Merhaba arkadaşlar geçen hafta 20 oldum , tıp okuyorum kardeşim de hafız elhamdülillah soruma gelicek olursam ablam 13 yaşında vefat etti çocuk yaşında öldü , ben biriyle tartışmistim abisi babası uyuşturucudan hapse girmiş yengesinin adı patlaga çıkmış abisinin üstüne atmışlar diye konuşuyor herkes o çocuk 13 yaşında ölen ablamın namusuna iftira attı küfür etti ölü bir insana ben ve ailem dindar insanlarız hergun Kur'an okuyup o namussuzu Allah'a havale ediyorum çok zoruma gidiyor uykularım kaçıyor başım sürekli ağrıyor düşünmekten ailesi bu kadar namussuzken nasıl masum savunmasız bir insana iftira atabilir aklım almıyor çok canım yanıyor ağlayarak yazıyorum bunları ne yapmam gerek tıp fakültesini yariladigim da iftira davasını açmak istiyorum ama ablama küfür ettiğini annem öğrenirse kahrolur napmaliyim çok canım yaniyor
Soruyu, detayları, yorumları ve yorumların altındaki görüşlerini okudum. Bütün yorumlarda hemen hemen aynı cümleleri kurmuşsun. Çok sinirlendiğin, kurduğun cümlelerden belli oluyor. Sinirinin geçmesi için kendine zaman tanımalısın. Onların iftira atması kadar, senin yengesi için kullandığın cümleler de bir o kadar çirkin geldi.
Öncelikle iftiraya maruz kaldığımda karşımdaki insanın seviyesine inmem. Çünkü zaten iftira atan insanlar, karanlıkta yalnız kalmamak uğruna seni de oraya çekmeye çabalar. Bu zevki onlara yaşatmamak adına üzüntümü kendi kendime halletmeye çalışırım. Beddua etmem, kötü söz söylemem. Onu karanlıkta yalnız bırakırım.
Sen iyi niyetli olduğun sürece kötü söz sahibini bulacaktır. İnan bana buluyor. Çünkü yaşadım, biliyorum ve iyi ki diyorum iyi ki böyle bir sessizliğe bürünmüş, hıncımı çıkarmaya çalışmamışım.
02 Yorumla
Soran+1 yılOnun yengesi veya ailesi hakkında söylediğim hicbirsey yalan ve iftira değil sadece ben değil tüm mahalle aynı şekilde konuşuyor yapmasaydu da kimse namustan vurmsaydi onu erkek eline değmemiş 13 yaşında ölen bir çocuğun allahsızca namusuna iftira atması peki elimden gelse öldürürüm parçalara ayırım onu. onun ailesi hakkında ne desem asla takmaz zoruna bile gitmez çünkü gerçek şeyler. yapmadıgi halde neden iftira atıyor ya kafayı yiyecem o***u arıyorsa onun ailesi full kapalı e* skort ona olan nefretim hiçbir zaman geçmicek öldürmek istiyorum onu
En İyi Cevaplar
canım sen okulu oku. derslerine konsantre ol. siz iyi insanlarsınız. dünyada bir iiler birde kötüler var. değişmez bu kural. kötüler iyileri huzur suz etmek ister. ama iyilerinde yanında herzaman allah vardır unutma. sen sadece muhatap olma. görme duyma mecbursun buna, neden çünkü değmez şerefsizler için üzülmeye. o bahsettiklerin ciğeri beş para etmez insanlar. sen kendinle aynı katagoriye sokma onları. akıllı davran. işine gücüne bak. okulunu bitir önce. o ortamdan uzaklaşırsınız ilerde imkanınız olur görmezsin duymazsın olur biter.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, zaten öyle ailem olsaydı insan içine cikamazdim. ailesi rezil olmuş her yere bunu göremiyor ailesini hatta herkesten üstün tutuyor sjsj dayım gardiyan bu arada hapisteki itleri dovduklerini söylüyorlardı babası abisi hapiste çürümüş insanlar , herkes yengesine patlak ve başkasından hamile diyor sence bu onlara yeter mi? Onun akli dengesinin yerinde olduğunu düşünmüyorum insanların ona nasıl gözle baktığınin farkında değil
- Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılBenim de ablam bebekken vefat etmiş. Biri herhangi bir hakaret etse zoruma giderdi. Maalesef bazı insanlar boylarını aşan laflar edebiliyor ama deymeyecek insanlar için fazlaca bu konuları düşünmek zarar verir. Söyleyeceğimi ben de söylerim ve biter. Uzatmak anlamsız çünkü. Neticede iyi bir kariyer peşindesin ve bunlar muhatap bile almaman gereken kişiler. Ve sana zarar verir. Salla hayatın tadını çıkar. Geçen zaman o kadar önemli ki ileride unutacağın konular yüzünden gereksiz insanların zamanını israf etmesine izin verme.
