlerken!
İnşallah tez zamanda toparlanırız da, hiç değil biraz huzur gelir!
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg yorumların için teşekkürler ☺️
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg iyi geceler, çok çok memnun oldum!
+1 yılKendini gelistirmenin yasi olmaz..
Ve bu tek üniversiteylede olmuyor..
üniversite kariyerin icin önemli.. kendini gelistirmen ise kültürünü genel bilgini gelistirmeyle alakali.. ve bunun yasi yok..
Bana sorarsan Kitap oku derim.. Oku arastir elbet birgün ilgi alanlarin gelisicek cok bilgi sahibi olmak insanlari anlamak ve hosgörülü olabilmek icin önemli en önemliside kendini anlamak kendini bilmek.. 🤗 yolun acik olsun 💐00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendini geliştirmenin yaşı ve zamanı yoktur. İnsan istediği yaşta istediği şartlarda kendini geliştirebilir. Bunun için çok zengin olmaya gerek yok. Kütüphaneye üye olup ödünç kitaplar okuyarak bile kültür seviyeni ve kendini geliştirmeyi seçebilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Güncel kitaplar biraz zor yeni kitaplar fazla olmuyor ama eskilerden fazlaca var
- Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılBence hiçbir şey için geç değil hala üniversite okuyabilirsin yaşın zaten genç ki üniversite okuman yeni arkadaş edinmende yardımcı olur monoton hayatından çıkmana yardımcı olur evde kendi kendine spor yapabilirsin kendini iyi hissedersin ya da ingilizce uygulamalar indirirsin evde kendin ingilizce temeli öğrenirsin ama bence okumalısınn
01 Yorumla
+1 yılİki yıllıktan hop dört yıllığa iyi üniversitelere geçiş,
üniversite içinde iş imkanları,
bu site geçmiş tüm birikimlerimizi içeriyor, filim, müzik, kitap
faydalanılabilir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. 21 yaş geç kaldığın anlamına gelmez. Yaşın oldukça genç. İnsan kendini yeter ki geliştirmek istesin yaşın hiçbir önemi olmaz 🌷
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış anlama ama bunu arada bir hatırlatmak gerekiyor. Toplumda dikkatimi çeken bir şey var. Herkes gelişmek istiyor okumak istiyor, spor istiyor lüks istiyor kültür istiyor sanat istiyor para istiyor. Ama bir kere de Allah aklımıza gelmiyor. Kimse Allah ı istemiyor. Kim bilir sen şu an Allah a bağlılığın güçlü olsa ibadetlerini yapsan ne kadar huzurlu ve mutlu olursun. Ama şimdi sen de dersin ki nerden biliyorsun böyle olmadığımı? 😊
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Bnakdg sen de haklısın 🙂
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAy bir ayağınız çukurdaymış gibi konuşmayın ya ne geç kalması 21 yaşında daha
00 Yorumla
+1 yılBebce çok gençsin. Neden böyle geç kaldığını düşünüyorsun bilmiyorum ama eğer üni okuyamayacaksan bir zanaat öğren iyi kurslara git dilini geliştir. Üniversite de Boğaziçi ODTÜ itü kazanamayacaksan hiç gereği yok.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okumak için hiç geç kalmadın öncelikle bunu belirteyim. Kendini geliştirmek için bol bol roman okuyabilirdin halk kütüphanesinden alabilirsin ücretsiz. Üniversite sınavına da calisabilirsin hazirana kadar baya bir zaman var kisacasi hicbir şeye geç kalmadın
06 Yorumla- +1 yıl
Roman okuyabilirsin*
- +1 yıl
Yazılı yapıt a*q aç bi tarafına gül a*q cahil kezbanı sjsjsjsk
- +1 yıl
@Bnakdg bu arada çevren sana cahil kültürsüz muamelesi yapmakta baya haklıymış liseyi bu kafayla zorla bitirmen de gayet normal şimdi burada ağlayarak sorularında bunları konu edinmeye devam et sjsjjsks
Soran+1 yılRoman ne diyor birde ya sen ne kadar cahil bir insansın her yoruma birde üşenmeden boş boş yorum yapmış defol git bu uygulamadan *mk salağı.
