Güncellemeler
+1 yıl
Maaşallah kızlar baya eşitlikçi-adilmişsiniz (!) gözlerim yaşardı.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu yasayla kadın dövmenin veya öldürmenin cezası erkek dövmenin veya öldürmenin cezasından daha fazla hale geldi böyle bir kepazelik olabilir mi? Kadının canı erkeğinkinden daha değerli? https://basin.adalet.gov.tr/siddete-yonelik-cezalar-arttirildi Madem amaç caydırma o zaman her ikisinin de cezası yükseltilsin. Böyle çifte standart olur mu? Siz ne diyorsunuz buna?
Erkekler cinsiyetleri erkek olduğu için öldürülmüyor ama kadınlar sırf kadın olduğu için öldürülüyor, böyle bir ayrımcılık varken yasalarda da ayrım olması çok normal. Eşitlik demek adalet demek değildir, toplum bir kesimi cinsiyetinden ötürü cezalandırılmaya başladıysa yargı da bu şekilde o kesimi korumaya yönelik tedbir alır.
Sırf kadin olduğu için öldürülen kadinlar namus cinayetlerinde olur. Onun dışında bireysel sebeplerle öldürülürler çoğu zaman. Eğer dediğin gibi olsa bile ceza arttırımı olduğunda her ikisi için de olmalı.
Cevap
0Cevap
Kadın kendini savunamıyor
Yani kadina siddet erkege şiddetten daha büyük bir suç mu?
Kısmen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?