05 Yorumla
Soran+1 yılO gün şokun etkisiyle cevap veremedim çok etkisinde kaldım , cevap veremedigim için de icim içimi yiyor kafayı yiyecem en sonunda
- +1 yıl
Emin ol hayatında başarılı olman kadar onlara koyacak zarar verecek hiçbir şey yok. Bunu unutma. İleride de diyebilirsin diyeceğini ama önemli olan bir yerlere gelmek. Ben hayatta hakaret edilen küçümsenen insanların zengin olduktan sonra ne kadar önemsendiğini övüldüğünü ve hatta kıskanıldığını gördüm. İşin ilginci benzer lafları o zaman hiç umursamıyorsun. Ve sende de öyle olur. Çünkü zaman ilerliyor hayat değişiyor yeni imkanlar belki yeni sorunlar. Ama başarılı olduktan sonra hepsi önemsiz. Sen derslerine önem ver. Kalitesiz insanlar bir şey dedi diye öyle mi olacak? Normal bir insanın zaten benim yanımda öyle bir şey dese hani söyleyene bakarım adam mı diye hesabı inanmaması sallaması lazım. Kimse onu ciddiye almaz diye tahmin ediyorum.
Soran+1 yılBen onun akli dengesinde sorunlar olduğunu düşünüyorum ailesinden utanıp yüzü kızarması gerekirken aksine gurur duyup ailesi için yırtıyor kendini. yani babası abisi uyuşturucudan hapse girmiş ablası kocaya kacmis yengesini kullanıp abisinin üstüne atmışlar her bkuna iftira diyor hiçbirini kabullenmiyor aksine o haliyle beni kucumsedi benimle dalga geçti şaka gibi birisi asla utanmiyor nasıl insan içine çıkıyor inanamıyorum
- +1 yıl
İşte böyle insanlar utanmaz. Umursamaz. Aslında senin umursayıp kızacağını bildiği için o lafları ediyor. Aslında lafını sende edip hiç sallamadan devam etsen onun aşırı zoruna gider.
Soran+1 yılBana yazabilirmisin...
+1 yılBaşınız sağolsun. Allah sabırlar versin. Boşverin böyle lafları. kulak asmayın. küfür iftira hepsi laf onların. Uçup gider. Pislik insanların söylemleri. umursama. Sen okuluna derslerine odaklan
03 Yorumla
Soran+1 yılAma tüm mahalle yengesine patlak diyor yengesini kullanıp abisinin üstüne atmışlar herkes böyle diyor ya benim ablam küçücük masum bir kızdı ablası da kocaya kacmis yengesi ablası * ama kabul etmiyor onların bacım çok canım yanıyor babası abisi hapse girmiş dayimda gardiyan benim ya iğrenç bacım aile değil mi Allah aşkına
- +1 yıl
Sen bunlarla aklını yormayacak kadar zeki ve meşgul olmalısın. senin daha büyük hedeflerin meşguliyetlerin olmalı. cahillerle iğrenç insanlarla uğraşma tartışma
Soran+1 yılNeden bu kadar yazım yanlışı yapmışım bilmiyorum, ama sence babası ve abisinin hapiste çürümesi yengesine p*tlak başkasından hamile demeleri onlara yeter mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151b cevap paylaştı.