- +1 yıl
Alnından öpüyorum seni gizli
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılÜniyi açıktan okuyabilirsin kurslara katilabilirsin internetten yararlansbilirsin bu kadar basit yaşın daha cok erken 9lmezsen önünde uzun bir süre var onu bunu gec kendin icin bir seyler yap ilerde cok pisman olursun
00 Yorumla
+1 yılMaddiyat bahane değil... Birçok müze ücretsiz gezilebiliyor. Birçok kitap PDF olarak mevcut. İnternette binlerce belgesel var. Bu şekilde başlayın gerisi gelir. Mesela 2023 yılı için ayda 1 müze gezme kararı alarak başlayabilirsiniz
00 YorumlaHayır geç değil. Elindeki imkanlar ile okuyup kendin geliştire bilirsin.
Örgün okuyamıyorsan Aöf okuya bilirsin. Görsel iletişim tasarımını tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılÜni konusunda şunu söyleyebilirim, ben senden daha geç başladım. Ki sınıfımdakiler de seninle nerdeyse aynı yaşlarda başlayanlar yani. Onun dışında, çevre konusunda da yine üni buna katkı sunar. Çünkü tanışacagin çok insan olabilir. Kendini geliştirmek konusunda da bunu her an her zaman yapabilirsin. Tek yapmaman gereken şey moralini düşük tutmak bunu yaparsan zaten diğerlerine gücün yetmez, o yüzden moralini ve inancını tam bir şekilde hisset kendine gel.
00 YorumlaTabi ki de geç kalmazdınız. Bir insan kendisini 30 yaşından sonra bile geliştirebilir. Yeter ki istesin.
013 Yorumla
Soran+1 yılPeki neler yapabilirim?
Soran+1 yılO kadar cahilsinki sana acıyorum yazık!
Aile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Işkura uye olun basvuru yapin iskurdan eleman alimlarinda vergi destek prim odemesi gibi seylerden faydalaniyor işverenler kendinize uygun bir iş bulursunuz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 594 cevap paylaştı. 50 yaşındayım ve halen kendimi geliştiriyorum. Hiç bir yaş geç değil, sadece bundan keyif almayı öğrenmelisin...
00 Yorumla
+1 yılDepresyondasın sana iyi hissetmek adlı çok güzel psikoloji kitabı öneriyorum onu oku sorunlarını çözersin korkmadan ilerle
00 Yorumla
+1 yılSelam seninle tamamen aynı sorunları yaşıyorum 23 yaşındayım istersen arkadaş olabiliriz bu konuda
02 Yorumla- +1 yıl
cidden bu konuda bana mesaj atarmısın seninle aynı sorunları yaşıyorum benimle aynı sorunları yaşayan birine ihtiyacım var belliki seninde var
+1 yılAsla ve kat'a! Çabuk ol, hemen koyul yola... Üni için de geç kalmadın, oku iki yıllık bir tıbbi ya da büro yönetimi, tamamdır...
00 Yorumla
+1 yılGelişmek her zaman ve her yaşta mümkündür. Mesele bahane aramamaktır. Yeter ki öğrenmek ve araştırmak için istekli ol.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şey icin geç değil. Hukuk tıp bile kazanıp okursun. Millet 30'da 50 yaşında okuyor. şu an arkadaşı boş ver. Unive gidince arki çok olur.
00 Yorumla 21 yaşında ne var yaşıtların üniversiteyi yeni kazanmıştır
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız kendimi geliştirmek için spor vb daha ne yapabilirim sizce?
Bi yerden başlaman lazım bende yoksul bir ailede büyüdüm şükür iyi bir şirkette çalışıyorum şu an
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var. 50 yaşında da olsan kendini geliştirmelisin.
00 Yorumla
+1 yılOsho- martıları seven adam ı okumanı şidetle tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılÜstad Kemal Sunal 50 yaşında üniversite bitirmişken mi bunu diyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir zaten tamda bu yasta kafaya dank ediyor keske okul zamanlarimda kendimi daha cok gelistirseydim diye kiziyoruz hatta kendimize bu yasta da hic bir sey gec degil
01 Yorumla- +1 yıl
kaç yaşındasın şu an ne iş yapıyorsunki?
