Geçenlerde koluma Gazi yav imzası dövmesi yaptırmıştım. 3 gün önce akşam, yukaldığım yurtta çalışan bir abla yanımdan geçerken dövmemi görüp " Oğlum bu ne? " dedi, ben ise bir şey demeyip gülümsedim. Sonra bana Atatürk'ün annesinin adını, doğum - vefat yılını, ilkelerini ve o ilkelere göre yaşayıp yaşamadığımı sordu, ben de yaşamaya çalıştığımı söyledim, ama biraz alınmıştım, çünkü sorduğu sorular ilkokula giden bir öğrencinin bile cevabını bilmesi gereken sorulardı. O gece, ablayla konuşmamız bittikten sonra üzülüp odama çıkıp 2 kadeh viski içip ağlamıştım. Sonrasında da 2 gün boyunca ablaya hiç yüz vermemiştim, ayrıca ablaya da içimden sürekli kızıyordum. Dün ise " Bu kadar dargınlık yeter " diye düşünüp ablaya, hem gönlünü almak, hem de şaka amcıyla alkollü makaron ikram ettim ( abla sağlığına düşkün olduğu için alkol kullanmıyor ). Biraz güldükten sonra abla bana " Ben sana dargınım, beni İnstagram'da takipten çıkmışsın " dedi, ben de o gün yaptığı hareketten dolayı kendisine sinirlendiğim için öyle yaptığımı söyledim. O da bana " Ben seni cahil gördüğüm için öyle demedim, sadece bilgini ölçmek, Atatürk'ün değerlerine ne kadar sahip çıktığını öğrenmek için sordum " dedi. O sırada orada Adıyaman'lı, Kürt bir öğrenci daha vardı, o da koluna aynı dövmeyi yaptırmıştı. Abla bana, " Bak, ona da aynı şeyleri sordum ve bence insan değer verdiği şeyleri vücuduna dövme yapmamalı, sonuçta o bedenle tuvalete vs. yerlere giriliyor " dedi, ben de ablaya kendisini yanlış anladığımı söyleyip üst üste 2-3 kez özür dileyip helallik istedim. En sonunda ise " Beni İnstagram'da tekrardan takip edin " dedim, o da gülerek " Bir süre etmeyeceğim, biraz burnun sürtünsün " dedi. Abla normalde çok sevdiğim, hatta öz ablam gibi gördüğüm, beni her gördüğünde benimle konuşmaya çalışan, halimi hatırımı soran biri.
Güncellemeler
+1 yıl
Koluma Gazi Mustafa Kemal imzası dövmesi yaptırmıştım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben umursamazdım
abi valla ne dedigini anlasak yorum yapicaz da
Mesele çok uzun olduğu için ben de yazmakta zorlandım.
Özetle şu şekilde:
Ben koluma Gazi M Kemal imzası dövmesi yaptırmıştım. O abla da dövmemi görüp bana " Oğlum bu ne? " demişti ve sonra Atatürk'ün annesinin adını, doğum ve vefat yılını sormuştu. Ben de beni cahil gördüğünü düşünerek ablaya bozulmuştum.
bunu anladim da hediye mediye demissin ben orayi anlamadim
Bu yüzden o günün akşamında ablayı İnstagram'da takipten çıkarmıştım ve ablanın yaptığı şeye kırıldığımı belirten bir yazı yazıp paylaşmıştım.
Dün ablaya kendimi affettirmek adına likörlü makaron ikram ettim ve birkaç kez üst üste özür dileyip helallik istedim. O da bana hakkını helal ettiğini, ama yaptığım şeyin yanlış olduğunu, bir daha hiç kimseyi tek kalemde silip atmamamı söyledi.
arayi duzeltmissin iste gercek soru ne
Ayrıca bu kez de kendisinin beni İnstagram'da takipten çıkardığını söyledi. Ben de özür dileyip helallik istedikten sonra beni tekrar takip etmesini istedim, o da bana hafif gülümseyerek " Bir süre daha seni takip etmeyeceğim, biraz burnun sürtünsün " dedi.
Ben tamamen düzeltip tekrardan eskisi gibi olmayı istiyorum. Ayrıca ablanın arkasından çok konuşup günahını almıştım. Bu şekilde kendimi tamamen affettirmek istiyorum. Ayrıca kendisine ne kadar değer verdiğimi bilmesini istiyorum.
Sence ablaya ismine özel kahve bardağı yaptırsam beni tamamen affedip tekrardan eskisi gibi sever mi?
sen helallik istemissin ayrıca ben burada kadini haksiz buldum sen ataturk dovmesi yaptirdigin icin seni sozlu yapar gibi yok annesi kim babasi kim ilkeleri neler gibi sorular sormasi cok sacma bence bu tarzda bi insanla aranda mesafe olsun. dovme yaptirmak senin karsrin ataturku sevdigin karakterini hatta gozunun rengini begendigin icin bile yaptirabilirsjn onunla ilgili dovme gelip boyle sorular sormasi asiri sacma geldi bana ataturk dovmesi yaptiranlarin bekcisi mi bu kadin her ataturk dovmeli insani sozluye mu kaldiriyor asiri sacma
Yoksa böyle bir şey yapmam gereksiz mi olur?
Dün o ablayla konuşurken yanımızda Adıyaman'lı Kürt bir öğrenci daha vardı. O da yaklaşık 2 ay önce aynı dövmeyi yaptırmıştı.
Abla bana, ona da aynı soruları sorduğunu, çünkü yaptırılan dövmelerin kişi için gerçekten bir anlam taşıması gerektiğini söyledi.
Ben biraz az konuşan, asosyal biri olduğum için beni cahil görüp sadece bana sorduğunu sanmıştım ve o yüzden ablaya içimden çok kızmıştım. Şimdi de içimde ablaya karşı bir mahcubiyet var.
Yani kısacası; ablayı yanlış anlayıp ona yanlış tepki gösterdim. Dün bundan dolayı kendisinden özür dileyip helallik aldım, ama beni İnstagram'da takipten çıkardığını ve biraz burnumun sürtünmesi için bir süre takip etmeyeceğini söyledi.
Sence ona kendimi affettirmek için adına özel bir kahve bardağı yaptırsam ablanın tepkisi ne olur?
Şimdi anladın mı? 😂