Bazı dunya ülkeleri hakkında bunu düşünüyorum yeni şeyler oğrenmeye kapalı , kendi doğrusunu en doğru zanneden araştırmayan araştırsa dahi hazır basit kaynaklara konan.
Kültür ve gelişim düşmanı.
Bazı dunya ülkeleri hakkında bunu düşünüyorum yeni şeyler oğrenmeye kapalı , kendi doğrusunu en doğru zanneden araştırmayan araştırsa dahi hazır basit kaynaklara konan.
Kültür ve gelişim düşmanı.
Yani muhakkak beslenme ile de alakası vardır ancak içinde yetiştiğimiz toplum ve altyapı bizi buna itiyor. Bizim dışımızda olanlar ise de yine bir kalıba girmiş ve o kalıbın içerisinde mutlu olan insanlar. İnsan konfor alanından çıkmayı pek sevmez. Yeni şeyler öğrenmekte insanın konforunu ister istemez bozar.
Ne demiş sokrates
Cehalet mutluluktur.
Cahillik değil, zekasızlık. Her gün düzenli hayvansal protein alabilen insanla günde 2 öğün makarna yiyen insanın zekası aynı olmaz. Proteinle beslenen insan olumsuzlukları sorgularken, makarna ile beslenen insan karnını doyurduğuna şükreder, makarnayı verene teşekkür eder, "ben niye haftada bir gün bonfile yiyemiyorum" diye sormaz. Yozgat'ın dışına çıkmadığı halde İstanbul'daki yeni havalimanı ile gurur duyar, saraydaki lüks sofrayı alkışlar, sonra gidip yarım ekmeğin arasına çeyrek ekmek koyup kolasını içer. Seçim zamanı da kendisi gibi cahilleri muteber insan yaptığı için gidip kendisini makarnaya mahkum eden uzun boylu ekonomi uzmanına zevkle mühür basar.
Site kuralları soruyu kaldırmasınlar diye cahil yazdım
Ben beslenme ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bu cahillik ne maddi durumla ne kültürle ne de besinle alakalı. Benim tespitime göre bunların hiçbiri değil ama neyle alakalı çözemedim. 😂
Genetik bence
Çok şükür bizim yazılımlar mükemmel
Cevap
8Cevap
Cioa evet aslında beslenmenin de etkisi var çünkü aç kalıyorlar ya da beyinlere yetecek kadar enerji ile beslenmiyorlar. ama özellikle orta doğuda zengin olanların da cahil olduklarını gördük yani aslında bu medeniyetlerin gelişmemesi ile alakalı. 1000 yıl önceki modda yaşıyorlar
Benim yasadigim yerde ekonomi iyi insanlar fazlasiyla iyi besleniyor ama yinede dedigin gibi
bu karakterle alakali bence ben her zaman merakli biriydim internet gecmisim bu nasil yapilir bu ne demek gibi seylerle dolu ögrenmeyi gelismeyi cok seviyorum
Konu ne olursa olsun eger bana faydasi olacagini düsünüyorsam ögrenmeye calisiyorum …bazen günde iki kitap bitirdigim oluyor
ögrenin ve gelisin dostlar cok zevkli
Harikasın ❤ öğrenmek istemeyene öğretemiyorsun haklısın yumurtayı dıştan kıramayız bazıları beslensede işe yaramaz
Ciao🦇
Öğretmenimiz küçükken şöyle derdi, ne yerseniz osunuz. Beslenme, eğitim ve bilgi alanında önemli bir faktör, ama ne yazık ki cahillik apayrı bir olay.
Okumadığı!
ya da tek bir tarafın yayınlarını okuduğu için!
kanalini özlediği için!
vsvs
Dünyaları yeseler doymazlar o ayrı, insanlar okumadıkları için cahil, empati kurmadıkları için, umursamadıkları için cahil.
Karbonhidrat ile beslenilirse evet beyinde çok fazla enerji harcamak istemez bu yüzden şu an cahil kaynıyor.
O sadece sagligi etkiler cahillik yetismeyle alakali
Ekmeği çok tüketiyor bu toplum ondan
Merak duyguları köreldiği için
hayır kibirli oldukları için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?