9-5 çalıştığım bir işim var bakıcılık yapıyorum yani 4 bin alıyordum asgari 8.500 oldu 7 bin istesem zam kabul etmezse ne diyebilirim sizce
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
zaten Şu an yasal degıl calısmanız. haftalık 45 saatı doluduyormusunuz? yoksa gunluk ıs mı? asgarı ucretın altındasınız. ve zamda ısteyebılırsınız. kısmı calısmamı yapıyorsunuz?
Haftanın 5 günü 9-5 mesai saatlerim sigortam yok evime yakın olduğu için tercih ediyordum
asgari 2850 iken başladığımda 2000 le başlamıştım asgari 5500 oldu 4 bin anlaştık bu sefer ne rakamda kabul etsem bilemiyorum
normalde gunluk bıle olsa sıgortasız calıstıramaz ev ısı dahı olsa. durumları nasıl hanı gercekten maddı durumu kotudur hastaya bakıyorsundur eyvallah dersın.. ama zengın olup hakını yıyorsa. kursagından gecmesın.. soyle kı 8500ucret/30gun=283,33 gunluk ucretınız /7,5saat=saatlık ucretınız37,78 tl yapar normal sartlada. buna gore hesap edpı dusunun lutfen
İki avukat karı koca ama üç çocukları var 2 si devlette okuyor benim baktığım bebek okula girmediklerinde üçüne de bakıyorum tabi durumları orta ya ofisleri ve çalışanları da var o bakımdan bi karar veremedim
ısteyenın yuzu kara vermeyenın yuzu. onlara bısey olmaz. davayı kazanmaya degıl paraya bakıyorlar. tabı on yargılıda olmamak lazım tanıyan sızsınız. hakkınızdır. hakkınızı neolur yedırmeyın sızın Şu an yaptıgınızı meslek olarak yapan ınsanlar var ve onların haklarını yedıgınızı dusunun. eger herkes hak ettıgını alsa gercekten ınsanlar rezıl olmazdı. ınsanlar utansın
Çok ünlü avukatlar değiller desem ki vaaoov kazanıyorlar asgari ücret isterim ama asgari de istemiyorum 7 bin desem hani yok derlerse ne yapayım bilmiyorum sonuçta ben sigorta da talep etmiyorum
Başka bir iş bulma imkanınız var mı peki bu sorunun cevabı olumsuz olursa?
Yani araştırınca var aslında anaokulu öğretmeniyim zaten ama bu iş evime Yakın ve tek çocuk olduğu için benim için daha kolay olduğundan tercih ediyordum KPSS çalıştığım için
Anladım peki ekonomik durumları biraz bahane etseniz ( gerçi pek bahane olmuyor şu şartlarda ) geçimim zor oluyor vs. Sizden onun için biraz daha destek bekliyorum imkanınız olursa filan diye söylenebilir aslında 🙄
Ailemin durumunun iyi olduğunu biliyor hani o yüzden de bir şey diyemiyorum ama ailemden hiç maddi destek almıyorum sıfır yani kendi bütçemle geçiniyorum ailemle yaşasam da
Anladım. O zaman ailemin durumunu belki biliyor olabilirsiniz ama benim ailemden hiç maddi destek almıyorum o yüzden sizin yanınızda çalışma ihtiyacı duyuyorum bundan memnunum da sizi de zor duruma sokmak istemem fakat durumlar ortada diyebilrsin sizden biraz daha destek bekliyorum tâbi imkanınız varsa desen nasıl olur ki?
Kendimi maddi desteğe çok ihtiyacı varmış gibi göstermek yerine hakkımı hak ettiğimi almaya ikna edici şekilde konuşmak istiyorum sonuçta madem ailenin durumu yerinde ne bekliyorsun ki de diyebilir zaten seneye öğretmenlik yapıcam idareten burada devam ediyorum
O zaman biraz daha açık konuşmanız gerekebilir... Size ne bekliyorsun ki demeden önce siz zaten ailenizden destek görmediğinizi belirteceksiniz. Veya bir sene de olsa bir şekilde sabır etmeniz gerekebilir. Benim babam da öğretmen bu arada. Seneye derken seneye atanma ihtimaliniz mi var anlamadım
Evet o yüzden, hani komple işimi de kaybetmek istemiyorum onlarda beni kaybetmek istemiyor bunu da biliyorum seviyorlar ailenin bir parçası gibiyim onlarda o yüzden hem benim mutlu olacağım bir rakam olsun hem onlara çok gelmesin istiyorum ama baktığın da 7 bin şu günümüzde işverenin 11 bine kitlenecek masrafına göre Benim 7 bin istemem iyi gibi düşünüyorum
7000 tâbi ki gayet doğal. Hatta onlar için de uygun bir rakam olur bence...