u +1 yılBaşınız sağolsun. ben umursamazdım iftirayı ya da o kişiyi şikayet ederdim
01 Yorumla
Soran+1 yılTıpı bir yarilayim 4sinifa falan gectigim de iftira davası açıcam abisi babası gibi hapiste curusun
Şimdi öncelikle şunu diyeyim Adalet sahibi olan Allah'tır ona havale etmek en doğrusu ve en güzelidir, yarına kalsa da yanına kalmaz bu yaptıkları. İçin hertürlü rahat olsun. Karakter yoksa ve cehalet hat safhada ise insan herşeyi yapar bunlar da da bu kategoriden demek ki. Sen dua ederek Allaha havale ederek yapman gerekeni yapmışsın ama dünyevi olarak bişeyler yapmak istersen de haklısın hakkındır çünkü hepimizin nefsi var. ve onların yaptıkları gerçekten... yani çok şey söylenir de neyse... Hakaret davası açabilirsin ama uğraştırır ayrıca delilin olması gerekiyor video kaydı en sağlamıdır. Annenin bilmesine gerek yok üzülmesin stres olmasın.
00 YorumlaHayatta bir başarısı olmayan, karakteri de buna müsait olan insanlar kendi çabasıyla bir yerlere gelmiş, bir şeyler başarmış insanlara çamur atmak için ellerinden geleni yaparlar.
Senin durumun da buna çok açık bir örnek olmuş.
Seni incitebilecek, üzebilecek bulabildikleri tek şey bu olmuş günahına sevabına bakmadan.
Evet çok ağır ve hazmedilmesi zor bu ama bana sorarsan sen Allah'a havale et şimdilik, ileride de burunlarından getirirsin.
Başın sağ olsun, Allah rahmet eylesin...00 YorumlaAile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. İftira atan her kimse kendinde olan bozuklugu karşısındakilere iftira atar otür insanlar çok benim başıma çok geldi daha üstrlesen insanlar ona inanır onda yalan dolan yemin eder gene inandırır bu bizim eşşek halkımız da inanır
50 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence böyle boş tipleri boş ver ablanı tanıyan bilen bilir zaten çok uğraşırsın davalarla bir şey de geçmez eline okulunu okumaya bak o çocuğun da ailesini bilirler iftira olduğunu anlarlar anlamayanları da boş ver bunlar zaman kaybı sinirlenmeni de anlıyorum ama sakinleşince sen de fark edeceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılYa ablam diyorum ama vefat ettiğinde daha 13 yaşında bir çocuktu ayrıca ifrira attiginin o da farkında ailemde küfür edecek birisini bulamayınca küçücük kıza küfür etti yayma söz konusu değil çünkü iftira attiginin farkında Allah'tan az korkusu varsa o kadar ileriye gitmez zaten aslında tüm mahalle onları biliyor kimse insan yerine koymuyor onları çocuğun aklı dengesinde sorunlar olduğunu düşünüyorum asla utanmiyor ailesinden kendini okumuş insanlara bile yakistirabiliyor onun gözünde ailesi çok namuslu...
Başınız sağolsun. Allah sabırlar versin. Boşverin böyle lafları. kulak asmayın. küfür iftira hepsi laf onların. Uçup gider. Pislik insanların söylemleri. umursama. Sen okuluna derslerine odaklan
00 Yorumla
+1 yılÖlen bir şahsın adına iftira davası açamazsın. Kişisel davaları sadece o belirli kişi açabilir.
00 YorumlaMasum merhum bi insana iftira atılması bana göre insanlıktan nasibini almamış kişidir allaha havale et zaten gerisi gelicektir.