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendini geliştirmenin asla yaşı yoktur her yaşta gelistirebilirsin yeter ki pes etme
00 Yorumla
+1 yılHayatının başındasın daha önünde çok yol var geç kalmadın merak etme
00 YorumlaGeç mi, sanki 70 yaşındasın, millet 40 fan üniversiteye basılıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılDaha yolun başındasın öğrenmenin gelişmenin yaşı yok... ölene kadar birşeyler öğreneceğiz...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeç değil ama artık daha maliyetli. Bolca gezip gezerken okumaya vakit ayırırsan kısa zamanda halledersin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl26 yaşındayım yazılım öğrendim sivasta staj yapiyorum 1 sene sonra ver elini amerika 😏
00 Yorumla
+1 yılBenim maddi imkanım olmasına rağmen üniversite eğitimi almadım maalesef psikolojik problemlerden dolayı lise mezunuyum
02 Yorumla- +1 yıl
selam hocam dmden konusabilirmiyiz seninle biraz
+1 yılgeç kalmamışsın ama. parasızda hiç bişey olmuyor. sana acilen para toplamamız lazım :)
00 Yorumla
+1 yılBen de öyleyim hep parasızlıktan
02 Yorumla
Soran+1 yılVarya içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor gelse herşeyi başarırım
- +1 yıl
Yanlış ülkedeyiz aynı şekilde Bi de yalnızlık insanın zoruna gidiyor
+1 yılHayır tabiki daha çok erken
00 YorumlaHayır daha yolun başındasın en güzel zamanların
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılDaha yolun başındasın hiçbir zaman geç değildir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 682 cevap paylaştı.
+1 yıl4 yılın daha var zihinsel anlamda
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 495 cevap paylaştı. okumaya kitabında mı yok canım?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 874 cevap paylaştı. Daha hayatın basindasi
00 Yorumla
+1 yılTerapi almalısın senin için büyük bir adım olacak
00 Yorumla
+1 yılkalmadın daha yolun çok
00 Yorumla
+1 yılDaha yolun başındasın 👌
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Hayır hiç bir zaman geç değil o iş için.
00 Yorumla
+1 yılYo hiçde değil bence devam et
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı. hayır tam yaşı
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle değil mi
Soran+1 yılMaddi olarak hiç destek görmüyorum ailem yüzünden çok geri planda kaldım özgüvenim düşük nasıl yükseltip kendimi geliştirebilirim
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır hayır gec kalmadin
00 Yorumla
+1 yılHayır geç kalmadım Sonuçta 41 yaşında değilsin
00 Yorumla
+1 yılGelistirebilirisn ilgi alanın ne
00 Yorumla
+1 yılYaşın bi önemi yok
01 Yorumla
Soran+1 yılHooom hooommm akılıma gelen bu kusura bakma Pp'den siejdbdjdjdj
+1 yılZengin erkeģni bekleyerek 40 yaşına gel
047 Yorumla
Soran+1 yılSaçma sapan yorumlar yapmayın lütfen
- +1 yıl
Gelecek zengin erkeğin
Soran+1 yılDkhhkjgkhhkjfjhg
Soran+1 yılBen koca avcısı değilim🤣
- +1 yıl
Tamam tamam çöpcü biri geldi selam diyor
Soran+1 yılNeden selam veriyorsun aa shgdhjdhj
- +1 yıl
Çöpcü bile olsaydım senin gibi tembel kara qmından başka bir vasfı olmayan kıza bakmazdım bile
Soran+1 yılBen seni bu tipinle kabul etmezdim merak etme haddini bil bana yazarken!