Umarım öyle olur
Siz merak etmeyin rahat olun. Bence onlar şu an bile düşünüyorlardır oraları. Siz dilediğiniz gibi konuşun.
Düşünüyordur elbette benim dışımda ofiste çalışan 9 çalışanı var avukat olan
Ooo o zaman. Siz tamam salın gitsin söyleyin konuşun gerekeni emin olun sizin dilediğiniz gibi olur sonuç merak etmeyin.
Umarım teşekkürler
Rica ederim. Başarılar size de
Sigortalı değilsin anladığım kadarı ile. Böyle bir durumda tamamen onun insafına kalıyorsun.
Yok değilim maalesef
Yani askeri ücret arttı benim maaşta iyileşme yapacak mısınız diye sorabilirsin. Kiralar zaten arttı hani bunu anlatmaya gerek var mı zamları filan zaten 4000 az bi kere. Asgari ücret millete yetmezken 4000 sana vermesi çok zalimce geliyor. Belkide evlisin yakındır tanıdıktır zaten çalışmayı düşünmüyorsundur diye yanında olabilirsin ama normalde çok az zaten. Zam istemen şart.
Yakınım tanıdık vs değilde samimi olduk iş sırasında yani bu yüzden samimiyet gelişince bu sefer çekiniyorum para konuşmakta
asgari 2850 iken başladığımda 2000 le başlamıştım asgari 5500 oldu 4 bin anlaştık bu sefer ne rakamda kabul etsem bilemiyorum
Ama neden daha az oluyor. Evli misin yani kocan çalışırken sende ek iş gibi mi bakıyorsun. Veya ailenlesindir vs. Diğer maaşlara göre 7.000 vereceği görünüyor zaten. Ki diğerlerine göre diyorum evet isteyebilirsin ama tam asgari ücret vermesi daha iyi olurdu zaten sigortan da olmadığı için tam versin bari.
Hayır bekarım ailemle yaşıyorum evime Yakın olduğu için tercih ediyorum orayı anaokulunda çalışmaya başlayana kadar orayı idareten tercih ediyorum sadece
Anladım olabilir ama aklı varsa zaten mecbur kabul eder. 7.000e seni öpüp başına koymalı :D
Büyük temizlik hariç tüm sorumluluk bana ait bebek bakım yemek şu bu 9-5 çalışıyorum hani sigorta istemiyorum ama ne bileyim 7 bin bizi aşar derlerse ne diyeyim hiç bilmiyorum ki
İhtiyacın varsa çok sorun etmeden takılırsın o ara iş ararsın. Bence daha iyi şartlarda bulunabilir. Tabii piyasayı sen daha iyi bilirsin.
Peki teşekkürler
Valla otur pazarlık yap ama 7 yi kabul ederler gibi
Nasıl yani ne diyeyim daha bugün açıklandı hiç konuşmadık
Önce bi ağızlarını yokla istersen ne düşünüyorlar
Yani ortayı bulalım derse nasıl bir rakam sunabilirim karşı tarafı da zorlamak istemiyorum mağdur da olmak istemiyorum sonuçta 9-5 çalışıyorum ve asgari 2850 iken başladığımda 2000 le başlamıştım asgari 5500 oldu 4 bin anlaştık bu sefer ne rakamda kabul etsem bilemiyorum
7000 iyi bence kabul ederler
Ne bilim çok veremem derlerse para göz görünüp reddedilmek de onurumu kırabilir diyelim kabul etmediler hani nasıl bir fikir sunabilirim o yüzden danışmak istedim
Zaten bu ay yine eski maaşı alacaksın bence acele etme bi konuşulur nasılsa o zaman da dersin yetmiyor malum diye
Onlar konu açmadan ben açmam zaten ama 7 bin mi desem 6500 mü bilmiyorum sonuçta sigorta da istemiyorum hani
Yoksa sigorta asgari olsa bi çalışanın işveren için harcadığı 11 bin
Yok yok sen açma bi açsınlar 7 de ordan aşşa inersin
Ooo aşağı in diyorsun yani ya evdeki tüm sorumluluk artı bebek bakımı bana ait 9-5 çalışıyorum 😅
Eee ya aşşa ineceksin o durumda ya da işi bırakacaksın Türkiye’nin hali bu ne yazık ki
asgari ücreti vermek zorunda sana
kusura bakmayın dersin
Zam yapması sart yoksa orası kullanır kole gibi
bir şey diyemessin
Peki diyebilirsin