00 Yorumlaac davayı bır dılekce ver. uzaklastırmada alırsın. yanlız sahıtlerı bulman lazım.
06 Yorumla
Soran+1 yılNe şahidi ya küfür etti sözlü mesaj olarak attı bende hala ama daha zamanı var o patlak ailesinin
Soran+1 yılZaten rezil oldukları kadar olmamışlarmi sence sjsjsh iyyy onlardan asla para istemem her kuruşlari haramdır sonuçta uyuşturucu parası yani sadecs sabır ediyorum iki üç yıla ihtiyacım var hakim benim gibi tıp okuyani mi dikkate alır yoksa ailesinde ki herkesin boku olanı mi
Soran+1 yılTamam işte onu diyorum babası abisi hapsi boylamislar uyuşturucudan birde direk tikarlar bunu içeriye
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Masum bir kadına hele merhumsa Cehennemde yerini hazırlasın
01 Yorumla
Soran+1 yıl13 yaşındaki kız çocuğu ama kendi yengesi patlak herkes öyle diyor ailemde bişey bulamayınca ölü insana küfür etti neyse az öncede kuran okudum Allah'a havale ettim rezil olacağı kadar olmuş daha da olsun uyuşturucu köpeği
Gizli Üye(25-29)+1 yılKötülüğü aklından geçirmeyen iffetli mü’min kadınlara zinâ isnâdında bulunanlar, dünya ve âhirette lânetlenmişlerdir. Onlar için büyük bir azap vardır. Nur suresi /23
01 Yorumla
Soran+1 yılşu an ağlayarak yazıyorum bende ailemde dindar insanlarız dayım müftü kardeşim hafız ama çok zoruma gidiyor şu an sınavlarım var çalışamıyorum kaldıramıyorum
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen derslerine odaklan🙏☘ onun bu yaptıkları yarına kalır ama yanına kalmaz emin ol 😔🙏🙏
00 Yorumla
+1 yılBence öncelik senin geleceğin güzelce okulunu bitir ve bu kadar kafanda kurmamaya çalış bence evet çok kötü ama elden bir şey gelmez şu anda kendine eziyet etme :) sende benim sorumda görüş paylaşır mısın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana dediklerini yutmaya calis ve Allah'a havale et o yapacağını bilir
01 Yorumla
Soran+1 yılAğlayarak Allah'a havale ediyorum, ve inanıyorum belasını bulacak ya yeterince rezil olmuşlar zaten kimse onları insan yerine koymuyor ki ailesindeki herkesin bir boku var ama utanmıyor asla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTanistigin siradan bir insanin sozlerine neden bu kadar onem veriyorsun
05 Yorumla
Soran+1 yılYa babası abisi uyuşturucudan hapse girmiş yengesi patlak ablası kocaya kacmis ailecek kuduruk ve iğrenç insanlar ama ailesinin ne halde olduğunu göremiyor her boklarina iftira diyip masum insanların namusuna iftira atıyor ya utanmadan insan içine çıkıyor sanki ailesi okumuş profesör gibi davranıyor böyle akıl olabilir mi
Cevap sahibi+1 yılSanane sanane. Konusma diyalogunu kes gitsin.
Sen neden uzatiyorsu
Soran+1 yılOf kes sende hepiniz aynisiniz
Cevap sahibi+1 yılNe diyorsin ya, kim bu kocan mi kim yani ne uzstiyoesun
Soran+1 yılNe kocası ya sjshs okuyorum öğrenciyim diyorum ayrıca o namussuz bizim uzaktan akraba
+1 yılEden ettiğini bulur. Maalesef ki heryerde kötü insanlar var, önemli olan ileride hesaplaşma zamanına kadar sabretmek
00 Yorumla
+1 yılO insanlarla muhattap olmayı bırak bence yol ver gitsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Insanlar kötü çok fazla takma kafaana 😏
02 Yorumla
Soran+1 yılSence yeterince rezil aile değil mi? Uyuşturucu satıp milleti zehirlemekte ne , yengesi abisiyle evli olduğu halde o kadın yollu abisinin üstüne atmışlar demeleri onlara yeter mi sence?
+1 yılSevgilin miydi?