- +1 yıl
Tipe baktığınıda itiraf etti kezbanus sana bakan mı varda kabul ediyorsun veya teklif eden mi var sen kimsin kara qmınla övünen obje
Soran+1 yılCanın dayak mı istiyor? Senin seviyene inemem hiç senin gibi aile terbiyesi almamış yaratıklarla işim olmaz kezban seni eğitememiş cahil annendir
- +1 yıl
Sana bu özgüvrn nerden geliyor seni Allahına kavuştururum dayakmış mk 2 cm kolun var artistligin kime haddini bil kızsın diye bir şey demeyeceğimizi sanma parazit vasıfsız hicbir b0ka yaramayan obje olduğunu söylediğim için cahil olmuyorum veya egitilmemiş gercekleri söylediğim için bu kadar kudurma uza şurdan boş insan
Soran+1 yılXsjmkjskmnsjksksj
Soran+1 yılDüzgünce soru sordum O*rospu çocuklugu yapma
- +1 yıl
Senin o ananla üst üste koyar ikinizide olene kadar s1kerim rospunun cocuğu leşini o nenenin ölmüşlerinin * koyarım rospunun feryadı kqhpe cocuğu 3 tlye sülaleni s1kerim dogacak cocuklarını s1keyim qmıni irzını s1ktigimin fqişesin
Soran+1 yılAhahahahah nasılda kudurmuş puahhaahahaha🤣🤣🤣
- +1 yıl
Kudurmadım 3tlye s1kilebilecek. scort olduğunu söyledim
- +1 yıl
Tıpkı annen gibi
Soran+1 yılİllaki adresini mi alayım senin adamakıllı dayak yemen için belki aklın başına gelir
Soran+1 yılShehebduensksjjse
- +1 yıl
Sen ben ancak yapramı tutarsın rospu başkada bir s1ke yaramazsın ha çok istiyorsan yalamak adres vereyim gelmessen ananı s1kerim ama
Soran+1 yılİğrenç rezil bir insansın seni Allah'a havale ettim Allah belanı verir merak etme
Soran+1 yılBirdahada yazmamanı rica ediyorum düzgünce sordum soruyu sana ama sen haddini aştın
- +1 yıl
Hahaha bana rezil diyene bak
Soran+1 yılGerçekten miğdemi bulandırıyorsun uzatma git işine
Soran+1 yılYoksa sana dava açarım!
- +1 yıl
Bana ilk söven sensin mk kaşınmasan uslu dursan sövmeyecektim
- +1 yıl
Dava etmezsen belani s1kerim ilk sen sövdün ssler elimde
Soran+1 yılDüzgün bakarsan ilk hakaret ben ilk ağır küfürsende sen suçlu oluyorsun bu durumda kaşınma istersen
- +1 yıl
Bi sg mk salağı rospu evladının neresi hafif
Soran+1 yılZoruna gittiyse kusura bakma ama İroni yaptım sen ağır konuştun sonrasındada ilk öncesindede 40 ını bekle koca bul dedin uzatmayalım kardeşim ikimizde medeni insanlarız değil mi bu kadar seviyesizleşmeye gerek yok
- +1 yıl
Bu nasıl ironi lan öyle dersen ağır konusurum tabi hayırdır zengin erkek aradığınız için dedim ve doğruda 40ından önce evlenemeyeceksin o yaşa gelincede birine kapak atacaksın gercekleri söyledim neyse affediyorum seni
Soran+1 yılBende seni affediyorum kırdığım için çook üzgünüm senii
- +1 yıl
Bu konuyu başka mecrada baş başa konuşmak ister misin
Soran+1 yılSanmıyorum
- +1 yıl
Sen bilirsin
Soran+1 yılPsikolojik sorunların mı var kızım! kavga etmişiz diyorsun ki çok iyi yorumların seni bi s*kerim o zaman iyiyi kötüyü zor ayırt edersin.
- +1 yıl
Eyv bu s1kik hakketti haddini bildirmek lazımdı parazite
Soran+1 yılSen tam bir p*zevenksin
- +1 yıl
Evet anneni sattım rospu cocuğu
- +1 yıl
boş ver değmez bu parayla satılık mal için gereken cevabı verdim ben
Soran+1 yılMartı bokuyla deniz kirlenmez tatlım sen o bezelye tanesi kadar amip hücreli beynini yorma bunlara git lise mezunu olarak cahil cahil evinde otur koca bekle ben hastanede çalışmaya başladım bile geleceğim parlak ama sen bir bok beceremezsin bu cahillikle
Soran+1 yılHer sorumun cevaplarınada yorum yapmışsın s*ktirme belanı iyi dayak yersin benden seni bulursam
OLDUKÇA GENÇSİNbaşla
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama hayır
00 YorumlaEvet.
00 Yorumla
+1 yılDaha yolun çooook başındasın
00 Yorumla
+1 yılKardeş sen, benmişsin
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz