Çok şükür Allah'a inanıyorum ama bu sizede saçma gelmiyor mu, Beni Aydınlatır mısınız?

Bunu KızlarSoruyor'da Bir üyeden gördüm. Sizinlede paylaşmak istedim.

Düşünsenize;

Dünyayı kurtaran bir bebeğin yaşamasına, Denize düşen bir bebeğin, yaşlının, çocuğun, Annenin, Babanın hayatını kurtar Allah'a inanmıyorsan Cehennemliksin. Ateşler içinde yanacaksın.
Fakire para ver yoksula yardım et Allah'a inanmıyorsan Cehennemliksin. Ateşler içinde yanacaksın.
Bir hayvana eziyet eden birinden Kurtar köpeği, Allah'a inanmıyorsan Cehennemliksin Ateşler içinde yanacaksın.
Bir doktor ol Bir Bebeğin dünyaya gelmesine büyümesine Vesile ol Allah'a inanmıyorsan Cehennemliksin. Ateşler içinde yanacaksın.
Terbiyeli biri ol Ağzından zerre küfür çıkmasın. Allah'a inanmıyorsan Cehennemliksin. Ateşler içinde yanacaksın. Asla Ama Asla Huzur bulamayacaksın.
Neden? Çünkü Kur'anda "Allah'a inanmadıkça Cennete giremezsiniz" diyor. Şimdi Bunu dicem Ama dinden çıkmak istemiyorum ama Doğru Tanrı'nın Allah olduğunu nerden biliyorsunuz? Dünya üzerinde bir çok dine inanan insanlar var. Başta Hindistan olmak üzere Ghanja'ya inanan var, Allah'a inanan var varda var. Hangisi doğru? Nereden biliyorsunuz? Sakın Bana Allah ve Kur'an iyiliği emrediyor demeyin. Hiçbir dinde Kötülük emredilmez. Emredilirse o dinde zaten iyi insanlar olmaz. Sadece sayılı kişiler olur. Çok Şükür Rabbime benim Allah inancım Var, Kur'an inancım var, Peygamber inancım var. Kısacası Elhamdüllilah Müslümanım. Müslüman bir ailede doğdum. Ama bunların Sebebinide bu yaşıma geldim bilmek istiyorum yani. Sonuçta Dinde sorgulama var. Çok şükür. İleri gitmediğimiz sürece Herşeyi Sorgulayabiliriz. Sadece merak ediyorum lütfen aydınlatın beni.
Çok şükür Allah'a inanıyorum ama bu sizede saçma gelmiyor mu, Beni Aydınlatır mısınız?