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- +1 yıl
Kim bunu söyleyen
+1 yıldirekt dalarım vururum açık net
05 Yorumla
Soran+1 yılOff gaza getirme beni nasıl vurayım o patlak ailesini
- +1 yıl
ben vuram yeter ki iste
Soran+1 yılŞu unuversiteyi yarilayim iftira davasıni açmak istiyorum patlak silesine
- +1 yıl
hallederiz dur az
- +1 yıl
heyyy
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. sırf tartıştınız diyemi iftira attı
012 Yorumla
Soran+1 yılEvet yemin ederim ki ailesi hakkında detayları anlattım ya yengesi abisiyle evlendiği halde yengesine patlak diyorlar başkasından hamileymiş diyorlar bu normal bir şey mi benim ailem de okumuş namuslu insanlar bir şey bulamayınca küçücük çocuğa iftira attı babası abisi uyuşturucudan hapse girmiş birds ablası kocaya kacmis ya ailesinin bacım göremiyor bunların hepsini yüzüne vurdum herkesin bildiğine iftira diyor ya kafayı yiyecem
Soran+1 yılTamam da iftira değil yengesi patlak tüm mahalle bunu konuşuyor abisi babası hapse girmişler yeterde artar onlara ailecek *
Soran+1 yılO ailesini seçmiyor haklısın ama babası ve abisinin uyuşturucu satıp bu suçlarından dolayı da hapse girmeleri onlarin namussuzlugu yengesinin milletle s*vişmesi ve adını p*tlağa çıkarmalari yengesinin or*sluğu ulan böyle bir aileye nasıl başkasına iftira atar ben bunun derdindeyim ailesinin kime verdiği beni ilgilendirmiyor
Soran+1 yılO*ruspuya o*ruspu olduğunu unutturursan kendisini namuslu zanneder. sanki ailesinin yaptığı boklari başkaları yapmış gibi davranıyordu bende ders verdim ne bok olduğunu unutmasın o haliyle kendini insanlardan üstün tutuyor
Soran+1 yılOnun ailesine iftira atmiyorim ne tamam aynısını dedim. Allah'tan belasını bulacak kişi o masum küçücük insana iftira attı utanmadan o bok aileyi savunuyorsun s*g
- +1 yıl
ben o aileyi savunmuyorum tanımam etmem neyini savunacam. Ölmüş masum bir çocuğa iftira atanında namussuz herifin teki oldugunu söylüyorum zaten ama sende çok masum değilsin onuda anlamış olduk. neredeyse senden 2 kat yaşı olan birine sigit filan diyebiliyorsan çokta Allah korkusu olan biri değilsin yani bunu bil
Soran+1 yılYa sinirlerim bozuk sen benim ne halde olduğumu biliyormusun onu savunuyordun işte bende sinirlendim. Varya elim ayağım titriyor kafayı yemezsem iyi yengesi p*tlak ama başkasına iftira atıyor senin zoruna gitmez mi kendileri yapıp senin bacına iftira atsalar kabul eder misin. Varya öldürmek istiyorum onu
+1 yılinsanlardan her şey beklenir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Namussuz insanlar her şey yapar.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen boşuna kimsw kullanılmış kadın vermemiş onlara inanıyorum daha da belasını bulacak
uğradım rezil ettim
02 Yorumla
Soran+1 yılNe yaptın tam olarak
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende hafızım kardeşin evlilik düşünüyor mu?
04 Yorumla
Soran+1 yılBu nasıl bir soru ya sjajhawq kardeşim erkek 😅
Cevap sahibi+1 yılTüh kız sandım hafız biriyle evlilik düşünüyorum da denk gelmiyor ondan sordum ☺️
Soran+1 yılSen benim soruma cevap versene , sence yeteri kadar rezil olmamislar mi? Onun küfürlerini sindireyim mi
Cevap sahibi+1 yılOnların yaptığı Allah katında affı yoktur rabbim bunların karşılığını onlardan çıkaracaktır
+1 yılSelam canım
01 Yorumla
Soran+1 yılS g sapikmisin
+1 yılPes etmem
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih